» »

Cesta v hrib

Cesta v hrib

mirch ::

Za namene dostopa do parcele imamo namen izgradnje ceste ki poteka nekoliko v hrib (točen naklon mi ni znan).
Torej izkop, položiti filc, ... potem pa ne vemo kaj bi bilo najbolje položiti na sam filc da bi se cesta najbolj zagrabla oz. da bi le ta minimalno lezla? Kaj priporočate? Kako večje kamenje (eni ka imenujejo "klö" - ne vem sicer če je pravilno) ali kaj da se ne bi mlelo pod gumami avtomobila?

Prosim za nasvet in hvala!

Invictus ::

Če ni preveč drago, grob asfalt ali beton...

Vse ostalo bo osnesel prvi dež, če ne bo dobro utrjeno.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mirch ::

Kaj pa med asfalt pa filc?

AnotherMe ::

Tamponski napit, dobro zvaljati in zaliti in spet zvaljati... Ker je v tamponskem nasipu od skorja mivke do precej velikih kamnov se zadeva dobro sprime skupaj in je precej trdna. Po vrhu potem če je le denar asfalt. Če denarja ni pa, pa je solidna zadeva tudi "frezanc" - odpadni asfalt, ki ga je potrebno spet dobro povaljati, super je če se ga zalije še z emulzijo. Če delaš na res vroč dan, bo rezultat še boljši...

fikus_ ::

Če misliš delat asfalt in ti to finančno znese potem naredi, tako kot se dela. Če boš delal novo cesto, raje počakaj kakšno leto, da se zemlja posede. Če je že obstoječa, potem narediš izkop, da bo cesta na usztrezni višini, filc, potem najmanj 0,5 m gramoza (brez zemlje, da ti vlaga in zmrzal ne uničuje ceste), dva sloja asfalta (grobi 4-5 cm + fini min. 3-4 cm). Okvirna približna cena 10-15 k€ za 100 m.
Ti pa predlagam, ker zgleda da boš še gradil in bodo vozili tovornjaki po tej cesti, da jo pripraviš samo do asfalta. Pri tem moraš urediti odvodnjavanje (jarek tudi na zgornji strani ceste, kanali pod cesto, jarki prečno na cesto, da se odvede že manjša količina vode).

mirch ::

Razmisljam da bi kar polozil grobi asfalt ter pozneje ko bo konec se fini. Se bojim da bo takoj vse odnesla voda. Seveda bi pred tem primerno utrdil.

Magic1 ::

Dokler ne narediš asvalta, lahko narediš pod kotom čez cesto kucle/profile (15cm visoke) na 5m, ki ti bodo odvajali vodo. Ko pa se bo uležalo in boš imel denar za asvalt, se jih samo zravna.
Magic

mirch ::

Hvala Vam za nasvete!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkirišče na močvirnatem območju

Oddelek: Loža
111707 (1095) korenje3
»

Zimske gume poleti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11333039 (30180) SuperVeloce
»

Obcestni napisi

Oddelek: Loža
233680 (2949) ahac
»

avto+sneg=nepozaben uzitek

Oddelek: Loža
392566 (1380) sidney
»

oljni madeži

Oddelek: Loža
405443 (4929) SkIDiver

Več podobnih tem