» »

SoundBar

SoundBar

nitramcek ::

Sem ga naročil, pa bom videl če bo pomagalo, ker drugega mi ne pride na pamet.

nitramcek ::

Dobil sem HDMI CEC less adapter. Ampak sedaj zvok sploh ne gre skozi. Ni mi jasno zakaj ne.

krepki ::

A v Sony soundbaru pa nimaš kakšnih nastavitev za zvok,če imaš probaj najdit Nastavite SYNC in jih daj na OFF

nitramcek ::

Soundbar Nima nastavitev za zamik zvoka.

krepki ::

Kaj pa imaš kabelsko ali iptv,če imaš slednje poskusi soundbar priklopit direktno na box preko optičnega kabla ali v boxu nastavit zvok.

nitramcek ::

IPTV - t-2. Vmesnik pa nima optičnega izhoda.

Map ::

Razmisljam o nakupu soundbara. Na hitro sem pogledal JBL SB350 in SB450.

Razlika v ceni je pa ogromna, SB350 je v tujini 270EUR (pri nas za tak denar niti SB250 ne dobis), SB450 je pa pri nas 500EUR (v tujini nic kaj ceneje).

Recimo teh 270EUR mi je se okej cena, dvomim, da lahko SB450 toliko bolje igra.

Mogoce kak drug predlog? Je pa eden od pogojev moznost montaze na steno. Konec koncev lahko nosilce tudi sam naredim, ce drugace ne bo slo.

polde66 ::

SB450 se dobi v Big bangu za okoli 420-430 odvisno od dobre volje prodajalca (najmanj 10%)
polde

TOP ::

Pri Soundbaru se tud pozna kolk denarja daš,pejd nekam poslušat pa boš videl.Map

Map ::

Še vseeno je razlike 150EUR. Pa mislim, da sem v neki primerjavi zasledil, da SB450 nima možnosti montaže na steno?

Bom pa šel poslušat v Big Bang. Upam, da mi naslednji teden znese.

darkz ::

450ka je res dobra serija z močnim wooferjem...

So pa lih prišli novi bar 2.1 in bar 3.1 od jbl-a... po mojem mnenju je 3.1 še bolši kot sb450 za isti denar.
|ryzen 3900x|, |2x8 ddr4 3600|, |x470-f rog|
|970pro 512|, |5700 xt|, |nzxt x52|, |omen 32|

Map ::

No evo, kot rečeno, sem šel v BB in malo pregledal ponudbo.

Iz trgovine sem odšel z JBL Bar 3.1, ker sem bil navdušen že brez subwooferja, nato doma sem bil pa res impresioniran. Polne glasnosti še nisem poizkusil, ker se je že pri 50% vse treslo. Definitivno odličen nakup.

Me pa zanima nekaj glede zvoka. Preden sem ga priključil med PC in TV je deloval daljinec od TV, pozneje pa ne več. Zvok deluje hkrati na soundbaru in TV. Trenutno sem TV utišal, ampak je nerodno, ker vedno potrebujem dva daljinca. Imam možnost izbire TV zvočnika ali zunanjega zvočnika preko optičnega kabla. Če izberem slednjega, soundbar ne dela, če izberem prvega, pa dela kot sem prej opisal. Verjetno je edina možnost, da priklopim TV na PC in potem iz TV preko optičnega kabla do soundbara?

scipascapa ::

daš link za jbl? eh 500EUR predrago.

Zgodovina sprememb…

Map ::

Če si dober pogajalec, boš dobil še nekaj popusta.

Jaz sem ga dobil 5%, za več se pa niti nisem boril, ker sem ga še komaj dobil. Menda jih je v parih dneh prodal šest.

easyrider3 ::

