» »

Global warming

Global warming

Temo vidijo: vsi
««
248 / 386
»»

TESKAn ::

To je čista nebuloza. Do podatkov lahko pride vsakdo.

Očitno nisi z istega planeta kot jaz. Izvorni podatki, metodologije in algoritmi so objavljeni in do njih lahko vsakdo pride.

Ni. Še nisi slišal za climategate? Ali si si prebral kaj o težavah, ki jih imajo skeptiki, preden pridejo do teh podatkov? Da se morajo zafrkavat z FOI zahtevki? Da so nekateri originalni podatki bili uničeni in so na voljo samo "popravljeni"?
Če slučajno govoriš o "aferi" hockey stick, se pač motiš. Kozmetični popravki k metodologiji v ničemer niso spremenili rezultatov raziskave.

To misliš tisto metodologijo, ki je imela tendenco proizvest hockey stick iz kakršnihkoli podatkov?
Drugače si pa popolnoma narobe predstavljaš kaj raziskovalci počnejo: dejstva in dokazi morajo povedati kaj se dogaja, ne pa neke vnaprejšnje predstave, kot zmotno predpostavljaš.

In dejstva in dokazi so že večkrat pokazali, da so AGW promotorji šušmarili s podatki.
Glede fianciranja - mislim, da v nekem raziskovalnem inštitutu ne delajo samo AGW raziskav in se skupine znotraj inštituta prav tako potegujejo za financiranje. Drugače povedano - alarmistične napovedi so bolj zaželene, ker bodo dale večjo pogajalsko moč v borbi za financiranje skupine, kot če rečejo "zadnjih tisoč let se ne dogaja nič pretresljivega".
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Okapi ::

To sicer ne negira tistega kar sem napisal,
Seveda negira. Uspeh prijavljaja projektov je še kako odvisen od trenutne "mode". Če prijaviš projekt iz ene od "vročih" tem (podnebne spremembe, biodiverziteta, nanotehnologija ...) imaš precej več možnosti, kot če prijaviš projekt iz katerega od že rahlo pozabljenih ali še ne uveljavljenih področij. In če podnebne spremembe pridejo iz mode, bo denarja za te projekte takoj bistveno manj, pa ne bo več odprav na Grenlandijo in Antarktiko.

Klimatologi imajo finančno zelo otipljive razloge za strašenje javnosti.>:D

O.

dstr17_ ::

Ni. Še nisi slišal za climategate? Ali si si prebral kaj o težavah, ki jih imajo skeptiki, preden pridejo do teh podatkov? Da se morajo zafrkavat z FOI zahtevki? Da so nekateri originalni podatki bili uničeni in so na voljo samo "popravljeni"?
Osem različnih preiskav je pokazalo, da se ni dogajalo čisto nobeno prirejanje ali uničevanje podatkov. Še več: točno po tej "aferi" se objavlja ne le podatke ampak celotne algoritme, ki se jih v simulacijah uporablja.

Ne vem zakaj skeptiki ne znajo priti do podatkov. Jaz sem brez problem prišel do njih, npr. NASA jih ima objavljene kar na spletu (zanimalo me je namreč koliko postaj je v Sloveniji).
To misliš tisto metodologijo, ki je imela tendenco proizvest hockey stick iz kakršnihkoli podatkov?
To sem enkrat že pojasnil: vsi očitki, ki sta jih Stephen McIntyre in Ross McKitrick (ekonomist in matematik, ki dela za industrijo premoga) imela, so bili večkrat neodvisno preverjeni in eksperimentalno zavrnjeni.
In dejstva in dokazi so že večkrat pokazali, da so AGW promotorji šušmarili s podatki.
To ne drži. Nobenega šušmarjenja s podatki ni bilo, to je povedalo osem različnih neodvisnih preiskav.

