» »

Global warming

Global warming

Temo vidijo: vsi
««
178 / 386
»»

drejc ::

Kurilca je bl okol 1000€-1500€ fyi. Kaj si mislu da za 1 mesec pustiš job za to, al vzameš dopust pa v hosto?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Lonsarg ::

Lol 5 minut na dan je ful dela ja. kaj pa če bi raj hitrej začel kosil jest? Bi hitrej pršaru čas.

TESKAn ::

Kurilca je bl okol 1000€-1500€ fyi. Kaj si mislu da za 1 mesec pustiš job za to, al vzameš dopust pa v hosto?

Dve, tri ure na dan greš v hosto, pa je. Been there, did that, it is possibile. Ni treba nič dopusta jemat ali službo puščat. Zdej če si "mestni otrok" in ne veš, kako se sekiro v roke prime ali pa ti fizično delo ne diši, to je pa druga stvar.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Azrael ::

Pri nas gre letno približno 1000 do 1500l kurilca (če je res dolgotrajna in huda zima, kot je bila 2005/06). Ogreva se dobrih 100m2.

Dokler se je kurilo na les, dela še in še že samo s pripravo drv. Naročiti in potem zložiti metrska polena v skladovnico, razžagati in razcepiti les iz lanske skladovnice (les je bil vedno surov in vlaženm, da se je moral sušiti preden je bil OK za peč), pospraviti vse skupaj v drvarnico in potem vsake nekaj ur nalagati v etažno peč, ki je bila seveda v kuhinji in jo vsako jutro peč čistiti, dimnik pa na nekaj tednov.

IMO se les splača tistemu, ki ga dobi zastonj in je vedno vsaj eden doma, če ga je treba plačati in ti za zraven naloži še obilo dela, pa to ni. Če so še vsi v službi/šoli pa sploh ne.

Danes so na voljo lesni peleti, kjer je avtomatizacija možna, ampak kot gledam v soseščini, se pozna nesramno visoka cena te kurilne naprave, saj po vonjavah sodeč folk sedaj nima za pelete in kuri vse sorte svinjarijo. Nadvse kul in eko.
Nekoč je bil Slo-tech.

Gavran ::

http://dne.enaa.com/E-svet/Znanost/Al-G...

Bolj je vprašanje o čem NI lagal...
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Vajenc ::

Še ena šokantna novica iz ta istega medija.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

krneki0001 ::

Včeraj ponoči
- Moskva -30 stopinj celzija
- Sever kanade - 46,3 stopinje celzija

Očitno se zemlja orenk segreva, ja!

Boš povedu naslednji teden, ko boš mislu, da je že pomlad ;)
Woody Allen

Boš povedu naslednji teden, ko boš mislu, da je že pomlad ;)

Poplave bi mi kar prijale, ja.

ABX ::

-5 na Obali, to globalno segrevanje deluje na bizaren način.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zheegec ::

-5 na Obali, to globalno segrevanje deluje na bizaren način.

To spada še vse v kratkoročna nihanja, povprečja se gleda na par 100 let...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zakaj se pa potem zemlja ohlaja od leta 1983? Takrat je namreč bila celoletna povprečna temperatura najvišja, sedaj pa spet pada.

Samo za Zemljo kot tako to še vedno spada v kratkoročna gibanja, malo "zoomaj ven" grafe in tako dobiš lepo krivuljo in ne norega skakanja, kakršnega imaš če gledaš samo obdobje zadnjih nekaj desetletij.

Ti kratkoročni grafi so pa noro priročni za vsakega, ki hoče s prirejanjem dokazati "svoj prav". Če previdno izbereš kje se začne graf in kje konča lahko dokažeš eno ali drugo. tukaj je lepo razloženo.
Janez Janša, 29.04.2014

gumby ::

Če dovolj "zoomamo ven", bomo videli, da se vesolje še vedno ohlaja. Novenega segrevanja nikjer :P
my brain hurts

saj zemlja se tudi, že od svojega nastanka naprej.

Moraš pač vzeti neko pravilno lestvico - kratkoročno prelahko zmanipuliraš, ali pa nanjo vpliva nek random dejavnik. Preberi moj link zgoraj.
Janez Janša, 29.04.2014

Okapi ::

Na Vesti je danes kratek in jedrnat povzetek nesmislov okoli eko-hiš.
http://www.vest.si/2009/12/18/kopenhage...

