» »

vec ventilatorjev na molex

vec ventilatorjev na molex

NoUse4AName ::

Ventilator ima 2 molex prikljucka, to je zato da lahko prikljucis gor se en ventilator?
Mam resno pomanjkanje molexov in sem desperate.

overman ::

Tocno tako!;) En prikljucek vtaknes v napajalec, v drzgega pa lahko vtanes se en ventilator.....Nemores pa jih 5 prikljucit na en napajalcev moltex-razen ce ima nek dober napajalec...
Früher oder später wird jeder Geometer :p

Wad@ ::

Jaz mam 4 vente(in 4 diode, ki pa ne pokurijo dosti) na 1 molex pa vseeno dela. Tako, da misim da mora tudi tebi.
1 ventilator pokuri par wattow(odvisno od modela), disk, cd-romi..pa mnogo več.:D

Azrael ::

Ko priklapljaš molex konektorje, tako enega za drugim, pazi da ni kakšen molex slab in ti potem vsi ventilatorji za njim ne bodo delali ali pa še huje ko bo sistem še hladen bo delalo, potem pa ne več. Sicer pa na tako "špago" ventilatorjev ne priklapljaj kakšnih diskov ali CD, DVD ali RW enot, zaradi velikega števila kontaktov in zelo tankih žic ter velike porabe naprave, ki je priklopljena na koncu so lahko padci napetosti na tej liniji že preveliki za zanesljivo delovanje diska ali CD enote. Jaz konkretno imam na koncu "ventilatorske linije" 5.25 disketnik, ki ga bolj malo rabim.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

NoUse4AName ::

Kupil sem si 2 ventilatorja. Enega sem prikljucil direktno na maticno, drugega pa preko tega na molex (to je edina stvar na molexu). Tisti ki je prikljucen na molex ocitno dobiva malo toka, ker ne piha skoraj nic ven. Ce zamenjam prikljucke (tistega z maticne prikljucim na molex in unega z molexa na maticno) pa bo spet tisti z maticne lepo delal tisti na molexu pa slabo. Kaj to pomeni? slab molex?

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Ali pa to da je priključen na 5V

Azrael ::

Aha, tu je problem. Ti si vezal žice barva na barvo in ventilator, ki je priklopljen na multikonektor dela na 5V. Barve vodnikov iz rač. napajalnika pomenijo napetosti (rdeč 5V, rumen 12V, črn masa). Pri ventilatorjih pa rdeča pomeni plus pol napajanja, črna pa minus, tretja žica, če je, je za merilec vrtljajev ventilatorja v MBM, delovna napetost pa je napisana nekje na ventilatorju, skratka barve ventilatorjevih vodnikov ne označujejo za katero napetost je grajen ventilator, ampak samo pomen vodnikov (polaritete napajanja, signal o številu vrtljajev).
Enostavno priklopi ventilator na drug konektor iz multikonektorja in bo ventilator napajan z 12V. če pa se to ne bo zgodilo, pa je nekaj narobe z multikonektorjem.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajanje r9 280x - napetosti

Oddelek: Strojna oprema
474118 (3066) Jst
»

Antec NeoPower 480 W vs. Tagan 480 W (mini test)

Oddelek: Strojna oprema
322109 (1573) DjTonic
»

Stikala za ventilatorje

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
312688 (2200) T0RN4D0
»

Hlajenje z zalman ventilatorji...

Oddelek: Strojna oprema
91383 (1191) frenk
»

Čemu služi rumena žica na ventilatorju?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
292585 (2203) segi

Več podobnih tem