Glede fianciranja - mislim, da v nekem raziskovalnem inštitutu ne delajo samo AGW raziskav in se skupine znotraj inštituta prav tako potegujejo za financiranje. Drugače povedano - alarmistične napovedi so bolj zaželene, ker bodo dale večjo pogajalsko moč v borbi za financiranje skupine, kot če rečejo "zadnjih tisoč let se ne dogaja nič pretresljivega".
Skeptiki so prav tako alarmistični kot pa tisti, ki zagovarjajo AGW. Tako da ta argument je že v osnovi zgrešen, ker ga lahko pripišeš katerikoli strani.
Nasploh je ta argument o denarju zgrešen: naftna industrija obrne še precej več denarja in imajo še precej večjo motivacijo, da bi bili rezultati raziskav proti AGW.
Ampak dejstva in dokazi so kakršni so in klimatologi so opravili svoje delo. Žalostno je le to, da si nekateri izmišljujejo vse mogoče teorije zarote zoper rezultate raziskav, ki stojijo na številnih neodvisnih dokazih (da niti ne omenjam kako zelo pristranski so do tega, da se da njihove zrcalne argumente napletati tudi iz nasprotne strani).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dstr17_ ()

Invictus ::

Mene zanima kdaj končno bo Manhattan pod vodo. Bi se šel rad tja vozit s kajakom med stolpnicami ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nurmaln ::

Invictus je izjavil:

Mene zanima kdaj končno bo Manhattan pod vodo. Bi se šel rad tja vozit s kajakom med stolpnicami ...

Mam občutek da bomo vedno tik pred tem da bo prepozno rešiti, vedno bo treba ukrepe sprejemat takoj... in ko čez 100 let še vedno ne bo kajakov tam bo to dokaz kako učinkoviti so bili ukrepi in jih rabimo še več.
Ne bi jest začel pakirat na tvojem mestu.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

jest10 ::

nurmaln je izjavil:

Invictus je izjavil:

Mam občutek da bomo vedno tik pred tem da bo prepozno rešiti, vedno bo treba ukrepe sprejemat takoj... in ko čez 100 let še vedno ne bo kajakov tam bo to dokaz kako učinkoviti so bili ukrepi in jih rabimo še več.

Hej, po napovedih 15 let nazaj bi moral biti Koper itak že pod vodo, panonska nižina pa se spreminjati v puščavo

Hej, po napovedih 15 let nazaj bi moral biti Koper itak že pod vodo, panonska nižina pa se spreminjati v puščavo

Vsi navedeni citati so navadna demagogija, ki je zrasla na nerazumevanju in zasmehovanju znanstvenih rezultatov.

Okapi je izjavil:

To sicer ne negira tistega kar sem napisal,
Seveda negira. Uspeh prijavljaja projektov je še kako odvisen od trenutne "mode". Če prijaviš projekt iz ene od "vročih" tem (podnebne spremembe, biodiverziteta, nanotehnologija ...) imaš precej več možnosti, kot če prijaviš projekt iz katerega od že rahlo pozabljenih ali še ne uveljavljenih področij. In če podnebne spremembe pridejo iz mode, bo denarja za te projekte takoj bistveno manj, pa ne bo več odprav na Grenlandijo in Antarktiko.

Klimatologi imajo finančno zelo otipljive razloge za strašenje javnosti.>:D

O.
Možnost objavljanja znanstvenih člankov v znanstvenih publikacijah imajo vsi, ne le tisti ki prijavijo projekte. Če kdo dvomi v simulacije, rezultate, utemeljitve, ali kaj drugega, ima možnost te dvome objaviti v znanstvenih publikacijah. Ampak eksperimentalno je bilo razjasnjenih že toliko teh dvomov, da zdaj več kot 95% klimatologov podpira trditev o AGW.

dstr17_ je izjavil:

Vsi navedeni citati so navadna demagogija, ki je zrasla na nerazumevanju in zasmehovanju znanstvenih rezultatov.

Imaš tako kratek spomin? Se res ne spomneš teh alarmantnih napovedi?

CoolBits ::

Škoda, ko mi tega slavnega AGW nikoli ne bomo občutili... plačevati davke pa vseeno moramo.
Dobro zastavljen scam...

jest10 je izjavil:

dstr17_ je izjavil:

Klimatologi so dajali napovedi kakršne so dajali. Precej dobro so zadeli, kar je dokazljivo s primerjavo aktualnih podatkov z napovedmi izpred 10-15 let (in več). Da poudarim: govorim o klimatologih in znanstvenih publikacijah, ne o rumenem tisku.

CoolBits je izjavil:

Škoda, ko mi tega slavnega AGW nikoli ne bomo občutili... plačevati davke pa vseeno moramo.
Dobro zastavljen scam...
Mi AGW že občutimo, kar je dokazljivo z eksperimenti in meritvami.

Zgodovina sprememb…

dstr17_ je izjavil:

jest10 je izjavil:

dstr17_ je izjavil:

Klimatologi so dajali napovedi kakršne so dajali. Precej dobro so zadeli, kar je dokazljivo s primerjavo aktualnih podatkov z napovedmi izpred 10-15 let (in več). Da poudarim: govorim o klimatologih in znanstvenih publikacijah, ne o rumenem tisku.

Dobro da vem, da so zate poljubnoznanstvene revije rumeni tisk:)) (GEA, ŽIT itd)

Dobro da vem, da so zate poljubnoznanstvene revije rumeni tisk (GEA, ŽIT itd)
Govorim o znanstvenih člankih, ki so bili objavljeni v znanstvenih publikacijah, ne o poljudnoznanstvenih, ki jih (če so pošteni) zgolj povzemajo.

Zgodovina sprememb…

dstr17_ je izjavil:

Kdo ste to vi?
Jaz razlike sedaj in pred 30 leti, ko sem bil še mulc ne občutim. Zima je še vedno zima, poletje pa poletje :))
Aja če si mislil v denarnici... to pa občutim ja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CoolBits ()

dstr17_ je izjavil:

Govorim o znanstvenih člankih, ki so bili objavljeni v znanstvenih publikacijah, ne o poljudnoznanstvenih, ki jih (če so pošteni) zgolj povzemajo.

Aha, torej niso bili pošteni(tako ti namiguješ) in so ve vsi pisci lagali:))

CoolBits je izjavil:

dstr17_ je izjavil:

Kdo ste to vi?
Mi smo celo človeštvo. (pa še kakšna druga vrsta)

Jaz razlike sedaj in pred 30 leti, ko sem bil še mulc ne občutim. Zima je še vedno zima, poletje pa poletje
Tudi krvnega strdka se ne zavedaš, dokler ne pride do srca ali možganov, pa to ne pomeni, da ne obstaja.
Eksistenco bolj zapletenih stvari, ki jih ne moremo s čutili neposredno zaznavati, se dokazuje z meritvami in eksperimenti. Eksperimenti in meritve v primeru AGW pravijo, da se AGW že dogaja.

jest10 je izjavil:

dstr17_ je izjavil:

Omenjenih dveh revij ne berem, tako da ne vem točno kaj imaš v mislih. Govoril sem zgolj o znanstvenih člankih, ki so bili objavljeni v znanstvenih publikacijah. Te so že pred 10-15 leti (in več) precej dobro napovedali dvig temperatur, ki se dogaja.

Zgodovina sprememb…

Aja ta GW.. tukaj pa nimaš kaj... se bo dogajal do naslednje ledene dobe, ko bo temperatura spet padala itd...kot že tolikokrat v preteklosti, človeštvo tukaj nima kaj, lahko se samo odselimo.

Človeštvo je dokazljivo z izpusti CO2 (in v manjši meri še nekaterih drugih) povzročilo trenutno segrevanje, in z izkoreninjenjem toplogrednih plinov lahko prepreči nadaljne slabšanje stanja, ki ga sicer s tem povzroča.

Bolj kot ledena doba čez 10.000+ let je problematično segrevanje v naslednjih desetletjih.

dstr17_ je izjavil:

jest10 je izjavil:

dstr17_ je izjavil:

Omenjenih dveh revij ne berem, tako da ne vem točno kaj imaš v mislih. Govoril sem zgolj o znanstvenih člankih, ki so bili objavljeni v znanstvenih publikacijah. Te so že pred 10-15 leti (in več) precej dobro napovedali dvig temperatur, ki se dogaja.

Zadeva ni bila samo v teh 2 revijah, ampak praktično povsot. Omenil sem ju le zaradi tega, ker si začel uletavati z rumenim tiskom in ker se še dobro spomnem, da sem to bral v njih.
Kaj imam v mislih? Točno to, kar sem že napisal. Tam okoli 1995 se je govorilo/pisalo, da se bo 2010 panonska nižina spreminjala v puščavo, ter da bo morje poplavljalo obalna mesta(ne niso imeli v mislih namočen Tartinijev trg).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Človeštvo je dokazljivo z izpusti CO2 (in v manjši meri še nekaterih drugih) povzročilo trenutno segrevanje, in z izkoreninjenjem toplogrednih plinov lahko prepreči nadaljne slabšanje stanja, ki ga sicer s tem povzroča.

Dokazljivo je tudi, da so za to krivi mišji prdci... ni pa dokazano.
En vulkan enkrat malo bolj bruhne pa se vsi človeški izpusti lahko skrijejo.

Kaj imam v mislih? Točno to, kar sem že napisal. Tam okoli 1995 se je govorilo/pisalo, da se bo 2010 panonska nižina spreminjala v puščavo, ter da bo morje poplavljalo obalna mesta(ne niso imeli v mislih namočen Tartinijev trg).
To se je morda pisalo v poljudnih revijah ali pa v rumenem tisku (če so tvoje informacije sploh pravilne). Nima pa veze z globalnimi napovedmi dviga temperature, ki so jih podali klimatologi. Te so precej dobro zadele realne vrednosti. IPCC-jeva takratna napoved je dvig temperatur celo podcenila, kar je dokazljivo s primerjavo današnjih meritev in takratne napovedi.

Dokazljivo je tudi, da so za to krivi mišji prdci... ni pa dokazano.
To, da so "mišji prdci" krivi za segrevanje ni dokazljivo, ampak je čista demagogija, nerazumevanje in norčevanje iz rezultatov znanstvenih raziskav.

To ne drži, človeštvo prispeva precej več CO2 kot pa vsi vulkani skupaj. To se da dokazati s primerjavo koncentracij različnih izotopov ogljika (tisti v fosilnih gorivih je drugačen od tistega v zraku in vulkanih).

Zgodovina sprememb…

bili_39a ::

To ne drži, človeštvo prispeva precej več CO2 kot pa vsi vulkani skupaj. To se da dokazati s primerjavo koncentracij različnih izotopov ogljika (tisti v fosilnih gorivih je drugačen od tistega v zraku in vulkanih).

Bi lepo prosil za kakšen dokaz za to trditev. Edit: za prvi del trditve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bili_39a ()

Globalno segrevanje, na Antarktiki pa največ ledu odkar ga merijo ...

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/...

Mogoče je pa nastal led, ki je odporen na visoke temperature ...

BTW. klimatologi so postali take medijske zvezde, da nikoli ne bodo priznali da so se zmotili. Preveč keša zadaj in preveč lepo je biti v soju luči ...

To, da so "mišji prdci" krivi za segrevanje ni dokazljivo, ampak je čista demagogija, nerazumevanje in norčevanje iz rezultatov znanstvenih raziskav.

V bistvu je dokazljivo. Metan, ki ga miši prdijo, je konkretno toplogredna zadeva

bili_39a je izjavil:

Bi lepo prosil za kakšen dokaz za to trditev. Edit: za prvi del trditve.
Npr. tale povzetek pravi takole:
Billion metric tons per year (Gt/y)
Global volcanic emissions (highest preferred estimate): 0.26
Anthropogenic CO2 in 2010 (projected): 35.0

Človeški izpusti CO2 so torej za (malo več kot) dva velikostna reda (100x) večji kot pa vulkanski. S tem da so dejanski izpusti v 2010 bili še nekoliko večji kot pa tista ocena, ki jo je avtor članka takrat vzel. Enako razmerje lahko najdeš tudi v drugih virih.

Trend je, da se na nekaterih delih topi (npr. polotok Antarktike), na nekaterih delih pa nastaja. Skupaj gledano se še vedno topi.

Če se bo ta trend v prihodnje res kaj spremenil bomo pa šele videli.
BTW. klimatologi so postali take medijske zvezde, da nikoli ne bodo priznali da so se zmotili. Preveč keša zadaj in preveč lepo je biti v soju luči ...
Klimatologi niso nobene medijske zvezde. Medijska zvezda je recimo Alkalaj, ki z agresivnim medijskim nastopaštvom in grobim zavajanjem ljudi služi pri prodaji knjig, pri tem pa s širjenjem neverodostojnih informacij povzroča veliko škodo človeštvu.

Zgodovina sprememb…

bili_39a ::

domen,

Tole si preberi in poskusi ocenit zanesljivost trditev glede emisij vulkanov:

Cardellini, C., Chiodini, G., Caliro, S., Frondini, F., Avino, R., Baldini, A., & Donnini, M., 2011, "CO2 fluxes from Earth degassing in Italy", Geophysical Research Abstracts, Vol. 13, EGU2011-7778-1. http://meetingorganizer.copernicus.org/...

Cela saga o teh (premalih) emisijah vulkanov zgleda temelji na eni pregledni raziskavi (kot marxsikaj drugega), ki se ji dviguje rating s citiranjem.

dzinks63 ::

Kolikšne so temperature na antarktiki in pri kateri temperaturi se led tali? Antarktika je celo vedno hladnejša, zadnje čase so tam rekordno nizke temperature.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

Cela saga o teh (premalih) emisijah vulkanov zgleda temelji na eni pregledni raziskavi (kot marxsikaj drugega)
V tej tvoji povezavi tega ne piše, pač pa čisto nekaj drugega: da so nevulkanski naravni izpusti CO2 podcenjeni.
Morda to drži (morda pa tudi ne), ampak močno dvomim da bi glede sklepa o AGW to karkoli spreminjalo. Dokazi, da so natanko človeški izpusti CO2 tisti, ki so najbolj prispevali k povišanju koncentracije CO2 in posledično toplogrednega efekta, pridejo še od drugje: in sicer iz meritev razmerij izotopov ogljika.
Izotopi ogljika so v fosilnih gorivih drugačni kot v ozračju, vulkanskih izbruhih in drugih naravnih virih (ker je za rastline eden od izotopov bolj ugoden kot drugi). Če se razmerje vedno bolj približuje tistemu v fosilnih gorivih, potem je to dokaz, da prevladujejo izpusti iz fosilnih goriv. In to se dogaja.

Zgodovina sprememb…

SplitCookie ::

dstr17_ je izjavil:

Trend je, da se na nekaterih delih topi (npr. polotok Antarktike), na nekaterih delih pa nastaja. Skupaj gledano se še vedno topi.

Če se bo ta trend v prihodnje res kaj spremenil bomo pa šele videli.
Klimatologi niso nobene medijske zvezde. Medijska zvezda je recimo Alkalaj, ki z agresivnim medijskim nastopaštvom in grobim zavajanjem ljudi služi pri prodaji knjig, pri tem pa s širjenjem neverodostojnih informacij povzroča veliko škodo človeštvu.

LoL
LOLOLOLOL

Ti o alkalaju, metem ko bo SI plačala 20.000.000€ davka na CO2
Please go fuck yourself s povzročanjem škode človeštvu
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

Se pravi je ena vrsta ogljika kriva za GW in ne CO2?
(nisem vedu, da obstaja več vrst ogljika sploh :)) )
Dogaja se to, da se je temperatura pač globalno malo dvigovala in so naredili štalo okrog GW... sedaj ko pada so pa tiho.

dzinks63 je izjavil:

Kolikšne so temperature na antarktiki in pri kateri temperaturi se led tali? Antarktika je celo vedno hladnejša, zadnje čase so tam rekordno nizke temperature.

Ena izmerjena temperatura še ne pomeni, da se je trend obrnil. Kolikor vem se na Antarktiki temperature ne spreminjajo (z izjemo polotoka Antarktike, ki se segreva).

Se pravi je ena vrsta ogljika kriva za GW in ne CO2?
(nisem vedu, da obstaja več vrst ogljika sploh )
Obstajajo različni izotopi, ki se v kemijskih reakcijah lahko nekoliko različno obnašajo. Za rastline je 13C bolj ugoden kot 12C zato raje tega kopičijo.

Dogaja se to, da se je temperatura pač globalno malo dvigovala in so naredili štalo okrog GW... sedaj ko pada so pa tiho.
Temperatura ne pada, ampak raste, kar dokazujejo tako meritve na tleh kot satelitske meritve.

Zgodovina sprememb…

Meritve na tleh in satelitu lahko kažejo trenutno stanje in za nazaj.
Za naprej pa UGIBAJO, da se bo trend nadaljeval, ker jim tako paše... lahko se ta trend kaj hitro obrne navzdol.

Za kaj več kot tri dni še lokalno ne znajo napovedat pravilno vremena kaj šele globalno pa na daljši rok... bodmo realni.

Obstajajo različni izotopi, ki se v kemijskih reakcijah lahko nekoliko različno obnašajo. Za rastline je 13C bolj ugoden kot 12C zato raje tega kopičijo.

Are you fucking me ?

Ti resno resno resno nimaš pojma o čem sploh govoriš.

dzinks63 ::

z izjemo polotoka Antarktike, ki se segreva).

