Forum » Operacijski sistemi » Težave pri predvajanju posnetkov na spletu Google Chrome in Ubuntu 16.04
Težave pri predvajanju posnetkov na spletu Google Chrome in Ubuntu 16.04
i33a ::
Pozdravljeni, na računalnik sem na novo namestil Ubuntu 16.04. Z sistemom sem zelo zadovoljen, a imam eno težavo, ki je do sedaj še nisem opazil drugje.
V brskalniku Google Chrome mi videi (youtube,RTV4D,...) v celozaslonskem načinu zelo štekajo in so včasih skoraj negledljivi. Računalnik je po mojem mnenju dovolj zmogljiv, saj teh težav ob gledanju filomv v VLC-ju ali pa Mozili Firefox-u ni.
Mogoče kdo ve kako odpraviti napako?
Lep dan in hvala za odgovore
V brskalniku Google Chrome mi videi (youtube,RTV4D,...) v celozaslonskem načinu zelo štekajo in so včasih skoraj negledljivi. Računalnik je po mojem mnenju dovolj zmogljiv, saj teh težav ob gledanju filomv v VLC-ju ali pa Mozili Firefox-u ni.
Mogoče kdo ve kako odpraviti napako?
Lep dan in hvala za odgovore
popster ::
pogledal porabo stredstev cpu,ram? drugac lahko probas tudi z
chromium browserjem, google chrome tako onesnazi sistem ob instalaciji.
Sem pogledal porabo cpu, ram, Ram je na cca 50% (imam odprte še nekatere druge programe). Pri CPU-ju pa je eno jedro precej obremenjeno, ostala pa so na cca 20%.
Sem poizkusil tudi z chromium browserjem, a je težava ista. Na tem računalniku sem prej imel Windows10 in občasno tudi Ubuntu (iz zunanjega diska preko USB 3.0) in nikoli nisem opazil teh težav.
Sem poizkusil tudi z chromium browserjem, a je težava ista. Na tem računalniku sem prej imel Windows10 in občasno tudi Ubuntu (iz zunanjega diska preko USB 3.0) in nikoli nisem opazil teh težav.
konspirator ::
Kateri cpu, grafična, količina rama, ssd/hdd ?
V yt posnetku, desni klik, stat for nerds, buffer healt.
https://www.youtube.com/html5 html5 predvajalnik.
60p video
Kako dela na 1080 60p ?
30p video
Kako dela na 1080p (30p) ?
Posnetki "štekajo" zaradi premalo pasovne širine ali zaradi prevelike ločljivosti ?
V yt posnetku, desni klik, stat for nerds, buffer healt.
https://www.youtube.com/html5 html5 predvajalnik.
60p video
Kako dela na 1080 60p ?
30p video
Kako dela na 1080p (30p) ?
Posnetki "štekajo" zaradi premalo pasovne širine ali zaradi prevelike ločljivosti ?
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
Procesor: Intel(R) Core™ i7-4702MQ
Grafična: Radeon HD 8670
RAM: 8GB in SSD disk.
Hardware bi po mojem mnenju moral biti dovolj zmogljiv. Tudi predvajanje videov v VLC-ju in Firefoxu deluje tekoče(isti posnetek na istem omrežju, ...).
Buffer health je cca. 50s.
Grafična: Radeon HD 8670
RAM: 8GB in SSD disk.
Hardware bi po mojem mnenju moral biti dovolj zmogljiv. Tudi predvajanje videov v VLC-ju in Firefoxu deluje tekoče(isti posnetek na istem omrežju, ...).
Buffer health je cca. 50s.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | youtube 1080p 60fpsOddelek: Pomoč in nasveti | 4541 (3031) | MrStein |
» | Štekanje youtube full hd...pomoč?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4558 (3516) | KTr1sk |
» | Mozilla označila Flash za nevarnega, Facebook ga želi mrtvega (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 24254 (19395) | c3p0 |
» | se da še kako pohitriti pc?Oddelek: Strojna oprema | 7427 (6347) | mtosev |