» »

Štipendija

Štipendija

««
32 / 39
»»

martincek1 ::

Hvala. No saj to sem imel v načrtu. Težiti po telefonu CSDju.

nokaut240 ::

Trenutno sem kot ponavljalec vpisan v prvi letnik FRI VSŠ. Štipendije ne prejemam. Ker očitno tudi letos ne bom naredil letnika, mi ne preostane drugega, kot da se prepišem na višjo šolo. Ali bom potem, ko se vpišem, lahko dal vlogo za državno štipendijo ? Katero spričevalo pa rabim, srednješolsko ?

Lonsarg ::

A ni tako, da ti pripada stipendija samo enkrat za vsak letnik. Torej da bi dobil stipendijo v 2. letniku in ne prvem, ko si jo ze.

Oziroma ce prvega letnika ne nardis bos moral celo vracati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

St235 ::

Iz napisanega bi sledilo, da štipendije še ni imel. Tako lahko zaprosi za štipendijo, brez da bi kršil pravilo, da si lahko za vsak letnik štipendiran samo enkrat.

dottor ::

Mene nekaj zanima v zvezi s štipendijo. Prejemam državno štipendijo. Sem zadnji letnik višje šole. Letos me čaka diploma, ki mi jo najverjetneje ne bo uspelo zagovarjat do konc šolskega leta, vsekakor pa do konca koledarskega leta. Kako je zdej to s štipendijo? Kaj točno morem kot zadnji letnik narediti, da mi ne bo potrebno vračat štipendijo? Je dovolj, da opravim samo vse izpite ali morem v tem šolskem letu tudi diplomirat? Hvala.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

St235 ::

Če letos prejemaš štipendijo in ne boš uspel diplomirat, potem ti gre štipendija za eno šolsko leto v mirovanje. Šele, če tudi takrat ne boš uspel diplomirat lahko zahtevajo vračilo štipendijo.

dottor ::

Se pravi da morem do konc naslednjega šolskega leta diplomirat pa bo vse uredu?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

St235 ::

ja

McHusch ::

Ej lakotnik29, kaj narediš, če ti ministrstvo ne odgovori na pritožbo v 60 dneh?

St235 ::

Pravno gledano lahko edino nadaljuješ postopek po pravilih molka organa. Torej smatraš, da so tvojo pritožbo zavrnili in sprožiš upravni spor.

cobrastar ::

Mene pa zanima, če kdo kaj ve kako napredujejo pritožbe zoper Zoisove štipendije, ker se jih je sedaj nabralo že okoli 1000 razrešilo pa ne vem če se jih je že kaj.

Nekatere pritožbe so starejše od 6 mesecev, kaj traja tako dolgo?

nuclear ::

Zanima me kaj je poanta, da sem v razrešitvenem pismu(prispelo konec aprila) imel napisano, da sem upravičen do štipendije 250EUR, 10.6.2013 pa sem dobil 80EUR štipendije?
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nuclear ()

St235 ::

Možno, da nisi dobil štipendije za pol mesec ampak samo poračun do izdaje sklepa do konca meseca.

nuclear ::

Konec aprila sem dobil razrešitven, da od 1.5.2013 dobivam štipendijo 250€. Potem sem izvedel, da dobim za prvi mesec komaj junija, potem pa vidim, da je 170€ manj. Ni logike tudi zato, ker učni uspeh 9,2 ni upoštevan sploh. Bom poklical in sporočil kaj.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

Gibbs007 ::

Prejemam Zoisovo štipendijo, vendar sem sedaj polnoleten in bi lahko dobil državno, ki bi bila po izračunih višja. Ali lahko dam vlogo za obe štipendiji in nato izberem višjo?

