Forum » Pomoč in nasveti » Kako ustvariti sliko diska?
Kako ustvariti sliko diska?
TehDucky ::
Kupil sem nov prenosnik pa bi rabil neko sliko diska. Pa mi zanima kater program se uporablja za to? Rabil bi popolno kopijo, saj so namreč gor windowsi. In bi potem to kopijo uporabil namesto formata
johanblond ::
Clonezilla
http://clonezilla.org/downloads.php
Uporabil pri mojem laptopu, uspešno, obvezno uporabi ukaz verifikacije kopije.
Na privi pogleda zelo neprijazan, amapak ni zahtevna, če znaš sam sformatirat raunalnik in na novo naložit Win/Linux bož znal uporabljat tudi Clonezillo.
http://clonezilla.org/downloads.php
Uporabil pri mojem laptopu, uspešno, obvezno uporabi ukaz verifikacije kopije.
Na privi pogleda zelo neprijazan, amapak ni zahtevna, če znaš sam sformatirat raunalnik in na novo naložit Win/Linux bož znal uporabljat tudi Clonezillo.
frudi ::
Če že uporabiš dd, vsaj dodaj še gzip:
Brez gzip boš dobil sliko, ki je enako velika kot disk, vključno z vsem praznim prostorom.
gzipano sliko lahko nato obnoviš z:
dd if=/dev/sda bs=4096 | gzip -c > disk.img.gz
Brez gzip boš dobil sliko, ki je enako velika kot disk, vključno z vsem praznim prostorom.
gzipano sliko lahko nato obnoviš z:
gunzip -c disk.img.gz | dd of=/dev/sda
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
TehDucky ::
Sem uporabil Acronis True Image pa je nardilo za 30minut. Mi je priporočal brat pol. Hvala vseeno.
LedStorm+++ ::
Če imaš windows 7, imaš Backup and Restore -> Create a System Image. Prklopiš USB HDD disk in ti že dela image.
Potem naslednjič, ko ti bo šel v franže disk. Vzameš samo setup disk od windowsov, namesto setup, greš pod repair, še prej seveda prklopiš tisti usb prenosni disk, kjer imaš imejdž.
Samo smešno je v prvo ti bo rapair vrgel erorr in se čudu zakaj ne gre naprej, brez panike, ponovno esc. V drugo gre... Meni to vedno dela ta napakica.
Potem naslednjič, ko ti bo šel v franže disk. Vzameš samo setup disk od windowsov, namesto setup, greš pod repair, še prej seveda prklopiš tisti usb prenosni disk, kjer imaš imejdž.
Samo smešno je v prvo ti bo rapair vrgel erorr in se čudu zakaj ne gre naprej, brez panike, ponovno esc. V drugo gre... Meni to vedno dela ta napakica.
Pingvin :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LedStorm+++ ()
miranpozar ::
Kupil sem nov prenosnik pa bi rabil neko sliko diska. Pa mi zanima kater program se uporablja za to? Rabil bi popolno kopijo, saj so namreč gor windowsi. In bi potem to kopijo uporabil namesto formata
To bo še zabavno
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
RejZoR ::
PING ali pa EASEUS Todo Backup Free. Clonezilla je iz mojih izkušenj preveč nezanesljiva.
Sicer imajo laptopi običajno svoje recovery sisteme, ki pa so iz mojih izkušenj navaden crap. Še najboljšega je imel ACER... Tako da vedno pri novem naredim image še preden ga zaženem, da imaš base recovery ko odpove tud originalen recovery.
Sicer imajo laptopi običajno svoje recovery sisteme, ki pa so iz mojih izkušenj navaden crap. Še najboljšega je imel ACER... Tako da vedno pri novem naredim image še preden ga zaženem, da imaš base recovery ko odpove tud originalen recovery.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Clonezilla: težave s rekonstrukcijo slike diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2760 (2247) | misek |
» | Povečava particije c:Oddelek: Operacijski sistemi | 889 (814) | techfreak :) |
» | kloniranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 4699 (3829) | solatko |
» | Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7401 (5821) | thebaloh |
» | prestavitev win xp instalacije na nov diskOddelek: Operacijski sistemi | 1009 (939) | kitewing |