Jaz sem tudi ko sem kupil televizor vzel še soundbar zvočnik me je trgovec nekako prepričal,ker je rekel da ima televizor preslab zvok za kaj bolj konkretnega. Soundbar zvočnik sem poslušal v trgovini kako igra in sem bil kar malo presenečen kako ima tako nizke tone in to brez subwooferja. Potem sem pa jaz to pri sebi doma probal pa je bilo čisto nekaj drugega nobenih nizkih tonov pa isti soundbar kot v trgovini.Probal sem priključiti preko optičnega in HDMI kabla pa je isto bilo,glasba,zvok je enostavno preveč visok ton res da če prižgem zraven še subwoofer je potem nizki ton ampak ni to tisto,sploh ker je treba subwoofer posebej prižigat soundbar pa tudi. Od takrat ko sem ga probal ga sploh ne uporabljam več in sem vrgel tistih dobrih 200 eur čist tako,je pa model soundbarja tale https://www.harveynorman.si/zvocnik-sou...
V big bangu sem sedaj videl soundbar,ki nida dodatnega subwooferja kar je super in ima vgrajena tudi dva nizkotonska zvočnika samo sedaj je vprašanje kak to vse skupaj igra,gre se pa za znamko Yamaha model YSP1400 https://www.bigbang.si/sistemi-za-domac...

Drugače pa sem sigurno da bi najboljša varijanta bila nabavit za 300 eur sprejemnik z ojačevalcem in potem solidne zvočnike in bi špilalo bolj kot kakšen soundbar tud tak ki stane 1000 in več eur. Ima prijatelj od Yamahe ozvočenje v dnevni sobi in to je čisto nekaj drugače kot vse drugo

Matej_K ::

Ja sam potem izgubiš smisel Soundbara, kateri je ta, da je to dokaj majhno, ne sega v prostor, lično brez kablov, in dodatnih zvočnikov (edino woofer)

Bo potrebno poizkusit tole Yamaho YSP1400, ampak za stanovanje itak nemorem pričakovati da bo igralo kot v kinu, če ne drugega zaradi sosedov...
... .. .

easyrider3 ::

Matej_K je izjavil:

Ja sam potem izgubiš smisel Soundbara, kateri je ta, da je to dokaj majhno, ne sega v prostor, lično brez kablov, in dodatnih zvočnikov (edino woofer)

Bo potrebno poizkusit tole Yamaho YSP1400, ampak za stanovanje itak nemorem pričakovati da bo igralo kot v kinu, če ne drugega zaradi sosedov...



Moj soundbar je tale od znamke Sony HT-CT290.

https://www.sony.si/electronics/zvocnis...

Soundbar ima kabel za napajanje in za povezavo rabiš imeti imeti optični kabel ali HDMI kabel,woofer se pa poveže brezzično na soundbar zvočnik edino napajalni kabel ima. Najbolj mi gre na jetra to,da woofer treba na zadnji strani z roko prižigat in ugašat edino če se morda sam ugasne po določenem času ko je soundbar zvočnik ugasnjem to še ne vem. Zanimivo to,da so v trgovini povedali da je treba woofer postavit za sedežno garnituro a za moje pojme je to faljeno ker rabim dober zvok od spredaj ker tisti soundbar zvočnik nima skoraj nič nizkih tonov zvoka in tako je vsaj za silo zvok uredu. Sem probal imeti woofer za sedežno pa je brez veze od zadaj nizki toni rohnijo od spredaj pa sami visoki toni sploh če se glasbo kaj posluša.Woofer mora biti blizu soundbar zvočnika da prihaja dober glas,mogoče za gledanje filmov je res bolje kje zadaj, kaj pa vem nisem probal.
Glede tistega soundbar zvočnika YAMAHA YSP1400 je pa to,da nima dodatnega wooferja ampak vse je v enem kosu.

YAMAHA YSP1400 soundbar



SONY HT-CT290



SONY HT-CT290



SONY HT-CT290



SONY HT-CT290



SONY RMTAH300U

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

darkz ::

Yamaha ysp1400 dela odlično! Sonyta pa pojejo Lg in JBL z trenutno ponudbo.
|ryzen 3900x|, |2x8 ddr4 3600|, |x470-f rog|
|970pro 512|, |5700 xt|, |nzxt x52|, |omen 32|

easyrider3 ::

darkz je izjavil:

Yamaha ysp1400 dela odlično! Sonyta pa pojejo Lg in JBL z trenutno ponudbo.


To pa sigurno verjamem,samo kaj spet z soundbarom ko ni tistega učinka Surround zvoka kaj či ti za gledanje filmov samo zvok od spredaj ni nobenih pravih efektov kot pri sistemu 5.1 ali drugem.

samotest ::

Je kdo sprobal lg Sj3? Kaksno mnenje?