SG_101 ::

mene pa zanima naslednje:

kolega prejema državno štipendijo. V avgustu oz. septembru bo diplomiral, ter se nato vpisal na 2. stopnjo (vpis mislim da imajo cca. 20 septembra) Kako je s statusom študenta in s vsemi pravicami (torej štipendija, boni, delo preko napotnice), saj bo torej cca. 2-3 tedne brez statusa. Se mora to kam javiti oz. mu vse to normalno ostane naprej?

seminal ::

Pozdrav
Nekaj me zanima v zevzi s cojzovo štipendijo. Sedaj bom mogoče vzel absolventa pa me zanima če ib lahko zdaj zaproso za štipendijo? Imam pa trenuntno 10 povprečje. Ker vem da cojzovo dobivaš tudi če imaš absloventa prdobiti je pa ne moreš ne?

pickle_rick ::

A letos bo cenzus zvišan na 64% kot je razvidno iz tabele na: http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podr... , ali bo ob vse splošnem varčevanju tudi tukaj rez.

celada ::

Gibbs007 je izjavil:

Prejemam Zoisovo štipendijo, vendar sem sedaj polnoleten in bi lahko dobil državno, ki bi bila po izračunih višja. Ali lahko dam vlogo za obe štipendiji in nato izberem višjo?


Načeloma Zoisa zvišjano na raven državne, če bi le ta bila višja.

technolog ::

Ne, itak da ne. V mojem primeru je bla Zoisova za 30€ manjša, pa sem moral nekak preživet.

celada ::

technolog je izjavil:

Ne, itak da ne. V mojem primeru je bla Zoisova za 30€ manjša, pa sem moral nekak preživet.


Nevem tako je bilo, ko sem jaz hodil v srednjo. Nevem kako je pa sedaj.

tt2 ::

Hmm.me samo zanima, če je še kdo, ki ni dobil odgovora na pritožbo za zoisovo štipendijo?

Limona ::

Torej imam problem

štipendijo sem dobila do sedaj vsako leto, preteklo šolsko leto pa je bilo takole:
lani sem avgusta dala vlogo malo prehitro in so poslali nazaj češ da sem jo poslala prehitro,
potem sem jo poslala še enkrat pravočasno ( ja pravočasno 100% ) par mesecev niso odgovorili nič, po tem sem malo tečnarla kje je moj odgovor, oni so govorili vsakič da bo čez par dni. ko sem končno okoli decembra dobila odgovor je notri pisalo, da vloge nisem dala. mislim halo zakaj so potem sploh poslali da nisem nič poslala? če ne bi poslala zakaj bi potem prav meni to rekli, nisem si pa pisno pritožila le na odgovor na vlogo sem čakala.

okej potem sem napisala pisno pritožbo (napisal mi jo je izkušen odvetnik z katerim smo družinski prijatelji) odgovor čakam že zdaj pol leta pa še zmeraj nič. Naš odvetnik družinski prijatelj pravi da moja pritožba leži nekje na ministrstvu in da jo bodo pogledali venddar bo trajalo.

torej zanimajo me vaši predlogi kaj naj naredim da dobim lasko štipendijo oz da dobim vsaj odgovor da ne bom več čakala.

lp in hvala lepa :)

menjalnik ::

Če sem v 4 stopnji šolanja dobival štipendijo vsa leta in grem sedaj delat +2(5 stopnjo) mi pripada štipendija, če grem spet v prvi letnik?

mato75 ::

Pozdravljeni, jaz imam 2 primera:

1. V letu 2011/2012 sem prijemal štipendijo za absolventa, letos v šolskem letu 2012/2013 sem podaljšal absolventa (zaradi opravičenih razlogov) in ne prijemam štipendije. V letošnjem letu mi ne bo uspelo diplomirat in ne bom imel statusa na faksu, ter me zanima če bom moral vrniti štipendijo?

2. V letu 2011/2012 je prijemal štipendijo za absolventa, letos v šolskem letu 2012/2013 pa ni imel več statusa in ne bo uspel diplomirati, bo moral vračati štipendijo?

