» »

Gsm signal

Gsm signal

dvihtelic ::

Pozdravljeni.
ker očitno v hiši kjer živimo, zelo nekaj moti signal, me zanima ali se da kako zrihtati oz urediti, da bi izboljšal signal?
  • polepsal: Mavrik ()

mat xxl ::

Ja kupiš nov aparat ! Ali pa zunanjo anteno ....

Dr_M ::

Poklices operaterja in reces, da ti zmontirajo repeater. Seveda bo to slo na tvoje stroske.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Han ::

Včasih pomaga tudi menjava operaterja oziroma omrežja.

gendale2018 ::

Han je izjavil:

+1

v prejšnjem stanovanju sem imel pri simobilu obupen signal (če nisi bil ob oknu ni delalo), zamenjam na telekom in vse začne delat povsod
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

LeQuack ::

Mogoče kakšen sosed uporablja signal jammer, da malo nagaja.
Quack !

soncee1 ::

katerega operaterja uporabljaš in seveda tvoja lokacija?

Se na Telekomu,ko pridem iz hiše je takoj lte signa...tako da nekaj mora motiti v hiši...lokacija:Logatec,Blekova vas

bmwwww ::

dvihtelic je izjavil:

Se na Telekomu,ko pridem iz hiše je takoj lte signa...tako da nekaj mora motiti v hiši...lokacija:Logatec,Blekova vas

Novogradnja al starejsa hisa?

starfotr ::

Če pričkajueš, da boš imel LTE tudi v hiši, se kar malo motiš. Ni nujno, da je.

Imaš ostali signal? 2G,3G?

hamez66 ::

gendale2018 je izjavil:

Han je izjavil:

+1

v prejšnjem stanovanju sem imel pri simobilu obupen signal (če nisi bil ob oknu ni delalo), zamenjam na telekom in vse začne delat povsod

Pri meni je pa situacija ravno obratna. Mobitel oz. Telekom je obup, Simobil pa dela odlično.

Ahim ::

dvihtelic je izjavil:

Ja - ovire, kot so stene (beton zelezo, ...) odlicno dusijo radijske signale v podrocju, kjer delujejo mobilni telefoni. Tudi pozicija oddajnika igra vlogo (ce je na bliznjem hribu visoko nad hiso, hisa pa nekje v grapi, ti ne bos imel prav nic od tega, ne pozitivnega, a tudi ne negativnega).

Resitev je oddajnik znotraj v hisi (repeater, femtocell) ali pa oddajnik zunaj, po moznosti v isti visini kot hisa in brez ovir vmes (vstavi neko javkanje o "sevanju").

bmwwww je izjavil:

dvihtelic je izjavil:

Novogradnja al starejsa hisa?

Hiša je narejena leta 2000 in po podatkih graditeljev,naj ne bi šparali na zelezu ;)

starfotr je izjavil:

Če pričkajueš, da boš imel LTE tudi v hiši, se kar malo motiš. Ni nujno, da je.

Imaš ostali signal? 2G,3G?

V hiši mi takoj preklopi na E.

Ahim je izjavil:

dvihtelic je izjavil:

Ja - ovire, kot so stene (beton zelezo, ...) odlicno dusijo radijske signale v podrocju, kjer delujejo mobilni telefoni. Tudi pozicija oddajnika igra vlogo (ce je na bliznjem hribu visoko nad hiso, hisa pa nekje v grapi, ti ne bos imel prav nic od tega, ne pozitivnega, a tudi ne negativnega).

Resitev je oddajnik znotraj v hisi (repeater, femtocell) ali pa oddajnik zunaj, po moznosti v isti visini kot hisa in brez ovir vmes (vstavi neko javkanje o "sevanju").

Mi predlagal konkretno katero zamisel? Pa ceno okvirno?

Zgodovina sprememb…

Ahim ::

dvihtelic je izjavil:

Mi predlagal konkretno katero zamisel? Pa ceno okvirno?

Jaz ti konkretno predlagam, da gres po trgovinah/na pumpo/na posto in naberes predplacilne kartice drugih operaterjev (vzemi najcenejso od vsakega, razen seveda tistega, pri katerem si ze sedaj). Stalo te bo par evrov na kartico (torej skupaj manj kot 10 evrov), videl pa bos kateri operater tvojo hiso najbolje "pokriva" . To bo dalec najenostavnejse.

modelno1 ::

Telemach omogoča brezplačen preizkus za 7 dni, ostali AFAIK ne (več?).
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Tudi signal wi fi oslabi do zunaj hiše in je vmes samo dve steni. Mi lahko poveste,če bi nabavil pa katero seveda,anteno za umts/Gsm bi pomagalo?

starfotr ::

Nič ne moreš naredit, če želiš uporabljat telefon. Če bi hotel imeti LTE modem, ki je stacioniran v tvoji hiši, bi lahko nanj priklopil zunanjo anteno. na telefon pa ne moreš nič.

Najbolj primerna bi bila opcija:

VoWiFi
Menjava operaterja
Femto celica, vendar je ne boš dobil, če nisi firma.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava s signalom (razpisujem simbolično nagrado! :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5410552 (5412) Ahim
»

Telekom Slovenije mobilne storitve vzamem ali ne

142153 (1650) TelemachSLO
»

GSM ojačevalnik

184247 (3750) starfotr
»

Signala ni

Oddelek: Omrežja in internet
131768 (1368) shmandi
»

Simobil: slab signal v stanovanju (strani: 1 2 )

6115556 (13923) car100

Več podobnih tem