» »

Steam In-Home Streamin

Steam In-Home Streamin

IcyFox ::

Živjo, sem pred kratkim zasledil ta steam in home streaming in me zanima nekaj stvari:
1) Računalnik, na katerega streamamo, ima lahko kakršnekoli specse (dokler da podpira output na monitor)?
2) Ali je hitrost oz. delovanje streamanja odvisno od moje internetne povezave (torej kar mi dovaja ISP) ali samo omrežja (torej če imam vse povezano prek kabla ipd.)?
3) Ali ta zadeva deluje dovolj dobro, da se jo splača uporabljati za kakšne casual igre (torej nič multiplayer)?
Hvala za pomoč

DOOM_er ::

1. Ne dela ravno povsod, meni na 10 let starem prenosniku z dvojedrnikom in 4gb rama ter Intel GMA945 ni delovalo najbolj tekoče pod linuxom. Na drugi kišti e8400, 8gb rama, ssd, AMD HD4870 je delovalo tekoče.
2. Ne, važna je samo interna mreža, pomaga če si na kablu povsod
3. Sam sem igral doto MP (malo laga), sicer pa ja za causal gaming in platforme deluje odlično.
Robots will steal your job. But that's OK

Ali je možno streamati tudi non-steam igre če jih dodam v library?

DOOM_er ::

tega pa nisem poskusil
Robots will steal your job. But that's OK

sesobebo ::

@kotnikvid57 , da, lahko streamas tudi non-steam igre/programe/whatever, ce jih dodas v library.

kot je napisal DOOM_er, zadeva ne tece preko interneta, tako da je vazna samo stabilnost in zmogljivost mrezne povezave (preko wi-fija bi pac znalo stekat).
za razliko od DOOM_erja, pa je meni stream na (brez zafrkavanja, ampak dejansko zelo podobnem) 10 let starem dvojedernem prenosniku z 4gb rama in linuxom delal popolnoma normalno.

Sem včeraj probal z mojim probookom (core 2 duo, 4gb rama, integrirana radeon grafika) in je blo kr unplayable (tudi ko sem tweakal nastavitve). Je pa možno da je to zato, ker nimam driverjev za grafo, jih nisem našel za WIN 10

Motion ::

Kje se, pri nas oziroma v bližnjih državah, da kupit steam link?

subby ::

Kupiš ga direktno na steamu. Je pa zadeva dokaj neuporabna. Preveč stutteringa za moje pojme.

Prek wi-fija ali tudi prek kabla? Če stvar res slabo dela kaj je še kaka druga opcija za strimat? HDMI kabel ni opcija. Mam potegnen samo internetni kabel kjer bo tv ter računalnik.

subby ::

Preko kabla, pc in link na istem switchu. Ne da se dosežt gladkega delovanja.

rdecaluc ::

Men preko kabla dela normalno. Če te zanima kej več pa lahko napišem. Lahko tudi kaj testiram.

Lp
Est modus in rebus. ,typos

Sam to me zanima, da prek kabla ni kakega laga zatikanja slike, ali zvoka. Pač da je tistih 60 fps jev kot na monitorju.

OvCa77 ::

Motion je izjavil:

Sam to me zanima, da prek kabla ni kakega laga zatikanja slike, ali zvoka. Pač da je tistih 60 fps jev kot na monitorju.

Steam link je sedaj znižan na 5€, je pa poštnina 15€
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Mavrik ::

Motion je izjavil:

Odvisno od tvojega omrežja. Meni je večinoma delovalo ok, je pa občasno prišlo do zatikanja in kockanja slike. Prav tako pride do spremembe barv (slika se ne prenaša v RGB in recimo rdeče stvari postanejo temnejše) in tudi resolucija ni vedno enaka kot na sourceu.

Predvsem pa sem jaz imel veliko problemov s softwarom samim - včasih se stream ni postartal, včasih so bili problemi ker ima igra launcher in po kliku "play" več ni delala, ene igre (Homeworld recimo) sploh niso bile kompatibilne... na koncu sem obupal ker je bilo preveč težav.
The truth is rarely pure and never simple.