O.

snow ::

Iz http://www.rtvslo.si/svet/dogovor-v-zad...
Temeljne točke osnutka dogovora:
- köbenhavnski sporazum ne bo pravno zavezujoč;
- omejitev dviga temperature za največ 2°C v primerjavi s predindustrijsko dobo;
- potrebno je zajetno zmanjšanje emisij, kar pa ni ovrednoteno s številkami ali odstotki;
- podpora za zbiranje 20 milijard evrov letne pomoči nerazvitim državam v obdobju 2010-2012;
- podpora "cilju", po katerem bi razvite države do l. 2020 letno pomoč manj razvitim povečala na kar 70 milijard evrov;
- države v razvoju pristajajo na mednarodni nadzor pri merjenju izpusta emisij;
- nadaljevanje pogajanj po Köbenhavnu, z namenom sprejetja sporazuma do konca l. 2010.

Kakšna predindustrijska doba? Greenland? Zelena Grenlandija?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Kakšna predindustrijska doba? Greenland? Zelena Grenlandija?
Greenlandija bi naj bila zato, da so se le izbranci naselili na Icelandijo.
Woody Allen

KaiV6 ::

Worm air na obali btw :)
 Global warming

Global warming

19.12.2009 cca 7:30
<insert>podpis.html</insert>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KaiV6 ()

A. Smith ::

- köbenhavnski sporazum ne bo pravno zavezujoč;

Mene pa tole skrbi. Povsem možno je, da se bo naša država kot del EU dogovora striktno držala, države v razvoju pa bodo plačevanje "kazni" enostavno zavrnile. Klinc pa tak dogovor.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

ABX ::

Worm air na obali btw :)
 Global warming

Global warming

19.12.2009 cca 7:30

To ni več zabavno, resno ....

Če CO2 pomaga je ura da se subvencionira višjo proizvodnjo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

jizzer ::

A je še koga strah tega?
Moram rečti da je mene precej saj sem taka generacija ki se bo, ko bom komaj začel živeti, to začelo dogajati...
No vbistvu se že dogaja ampak imam v mislih dosti hujše :/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jizzer ()

Dogaja kaj?

Zeleni fašizem/ terorizem?
Nekoč je bil Slo-tech.

T-h-o-r ::

ja, mene je tudi strah raznih zelenih davkov

počasi več ne bomo smeli izdihniti, ker bo šlo preveč co2 v zrak
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Gavran ::

http://www.ourclimate.eu/ourclimate/slo...

Možnost da tem idiotom dopovemo tisto kar tule na forumu že vemo? Climategate,... jaz sem se že registriral. Več ko nas bo govorilo resnico tudi na uradnih forumih, boljše bo...
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

AtaStrudl ::

Prirocnik za "klima skeptike":

http://epw.senate.gov/repwhitepapers/63...

donfilipo ::

@Gavran

Ni slaba ideja a moram malo priti k sebi:)
En predlog. Še boljše kot tapkanje, bi bila kakšna mrežna streljačina. 2 ekipi. Warmers pa skeptics. Vem da bo tako, da boš na začetku kot sceptic dobil lopato warmerji pa brzostrelke. Pa vseeno>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Mipe ::

Smešno je, ko skeptiki lepijo fotke zasneženih krajev, medtem ko imamo enega najbolj toplih, mokrih in zelenih Božičev.

Thomas ::

Fluktuacije od vremena so zmeraj možne. Tako navzdol kot navzgor in ekstrapolacije iz tega so silly. Kaj pa potem, če smo imeli topel božič? Tudi prejšnji mraz je sam po sebi irelevanten.

Pomembno je kvečjemu to, da gre temperatura zadnje čase mau dol, kolikor je moč razbrati iz meritev.

Bi pa morala iti gor, glede na CO2 teorije.

Tko da ... Lučko na pranger!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

KaiV6 ::

:) A to imamo tak najbolj topel in moker pa zelen bozic, ki ga se najstarejsi ne pomnijo ?
<insert>podpis.html</insert>

Še bolj kot Lučka, pa zaslužite sramotitev vse zelene ovce, ki vas je polna TV, cajtngi, internet ... samo na slednjem vas že precej zatiramo in vam dopovedujemo kaj ste.

Ljudje, se začutili nekaj? Zdi se, kot da nekdo verjame, da obvladuje Internet.

Interneta ne obvladujemo. Ampak je vedno več strani, kjer se bulšit ne prodaja. To nas je ene 10000 na celem svetu izborilo.

Ne da se v vsem strinjamo, a delimo približno enak prezir do večine ustaljenih bulšiterjev in njihovih bulšitov.