Ali ni primerjave na recimo Yas 207?

manic ::

Zdravo. Sem si pred kratkim nabavo sony ht rt4 zvočnike. Kr solidna zadeva in čist zadost za moje potrebe. Imam 42" lg lcd montiran na steno in t2 stv arris VIP1113 povezano prek hdmi kabla. Tv ima na prvi vhod hdmi/arc kar bi v teoriji pomenlo da ko vklopim tv bi se morali zvočniki avtomatsko vklopiti, a ne? To sem tud sprobal, torej rt4 na hdmi1 z arc, T2 stb na hdmi2, v nastavitvah nastavil da naj tv uporablja zunanje zvočnike prek digitalne povezave in zadeva na ta način sploh ne deluje. Če pa zvočnike povežem s priloženim optičnim kablom pa stvar deluje, ampak moram vsakič zvočnike vklapljat z daljincem.

Torej moje vprašanje... Sem ga jaz kje kiksno s kabli oz. bi moral kak drugače priklopit oz ali bi znal bit problem tudi v kabli samem?

Lp
Techno inside!!!

Mavrik ::

Načeloma si priklopil prav, verjetno moraš samo spremeniti nastavitve. Tu sta dve stvari:

1.) HDMI-ARC, ki je protokol za pošiljanje zvoka IZ TVja v zvočnike po HDMI kablu. Saj tvoj LG LCD podpira to a ne?
2.) HDMI-CEC, ki omogoča vklop/izklop/kontrolo glasnosti zvočnikov z daljincem od TVja.

Ti verjetno moraš vklopiti HDMI-CEC na obeh koncih (Sony temu reče tudi "Bravia Sync", LG pa SIMPLILINK al nekaj podobnega). Tako da prekopaj nastavitve na TVju in tam nastavi da ti TV pošlje signal za vklop/izklop na zvočnike. Na zvočnikih pa poglej če je CEC/Bravia Sync vklopljen.
The truth is rarely pure and never simple.

dominuspro ::

Pozdrav. Se spogledujem s Samsung HW-M450 za 190€. Soba majhna, tv Samsung 4K 40" UE40MU6120. Večjega bara nebi, ker bo namontiran direkt na tv(zgoraj) in je vseskupaj na nosilcu, ki ga obračam po potrebi. Prostora za ločene zvočnike dejansko nimam, že pozicija suba ne bo optimalna...
Lahko bi dal tudi več denarja, ampak so vse dražje variante večje...
Ima kdo kak nasvet oz izkušnjo?

JanezH ::

Jaz imam Samsung HW-K650 in sem zadovoljen, bolj kot sem pričakoval.

Gregex ::

Imam HW-K450 mislim da je. Za ta denar je zvok super, tudi preko bluetooth se takoj poveže in povezava stabilna. Jasno, ne pa pričakovat revolucije, a kot pravim, za ta denar je zvok super napram zvoka iz tvja.

neverjetni99 ::

Dober večer.

Danes sem gledal v big bangu ta JBL 3.1 soundbar https://www.bigbang.si/sistemi-za-domac... in sem bil več kot očaran, nisem mogel verjeti da je lahko soundbar tako glasen, s tako čistim jasnim zvokom in seveda z boljšim nižjem bass-om, kot zdajšnji Logitech Z5500(res da mam zjeban nizkotonec po 9 letih, 2 krat utrgan iz membrane). Ko sem trgovcu omenil da ga majo na mimovrstah za 475€, je rekel da mi lahko da še nižjo ceno in sva prišla na 465€. Zdaj me zanima, če lahko priklopim soundbar na PC? Ter če obstaja kakšna boljša alternativa mogoče? Ker sem 99% prepričan, da bom kupil ta JBL soundbar drugače. Gre se mi predvsem za bass, saj že od nekdaj preprosto obožujem nizke tone. Ali bi bilo boljše preprosto kupit en aktivni nizkotonec, recimo kaj takšnega https://www.bigbang.si/zvocniki/nssw300... in priklopit na pc, poleg Z5500?