Kako to misliš, a tam so temperature nad 0°C, da se led topi in ga je vedno manj?

SplitCookie je izjavil:

Are you fucking me ?
Ti resno resno resno nimaš pojma o čem sploh govoriš.
Kar popravi me, če je kaj narobe. Ampak ne z žaljivkami, pač pa z utemeljenimi pomisleki (in po možnosti tudi viri).

Okapi ::

Kako to misliš, a tam so temperature nad 0°C, da se led topi in ga je vedno manj?
To smo tu že obdelali, ne zdaj še enkrat.;(( Tali se na obali v morju, kamor "tečejo" ledeniki, in stali se ga več, kot ga zaradi padavin na celini nastane novega.

O.

V bistvu, če se že gremo podje*t s viri kar ti napiši vir prvo za tvojo trditev.

Overall - you are horribly wrong.

dzinks63 je izjavil:

z izjemo polotoka Antarktike, ki se segreva).

Ja, tudi nad 0°C se dvigne temperatura. S tem da poletje je na južni polobli zdajle, ko imamo mi zimo.

Ma ne... zdej, ko vidijo kam to pelje, ni več kriv CO2 ampak različni izotopi ogljika :D
What's next?

Umobolnica press.

SplitCookie je izjavil:

V bistvu, če se že gremo podje*t s viri kar ti napiši vir prvo za tvojo trditev.

Če misliš na trditev, da se z razmerji izotopov ogljika v CO2 dokazuje, da je človek tisti, ki bistveno prispeva k segrevanju, lahko dam tole povezavo, ki je povsem nazorna.

Če pa misliš na različne izotope ogljika, pa je članek na WikiPedii čisto v redu.

Sicer so viri zato, da se ve, da se ne gre za stresanje neumnosti, ampak da za trditvijo stojijo neki podatki.

dstr17_ je izjavil:

Temperatura ne pada, ampak raste, kar dokazujejo tako meritve na tleh kot satelitske meritve.

Lej to je en tak konkreten bulšit. "Globalne" temperature še dons ne more noben izmerit, kaj šele pred 100 leti, da bi imel vsaj mal pojma kaj se dogaja.

Ampak to niti ni point.

Point je da se nobene konkretne napovedi niso uresničile in terorija ki ne zmore dat konkretnih napovedi je pač za v smeti.

Napovedi:
Povečanje količine CO2 - Ja, za tako napoved ne rabiš imet glih doktorata, bi lahko povedal kdorkoli.
Še bolj pomembno je da če bi šli do ljudi in jim rekli "količina CO2 se bo povečala s xx% na xx%, zato plačajte miljarde dolarjev vsako leto", bi se jim folk smejal in prav je tako.

Povišanje temperature - Tudi če bi dobili jasen odgovor na to (kar ga nimamo), bi folk na povišanje temperature za 0,5°C, rekel "ummm, ok, jah prov ane", če bi jim za to hotel izstaviti položnico za miljardo evrov, bi te poslali u k****

Da jih folk ne bi poslal u tri krasne si je bilo treba izmisliti neke katastrofe in tako so napovedali:

* Ekstremnejše vremenske razmere - jih ni
* Izjemno hitrejše širjenje puščav - ga ni
* Množična poplavljanja obmorskih mest - jih ni
* Miljone in miljone "GW beguncev" - jih ni
* Izginotja celih otokov - jih ni

In tko naprej in tko naprej. Uresničilo se je samo tisto za kar smo vsi vnaprej vedeli da se bo (koncentracija CO2), ni pa se uresničila nobena od napovedanih posledic, s katerimi so vse ljudi prepričali, da naj plačujejo nove dodatne davke. Natega par ekselance.

dstr17_ je izjavil:

SplitCookie je izjavil:

Če misliš na trditev, da se z razmerji izotopov ogljika v CO2 dokazuje, da je človek tisti, ki bistveno prispeva k segrevanju, lahko dam tole povezavo, ki je povsem nazorna.

Če pa misliš na različne izotope ogljika, pa je članek na WikiPedii čisto v redu.

Sicer so viri zato, da se ve, da se ne gre za stresanje neumnosti, ampak da za trditvijo stojijo neki podatki.

Ne seri.