To že. Žal za vsako od teh strani obstaja 10000 strani, kjer se točita bulšit in ignoranca.

Ni tako pomembno. Človek vendarle ve, da bo na Slotechu zvedel, kar na vecer.si ali rtvslo.si ali delo.si - ne bo nikoli.

Na Slotechu ali kvarkadabri pa prav mogoče bo.

To je vse, kar ima (zaenkrat) Slovenija in jaz to vem.

PacificBlue ::

:) A to imamo tak najbolj topel in moker pa zelen bozic, ki ga se najstarejsi ne pomnijo ?

Leta 1924 je prvi sneg zapadel v naših krajih šele marca.

Zime v preteklosti
I&#8217;m out.
:3

Zgodovina sprememb…

Saj ne vem ali bi se smejal ali jokal ob blejanju tukajšnjih ovac, kakšen moker, topel itd božić imamo, ki ga seveda najstarejši ne pomnijo in kar je še tega okrasja, na katerega se warmerske ovce masovno palijo.

Miklavževa in božićna povodenj ni nič novega v teh krajih, še manj nekaj neobičajnega. Poglej za štos dnevnike v katerih mesecih je npr. HE Zasip lahko obratovala s polno močjo obeh strojev, saj vode običajno ni dovolj niti zapolno moč enega stroja.

Kdo bi si mislil, pri proizvodnji vodita meseca december in marec. Ista mececa pa je bila lahko tudi suša in je bila proizvodnja nekje blizu 0.

Sicer pa, če nebi prišel topel val, bi imeli snega kot 1952 (kar se še vedno lahko zgodi, saj je bila ta zima 1951/52 na začetku tudi topla) ali vsaj toliko kot pozimi 2005/06.

Ampak dejstva niso pomembna, važnp, da ovce blejajo o božiču in snegcu in potem zahtevajo izredne razmere in mobilizacijo vseh služb, da jim bodo spucali tisti snegec, da ne bodo bogi revčki crknili. Ko bi le.
Nekoč je bil Slo-tech.

Trenutno vreme naj vas ne bega preveč. Razumem pa skrb nekaterih redkih za prihodnost načrtovanih, ali pravkar rojenih otrok. In ker vsak posameznik z vplivanjem na širšo okolico spreminja politiko, je zelo pomembno, da si izoblikujete pravilno mnenje ravno o teh vprašanjih. Najprej se je treba o zadevi poučiti. Za ta namen je danes internet dovolj dobro orodje, naučite se razmišljati tudi tako, da boste kmalu odkrili, kdo vam za sponozorja prodaja bučke. Skrite reklame in antireklame. Če pomislim nazaj, se svet vrti povsem drugače, kot so slavni fantastiki in futorologi domnevali, a vendarle je vsak od teh današnjih trendov, vendarle prepoznan v starih modelih. Global warming - greenpeace ima momente in elemente hipijevskega gibanja, to pa verjetno primesi spopada hinduistične in budistične kulture z materializmom in požrešnoštjo kapitalizma. Ko se memi križajo, zmaga ponavadi racionalnost, v časih kriz, pa NE. Neki sociološki družbeni moment ima za take primere pripravljen backup:) Od kulture kriz izgleda tudi velekapital dobro prosperira, dodobra se pretresejo smiselne in nesmiselme investicije. Problem je edino, ko ideologija prav zaradi teh kriz, kar sama brez dejanskih ogromnih katastrof preteklosti, preskoči v primarnejšo backup obliko, se malce prilagodi in že imamo recimo kozmično kolektivno zavest:) Ta je dobro natrenirana, enako močna ali celo sociološko prodornejša od kriznega potrošništva in pojavijo se odstopanja. Ljudje videvajo strahove tam kjer jih ni, dogodke ki jih ni bilo...vse, da bi sprožali preplah in 'le vkuo le vkup uboga gmajna':) VENDAR

Na drugi strani je treba biti jasno tudi previden in ne verjeti vsemu kar vam IBM, Nokia in EXXON zatrjujejo. Je kar res, da so nekateri grofovski in velekapitalistični posli precej izgubljeni, v primeru prihajajočih sprememb in bi se nič ne čudil, da Saudijci in ostali naftarji recimo, prek zelo skrbno izbranih posrednikov tolčejo po vedah in memih, ki se trudijo spreminjati zavest:) Ko je Bush izjavil, da bo treba ameriško ekonomijo spreobrniti iz odvisne od tuje nafte, v energetsko samostojno, je završalo:) Ampak to je lažni politični vetrič, ki le nakaže morebitne viharje:) Global warming histerija in vse kar je z njo povezano, je zanimiv fenomen, sociološko, finančno in na koncu tudi politično. Kako se bo odvijala histerija na ustaljen kapitalistični model...kako se bo ta mimikriral, ali celo prilagodil in kaj iz tega na koncu nastane, ni samo problem za klimatologe, pač pa skoraj za vse vede:)

Kar se samega klimatskega GW tiče, je najlažje. Danes je toliko zagovornikov GW, da je skoraj nemogoče, še pobrati kakšno točko ali kolajno na njih strani. Nasprotno je povsem drugače pri skeptikih. Alfonsa skeptikov še ni, neki britanski lord je, roko na srce, bolj karikatura. Ampak...poglejmo bližje. Mišo Alkalaj je praskajoč se po denarnici, ugotovil natanko to isto in vkolikor uspe svoje nastope in prepričljivost dodelati, se mu obetajo še zanimive turneje:) Vendar pa bi vas opozoril, da je pa morda prej kot to, zelo pomembno oblikovati lastno mnenje, da boste lahko izboljšali obnašanje politikov in oblasti v prihodnosti. Ti pač redno berejo ankete in spremljajo javna mnenja in ker je trg zakon, to počnejo tudi pravi kapitalisti:) Nesmiselno je tuliti, da je planica sladoled strup, če je slasten in povsem nestrupen. In brez veze se je odreči rajžanju z avtom po evropi, če je to ok. Če pa je seveda kaj res strupenega, pa je potrebno tudi znati kaj hitro učinkovito zabičati gospodi, da nekaj ukrenejo. Gre se predvsem za vas mladce, ki preklinjate Cankarja in prfoksa ki vam je z njim zagrenil GTA4, in vaše bodoče otroke. Mi stari prdci, nekateri pač samo tako stričevsko dobrovoljno opozarjamo (v spomin na neke tete:), eni pa nemara tudi kak euerček zaslužijo8-)

In če rečem, da je GTA4 dosti boljši od Cankarja, boste verjeli, da sem iskren;)

Ravnokar smo nehali gledati 2010 Odisejo na DVD. Zveniš kot kakšen Clarke, donfilipo. Outdatet, sorry to say. Zarad tebe in zaradi njega.

Tako je bilo tudi mišljeno. Ne s strani Clarka, pač pa z moje. Naj razmišljajo s svojo glavo. In ne s tvojo:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

Zakaj z mojo? Jaz z mojo glavo bolj malo razmišljam. Mogoče relativno veliko glede na druge, a še vedno zelo malo.

Človeški možgani so cache za ideje, luxuz procesiranja je ponavadi prevelik, da bi si ga lahko ljudje privoščili.

Raje pametno keširajte, kot da "razmišljate z lastno glavo"! Če preveč to delaš, imaš potem take lude kot kakšen Mohorič. Ne gre drugače, computing power tele dobre kile mišice za razmišljanje, realno ne dopušča kaj več, kakor dober caching memov.

Natančno na tem delam ampak z mašinco na štrom (220V). Svojo kepo prepuščam razkošju zastarelih in počasi odmirajočih veščin, kot je filozofija, religija, in vsi mediji:) Edino TV ne prižgem več. Ta je pri meni že predčasno opuščen. Na smolo imam na compu kakih 3000TV programov in to je pa too much:)

Na Internetu je toliko protislovnih podatkov. Kako naj se kdo pouči o teh stvareh v tej informacijski poplavi? V redu, pameten človek že ve, kako najti verodostojno informacijo, kaj pa povprečen človek ali, bognedaj, otrok, ki bo nasledil naš svet?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Mipe>> Na Internetu je toliko protislovnih podatkov.

Jap. In preveč jih je za človekove obdelovalne sposobnosti. Ampak imaš stroj pred nosom. In polno potentnih mladcev, brez idej a veliko znanja:) Jaz se zato ubadam s tem, kako iz 'maljarde' podatkov narediti take, da jih en kmet lahko razume:) Če bi bil edini, bi bil primer brezupen:) Na srečo je dosti pravih mladih genijev, ki so se zadeve lotili in zadeva je perspektivna. Toliko zaenkrat. Več ko bom več vedel8-)

Kako se informirati na tem smetišču, imenovanem internet.

Enako kot dezimformirati se, enak postopek je.