Kaj pa so še druge opcije za strimat iz pc-ja na tv? (Brez direkt hdmi kabla)

OvCa77 je izjavil:

Motion je izjavil:

Steam link je sedaj znižan na 5EUR, je pa poštnina 15EUR

A je mogoče napovedan nov model da pride v kratkem?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Neke pametne alternative nimaš. nVidia ma svoj GameStream, samo je spodaj ista tehnologija in ima svoje slabosti. Preprosto ne moreš zamenjati par GBps pasovne širine HDMI kabla tako da pumpaš stvari čez manj kot 100Mbit mrežo.

Kaj pa če se namesto steam linka ki ma sam 100Mbit povezavo uporabi en majhen HTPC ki ma gigabitno mrežno?

Netrunner ::

Motion je izjavil:

Kaj pa če se namesto steam linka ki ma sam 100Mbit povezavo uporabi en majhen HTPC ki ma gigabitno mrežno?

Steamlink s poštnino te pride 20EUR, HTPC pa je krepko več. Drugače pa ja, HTPC je vsekakor boljša opcija.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Netrunner ()

Steam link je opcija sam če se stvar zatika ko strimaš igro pri 1080p po možnosti še z HDR jem na televizijo (4K) potem ni tolk fajn.

KAj pa kaka taka stvarca.

Jo lahko uporabim tudi za surfanje in gledanje filmov brez strimanja iz glavnega računalnika.

Dr_M ::

Meni steam link dela presenetljivo dobro. V eni uri, kolikor sem igral grid autosport, je samo enkrat za 2 sekundi malo zakockalo, pa enkrat se je vse skupaj za 3 sekunde ustavilo,drugace pa povsem gladko brez stutteringa. Seveda preko kabla, z wifijem se ne matram.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Motion je izjavil:

Ne pomaga kaj bistveno ker latenco in težave dodaja dejstvo, da je treba sliko zajeti, skodirati v video, jo prenesti preko mreže ki nima zagotovil o latenci, in jo potem spet dekodirati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Ghost007 ::

Namesto steam linka, ce imas ze htpc,laptop, pi3, android stuff, lahko uporabis https://parsecgaming.com
Deluje bolse kot steam link z majn delaya. Dnevno spilam celo preko interneta optike.
PUBG,COD,BF2,fifa,nfs? no fcking problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ghost007 ()

kitl76 ::

Kabel je tot to. Sam sem tudi poskusil marsikaj pa sem na koncu kupil zelo dooooolg hDMI kabel in dobil tisto, kar sem želel. Ironija pa je v tem ,da tega sedaj sploh več ne rabim, ker gledam vse na PC-ju.

Ghost007 je izjavil:

Namesto steam linka, ce imas ze htpc,laptop, pi3, android stuff, lahko uporabis https://parsecgaming.com
Deluje bolse kot steam link z majn delaya. Dnevno spilam celo preko interneta optike.

Probal na eni malo manj zmogljivi masini (celeron 1007u 8GB rama) preko in home streamin in niti pod razno ni igralno. More bit ze kar spodobna masina.

Dr_M je izjavil:

Ghost007 je izjavil:

Probal na eni malo manj zmogljivi masini (celeron 1007u 8GB rama) preko in home streamin in niti pod razno ni igralno. More bit ze kar spodobna masina.

kaj si probal? Parsec al steam inhome?

Zgodovina sprememb…

Saj sem napisal, steam in-home streaming.

scipascapa ::

dr_m: kako sploh zagnati steam link? jaz sem nekaj probal pa tema.

rdecaluc ::

Priklopiš na TV hdmi in ostale kable. Na tvju daš pravi izhod. Zadeva se prižge sama ko vklopiš kabel za elektriko.

Potem se posodobi in skenira mrežo za komp kjer je nameščen Steam. To je to.

Dodaš kontroler, wireless tipkovnico na USB in gasa!
Est modus in rebus. ,typos

scipascapa ::

pri meni se ni zgodilo nič :(

Pač zrihti si omrežje da bodo broadcasti in vse delali.

Dr_M je izjavil:

Saj sem napisal, steam in-home streaming.

Jaz nisem steam linka recommendo tako, da mi ni jasno o cem ti to.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Steam - Controller (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
20331474 (16305) Mare3
»

Izposoja gaming PCja (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre