» »

Joker (DC) Film

Joker (DC) Film

Temo vidijo: vsi
««
11 / 12
»»

mtosev ::

Prvi del sem si pred časom ogledal prek Netflixa. Prvi je bil dober.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

dronyx ::

Pišem scenarij za tretji del z naslovom Joker: Imbécile Ordinaire. Osnovna ideja je, da Joker postane družinski človek in s Harley Quinn otroke vzgajata v krščanskem duhu. Nato se Jokerju povsem utrga in se poroči s Pingvinom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Horas ::

dronyx je izjavil:

Pišem scenarij za tretji del z naslovom Joker: Imbécile Ordinaire. Osnovna ideja je, da Joker postane družinski človek in s Harley Quinn otroke vzgajata v krščanskem duhu. Nato se Jokerju povsem utrga in se poroči s Pingvinom.

pšš. ne devaj idej!
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Horas je izjavil:

pšš. ne devaj idej!

Ja, nadaljevanje morda res ni dobra ideja. Če sem prav štel in nisem česa prespal v drugem delu Joker ne ubije nikogar, razen lastne franšize. :D

Ales ::

Včeraj gledal.

TL;DR: Film je odličen. Imam ga namen ponovno gledati čez kak teden, ko se prvi vtisi malo poležejo. Upam, da siceršnje kritike ne bodo od gledanja odvrnile ljudi, ki bi jim sicer bil ta film v užitek. Ne se pustit!

Adrenalin iz prvega dela je usahnil, pred gledalci je brutalno razčlovečeni Arthur Fleck v vsej svoji bedi in slavi, z nočnimi posodami v umobolnici vred. Arthur Fleck, ki med drugim svojo bolečino in obup gledalcem... zapoje. Ha.

Pravi čudež je, da jim je v tej mainstream kinematografski poplavi "franšiz" in miljardnih kupov dreka ponovno uspelo ustvariti priložnost za stvaritev, ki trdno stoji na svojih nogah in ne poskuša dati gledalcem tisto kar pričakujejo in želijo, temveč tisto, kar stvaritelj želi, da dobijo. Tole namreč ponovno ni "Joker 2 (DC)", temveč nekaj drugega.

Kot kaže smo vsi skupaj že čisto pesimistični glede možnosti, da lahko mainstream kinematografija dejansko ustvari kaj originalnega, zato tega niti ne pričakujemo več. Še je upanje, kot kaže, da v mainstreamu ni le kup klišejskih šteparjev obrti.

Kar smo namreč dobili, je slojevita, intimna zgodba o globoko tragičnem liku Arthurja Flecka, medtem ko so si gledalci kot kaže ponovno mislili: "O, zdaj bo pa končno odbit Joker in akcija in eksplozije in kri in WTF zdaj gledam, a sem zato kupu kokice za 50 EUR??"

Ja, čisto verjamem, da zato še večim obiskovalcem kinematografov ni všeč, ko pa jim že prvi del ni dal tisto, kar so pričakovali in so ga komaj prebavili. Drugi del pa nam je dal odlično nadaljevanje prvega in nekaj, kar je še težje prebaviti.

In še nekaj, kar moram izpostaviti, četudi se sicer zdi malenkostno glede na celoto - potem ko sem ob odličnih uvodnih animiranih prizorih začel dojemati, da bo film vse prej kot slab, mi je naslednje prijetno presenečenje pripravila Lady Gaga oz. sposobnost ekipe, da jo je, tako kot je, odlično umestila v vlogo.

Še njeni obupni umetni žnablji so bili popolnoma ustrezni liku in čisto solidno je ponovno odigrala samo sebe, skladno z likom v filmu...

Kakorkoli, komaj čakam, da si film ponovno ogledam, z več "časa" za opazovanje podrobnosti vsega.

Aramis ::

Nekaj čudnega si ti kadil, da v tem skrupcalo vidiš odličnost.

BaTeMaN ::

Zakaj pa ne... vedno je tako.

"vsake oke majo svojega malarja"
less then zero

Jaz pri tem filmu tudi ne razumem, kam je šlo 200 MIO USD, plus verjetno še kaj podobnega za marketing. Tu ni nekih specialnih efektov, ni akcije (odštejem ko raznese steno sodne dvorane)...Lady Gaga verjetno res ni poceni, samo za tistih par minut na sceni pa tudi ni mogla zaračunat 100M (menda je kasirala 12 M USD, kar je ogromno za teh par minut!). jim privoščim da naredijo čim večjo izgubo s tem filmom, meni pa 11EUR za karto vem da ne bodo povrnili. S tem sem se že sprijaznil.

Zgodovina sprememb…

To glede proračuna tudi meni ni jasno. Sodeč po produkciji, ne bi pričakoval kako veliko razliko med prvim in drugim delom. Če pa že, bi pričakoval, da bo prvi dražji.

Phoenix je zaslužil 20 MIO USD, Lady Gaga za svojo stransko vlogo in par nepotrebnih glasbenih vložkov v Jokerjevi domišljiji pa 12 MIO USD. Kot kaže bo film na koncu zaslužil minus 150 MIO USD. Proti temu moja izguba 11 € za kino vstopnico izgleda malo.

V Jokerju 2 je zame najbolj brez veze del, ki želi biti "sodna drama". Obstaja sicer kar nekaj filmov, ki se dogajajo večinoma na sodišču in so zanimivi (Primal Fear recimo). Ampak v Jokerju je ta del popolna neumnost. V Jokerju ni dileme, ali bo šel na električni stol ali odkorakal iz sodišča svoboden. Je samo afnanje in to si film v nekem trenutku celo sam prizna, ko sodnik reče, da je spremenil sojenje v cirkus.

Bi z veseljem kaj razpravljal od dejanski zgodbi filma, ampak še ni čas za to.

Marsikdo pride pogledat v to temo še preden si ogleda film, o zgodbi pa se praktično ne da pogovarjati brez spoilerjev.

Han ::

Gaga je bila na snemanjih cele dneve, od jutra do večera, marsikaj so na njeno željo tudi spremenili. Menda se je z vlogo tako poistovetila, da je moral Phoenix določene kadre posneti še enkrat, da je bil zadovoljen, da ni bil "zasenčen"...

D3m ::

Menda, baje,......trači.
|HP EliteBook|R5 6650U|

oo7 ::

Joker 2 - 17 decembra že na Blu-rayu kar pomeni, da bo na VOD verjetno že novembra ?

bm1973 ::

Ga bom šel gledat v kino, ker je to zdaj edini kolikor toliko gledljiv film...

Da grem mal ven...

D3m ::

Srečno.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Han je izjavil:

...da je moral Phoenix določene kadre posneti še enkrat, da je bil zadovoljen, da ni bil "zasenčen"...

Meni je GAGA ne gledljiva, delno je to tudi razlog zakaj ne bom gledal nadaljevanja Joker-ja. Zanič v hiši guči, zanič v zvezda je rojena,.. in popolnoma vseeno mi je da jo vsi hvalijo, kako je delati z njo. Seveda samo moje popolnoma nepomembno mnenje. Njen acting skill mi je enak Steven Seagal-u, Kirsten Stewart... nobene širine.
less then zero

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaTeMaN ()

Kurzweil ::

Tale nov Joker je menda v ligi z novim The Crow in Borderlands... long story short, žalitev za možgane.

BaTeMaN je izjavil:

Han je izjavil:

...da je moral Phoenix določene kadre posneti še enkrat, da je bil zadovoljen, da ni bil "zasenčen"...

Meni je GAGA ne gledljiva, delno je to tudi razlog zakaj ne bom gledal nadaljevanja Joker-ja. Zanič v hiši guči, zanič v zvezda je rojena,.. in popolnoma vseeno mi je da jo vsi hvalijo, kako je delati z njo. Seveda samo moje popolnoma nepomembno mnenje. Njen acting skill mi je enak Steven Seagal-u, Kirsten Stewart... nobene širine.

Sam sem čisto podobno razmišljal in to, v povezavi s siceršnjimi kritikami, me je skoraj odvrnilo od gledanja filma - da si ne bi pokvaril prvega dela.

Gaga je v tem filmu nekje na nivoju House of Gucci. Več žal ni sposobna. K sreči pa ji lik kolikor toliko leži, podobno kot ji je pri Guccijevih. Pač igra samo sebe, in to slabo.

Sej Gaga v House of Gucci ni bila tako slaba, seveda nič posebnega, ampak vseeno boljša od marsikatere profesionalne igralke. Še enkrat, še vedno pa nič posebnega.

Dobrega igralca dela tudi dobre presoja, katero vlogo bo sprejel in katero ne... tule je Phoenix vsekal v temo big time.

Najbolj žalostno je, da takšne filme na koncu vse pogledam, ker pridejo tu pa tam dnevi, ko si prav zaželim slabega filma. Nekoč sem recimo šel gledat najslabiš 20 filmov po oceni na IMDB. Marsikateri je še vedno boljši kot Fast and Furious in večina današnje DC in Marvel greznice... tisto je vsaj tako slabo, da je mestoma zabavno.

matobeli ::

Todd Phillips Left Comedy to Make 'Joker' Because 'Woke Culture' Ruined the Genre

...se je pisal naslov ko je izšel Joker (1).

Nekaj let kasneje po premieri Joker 2...
No one could get through to Todd,...

Se bo treba potrudit, bit "bel" ni več dost.

Lady Gaga (Stefani Joanne Angelina Germanotta Whatever) je zame igralsko nekje na nivoju Sofije Coppola.

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Meni je bila Lady Gaga čisto v redu v seriji American Horror Story: The Hotel.

Fan edit:
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

kow ::

Gaga kot igralka ni nic posebnega in to se v filmu vidi. Glede ocene filma pa se strinjam z Ana Jurca na MMC (le oceno bi dvignil iz 2.5 -> 3) . Je zadela bistvo.

Se vedno pa je tak film 10x bolj gledljiv kot vecina srota v kinu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Iskreno, tudi Joaquin... mi je nazadnje bil všeč kot igralec nazadnje v Walk the Line slabih 20 let nazaj; ter v We Own the Night in v res starem Return to Paradise (1998).
Tudi JOKER je zelo težak film in je recimo "an acquired taste". Zopet se zalotim da gledam upcomming movies... spet samo quantiteta... sequel, remake, reboot,... nekje vmes MINECRAFT, širitev MARVELa.... širitev DCja.... potiho si želim da bi bil Tron ARES dober :D, ali BATMAN part 2, morda zadnji Tom Cruisov MI filma? da lahk pol v miru posname.. Edge of tomorow 2... in smo spet na sequel vklaku... mislim,.. resno a je to šala? NOW YOU SE ME 3, nov Bridget Jones, Den of the Thieves 2, Mortal Kombat 2 (KARL don`t LET US DOWN)....ježek SONIC 3, FAST x Part 2... resno resno resno????? še dobro da HBO dela tu pa tam kaj gledljivega :)
less then zero

Po moje je prva ura Jokerja 2 v bistvu odlična, potem pa gre vse hitro k vragu. Škoda, da ni kdo od ekipe to opazil in zadevo rešil, dokler se je še dalo rešiti. Ampak je kar je. Joker 2 je ubil lastno franšizo.

Zgodovina sprememb…

Zame je karkoli, kar se ima za "franšizo", drek. To je dobesedno izraz, ki mi pove, da za tem stojijo brezdušni idioti.

Mimogrede, je kdo gledal napovednik za Gladiator 2? ;(( :))

Kakor je @BaTeMaN povedal, tole v teh časih je že prav groteskno, kake debilizme producirajo.

opeter ::

Na srečo imamo še evropsko in svetovno filmsko produkcijo, ki so praviloma na višjem nivoju od filmov, ki so nastali v ZDA ...
Morda je samo zanimivost, ampak so moderni nizkoproračunski izdelki bolj gledljivi od visokoproračunskih umotvorov. Skoraj podobna situacija kot pri igrah (neodvisnice in AA/AAA).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Ales je izjavil:

Zame je karkoli, kar se ima za "franšizo", drek. To je dobesedno izraz, ki mi pove, da za tem stojijo brezdušni idioti.

Mimogrede, je kdo gledal napovednik za Gladiator 2? ;(( :))

Kakor je @BaTeMaN povedal, tole v teh časih je že prav groteskno, kake debilizme producirajo.