Vir pliz.

dstr17_ je izjavil:

Lej to je en tak konkreten bulšit. "Globalne" temperature še dons ne more noben izmerit, kaj šele pred 100 leti, da bi imel vsaj mal pojma kaj se dogaja.

Ampak to niti ni point.

Point je da se nobene konkretne napovedi niso uresničile in terorija ki ne zmore dat konkretnih napovedi je pač za v smeti.

Napovedi:
Povečanje količine CO2 - Ja, za tako napoved ne rabiš imet glih doktorata, bi lahko povedal kdorkoli.
Še bolj pomembno je da če bi šli do ljudi in jim rekli "količina CO2 se bo povečala s xx% na xx%, zato plačajte miljarde dolarjev vsako leto", bi se jim folk smejal in prav je tako.

Povišanje temperature - Tudi če bi dobili jasen odgovor na to (kar ga nimamo), bi folk na povišanje temperature za 0,5°C, rekel "ummm, ok, jah prov ane", če bi jim za to hotel izstaviti položnico za miljardo evrov, bi te poslali u k****

Da jih folk ne bi poslal u tri krasne si je bilo treba izmisliti neke katastrofe in tako so napovedali:

* Ekstremnejše vremenske razmere - jih ni
* Izjemno hitrejše širjenje puščav - ga ni
* Množična poplavljanja obmorskih mest - jih ni
* Miljone in miljone "GW beguncev" - jih ni
* Izginotja celih otokov - jih ni

In tko naprej in tko naprej. Uresničilo se je samo tisto za kar smo vsi vnaprej vedeli da se bo (koncentracija CO2), ni pa se uresničila nobena od napovedanih posledic, s katerimi so vse ljudi prepričali, da naj plačujejo nove dodatne davke. Tudi če nekdo resno dokaže da se temperatura viša - so what, nobody cares, nothing to see here, move along... Najmanj kar bi moral še dokazati je da obstaja kavzalna povezava (je ni še nihče) in še bolj pomembno - da je višja temperatura nujno slabša.
Overall - natega par ekselance.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nurmaln ()

Edino kar se je uresničilo v tej GW noriji, so novi davki na "GW" pline ...

Because money.

GW je samo izgovor za ekstra obdavčevanje.

Pravzaprav so prasci spremenili svojo 'teorijo' in Global warming preimenovali v Climate change

Tako da je to vse skupaj kar nekaj

Zgodovina sprememb…

dstr17_ je izjavil:

Za rastline je 13C bolj ugoden kot 12C zato raje tega kopičijo.
Naj se popravim, ravno obratno je: v rastlinah je razmerje 13C/12C nižje kot v ozračju, torej je za rastline ugodnejši 12C.

Motiš se: temperature se da dovolj zanesljivo meriti, pa tudi različne rekonstrukcije za prejšnja obdobja se dobro ujemajo z vsemi drugimi dokazi.
Uresničilo se je samo tisto za kar smo vsi vnaprej vedeli da se bo (koncentracija CO2), ni pa se uresničila nobena od napovedanih posledic, s katerimi so vse ljudi prepričali, da naj plačujejo nove dodatne davke.
Davke si niso izmislili klimatologi in z rezultati klimatoloških raziskav nimajo nič skupnega. Nekatere posledice, ki jih omenjaš, pa so merljive in jih že vidimo v realnosti (npr. pospešeno taljenje ledenikov, povečanje pogostosti ekstremnih vremenskih pojavov), ampak glede tega so potrebne še dodatne raziskave. Kar je napovedoval rumeni tisk pa se klimatoloških rezultatov ne tiče.

SplitCookie je izjavil:

Vir pliz.
Sem ti že dal vire, zdaj je pa na tebi, da jih pogledaš.

Zgodovina sprememb…

temperature se da dovolj zanesljivo meriti, pa tudi različne rekonstrukcije za prejšnja obdobja se dobro ujemajo z vsemi drugimi dokazi.
Nemogoče... je čisto preveč lokalnih spremenljivk, da bi blo kaj takega kdaj možno.

Lokalne rekonstrukcije so lažje kot globalne. Ampak za zadnjih 1500-2000 let so bile tudi globalne narejene (na več različnih načinov). Predlagam, da si kaj o tem prebereš, za osnovni pregled so tudi članki na WikiPedii povsem v redu.

Recimo temperature record.

Zgodovina sprememb…

««
248 / 386
»»