Forum » Loža » Spletna stran - pravila glede uporabe vira
Spletna stran - pravila glede uporabe vira
eric_cartman ::
Živjo!
Imam neko predvsem uporabno idejo za spletno stran za osebni projekt. Pa me zanima kako je z navajanjem virov. Ali lahko uporabim stvari iz leksikonov ipd.? Ali moram najprej vprašat za dovoljenje?
Stran bo v slovenščini, literatura je v angleščini, tako da bom sproti še prevajal vsebino in bo šlo le za povzetek literature. Vseeno pa bi rad imel spodaj napisan kredibilen vir od koder sem črpal informacije.
Imam neko predvsem uporabno idejo za spletno stran za osebni projekt. Pa me zanima kako je z navajanjem virov. Ali lahko uporabim stvari iz leksikonov ipd.? Ali moram najprej vprašat za dovoljenje?
Stran bo v slovenščini, literatura je v angleščini, tako da bom sproti še prevajal vsebino in bo šlo le za povzetek literature. Vseeno pa bi rad imel spodaj napisan kredibilen vir od koder sem črpal informacije.
...:TOMI:... ::
Zgleduj se po wikipediji. Mislim, da je povsem identično. Pa. Ne pozabi na licenco, kot npr. CC, MIT ipd.
Tomi
eric_cartman ::
Ok. Saj se mi je zdelo, da pri Wikipedii ne morejo imet nekih posebnih privilegijev. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | zvočno izoliranje 300W moči ?Oddelek: Loža | 2223 (1711) | ginekk |
» | Ustanovitelj Wikipedije zoper lažne novice z WikitribuneOddelek: Novice / Ostale najave | 8516 (7071) | ZigaZiga |
» | Word urejanje virovOddelek: Programska oprema | 1827 (1609) | zajc |
» | Katera literatura/tutoriali za sistemcaOddelek: Omrežja in internet | 1324 (1026) | BigWhale |
» | Filozofska/e knjiga/e o usodi in svobodni volji?Oddelek: Šola | 1690 (1177) | _marko |