» »

Ko se ti piše

Ko se ti piše

««
15 / 16
»»

poweroff ::

Problem je, da nekateri širijo informacije, da to vse skupaj ni nič. In posledice so oboleli in tudi mrtvi.

Nepotrebno širjenje panike ni smiselno, ampak kar pravim je, da tudi zamahovanje z roko, češ, vse skupaj ni nič, vodi v tragične posledice.

In če se vrnemo nazaj... jaz sem bil samo kritičen do odziva zdravstvenih oblasti, da "ne bodo širile panike", in sem rekel, da je to problem odnosa do starejših (da se do njih kaže odnos: "Itak so stari, samo stroški so z njimi, kajne?") ter da se "Svetih krav na ministrstvu pač ne sme dotikati.".

In zaradi tega mojega mnenja me je Pika nesramno napadla. Tudi v drugih temah je zavzeto širila "saj ni nič hudega"... naj se zdaj sooči s posledicami.
sudo poweroff

Samael ::

Ne vem, če sva brala iste poste. Ali pa sva jih zgolj razumela vsak na svoj način? Namreč, če sva brala iste poste, potem ni rekla "saj ni nič hudega" ampak "da nehajte zganjati histerijo in raje skrbite za osebno higijeno, umivanje rok" ... če se je doslej pri drugih virusih, okužbah, obolenjih, itd to zanemarjalo.

Mislim, da tole okoli (ne)umivanja rok, kihanja naokoli itd, še vedno velja. Je pa res, da medtem, ko se je del foruma zbudil šele "včeraj", da Pika vidi in opozarja tu na širši problem, da bo slej ko prej tudi ta virus šel, ugasnil, postal manjši ... mi pa bomo neobzirni packi naprej. In bodo ljudje okoli nas zaradi te nepozornosti še vedno obolevali, umirali itd., kot so že pred pojavom tega virusa. A razumeš? V osnovi, sami osnovi okoli teh reči Pika ni nikoli rekla karkoli zlaganega.

Zadeve niso rožnate. Ampak rožnate niso predvsem zaradi nas samih, naših ustaljenih življenskih navad, ne pa zato, ker nekateri zadnjih 5 minut zganjajo histerijo, pa ne zato, ker jo drugi ne.
Odnos do starejših praviš. In potem je spet Pika, ki pravi, kje je bil pa ta odnos do starejših vsa ta pretekla leta ob epidemijah gripe, in podobno? In kje bo ta odnos do starejših, ko covid-19 ne bo več aktualen? Kakorkoli je že ta moment nerazumljena, pa kakorkoli ste že eni užaljeni zaradi njenega pisanja, se meni zdi prav, da nekdo opozarja tudi na te reči. Ker problem, naša lastna neodgovornost do drugih, sam po sebi ne bo šel stran. Do naslednje epidemije ...

poweroff ::

Saj glede umivanja in higiene se vsi strinjamo.

Problem je njen odnos, ko mi napiše da "se lahko vključim kot prostovoljec, pa bom lahko iz prve roke govoril" (kaj pa ona ve o meni in mojem vedenju iz prve roke?? In potem mi napiše, naj se speljem.

Ko se pa izkaže, da ima njen omalovaževalen odnos neke posledice in da smo nekateri imeli prav... je pa nikjer ni.

Samo nje "odvetnik" se pojavlja. :))
sudo poweroff

Samael ::

Najbrž dela ali pa je preprosto obupala nad nami, medtem, ko sem jaz danes frej, imam čas, pa se mi zdi prav, do tebe, kot sočloveka, da te tam, kjer prepoznam, da se motiš, razsvetlim, ti pomagam skušati razumeti, da stvari niso povsem takšne, kot si jih zdaj pod vplivom čustev tolmačiš. Nisem tega storil zanjo, temveč zate! ;)

Pa nikar zdaj to ne razumi kot kakšno pokroviteljstvo ipd. Gotovo imaš izdelana stališča in se spoznaš, znaš marsikaj, o čemer sam nimam znanj, uvida, le okoli tega ga nekoliko biksaš, kar zna biti za ljudi, ki so vpeti v to in, ki dejansko delajo s to populacijo nekoliko naporno. Sploh če prihaja iz vseh strani, kjer vedno vedo najbolje tisti, ki niso v tem.
Kakorkoli pač že, v istem čolnu smo, ne kihaj vame, peri si roke in se tega drži tudi, ko bo ves tale covid-19 cirkus mimo. Ja? Good!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

showsover ::

Kje se da chatat z normalnimi ljudmi (recimo, da se sam prištevam med normalne, najbrž pa se hudo precenjujem), sem kar malo nesrečen zaradi tega covid-19 virusa, samo ne v smislu življenja samega ampak zaradi posledičnih omejitev. Ne vem točno, o čem bi chatal, zagotovo nič preveč zahtevnega, nisem ravno kak intelektualec. A tu na Loži gospoda moderatorji ne dovolijo, ali, nekih brezveznih debat, niti zdaj, ko se bo življenje ustavilo.

Pika na i ::



Pričakujte od mene črni humor in veliko besa.
K sreči moram porabiti večino nabranih viškov ur od zadnje gripe, da mi ni treba gledati in sodelovati v norišnici.
Bom "zgolj" dve sodelavki hodila iskat vsak dan, ker nimata avta, da bi se vozili v službo in iz službe. Na zato, ker sem tako dobra kot so danes "dobri" vsi, iz združenj #zmoremoskupaj#ostanimodoma#starejšisonašzaklad#inostalebedarije# ampak zato, ker mi je tudi v resnici mar zanju!

Stanovalcem se že meša, njihovim svojcem prav tako.
Ampak nič hudega. Zdaj bodo lahko ob prvem kihu in kašlju imeli vpisan zaznamek korona, brez testa.

@Samael, nikar.
Nisem delala, tudi sicer bolj redko delam, zato imam tudi tako veliko nadur.



Umivajte si roke in pazite na higieno
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

showsover ::

Pa meni ni potrebno biti seksi, če sem cmerav zaradi karantene. Pa ne zaradi karantene ampak, ker bodo neprehrambene trgovine zaprte, menda obstajajo neke spletno-trgovinske rešitve, ampak tole moramo šele preveriti, kako in kaj. Mojstri bodo menda na voljo (obljubljajo že, sčasoma pa še več, me zanima, če res), imamo precej dela... Ampak problem je z materialom, z navadnim materialom! Pa da ne slišim še enkrat, da sem tipičen predstavnik potrošniške družbe, ker to sem že naposlušal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: showsover ()

windigo ::

Dvajset let nazaj je majhen hecen stric z očali, profesor z estrogemsko bradico in majhnim metuljčkom precej samozavestno razlagal razne pravne in demokratične zaplete v novorojeni demokraciji. Potem je za nekaj časa izginil, medna je postal sodnik na nekem evropskem sodišču in ko se je vrnil, je bil toksična mešanica bolj zagovednih ameriških republikancev in promotorjaev skoraj vsake vsaj malo plavzibilne teorije zarote, ki jo kak kuža prinese na repu.

Ko se je vrnil, je povedal, da je pred mnogo leti doživel satori, zenovsko razsvetljenje, prebujenje, ni pa nič omenjal česa podobno epohalnega, kar bi lahko pojasnilo, zakaj lahko vse ki ne ustrezajo tam nekje edvardijanskim družbenim vzorcem, zmerja za duševno nerazvite in družbeno nevarne osebke, ki bodo vsak trenutek uničili civilizacijo. No, da je naša civilizacija na poti k samouničenju niti ni tako zelo neverjetno, tako da lahko povsem razumemo motivacijo, konzervativizem pa tudi omeji vidni kot na preteklost, gospod tudi morda vidi nekaj dlje kot kdo drug, tako da je tudi skok v preteklost morda nekaj daljši.

Tam nekje v zadnjem delu edvardijanske ere je ustvarjal tudi dr. Sigmund Freud, ki je precej svojega truda posvečal histeriji, bolezni, katere vsaj ime, če ne ravno tudi simptomatika izvira iz latinske besede za maternico in drugim podobnim pizdarijam. Ugotovil je med drugim, da smo spolna bitja in da ves čas mislimo na seks in skozi to je interpretiral tudi psihološki razvoj v katerm naj bi mladi fantje iz nekje na pol pobezljalih hormonov prepolnih juncev sprejeli pričakovane vloge v družbi in postali odgovorni člani skupnosti. Iz najprej otroške navezanosti na mamo naj bi kasneje za vzgled vzeli očeta in mu postali podobni, ali pa raje še malo boljši. Vmes pa naj bi z očetom tekmoval za to, čigava je mama in seveda, ker je vse seksualizirano, je tudi to in tako naj bi hoteli nekje v začetku podobno kot Kralj Ojdip seksualno posedovati mamo in ubiti očeta, potem pa te svoje infantilne porive premagali in na koncu pa nekako čudežno premagali to razdvojenost in se poistovetili z očetom, s tem pa razvili tudi notranjo trdnost in moralno razsodnost.

Ženskam ni potrebno skozi tako radikalno transformacijo, ampak ker prav zaradi tega ne razvijejo zadostne notranje trdnosti in moralne razsodnosti, jim tudi ne gre tako zaupati v stvareh, kjer je potrebna avtonomna etična presoja, saj obstaja nevarnost, da jih bodo seksualne, čustvene ali patrimonialne povezave odvrnile od načelnega reševanja zapletov.

Ženske nekako niso sposobne sprejeti odločitev, da je recimo nujno potrebno pobiti vse moške prebivalce Srebrenice, saj so tako zakleti sovražniki, da je edino pravo ravnanje totalno uničenje in povsem požgano polje za seboj. General Mladič in dr. Karadžič nikakor nista bila nevarna prededipalca, termin ki ga profesor Boštjan Marija Zupančič uporablja za tiste, ki naj ne bi prav razrešili ojdipovega kompleksa. Radovanu Karadžiću pa bi težko očitali, da se ne identificira s svojim narodom, s svojim poklicem in z veličino zapuščenih vojaških čevljev, ki se neuporabljeni prašijo nekje v kotu, gospod se je smatral in je bil smatran za uglednega člana družbe. Podobno velja za Ranka Mladića, ki je sicer bil z moje perspektive tudi velik kmetavzar, ampak to se je v okolju, v katerm je živel, od njega tudi pričakovalo. Kasneje je sicer prvi s podobno resnobo, kot je pomagal Srbom postati edini narod v Bosni, pomagal Srbom reševati razne trivialne družinske in pa zdravstvene probleme kot bioenergetik. Marsikdo bi tu lahko porekel, da takšna fluidnost ne kaže na trdne osebnostne temelje, vendar pa je moj pogled tu, da je bil dr. Karadžić v obeh, oziroma vseh treh in pol vlogah, psihiatra, pesnika, politika in bioenergetika uspešen prav zato, ker se je uspel z vsako od vlog resnično poistovetiti za razliko od prededipalcev, ki bi lahko razvili do vsake vloge kvečjemu ironičnen odnos.

In prav iz tega bomo lahko na koncu razumeli, zakaj pri Boštjanu M. Zupančiču mizoginija vedno prej ali slej udari na plano. Zaradi napačne identifikacije, ker imajo prav feministke in ne njegov idol Freud.

In ko smo ravno pri identificiranju in identitetah, je ravno nova družbena identiteta moškega glavni znak razrešenega odjdipovega kompleksa. Prededipalce pa socialna psihologija lepo pokategorizira glede na težave, ki jih imajo pri vzpostavljanju družbene identitete na: odklanjalce, ki se obnašajo otročje in odklanjajo identifikacijo s kakšno fiksno kategorijo, plovce, ki jih voda nosi od ene identitete k drugi, za katere jim je bolj ali manj vseeno in zato nobene ne morejo sprejeti, iskalce, ki jim perfekcionizem in visoki cilji preprečujejo, da bi se poistovetili s čim malo bolj prozaičnim. Tiste z rešenim ojdipovim kompleksom glee na stopnjo trdote in togosti na tradicionaliste oz. varuhe nespremenljive identitete, ki se jo oklenejo kot pijanec plota in pa tiste, ki so sposobni tako identifikacije, kot rasti in prilagajanja, kar naj bi predstavljalo normalno stopnjo v človekovem razvoju, vse prejšnje, pa bolj ali manj zavrte.

Zavrtost in togost tradicionalističnega identificiranja je značilna tako za Mladića, Karadžića kot za Zupančiča. Na srečo kategorije s katerimi se identificirajo niso, pri Mladiću in Karadžiću je bil to v veliki meri nacionalizem in šovinizem, medtem, ko je pri Zupančiču to patriarhat.

Pa poglejmo, kako to deluje, namesto precej poljubnih psiholoških kategorij, s pomočjo znanih socialnih mehanizmov in pritiskov. Obstaja razlika med moškim in ženskim pretepom, kar določa tudi način reševanja konfliktov v celoti. Resen moški pretep navadno traja par sekund, končan je, ko enega od udeležencev okrvavljenega odnesejo. V ženskem pretepu dolgo frči perje, no lasje, ko udeleženke ločijo pa poleg razmazanega makeupa največje poškodbe utrpi ponos ali pa socialni status. Ko mlad fant odrašča, mora sprejeti, da se lahko konflikt z nekom močnejšim lahko zanj konča precej slabo. In ena od prvih, če že ne prvih oseb, s katero bo prišel v konflikt, je oče. Kot otrok se je lahko zanašal na mamino zaščito, ko zraste, ga mama naenkrat noče ali ne more zaščititi, odkrije morda celo, da je pogrešljiv. Ne vem, ali to občuti kot izdajo, na vsak način je prisiljen z očetom in z drugimi vzpostaviti način sobivanja, ki ne bo ogrožujoč. Lahko, da se mu gnusi, lahko, da tega enostavno ne zna vzpostaviti in postane odklanjalec, lahko je sprijaznenje navidezno in goji tihi upor ali prezir in postane plovec, ali pa se prepriča, da je on za te pritlehne hierarhije preprosto predober in razvije narcisizem ali kakšno drugo ne privzeto in ne povsem izoblikovano identiteto.

In Mali Hans, ki si je pri Freudu poželel matere, je bil majhen prestrašen fantič s prebujajočo se spolnostjo, ki se je bal ne le očeta, ampak tudi čudnih bitij, ki se jim reče dekleta in za katere nikdar ni točno razumel, kaj bi pravzaprav rade od njega- Strah pa nikdar ni prijatelj poželenja, pornografija pa mu v tistih časih ni bila enostavno dostopna.

Togost in oklepanje tradicionalističnega patriarhalnega pojmovanja moškosti in ženskosti, kot jih vidimo pri Zupančiču, se nahajajo na skupnem spisku odklonov pri normalni identifikaciji z različnimi družbenimi vlogami z vsemi tistimi, ki jih sam imenuje za prededipalne. Pretirana identifikacija z anahronističnimi patriarhalnimi vlogami je tukaj podobno kot pri Jordanu Petersonu simptom za negotovost, tako morda na osebnem nivoju, gotovo pa tudi na družbenem nivoju v času razkrajanja določenega družbenega reda.

poweroff ::

Samael je izjavil:


Kakorkoli pač že, v istem čolnu smo, ne kihaj vame, peri si roke in se tega drži tudi, ko bo ves tale covid-19 cirkus mimo. Ja? Good!

Absolutno.

Drugače pa - od včeraj zvečer smo s kolegi postavili brezplačno infrastrukturo za video konference (in učenje na daljavo) - ali pa samo za druženje med osamljenimi v izolaciji: https://ustavimokorono.si/videokonferen...
sudo poweroff

Pika na i ::

Debilnost dneva

Glede na to, da se s karanteno rešuje večinoma starejše, ki so ranljiva (takrat, ko jim tako paše) skupina, bi jim morali - ko se ta cirkus z virusom konča - znižati penzije.
Vse, da si gospodarstvo čimprej opomore. Naj nekaj prispevajo, a ne??

Sploh ni važno, kdo je to rekel.
Pomembno je, da ne mislite, kako je komu kaj posebno mar za vas. Manj vas bo, manj bo treba dati za penzije.
In zakon o dolgotrajni oskrbi pač ne bo potreben, še dolgo ne.





Da Janša manipulira, mi je postalo jasno tisti hip, ko je lagal o letališču Brnik.
Razkužila so postavili tam brez njegovega dekreta.
Njegovo fantaziranje o brezmejnih ukrepih na drugih letališčih, je bilo zgolj to, fantaziranje.


Informacijska blokada je super ideja za manipuliranje z množico. S prjatlom to dobro vesta, iz izkušenj.




Zdaj pa na balkon, in zapojmo tisto znano - včasih je luštno blo............
Verjamem, da bodo glasbeniki tudi po koncu tega cirkusa, množično peli zastonj.








Umivajte si roke, skrbite za higieno in ostanite zdravi.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

poweroff ::

Pika na i je izjavil:

Pomembno je, da ne mislite, kako je komu kaj posebno mar za vas. Manj vas bo, manj bo treba dati za penzije.
In zakon o dolgotrajni oskrbi pač ne bo potreben, še dolgo ne.

Kaj pa ti veš o tem, spelji se, no... :))

Aja, ne. V resnici jaz to že ves čas pravim. Da ni nikomur prav dosti mar za starejše (ali kogarkoli drugega).
sudo poweroff

Pika na i ::

priznam
vse svoje napake
ideje ki so že v štartu
obsojene na smetišče
sto in stokrat
naredim spet zanimive
vse male lumparije
ponavljam zavestno
in jih
izpopolnjene
še raje
izvajam
pa kaj!
nekdo mora
imeti voljo
tudi za to
da svet
ne razbija
samo v tujem ritmu
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

Pika na i ::

Pika na i je izjavil:

priznam

- Res upam, da nisva edina, ki še znava govoriti še o čem drugem kot o
globalni nadlogi. Recimo vsaj 24 ur, brez nadloge. Štejem od zdaj naprej.

- Veter zavija okoli hiše in zdi se, da bo res prišel sneg.
Ja, mogoče upam zaman. Ampak upanje pri meni vedno obstaja.

- Dobila sem eno res dobro sporočilo. Tako, z veliko dodane vrednosti.
Takih sem vedno reeeeeeees zelo vesela. Hvala, da me opominjaš na neumnosti.



- Poslovil se je K. Rogers.
Včasih sem imela country v živo vsak dan.
Danes si ga lahko še vedno občasno privoščim.
Tale je bila vedno in še vedno je, moja najljubša.





In tale Kennyjeva mi je všeč.



Življenje se konča.
Nekaterih stvari si ne moreš več zaželeti v živo..



Živi Zdaj.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

Pika na i ::

Pika na i je izjavil:


Živi Zdaj.


Sonce iz megle
Kričim ko je res hudo.
Želim da slišiš. Rada bi da slišiš.

Ko pridem, merjenje temperature. Ko grem, se postopek ponovi.
Vmes, spomni se mojega govorjenja o obnašanju ob polni luni. Zdaj je to vse še 1000x huje.
Miriš, se pogovarjaš. Ja, nasmejem se sama sebi ko jim pravim, bodimo pozitivni, saj bo kmalu konec.
Povej, bo res kmalu konec?

Vsaka beseda pohvale je pospremljena, redno - krivi boste če se kaj zgodi. Ne vem, kako dolgo bom to poslušala, brez da nekega dne ne znorim. Nevarno blizu tega sem.
Lahko je, z udobnega naslonjača doma, obešati krivdo. In čakati, na lep dodatek.


Tri maske, ki jih perem doma, sem dobila.
Tri, za sedem dni. Kriva bom, če se kaj zgodi? O ne, ne bodo mi obesili krivde! Ne!
Hvaležna sem lokalnemu krojaču, da mi je napravil še deset podobnih.


Hudo je.
Karantena je pripravljena. Za čas, ko poči.



Okoli tistega naslonjača se vrtim.
Sonce iz megle je, v takih dnevih kot je bil današnji.

Poljub.


Nehajte lagati, banda!
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

poweroff ::

Pika na i je izjavil:

Hvaležna sem lokalnemu krojaču, da mi je napravil še deset podobnih.

Ah, daj no. Mask pa res ne rabiš... Raje si umivaj roke! >:D

Pika na i je izjavil:


Nehajte lagati, banda!

Nič se ne lažejo: https://slo-tech.com/forum/t708450/p663...

(raje se ti "spelji", oziroma "spel") ;)
sudo poweroff

Pika na i ::

Če je tu gor še kdo, ki je normalen, naj pobriše Matthaieve kretenizme.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

poweroff ::

Najprej naj tvoje. Priznaj, da si se motila.
sudo poweroff

Pika na i ::

Življenje je lepo. Pazite nase in na druge.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

blay44 ::

Pika, stay cool.
Po army standardih je sposobno obvladovati prvo frontno linijo samo cca. 10% popoulacije. Torej Si.
Naj te "pičkice" in "oslovske sence" ne sprovocirajo.
Sami sebe tolažijo. Nč druzga.
Ena zate:

A?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: blay44 ()

Pika na i ::

Ko sem vklopila TV, sem ravno naletela na ples košarkaša Miha Zupana, v oddaji nevemkakože.
S soplesalko sta plesala na tole



Pohvale gredo obema, pravzaprav tudi tretjemu - tolmaču za znakovni jezik.
Odlični sta/so bili.



@blay44, hvala, dobro sem.
Samo zate, jaz.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

blay44 ::

:D
So coooll!
Včeraj sem lotal ojačevalc. Danes sem ga sprobal. Najdu sem eno narodno platko pri Starcih. Tvoj stil črtic:). Serenade mi pa res ne ležijo.

Živ

Pika na i ::

Dovolj bo
- Jaz bom pazila na vas, da se ja kaj ne zgodi, vi boste pa vsak dan hodili po kruh?
- Jaz bom omejevala svoje življenje, da boste vi lahko zarote delali?
- Jaz bom delala po 12 ur na dan, da boste vi lahko lajali name?




Dost vas mam! DOST!



Kaj vam ni jasno pri besedni zvezi - OSTANI DOMA?



Vlada naj čimprej ukine čas za obiskovanje trgovin najranljivejšim skupinam. Ker je ta omejitev časa butasta in se ga prav najranljivejši, NE držijo.



- kaj delate ob enajstih v trgovini, vaš čas je do desetih?
- un ta dobr sok je u akciji pa mau sm šla med ludi, hehe. sj nbega ne motm, pa ludi ni.
- ?????????????? adijo pamet
- zakaj jih ne zavrnete in rečete naj pridejo jutri ob osmih zjutraj?
- ja kako nej pa to nardim, je redna stranka, sej ni bla doug
- alooooo, a pol se tud men ni treba držat, loh pridem ob osmih po čike?
- ja to pa ne, bi se lohk kdo prtožu čeb te vidu
- aaaaaaaaaa? res adijo pamet.



Mogoče bi pa lahko uvedli kar ponedeljek sreda petek - nakupujejo ranljivi, vse ostale dni pa tisti, ki niso?

Od 8-10 zato, ker je zrak v trgovinah še čist. Zadnjo uro odprtja trgovine pa zato, ker je zrak že umazan in prepojen z virusi?

Izguba kompasa?



RANLJIVI SO TISTI, KI že tri tedne NE MOREJO v trgovino!!!!
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

poweroff ::

Pomiri se.

Trikrat globoko vdihni, umij si roke... in se umiri. :))
sudo poweroff

Pika na i ::

+
Na voljo imava večino hotelov v Sloveniji.
Samo pozitivna morava biti, saj veš?

Lahko preizkusiva večino sob. Tudi tiste najbolj udarne, z ogromnimi ogledali. Z velikimi masažnimi kadmi. Z največjimi posteljami. Z udobnimi policami, fotelji. S prostornim tušem.
S tušem. S TUŠEM!

Vso potrebno hrano prineseva s seboj.

Če se mi cedijo sline? Ja.
Ampak karantena z mano res ni za vsakega.


Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

poweroff ::

Meni zadostuje računalnik. :))

Pa mogoče kakšna knjiga o kriptografiji.
sudo poweroff

Pika na i ::

Se je vsem skegljalo?

Brala sem, da je zdaj na Islandiji idealen čas za treniranje učenja vožnje.

Ker spoštujejo dvometrsko razdaljo med človeki, so prenehale obratovati avtošole.
Tisti, ki so končali teorijo in opravili vsaj 10 ur z inštruktorjem, lahko zdaj vozijo in se učijo s svojimi starši. Ti imajo zdaj malo več časa.
Če imajo kaj več živcev, ne vem. So pa idealne razmere za učenje.




Pri nas bomo pa raje avtoceste zapirali, ustavljali in pregledovali, kam gredo vozniki.
Pa če imajo vse potrebne papirje za dostavo kruha, olja in wc papirja.

Če niste vedeli.
Ko nabavljeno za najranljivejšega peljete v sosednjo občino, morate imeti poleg vsaj fotokopijo njegovega osebnega dokumenta.

Redarji se trkajo po prsih, ker so možaka, ki se je odpravil po žeblje v sosednjo občino, obrnili na cesti in poslali domov. Briga njih, če ga bo žena doma zato nadrla.

Predvidevam, da moram imeti tudi fotografijo spomenika, ko grem k očetu na grob.
Ja, ta pot je zame nujna.


Imamo še kako norost na zalogi?

Imamo. Določanje drugih, kam bom hodila na dopust.


Državljanska nepokorščina, prihajam!
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

[Michael] ::

Pika na i je izjavil:

Čim več policije na AC, v letu 2020!


Želja uresničena >:D


Prelepo jutro je, da bi sekiral se
o vsem, kar na tem svetu narobe je.
Danes res ni dan za revolucijo,
danes le razvajal si bom dušo in telo.

Življenje je več kot neumnosti,
s katerimi vsak dan straši se ljudi.
Danes le zase si vzel bom čas,
se zabaval in smejal naglas.

Danes me ni, pa če cel svet se zruši.
Danes me ni, izklopil sem telefon.

Prelepo jutro je, da bi nerviral se
o vsem, kar v tej deželi narobe je.
Danes res ni dan za državni udar,
za gospodarsko krizo danes sploh mi ni mar.

Življenje je več kot neumnosti,
s katerimi vsak dan straši se ljudi.
Danes le zase si vzel bom čas,
se zabaval in smejal naglas.

Danes me ni, pa če cel svet se zruši.
Danes me ni, izklopil sem telefon.

Prelepo jutro je, da bi ganilo me,
kaj v parlamentu spet dogaja se.
Danes res ni dan za politiko,
danes le razvajal si bom dušo in telo.

Življenje je več kot neumnosti,
s katerimi vsak dan straši se ljudi.
Danes le zase si vzel bom čas,
se zabaval in smejal naglas.


Zgodovina sprememb…

thetech ::

Pika na i je izjavil:

Se je vsem skegljalo?

Brala sem, da je zdaj na Islandiji idealen čas za treniranje učenja vožnje.

Ker spoštujejo dvometrsko razdaljo med človeki, so prenehale obratovati avtošole.
Tisti, ki so končali teorijo in opravili vsaj 10 ur z inštruktorjem, lahko zdaj vozijo in se učijo s svojimi starši. Ti imajo zdaj malo več časa.
Če imajo kaj več živcev, ne vem. So pa idealne razmere za učenje.




Pri nas bomo pa raje avtoceste zapirali, ustavljali in pregledovali, kam gredo vozniki.
Pa če imajo vse potrebne papirje za dostavo kruha, olja in wc papirja.

Če niste vedeli.
Ko nabavljeno za najranljivejšega peljete v sosednjo občino, morate imeti poleg vsaj fotokopijo njegovega osebnega dokumenta.

Redarji se trkajo po prsih, ker so možaka, ki se je odpravil po žeblje v sosednjo občino, obrnili na cesti in poslali domov. Briga njih, če ga bo žena doma zato nadrla.

Predvidevam, da moram imeti tudi fotografijo spomenika, ko grem k očetu na grob.
Ja, ta pot je zame nujna.


Imamo še kako norost na zalogi?

Imamo. Določanje drugih, kam bom hodila na dopust.


Državljanska nepokorščina, prihajam!
Ja res si uboga..

poweroff ::

Pika ne razume, da je za tole soodgovorna tudi sama. To, da so sprejeti takšni ukrepi je posledica tega, da ljudje ne znajo razmišljati dovolj vnaprej in da vedno padajo na iste fore. In to kulturo nerazmišljanja in pljuvanja po tistih, ki morda vidijo malo več kot 2va koraka vnaprej, je spodbujala (in jo še) tudi Pika.

Kot bi rekel Invictus: Live is hard. It is even hardier when you are stupid.
sudo poweroff

Pika na i ::

Na robu brezna
si vsak lahko izbere,
ali vanj vrže kamen
ali sebe.
Jaz pametna,
bom raje tebe.


in ko na dnu kosti boš svoje štel
v mislih tisočkrat me do neba preklel
se spomni, vseh tistih grdih ran
ki dajal si jih ti, iz dneva v dan
saj veš, slabost moči,
na koncu sebe umori
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

blay44 ::

:D
...slabost moči, na koncu sebe umori....
UUuuaaa, kakšna poved.

Pika na i ::

blay44 je izjavil:

:D
...slabost moči, na koncu sebe umori....
UUuuaaa, kakšna poved.

Lahko tudi bolj veselo
in še bolj butasto ;)

mestni škric se odloči
da z veselo punco skoči
tja na travnik med komarje
v želji da ujezi vladarje
preden sta se namestila
občine tri sta prevozila
oooooo kako sta se mečkala
precejkrat ornk zalizala
noro 5x dol se dala
travo vso sta pomendrala


vse to dron je posnel
s filmom na policijo odletel

zdaj preiskujejo, katera rit pripada kateri občini.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

blay44 ::

:)
Drugič boljšega škrica bo vzela
On z jammerjem, čas in prostor
Bo, za njiju ustavil
Rit policijsko, policistom bo kazal
On za njiju, ne na račun drugih

Majke mi. Fcla se mi že. Doma, doma,...

Pika na i ::

blay44 je izjavil:



Majke mi. Fcla se mi že. Doma, doma,...

Preživel boš. Še malo zdrži. ;)



Hillsborough je stadion v Sheffieldu, kjer naj bi 15. aprila 1989 tekmo polfinala FA pokala odigrala Liverpool in Nothingham Forrest.
Organizatorji so navijačem Liverpoola namenili manjšo tribuno, kljub temu, da je imel Liverpool na svojih tekmah kar 2x več obiska od nasprotnikov.

Zaradi prometnih zastojev v bližini stadiona, je mnogo navijačev zamujalo na tekmo oz. so prišli tik pred zdajci.
Ko se je tekma približevala (po nekaterih navedbah naj bi celo zaprosili za prestavitev začetka tekme, pa je bila prošnja zavrnjena), se je pred delom stadiona, namenjenega LFC navijačem, zbralo več tisoč ljudi.

Vhodi na angleške stadione so razdeljeni na zelo majhne podenote in izgledajo v bistvu kot vhod v navadno hišo.
Organizatorji so ocenili, da vsi navijači ne bodo mogli vstopiti na stadion in so odprli velika vrata, ki pa so na žalost vodila v samo eno podenoto, direktno za gol.
To je pomenilo, da so navijači, ki bi sicer morali sedeti na 1/4 stadiona, bili zbasani v kakšnih 10% tribune. Zaradi pritiska mase ljudi, navijači niso mogli dihati in so hoteli pobegniti na stadion. Tam jih je pričakala policija, ki jih je porivala nazaj na tribuno. Končno so se navijači prebili do igralcev in jim povedali kaj se dogaja...Tekma je bila prekinjena.

TV kamere so v svet pošiljale slike očetov, ki oživljajo svoje sinove...brate, ki jočejo nad mrtvimi brati...bilo je srce parajoče...ta dan nogomet ni bil pomemben.
Takšen dan se ne sme več ponoviti.

Hillsborough ni bil napad huliganov.
Hillsborough je bil neprimerno organiziran dogodek, ki je pognal ljudi v smrt.

Po Heyslu so vsi angleški klubi dobili prepoved igranja v UEFA tekmovanjih "za vedno".
Ta "za vedno" je trajal pet let. UEFA je na ta način zbežala pred krivdo, ki jo nosi tudi sama. Predstavniki obeh klubov so pred tekmo UEFO opozarjali, da je stadion star in dotrajan in da ni primeren za takšne tekme. UEFA ni poslušala.

Odziv na Hillsborough je bil. Navijači in klubi po celem svetu so bili izjemni.
- 70.000 navijačev AC MIlana in Reala je pred tekmo na San Siru skupaj zapelo You'll never walk alone
- Bayern in Napoli sta tisto leto igrala polfinale UEFE...oba kluba sta namenila po 17.000 funtov za žrtve.
- Borussia D je odigrala tekmo proti Dinamu Moskva in namenila celoten zaslužek za žrtve.


Liverpool je v tisti sezoni kasneje premagal Nottingham Forrest v ponovljenem polfinalu FA pokala in se v finalu srečal z.....Evertonom. Celo mesto se je preselilo v London za ta dan...navijači so skupaj (100.000) počastili spomin na 96.

Časopis Th S*n je po tekmi poročal o tem, da so Liverpoolovi navijači med umiranjem svojih kolegov urinirali po telesih in kradli denar od mrtvecev. S*n se je mnogo let kasneje(2004) opravičil za pisanje, ki se je izkazalo za popolno laž.

Še danes svojci umrlih iščejo pravico in tožijo organizatorje ter policijo.
Za katastrofo ni odgovarjal še nihče.

Ann Williams, mati 15 letnega Kevina, je samo ena izmed mnogih, ki se še po 20. letih bori za pravico.
Spisala je knjigo When You Walk Through The Storm, ker
"I wrote this book because I did not want anyone to forget Kevin and I wanted people to know what extremes the system will go to, to cover up the truth about what happened to him.
Kevin was 15 when he died, he was just a little boy who went to a football match and did not come home. I don't believe that I or Kevin deserve this treatment, hiding the real fact from us deprived us all of the chance to mourn him properly. It took me nearly 4 years to find out what had happened to Kevin because of all the lies I had been told."


/js, 2009/

Novembra 2019 so na ponovnem sojenju oprostili takratnega šefa policije.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

Pika na i ::

Pika na i je izjavil:


Državljanska nepokorščina




Včeraj je umrl Marijan Čad.

Bil je glasen in na trenutke zelo trmast mož.
Njegova pojava je zbujala, če že ne strahu, vsaj nelagodje.
Vojak.

Hvala za vse zgodbe.
Počivaj v miru, v slovenski zemlji.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

Pika na i ::

NIJZ
Ni več to kar je bil.

Prejšnja vlada (ki je nisem ljubila), jim ni zapirala ust. Ker jim je bilo očitno jasno, da (vlada) nima potrebnega znanja o nalezljivih boleznih in za to, nujno potrebuje strokovnjake. Njihova navodila so bila povsem razumna in strokovna. V skladu s situacijo, časovno povsem pravilna.

Žal, je zdajšnja vlada (za katero sem menila, da ji je treba dati priložnost), utišala strokovnjake in v imenu NIJZ spustila na plano zgolj svoje zvočnike.
Ti zvočniki pa ne vedo, da jih bo, ko jih ne bo več potrebovala, zavrgla in potlačila v drek.

S tem je že začela

Pri tem ogabnem početju pomaga tudi Matej Lahovnik. Ta prepotentni kaliber bi rad, da NIJZ napiše smernice za delo v teh razmerah in jih tako posredno krivi, da vlada ne sprošča ukrepov.
Tako je, ko turški petelinčki želijo postati petelini in blebečejo o stvareh o katerih nimajo pojma.
Če ne želijo napisati smernic, ki bi bile po volji vlade, pač po mnenju vlade in podrepnikov, ne delajo.

Zato, ko boste zaslišali koga od vladnih, da govori o stroki in kaj stroka priporoča, dvakrat premislite, če boste verjeli tej "stroki". Raje verjemite sosedu, ki vam priporoča sedenje na soncu.



Vsaka izkušnja mora človeka nekaj naučiti, mi je pravila moja stara mama.
Mene je zadnja to, da se Janez Janša ni spremenil. Še vedno uživa v blatenju in podpihovanju sovraštva ter laganja.
To bodo kmalu spoznali tudi tisti, ki se z njim družijo v delovnem času.
Jaz mu lahko pa vsakič znova povem, da se nikoli ne izgubijo vsi dokumenti.
In dokler bo širil laži o M. Čadu, bom jaz širila resnico, ki se glasi - Paglavec, M. Čad je za vas gospod.




Dragi zaposleni strokovnjaki na NIJZ, ne se dat.
Pride čas tudi za resnico.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

Pika na i ::

Jaz pa verjamem v to, da bo tudi Policija postala spet "v službi ljudi in njihovih pravic" in ne v službi primitivnih, arogantnih, vase zagledanih manipulantov in pokvarjencev.
16. marec 2020 -




24.4. 2020
Skupnost socialnih zavodov Slovenije

Skupaj pokažimo, da imamo dovolj!

Navkljub zagotovilom odločevalcev, da se starejšim namenja posebna pozornost ter da je dostojno in kakovostno življenje v starosti njihova prednostna naloga, so konkretni in učinkoviti ukrepi na tem področju redki. Domovi za starejše so epidemijo pričakali povsem zasedeni in kadrovsko podhranjeni, pri skrbi za preprečevanje in zajezitev širjenja virusa Sars-CoV-2 pa ostali prepuščeni sami sebi.

Zato zahtevamo:

- Takojšnjo prekinitev samovolje Ministrstva za zdravje, ki o domovih za starejše in njihovih stanovalcih odloča brez dialoga, brez upoštevanja podanih predlogov in pripomb ter dostikrat celo brez vsakega odziva nanje. Nedopustno je, da se o domovih in stanovalcih odloča brez in mimo njih, z metodo brezprizivnih ukazov. Nič o nas in naših stanovalcih brez nas! Ne bomo molčali ob prizadevanjih, da se izniči ves razvoj institucionalnega varstva starejših v Sloveniji v zadnjih letih ter da se domove pod krinko boja proti virusu preoblikuje v poceni negovalne bolnišnice.

- Dosledno osamitev vseh stanovalcev s koronavirusno boleznijo 19 izven domov za starejše, saj ti nimajo ustreznih prostorov za izolacijo ter niso usposobljeni in registrirani za bolnišnično zdravljenje in oskrbovanje velikega števila oseb s koronavirusno boleznijo 19. Domovi za to nimajo niti ustrezne medicinske opreme niti dovolj številčnega kadra, ki bi bil v skladu z zakonodajo usposobljen za zdravljenje in oskrbo.

- Ustrezno zdravljenje stanovalcev s koronavirusno boleznijo 19 v bolnišnicah. Z odklanjanjem sprejema v bolnišnico se stanovalcem domov za starejše krši ustavna pravica do zdravljenja in se jih potiska v diskriminatoren položaj glede na druge državljane.

- Enotno in strokovno utemeljeno strategijo za preprečevanje širjenja virusa Sars-CoV-2 v domovih za starejše. Domovi za starejše se poleg vseh izzivov soočajo tudi s številnimi navodili in zahtevami pristojnih, ki se nenehno spreminjajo in ne upoštevajo najboljših domačih in tujih praks.

- Takojšnjo objavo navodil za izplačilo kriznih dodatkov zaposlenim v domovih in hitro nakazilo potrebnih sredstev izvajalcem.

- Pokritje vseh dodatnih stroškov, kot so stroški dela, stroški materiala in drugi stroški, ki so nastali zaradi epidemije virusa Sars-CoV-2, vsem izvajalcem institucionalnega varstva starejših v javni mreži v okviru drugega paketa interventnih ukrepov.

- Spoštovanje veljavne zakonodaje in predpisov, kot sta Zakon o nalezljivih boleznih in Pravilnik o prijavi nalezljivih bolezni in posebnih ukrepih za njihovo preprečevanje in obvladovanje, ki določajo, da se bolnika z nalezljivimi boleznimi zaradi preprečevanja nadaljnjega širjenja bolezni osami. Kadar osamitev ni mogoča na njegovem domu, se bolnika osami v zdravstvenem zavodu, določenem za zdravljenje bolezni, ki lahko zagotovi visoko stopnjo varnosti pri preprečevanju širjenja bolezni.

Hkrati vse deležnike pozivamo, da pri obravnavi obolelih starostnikov krepijo družbeno solidarnost, medgeneracijsko povezanost, empatijo in enakopravnost vseh državljank in državljanov ter se vzdržijo vseh dejanj, ki bi lahko prispevala k stigmatizaciji in odklanjanju bolnih.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

poweroff ::

Pika na i je izjavil:


- Ne bomo molčali ob prizadevanjih, da se izniči ves razvoj institucionalnega varstva starejših v Sloveniji v zadnjih letih ter da se domove pod krinko boja proti virusu preoblikuje v poceni negovalne bolnišnice.
...
- Ustrezno zdravljenje stanovalcev s koronavirusno boleznijo 19 v bolnišnicah. Z odklanjanjem sprejema v bolnišnico se stanovalcem domov za starejše krši ustavna pravica do zdravljenja in se jih potiska v diskriminatoren položaj glede na druge državljane.


Tega pa ne razumem. Hočeš reči, da je država stanovalce domov za ostarele zaprla v domove, kjer jih pušča hirati in umreti?
sudo poweroff

Ladjar ::

BESEDA
Besede zdaj te
tebi govore
ti jih bereš
beseda tebi pove.
Zakaj je beseda
ima ta soseda?
Kdo je ta sosed
kje on živi?
Če sosed si ti
beseda v tebi živi.
Nekdo jo piše
nekdo jo nariše
nekdo jo sliši
nekdo pa pove
le beseda sama
zase ne ve.

showsover ::

Gospa, a imate kaj za pit, sem tako lacen, da ne vem, kje bom spal.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Ladjar ()

Pika na i ::

"Sproščanje obiskov DSO.
Strokovne usmeritve:
- ravnovesje med varovanjem zdravja oskrbovancev in pravico do socialnih stikov
- upoštevanje higienskih ukrepov in ekstremna previdnost
- od vsakega zavoda posebej je odvisno, kakšen protokol si bo zastavil"

Janez Cigler Kralj, minister



Tako kot je počela Vlada ves ta čas, počne tudi naprej. NIČ


Naročanje na obiske, ki naj bodo na prostem, če se da. Če ne v večjem prostoru. Če gre za ležečega, ki je v sobi, posebna previdnost, prisotnost zaposlenega.
Brez dotikov stanovalcev in svojcev!



Imam samo eno besedo - idioti.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

Pika na i ::

V petek, 8. 5. ob sedmih zvečer.
Na kolesih.
Jaz pridem peš. Pridi tudi ti.

Dovolj je.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

el_bahattee ::

Pika na i je izjavil:

V petek, 8. 5. ob sedmih zvečer.
Na kolesih.
Jaz pridem peš. Pridi tudi ti.

Dovolj je.

Ne pridem. Dovolj je že te histerije in pretiravanja.
Come to my center, you enter the winter.

Pika na i ::

Maj 2020.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

Ladjar ::

Meni se piše drugi mi briše.
On maščevalen jaz pa banalen.
Oni ne pozabi jaz pa pomnem.
Jaz če začnem oni ne neha.
Svet se obrača on pa ne šteka.
On mene gnjavi jaz ga rešujem.
Rešitve ne razume,da čevelj obuje rajši zarote on kuje.
Drugemu dihat ne da svoj dih ga izda.
Ne pusti mi leteti niti cveteti vse ognju bi dal še sebe zažgal.
Ob rojstvu oba enaka sva bla
zdaj pa pozabil od kod je prišel
drugemu branil kar sam bi imel.
Le briši le briši temo nariši
v temi boš sam pisal roman.
Če drugemu delo njegovo izbrišeš
na koncu na tebi je da ga napišeš.

Pika na i ::





Ne. Ne bom se navajala in navadila na novo nenormalnost.
Da je moj dotik edini dotik, ki so ga deležni stanovalci. To je GROZNO.
Sanja se vam ne, kako grozno je gledat srečanja. Brez dotikov. Pod nadzorom.
Po dveh dnevih sem rekla, da tega ne bom počela več.
Ne morem gledati ljudi, za katere vem, da so objemali svoje mame in očete, jih česali, jih hranili s sladoledom, jim popravljali ovratnike, se jih DOTIKALI.

Upiram se.
Uprite se.
Uprimo se.
Nič napačnega niso storili. Ne zaslužijo si takega konca življenja. Ne. NE.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

poweroff ::

Ne vem kaj se sedaj usajaš.

Ko sem jaz že pred korona krizo opozoril, da se bo točno to zgodilo, si rekla naj se speljem... zdaj ko se je moja napoved uresničila, pa nekaj jokaš po forumih.

Lahko te je sram.
sudo poweroff

kuall ::

Kaj se je pa zgodilo? Logične odločitve, nič druzga, ne blodite. Dotiki da so tako nujni? Ne ga srat no.
Janša in Pahor sta najboljša predsednika, to kar imamo zdaj je idealno. Žal ne bo dolgo trajalo in bomo kmalu spet dobili kakšnega Serpentinška. Bo pa trajalo še 2 leti. To je pa tudi nekaj vredno.

Ladjar ::

Moja pumpa tko pumpa kot nobena pumpa tko ne pumpa kot sam moja pumpa pumpa

Pika na i ::

*
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.
««
15 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Britanskega filtra pornografije ne bo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
447101474 (96176) Cruz
»

Velika Britanija: žrtve posilstev bodo morale policiji predati mobilne telefone (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26639120 (34670) vostok_1

Več podobnih tem