Hvala

St235 ::

V obeh primerih da, ker nisi uspešno zaključil letnika za katerega si prejemal štipendijo. Seveda vračilo ni takoj ko ne zaključiš letnika ampak imaš še najmanj leto dni časa da diplimiraš.

fanboy555 ::

Pozdravljeni,
to leto bom obiskoval zadnji letnik srednje šole. Za prejšnji letnik sem prejemal Zoisovo štipendijo, letos pa imam možnost tudi za državno, ki pa bi bila večja.
1. Ali se splača vzeti večjo ali obdržati zoisovo (ali ta velja tudi potem za višjo stopnjo izobraževanja)?
2. Če se odpovem zoisovi, ali moram kaj vračati?

technolog ::

Ko se enkrat odpoveš Zoisovi, jo lahko dobiš nazaj samo še na ta način, da kandidiraš kot nov štipendist, za kar potrebuješ povprečje okrog 9,7.

Tako se ti zna zgodit, da boš ostal brez obeh, če poostrijo pogoje za državno.

St235 ::

2. Če se odpovem zoisovi, ali moram kaj vračati?


če si se vpisal v naslednji letnik potem ne.

fanboy555 ::

Zdej ko so sprejeli nov zakov o štipendiranju, kateri pravi, da se ne bo dalo več kandidirati samo po uspehu za zoisovo štipendijo, ali bo ta zakon veljal tudi za tiste, ki jo že imajo, ali samo za tiste ki jo bojo pridobili na novo?

_commandos_ ::

a je že kdo oddal digitalno prošnjo za republiško štipendijo ?
http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobi...

K45P ::

Lep pozdrav :) Sem študentka strojništva, letos sem uspešno zaključila 1. letnik. Želim si pridobiti kadrovsko štipendijo, pa me zanimajo vaše izkušnje z njimi. Ste samo izpolnili obrazec, ali ste priložili tudi prošnjo, cv, spremno pismo? Če ste, kaj ste napisali v prošnji. Hvala za odgovore :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: K45P ()

PrimozR ::

Načeloma ti ponudnik štipendije napiše, kaj vse potrebuješ za uspešno oddajo vloge. Pa po prvem letniku se mi zdi da boš težko dobila kadrovsko, po drugem že lažje, po tretjem, ko greš na drugo stopnjo, pa še najlažje. Pa nasvet, ne grebi se preveč za kadrovskimi, če se le da. Pusti si možnosti odprte, ker morda še ne veš točno, kako bo z drugo stopnjo (na katero smer te bo potegnilo), če te vleče nanjo. Izbira štipendij je za določene smeri precej bolj skopa kot za druge (v Sloveniji je pomojem še najboljša možnost s proizvodno smerjo, običajno konstrukterstvo nekako še gre, za kako mehaniko pa pomojem štipendije lahko bolj sanjaš).

Je pa tako kot povsod pri takih zadevah, veze pomagajo.

K45P ::

No, kakor spremljam redko iščejo magistre ali doktorje...se mi ne gre toliko za štipendijo, ker mam še lahko hkrati državno, sam službo maš pa zagotovljeno, s tem dobiš vsaj malo izkušenj. Imam sorodnico, ki je pred 3 leti diplomirala na strojni v Lj pa še zdaj ni dobila službe, češ ženske pa niste za strojništvo. To je super, mene ravno proizvodnja mika :) Hvala za odgovor :)

PrimozR ::

Če si 1. letnik FS, potem te na 2. stopnji čaka bolonjski magisterij, ki je enak stari diplomi po stopnji izobrazbe. Take magistre pa z veseljem jemljejo.

Če imaš državno in finance niso problem (kadrovska je višja za nekje 100 ali več €, vse ostalo je že nateg), ja, služba je načeloma zagotovljena, ampak moraš se vprašati, če ti bo ta služba všeč oz. če bo za časa tvojega zaključka študija na voljo delovno mesto, ki ti bo všeč. Če ne, te bodo pač nekam vtaknili.

Če ne dobi službe naj pač išče nekaj v razvoju, kjer ne bo imela veliko stika z vijaki, mastjo in podobnimi forami. Potem res ni nobenega izgovora, da ne bi bila za takšno delovno mesto.Mislim saj ne da bi bil enakega mnenja, ampak pač, zadeve (mišljenja) se v nekaterih krogih lahko premikajo precej počasi.

celada ::

Khm za mehaniko vsaj moj čas ni bil noben problem dobit štipendije. Tut šiht ni bil problem za nobenega iz moje smeri. Sm pa absolventa zaključil 6 mesecev nazaj.

K45P ::

Sem mnenja, da se lahko v vsaki službi nekaj naučiš, sem prilagodljiva, in bi dejansko tudi rada delala v bolj pravem strojništvu, torej z vijaki, mastjo ipd. Če pa ne druga, bom imela vsaj izkušnja, ki jih vsi hočejo :) Je pa tudi res, da neka tajnica, pa ne bi bila...

technolog ::

Jasno da ne, če pa ne znaš vejic pravilno postavljat >:D

PrimozR ::

celada je izjavil:

Khm za mehaniko vsaj moj čas ni bil noben problem dobit štipendije. Tut šiht ni bil problem za nobenega iz moje smeri. Sm pa absolventa zaključil 6 mesecev nazaj.

A si pripravljen napisat seznam firm, ki so potencialne kandidatke za mehanika? Ker razen faksa, kakega CIMOSa, Akrapoviča in še parih mi na pamet ne pade nobena druga firma, ki bi imela potrebo po mehaniku.

Pa pazi, mene zanimajo stvari, povezane z mehaniko, torej FEA analize, dinamika in podobne zadeve. Popolnoma jasno mi je, da lahko potem počnem kaj drugega (navsezadnje me s štipendijo čaka mesto tehnologa -_-)

celada ::

Jah sej jih ni dosti toda tudi mehanikov ponavadi ni bilo ravno dosti :)

PrimozR ::

Jah letos nas je redno hodilo nekih 15, ja :)

Saj to mi je jasno da je malo izbire, sam problem je če se ti za nobeno potencialno mesto ne sanja. 1 > 0 pa to :D

celada ::

Cimos, Litostroj (čeprav je del Cimos grupe), Turbo inštitut, Hella en kolega je dobil službo v Iskri (nekaj ima veze z mehaniko koliko točno nevem ). Drugače pa skočiš do LAVEK-a ali pa do Ladiska pa ti znajo kaj zrihtat v tej smeri. :)

#Edit: Nazadnje sem tudi slišal, da Gorenje orodjarne iščejo konstrukterje/mehanike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: celada ()

K45P ::

Super, hvala za vse našteto, si bom vsekakor ogledala firme in poslala kaj :D

PrimozR ::

celada katera iskra pa?

z3ro ::

Ponavljal bom drugi letnik študija pa me zanima kaj (in do kdaj) moram poslati, da se mi štipendija zamrzne?

St235 ::

Pokliči na lokalni CSD, oni so pristojni za štipendije.

_commandos_ ::

a absolventom (za prvo leto staža) pripada državna štipendija ?

celada ::

PrimozR je izjavil:

celada katera iskra pa?


Sorry ker nism prej odgovoril. Mislim, da je Iskra sistemi toda nisem prepričan.

LitralSM ::

z3ro je izjavil:

Ponavljal bom drugi letnik študija pa me zanima kaj (in do kdaj) moram poslati, da se mi štipendija zamrzne?

A se to ne zgodi avtomatsko? Mislim, to da vloge sploh vložiti za isti letnik več ne moreš, kar pri tebi pomeni, da je ne rabiš niti vložiti. Vsekakor pa za info CSD

PrimozR ::

Hm, prej bi rekel da avtoelektrika. Sistemi se ukvarjajo z avtomatizacijo procesov, tukaj neke hude znanosti IMO niti ni, ali pač?
««
32 / 39
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo štipendije

Oddelek: Loža
277780 (4769) 111111111111
»

Vračanje štipendije ?

Oddelek: Šola
296324 (3160) sandmodnigga
»

Zoisova štipendija

Oddelek: Šola
459476 (7302) Steinkauz
»

Štipendije (Zoisova in morebitne druge)

Oddelek: Loža
395349 (3901) Volta
»

Zoisova štipendija (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8012287 (10439) alum

Več podobnih tem