» »

[HTML/CSS] Kako naprej?

[HTML/CSS] Kako naprej?

FusionPanda ::

Oj, sem bolj začetnik v programiranju in sem pred kratkim končal TA tutorial series. Zanima me, kako naprej. Ali naj opravim še en tutorial da utrdim znanje? Ali naj grem naprej na Bootstrap in se naučim responsive designa? Ali lahko grem na Javascript/PHP?
Hvala za pomoč

BivšiUser2 ::

Naprej dodaj še BootStrap ter responsive designa hkrati pa začni z JS.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Gandalfar ::

To je super. Splača se ti tudi začeti delat razreze drugih strani. Vzameš kakšno stran, ki ti je všeč in potem na podlagi npr. screenshotov poskusiš sam naredit še enkrat html/css.

FusionPanda ::

Sem gledal ta course: https://www.udacity.com/course/responsi...
Ima kdo izkušnje z njim?

#000 ::

Če želiš hitro delat strani katere bodo izgledale vse enako potem je bootstrap ok, vendar če želiš kaj bolj konkretnega se ga raje izogibaj.

FusionPanda ::

Bom verjetno tako naredil, da bom šel skozi še en CSS/HTML course tako na hitro, da malo utrdim vse skupaj, potem pa bom šel na Bootstrap in Javascript

#000 je izjavil:

Če želiš hitro delat strani katere bodo izgledale vse enako potem je bootstrap ok, vendar če želiš kaj bolj konkretnega se ga raje izogibaj.

Kaj pa misliš z bolj konkretnim?

Zgodovina sprememb…

#000 ::

Če dobiš kakšen unikaten custom dizajn ga boš težko spravil skupaj z bootstrapom zato v takem primeru je bolj primeren kakšen bolj light css framework.

smacker ::

Boostrap (ter MetroUI pa še cel kup drugih frameworkov) sledijo modernim dizajnerskim smernicam in trendom, ki zagotavljajo da se uporabniki na tvoji strani znajdejo. Če nimaš pojma o dizajnu, potem boljše da ne izumljaš unikatnih elementov, ker boš najverjetneje pokvaril UX. Če delaš z designerjem jih pa večina zna pripravit razrez (html+css).
Za začetnika ti svetujem, da se izogneš frameworkom. Najprej naredi remake kake znane strani s pure HTML in CSS (predlagam kak apple, samsung,... website). Začni z desktop site, da se naučiš pozicionirat elemente. Nato dodaš še media querye za responsive design. Zabiješ čas, ampak spoznaš kako stvari delujejo. Ko to obvladaš, lahko frameworkse spoznavaš "on the fly" - preletiš dokumentacijo da vidiš kaj ponuja, pogledaš "getting started" in začneš delat. Na tak način boš imel poglobljeno znanje, drugače se boš vedno lovil s frameworki. Da ne omenjam, da se verzije in frameworki menjujejo kot spodnje perilo. Take razvijalce hitro povozi čas ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Od dizajna do programiranja spletne strani

Oddelek: Programiranje
354790 (2214) Arey
»

Učenje programiranja (Front-end) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
527636 (4732) matjash
»

Kaj sledi po tem?

Oddelek: Izdelava spletišč
162392 (1771) Gandalfar
»

Kako vaditi izdelavo strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
427913 (6104) BigWhale

Več podobnih tem