T-Majo ::

Yamaha YAS-207 pozna kdo?

cpt_n3m0 ::

Živjo,sicer dokaj neobiskana tema pa vseeno probam z vprašanjem.Kateri soundbar kupit,da je zvok dober glede na ceno tam 300€ rajši kej manj kot več?.
Gledal sem LGjeve soundbare,ker pač imam LG tv :) LG SK5 in LG SJ5...oziroma kaj mi priporočate v tem rangu....seveda bi imel nekaj od JBLa samo tam so cene kr čez 400€ :(
Upam da se kaj izcimi iz mojih vprašanj.Lp

Han ::

https://www.saturn.de/de/product/_jbl-b...

Z dostavo vred prek mailboxde.com te pride ca. 340 eur.

cpt_n3m0 ::

Han hvala za link,vendar Žal tujina ne pride v poštev,pa tudi budget je omejen na 300€.Kaj imate doma od soundbarov,rad bi priporočila iz prve roke,testov je na neto ogromno....v trgovini je pa spet tako tako glede zvoka.

edi45 ::

cpt_n3m0 je izjavil:

Han hvala za link,vendar Žal tujina ne pride v poštev,pa tudi budget je omejen na 300€.Kaj imate doma od soundbarov,rad bi priporočila iz prve roke,testov je na neto ogromno....v trgovini je pa spet tako tako glede zvoka.


Osebno sem bil najbolj navdušen do sedaj nad 3.1 in 5.1 soundbarom od JBL, sploh zaradi bassa, ki je res neverjeten. Že v trgovini me je povsem očaral ta soundbar z glasnostjo in bassom. Če imaš srečo, lahko dobiš 3.1 za 300-350€ rabljenega z garancijo, nov je 500€, 5.1 pa pride 700 ali 800€. Sam sem kupil 3.1 in lahko ti povem, da prvo sem bil malo zaskrbljen za dialoge v filmih, kak se bodo kaj slišali in razločli, vendar so bili zelo jasni, visoki toni kot tudi sredinski, da se o nizkih ne pogovarjamo. Skratka, bil sem zelo zadovoljen, vendar sem ga kasneje cca čez 2 meseca prodal, saj sem šel na hi-fi sistem.

cpt_n3m0 ::

Seveda bi bilo fajn,če bi lahko kupil jbl 3.1 :D sem pa našel v eni trgovini lg sk5 za 242€...komu znana ta trgovina,https://edigital.si/zvocni-projektorji/... malo me skrbi zaradi garancije,če pride do kakšne okvare.

Han ::

Zakaj tujina odpade? Pri Saturnu sem pred dobrim mesecem naročil najmanjši JBL soundbar na malboxde.com, od koder so ga preposlali v Slovenijo. Vse je bilo OK. Za plačila je najbolj priročen oziroma najhitrejši PayPal.

Edigital.si je Madžarska trgovina, kjer je uveljavljanje garancije ponavadi težavno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

cpt_n3m0 ::

Han je izjavil:

Zakaj tujina odpade? Pri Saturnu sem pred dobrim mesecem naročil najmanjši JBL soundbar na malboxde.com, od koder so ga preposlali v Slovenijo. Vse je bilo OK. Za plačila je najbolj priročen oziroma najhitrejši PayPal.

Edigital.si je Madžarska trgovina, kjer je uveljavljanje garancije ponavadi težavno.


Tujina prav zaradi tega,kar si napisal odpade...čeprav bi mogla bit eu garancija?pa tudi paypala nimam :D .Kaj pa praviš na ta LG SK5 ?

Han ::

Ta LG je glede na ocene kupcev kar dober, edini večji minus so gumbi na hrbtni strani. Če ga boš montiral na steno, ga boš lahko upravljal le z daljincem.

Povej trgovcu v Big Bangu, da ga lahko dobiš pri edigital.si za 245 eur. Verjetno bo dal ustrezen popust...

cpt_n3m0 ::

Zaenkrat bo pod televizorjem,tako da me tile gumbi ne motijo.Sem pa poslal zahtevek za izenačenje cene za ta LG SK5 in pa JBL 3.1 :D pa da vidim,če se da kej dogovorit.V najbližjem BBju nimajo nobenega od teh dveh na zalogi,zato je brezveze da grem tja težit.