Nekak tako ja, tudi jaz ko slišim v svetu filma izraz franšiza, bi to prevedel v "štancali bomo, dokler bo zadeva nosila denar"... potem pa gremo v reboot, prequel, sequel nečesa drugega, kar je kultno in je nekoč bilo dobro in izvirno.

Nazadnje ko sem gledal trailer za gladiator... mislim, da je bil poleg kot soundtrack nek rap, ki bo bojda tudi v filmu, pa vem, da je bila notri tudi neka silly scena z nekim slonom, nosorogom, no, če se ne spomnim, je to še najbolj povedno.

Pač živimo v časih, ko je to postal instant entertainment, pomembej je samo box office... vsebina, kvaliteta in ostalo pa je drugotnega pomena. Govorim seveda za večino hollywoodske produkcije.

Je pa ogromno dobrih "international" filmov, torej iz celega sveta... je pa res, da je za to treba v kakšen proper kino, brez kokic in občutka, da si v disneylandu. Kar pa se travnikov tiče, pa se včasih res precej bolj načakaš.

Praktično vsak mesec dobimo kak ultimate crap v kinematografe, ki je epski flop.

Zdej ravno zbiram pogum, da grem gledat Megalopolis... Copolla je sicer stisnil 120M$ iz svojega žepa za ta film, to je bil nek optimizem, pa seveda zgodba in premisa bi znala biti zanimiva, potem pa pomiliš, da možakar ni posnel dobrega filma že vsaj četrt stoletja, pa te tako mine, po ocenah sodeč pa je še slabše, kot sem si drznil mislit.

ripmork ::

opeter je izjavil:

Morda je samo zanimivost, ampak so moderni nizkoproračunski izdelki bolj gledljivi od visokoproračunskih umotvorov. Skoraj podobna situacija kot pri igrah (neodvisnice in AA/AAA).

Vsi hočejo s čim manj tveganja čim več zaslužit, zato to neskončno ožemanje vseh obstoječih franšiz. Še malo, pa bo Batmanov oproda dobil svojo "Butler begins" serijo / film, prav smešno je že. Težko je danes kaj originalnega videt. Studiji odobrijo le tisto, kar že v štartu ljudje poznajo. Med drugim je pa v zabavni industriji v ZDA trenutno Woke / DEI postal prioriteta nad vsem. Posledica je, da sta namesto meritokracije pri iskanju igralcev / producentov / ... važni predvsem prava barva kože ali pripadnosti ideologiji, ne pa kvaliteta. Posledice se že kažejo; SW Acolyte (ko scenarij piše oseba, ki niti ni pogledala Star Warsa), "diversity casting", ko likom v (kao) historično realnih serijah ali igrah spremenijo barvo kože, ipd...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

matobeli ::

skratka, na zapadu ništa novo.

BuDi79 ::

ripmork je izjavil:

opeter je izjavil:

...so moderni nizkoproračunski izdelki bolj gledljivi od visokoproračunskih umotvorov..

Še malo, pa bo Batmanov oproda dobil svojo "Butler begins" serijo / film, prav smešno je že...
A si jo zgrešil: https://www.imdb.com/title/tt8425532/re... , pa 3 sezone so.

c3p0 ::

Ha ha.. to je počasi že v stilu "the Simpsons did it!". Torej vsak karakter s svojo serijo. Tisti, ki je ubil Bruceova starša, že ima svojo?

Meni filmi kot so Joker, Pingvin in še kaj podobnega sploh nimajo več nekega stripovskega pridiha. V njih so samo znana imena iz stripov. Celo v filmih "negativcev" glavnih junakov sploh ni (batmana v tem primeru). Če hočem res stripovsko vzdušje je še najbližje temu serija iger Batman (Rocksteady).

Zgodovina sprememb…

ripmork ::

BuDi79 je izjavil:

A si jo zgrešil: https://www.imdb.com/title/tt8425532/re... , pa 3 sezone so.

Hehe, to sem pa res zgrešil :))
Ma v končni fazi - če uspejo nekaj kvalitetnega naredit iz poznanega, zakaj pa ne. Joker (2019) je tudi že n-ta interpretacija istega lika, pa so uspeli nekaj svežega in odličnega naredit...

dronyx je izjavil:

Meni filmi kot so Joker, Pingvin in še kaj podobnega sploh nimajo več nekega stripovskega pridiha.

