Forum » Mobilne tehnologije » Bob - statični IP
Bob - statični IP
gtu ::
Pozdravljeni
Zanima me če je komu uspelo oziroma je možno pri operaterju Bob imeti statični IP naslov pri uporabi mobilnega prenosa podatkov.
Hvala
Zanima me če je komu uspelo oziroma je možno pri operaterju Bob imeti statični IP naslov pri uporabi mobilnega prenosa podatkov.
Hvala
Bizkit45 ::
gtu ::
Ne najdem. Uglavnem zanima me, če kdo pozna kakega ugodnega operaterja, ki omogoča statični IP in ima zmerno ceno. Lahko tudi predplačniško. Pri Simobilu se mi 200mb za 6€ zdi preveč.
brez-imenko ::
Ne vem, če bo tako enostavno dobit statični IP na LTEju. Si nekaj dopisujem z A1 tehnično podporo in gre vse preko NAT razen, če zahtevaš IPv6 naslavljanje. Kolikor sem razbral iz neta se NAT uporablja za dodeljevanje IPv4 naslovov.
Po mojem je rešitev ddns v kombinaciji z noip.com servisom.
smacker, ne vem kako boš ti imel VPN, če je za predpogoj potrebno imeri statičen IP. Razsvetli me.
Po mojem je rešitev ddns v kombinaciji z noip.com servisom.
smacker, ne vem kako boš ti imel VPN, če je za predpogoj potrebno imeri statičen IP. Razsvetli me.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brez-imenko ()
Majstr ::
Pred nekaj časa sem imel podoben problem - potreboval sem fiksni javni IP na mobilni napravi, vendar tega nihče od providerjev ni bil pripravljen nastaviti. Na koncu je bil rešitev uporaba lastnega APN pri Telekomu (http://www.telekom.si/podjetniki/intern.... Nisem dobil sicer fiksnih javnih naslovov, sem jim pa lahko dodelil fiksne privatne naslove, kar je bilo glede na moje potrebe dejansko še bolje.
V grobem se gre za to, da se med tvojim in TS omrežjem vzpostavi IPsec povezava, preko katere se lahko potem mobilne naprave in naprave znotraj tvoje privat mreže med seboj neovirano pogovarjajo v obe smeri. Mobilne naprave dobijo v tem primeru statične lokalne IP naslove, ki jim jih dodeli tvoj RADIUS strežnik. Je pa res, da tole ni čisto zastonj.
Vprašanje je tudi, če bi ti to storitev sploh vzpostavili, v kolikor jo potrebuješ za v privat namene. V slednjem primeru gre verjetno tudi malo za overkill postavitev. Tako da v kolikor gre za privat potrebe, bi se bilo po vsej verjetnosti bolj smotrno ozreti za eno od zgoraj predlaganih rešitev (VPN direktno na napravi do tvoje mreže, IPv6 staični IP, dyndns, ...).
V grobem se gre za to, da se med tvojim in TS omrežjem vzpostavi IPsec povezava, preko katere se lahko potem mobilne naprave in naprave znotraj tvoje privat mreže med seboj neovirano pogovarjajo v obe smeri. Mobilne naprave dobijo v tem primeru statične lokalne IP naslove, ki jim jih dodeli tvoj RADIUS strežnik. Je pa res, da tole ni čisto zastonj.
Vprašanje je tudi, če bi ti to storitev sploh vzpostavili, v kolikor jo potrebuješ za v privat namene. V slednjem primeru gre verjetno tudi malo za overkill postavitev. Tako da v kolikor gre za privat potrebe, bi se bilo po vsej verjetnosti bolj smotrno ozreti za eno od zgoraj predlaganih rešitev (VPN direktno na napravi do tvoje mreže, IPv6 staični IP, dyndns, ...).
Ja jaz sem trenurno razmišljal o https://your-freedom.net za VPN oz. kakšnem I2P ampak takrat ko sem imel LTE na testiranju se tega nisem domislil niti na pamet mi ni prišlo. Za VPN sem pa še zmeraj preptičan, da če ti prvo ne nastavijo statičnega IPja, da se potem lahko greš srat. Res bi rabil pripočnik z naslovom VPN za telebane na LTE omrežju, ker sem na tem področju še precej zelen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brez-imenko ()
jukoz ::
Kaj pa telekomov Mobilni poslovni internet?
http://www.telekom.si/podjetniki/paketi...
To smo vzeli mi, ko je telekomu poleti skurilo centralo in smo bili 2 tedna brez fiksne telefonije in neta.
Osnovni paket + 4/2 + statični IP = 6,95 + 25,00 + 3,00
Drago, ampak dela pa super, upload tudi ne omejujejo pretirano, tako da zna delati 4/4 na LTE. Na 3G je pa res 4/2.
http://www.telekom.si/podjetniki/paketi...
To smo vzeli mi, ko je telekomu poleti skurilo centralo in smo bili 2 tedna brez fiksne telefonije in neta.
Osnovni paket + 4/2 + statični IP = 6,95 + 25,00 + 3,00
Drago, ampak dela pa super, upload tudi ne omejujejo pretirano, tako da zna delati 4/4 na LTE. Na 3G je pa res 4/2.
Pa lahko kmet vzame poslovni paket kot fizična oseba? Po moje ne in rabiš imeti poslovni subjekt zato se pa tudi tako imenuje.
Je potem to isto tudi pri A1, da lahko vzameš kakšen poslovni paket kot fizična oseba?
SeMiNeSanja ::
Najbolj preprosto je s kakšnim VPN-om, kjer je mobilna stran iniciator povezave (se pač ne avtenticiraš preko IP naslova ampak na drug način).
Čim je tunel UP, je mobilna stran dosegljiva preko privatnih IP naslovov.
Čim je tunel UP, je mobilna stran dosegljiva preko privatnih IP naslovov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 TV AS LTE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Omrežja in internet | 54825 (30164) | brez-imenko |
» | SAMO Internet? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 25640 (18459) | Lonsarg |
» | Brezžični internet - brez omejitve prenosa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 37062 (17533) | modelno1 |
» | Statični vs dinamični IPOddelek: Omrežja in internet | 2978 (2337) | Bakunin |
» | Se LTE omrežje lahko zabaše in postane počasnejše?Oddelek: Omrežja in internet | 5376 (4023) | J.McLane |