Han ::

Potem jih pa pokliči po telefonu. Meni so lani spustili ceno za Yamahin receiver na nivo nemške ponudbe, kjer je bil več kot 100 eur cenejši...

cpt_n3m0 ::

Bom videl zjutraj,če odpišejo z izenačeno ceno,drugač grem v akcijo in jih pokličem.

cpt_n3m0 ::

BB izenačil ceno z to,ki sem jo našel na netu
:) po preizkusu obeh dveh soundbarov v trgovini sem se odločil za JBLa,ki proti LGju svetlobna leta boljše igra.Pa so šli prihranki.?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cpt_n3m0 ()

Gatsu ::

Kok je bla pol cena za JBL 3.1?

Dipling ::

cpt_n3m0 je izjavil:

Živjo,sicer dokaj neobiskana tema pa vseeno probam z vprašanjem.Kateri soundbar kupit,da je zvok dober glede na ceno tam 300EUR rajši kej manj kot več?.
Gledal sem LGjeve soundbare,ker pač imam LG tv :) LG SK5 in LG SJ5...oziroma kaj mi priporočate v tem rangu....seveda bi imel nekaj od JBLa samo tam so cene kr čez 400EUR :(
Upam da se kaj izcimi iz mojih vprašanj.Lp


LG SJ5, ki ima kar dobre ocene za ta cenovni rang, je sedaj v Leclercu za 175EUR. V BigBangu za 279EUR, v HN znižan na 249EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dipling ()

TOP ::

Brez poslušanja bi se odloču za JBL,ker je že dolgo v zvočnikah.medtem ko LG dela pa vse živo.

cpt_n3m0 ::

Gatsu je izjavil:

Kok je bla pol cena za JBL 3.1?

450EUR plus 5let kasko zavarovanje :)) upam,da mi nav žal da sem tejk zapravu.
Dipling po primerjavi med zvokoma je jbl svetlobna leta pred lg,saj med tema dvema,ki sem ju primerjal.Kako je z soundbari lg višjega ranga pa ne vem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cpt_n3m0 ()

gorazdkop ::

Čakaj, a nisi napisal, da si si izpogajal isto ceno kot v tujini? torej 329€, oz 340 s poštnino, kot je nekdo višje napisal.
450 evričev je pa glih en malo več

cpt_n3m0 ::

Tam na povezavi od HAN-a je JBL 2.1 ,na isti strani je pa 3.1 489EUR ;) https://www.saturn.de/de/product/_jbl-b... drugače pa JBL 3.1 v tujini ni nič kej ceneje kot pri nas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cpt_n3m0 ()

Trocki ::

Torej, iščem en soliden soundbar za cca 200€. Vem da za ta denar ne morem pričakovati čudežev, vendar nisem zahteven porabnik :)
Pohvaljen je bil ta model, vendar ga nikjer več nimajo na zalogi: Samsung HW-K450.
Gledam tudi za LG SJ5, če bo kje kak dober deal za black friday :)
Še kakšni drugi predlogi?

NejcSSD ::

https://www.philips.si/c-p/HTL3160B_12/...

Jaz imam tega npr... Pa sem zadovoljen
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

mlboi ::

Ker je tema ze kar precej stara in ker se približuje črni petek me zanima kateri soundbar naj si omislim? Potreboval bi ga za netflix in muziko, imam pa TV Samsung UE55RU8002. Iščem srednjo opcijo, torej ne budget in ne hud Hi-Fi, nekje 150e < x < 400e. Kdo priporoča kaj?

Frenky ::

Sony HT-X8500

Na Amazonu je 250EUR

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Frenky ()

Kodrnusa ::

Yamaha yas 207. Ga imam in je odličen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri soundbar

Oddelek: Kaj kupiti
388685 (460) Kalamarus
»

Kako povezati tv in soundbar,prosim pomoč

Oddelek: Zvok in slika
275580 (1035) Škorc
»

Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22351016 (17386) naruto2
»

Sistem 5.1 domači kino

Oddelek: Zvok in slika
486472 (5225) edi45
»

Nakup zvočnikov za TV

Oddelek: Kaj kupiti
101622 (1118) Hoden

Več podobnih tem