To pa res. Joel Schumacherjevi filmi so bili še najbližje stripom, čeprav niso bili ravno neka kvaliteta :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

"the writers don't like the source material"

razen IMEN likov.. imena prodajo film :) mi pa smo naivni pa gremo

če pa kdo pritiska pa tak vemo kaj je bilo z witcherjem...
less then zero

Arthur Fleck Was Never The "Real" Joker, Director Todd Phillips Confirms
"He's never been this thing that's been put upon him, this idea that Gotham people put on him, that he represents."

A to nalašč spoilaš ljudem film, ali enostavno domnevaš, da ga nihče več ne bo gledal? :D

Ales je izjavil:

A to nalašč spoilaš ljudem film, ali enostavno domnevaš, da ga nihče več ne bo gledal? :D

Nisem vedel, da je to spoiler. Če to okoli govori direktor filma potem menda lahko tudi jst :)

Filma nisem še gledal.

oo7 je izjavil:

Ales je izjavil:

Nisem vedel, da je to spoiler. Če to okoli govori direktor filma potem menda lahko tudi jst :)

Filma nisem še gledal.

eni so občutlivkoti :D

Quentin Tarantino says Joaquin Phoenix's performance in Joker: Folie ? Deux is one of the best he's ever seen in his life

https://www.joblo.com/joker-2-quentin-t...

IL_DIAVOLO ::

Če se ne motim, je rekel za prvega jokerja, da mu je komaj po drugem ogledu postal všeč. Tudi sam sem ga šel gledat še enkrat in je bilo res.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Joker 2 že na travnikih.

pogledal film. če izvzamemo vso nepotrebno petje,ki nikakor ne spada v takšne vrste filme!, je film dokaj dober. na koncu, sem jaz razumel da pač arthur ni pravi joker. je samo inspiracija pravemu jokerju, morda celo ta, ki ga je zabodel. če sem prav videl si je izrezal nasmeh znožem na obrazu.

zaradi nepotrebnih muzikl vložkov sm dal oceno na imdb 3. drugače pa solidna drama.

Se pravi če petje in plesanje prevrtiš naprej ne zamudiš nič bistvenega ? Mogoče pogledam ta vikend.

Tega dejansko ni dosti in mislim, da tudi ne boš imel želje prevrteti, je tudi del zgodbe. Koliko je bistveno in koliko ne... odvisno, kako gledaš na filmsko govorico in zgodbo kot celoto.

Pred ogledom sem pričakoval, da bo petja več.

aborko ::

Bi se bi kr strinjal z imdb oceno okoli 5. Škoda ker Joker iz leta 2019 je bil vrhunski, samo nadaljevali bi v tem stilu, tu so pa so želeli še dodati nekaj drugačnega, pa je blo čist over the top in velik flop. Igralci so sicer bili super, Gaga je čist ok odigrala, če le ne bi pela lol.

Pinturicchio ::

Nisem še sicer gledal 2 dela, ampak prvi je bil res top. Bom pa v kratkem pogledal še drug del in upam da ne bom preveč razočaran.

oo7 je izjavil:

Se pravi če petje in plesanje prevrtiš naprej ne zamudiš nič bistvenega ? Mogoče pogledam ta vikend.

ja, jaz sem previjal naprej. kaj češ.

Pinturicchio je izjavil:

Nisem še sicer gledal 2 dela, ampak prvi je bil res top. Bom pa v kratkem pogledal še drug del in upam da ne bom preveč razočaran.

ja res, prvi je bil z razlogom tako odličen in dobičkonosen, drugega pa previjaj ob petju in plesih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()
««
11 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Joker 2 (DC)

Oddelek: Sedem umetnosti
203270 (1762) oo7
»

The Justice League Part One & Part Two (strani: 1 2 3 4 )

16437547 (17740) meho7
»

Oscars 2020 [Nominations Out Now]

314500 (3204) oo7
»

The Dark Knight (strani: 1 2 3 )

11118042 (13176) Nikec3

Več podobnih tem