Najprej izbereš eno stran, ki se ti zdi še najbolj kredibilna, nad katero si pravzaprav navdušen, ker se sklada s tvojimi pogledi. Potem gledaš po tistih, ki jih linka v pozitivnem smislu in tako naprej. Vse svoje ideje podvržeš kritiki in težko sprejemaš nove, a vendarle. Težko eliminaraš svoje, a vendarle.

Začni kar s Slotechom, ne bo narobe. Vseeno se izogibaj nekaterim linkom tukaj danim od XY.

Glej torej Slotech, blogspot libertarec, tržišno rešenje, lesswrong.com, anissimov blog, nickbostrom.com, capitalism.org, slashdot.org ... itd.

Sicer boš pogubil svojo pamet.

Povsem nepristranska izbira, kajneda?

Lonsarg ::

Ta forum je lahko nepristranski, ker maš agrumente od ene in druge strani to pa je tisto, kar nekdo potrebuje, da se potem odloči.

Zanimiv je drgač trend, kako tisti podnebniki, ki so zagovarjali segrevanje ne bodo pirznali napake, ampak so se zdej samo preobrazili problem v podenebme spremembe, še malo pa so bodo preobrazili v navadne okoljevarstvenike, ker bi morali biti že na začetku, ampak tak naziv jim ne bi dal take podpore, kot "globalno segrevanje".

Ko se bodo razlglasili za navadne okoljevarstvenike bodo namreč kar precej manj denarcev dobili, ampak vsekakor bodo to prej storili kot pa priznali zmoto.

Nobena izbira ni nepristranska. Tako je tudi tale povsem in docela pristranska, my point of view.

Če želiš biti intelektualno podoben meni, me boš pač poslušal. Če nočeš, boš šel morda v ravno drugi smeri.

Izbira intelektualnega profila je predvsem pozicioniranje sebe v neko družbeno podmnožico ljudi. To ima ponavadi prednost pred samo nago resnico in ljubeznijo do nje. Odločajo simpatije in antimaptije, vsaj na začetku. Potem se memi začno rendat v tvoji glavi in zrendajo kar pač zrendajo, do vsakega trenutka.

Večina privržencev Global Warming kulta samo signalizirajo svojo vestnost, dobrodušnost in druge take vrline drugim ljudem, skozi svojo zaskrbljenost nad izpuhi toplogrednih plinov. Pozicionirajo se med vestne ljudi, ki jih narava skrbi.

Lučka recimo, ki tudi ne razume kaj dosti substance, signalizira svojo "alfa science female" pozicijo v Sloveniji. Zdaj ko je Plemelj že dolgo mrtev, drugi taki pa še dlje ... bi bila komot ona alfa! Mediji se strinjajo!

Jaz recimo, signaliziram s svojim preziranjem te GW druščine nekako takole: "Če sem pameten kakor sem prevzeten in celo nadut, ne smem nasest idiotom, pa če jih je Papež požegnal!"

Vsak signalizira, čeprav ga reč niti ne zanima vsebinsko, kot mene GW pravzaprav ne. Jebeš tisto stopinjo gor ali dol do 2100! Sparing, trening, zanimanje za človeško psihologijo.

Drugače pa gobariš za memi. Nabiraš zanimive ideje kot gozdne sadeže in postavljaš v zbirko. Lovec, nabiralec, to si!

A. Smith ::

Ko se že omenja Kvarkadabro - zanimivo, da so vsi pisci tam močni pristaši teorije segrevanja. Forumaši so bistveno bolj razdeljeni (izstopa shrink, ki je legenda). Ampak pisci so po prepričanjih popolnoma homogeni. V rubriki "šund znanost" sem tako zaman iskal karkoli o Climategate, čeprav bi nedvomno sodilo tja.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Jest sem mau velikodušen do kvarkadabre, le zakaj? Ker pač le zbirajo in objavljajo eno znanost. Kot SciAm, kateri je tudi sicer ves zagret za GW.

Pisci tam, signalizirajo svojo pravovernost. Morda kdaj pridejo med seniorske slo znanstvenike in strinjanje z AGW je prerequisite za kaj takega. Vsaj danes tako zgleda. Oziroma je včeraj.

No ja, to so volčiči iz tropa, juventis ki bi bili enkrat tudi radi alfe. Če jim kakšem nori lonely wolf ne prekriža računov. Takim signalizirajo, da se ne bodo kar tko dali, da so pridni. Samo, a imajo dovolj velike zobe?
««
178 / 386
»»