» »

Pokvaril ploščo?

Pokvaril ploščo?

filip007 ::

Sem menjal CPU C2D, pognal brez 4pin (moja napaka), zdaj dela nekaj na pol, Linux odpre s dvdja, če pa resetiram je pa črna slika. Ventilator ohišja se vrti na polno, ostali so na normalnih obratih. Zagon preko napajalnika, ko je na 1 se takoj prižge sam od sebe pa takoj ugasne, potem ga lahko prižgem. BIOS je zadnji in podpira ta CPU, jutri bom dal stari CPU nazaj, nevem če je to to?
Trevor Philips Industries
  • spremenil: filip007 ()

loveJDM ::

reset bios-a bo rešil tezavo...

Compufreek ::

Razen če maš res neko "no name" plato nebi smela se zagnat brez 4Pin-a oz bi se mogel sistem varnostno ugasnit/mirovati. Poskusi reset bios-a ali pa poskusi stari CPU. Če pa je res plošča dobiš pa že za par evrov 775 plato, mogoče ti jo celo kdo šenka.

Lp

Plošča je Intel Dp35dp, malo berem navodila, če se da kaj narediti. Sem probal z drugim napajalnikom pa je enako.

Sem dal prejšni CPU noter in je enako, plošča ne zna več narediti reset in se tam ustavi. Sem dal Ubuntu gor, ker ne rabi reseta in se da ugašati vsakič posebej, sem spravil v prebavno stanje samo kaj ko ni to 100%. Ta moja plošča sploh nima "clear CMOS", sem probal brez baterije, brez efekta. Bom dal naprej za 10€, če bo šlo pa nabavil drugo, Intel zdaj itak ne dela več svojih lastnih plošč.

Brane22 ::

flashrom + pečenje BIOS-a ?
On a journey of life I chose a psycho path...

Plošča ima v bistvu exe BIOS, ki je odpre pod Windows in se po ponovnem resetu nadgradi sama, je že zadnji, če dam baterijo dol napiše "firmware error" in naredi v bistvu nič.

smacker ::

Umiri konje in nehaj mešat stvari. Plošča 100% nima bios exe, to si nekje iz spleta pobral in shranil na disk. A dela ti vse razen restart PC? Kako ma vezo ubuntu/windows pri tem? Tud winse lahko ugasneš in zaženeš, brez restarta.
Ko odstraniš baterijo, moraš še odklopit napajalni kabel in pustit ploščo nekaj časa brez vira napajanja (5-30min).

Samo razlagam postopek nadgradnje, ker ni tako kot pri ostalih, tisti exe sam restira in nadgradi ploščo ob zagonu, to pač odpade v tem stanju, kot je. Bom še poskusil tvoj postopek. Okna ne morem namestiti, ker pač rabijo reset med nameščanjem, z diska se ni nič odprlo in sem šel pač na Linux.

Tukaj se nahaja jumper za bios, nastavi ga za recovery.

Dej nam pa tudi razloži kako to misliš da se windowsa ne da posnet ker more restartet ....
-če prideš do instalacije posnameš windows do točke restarta, odstraniš DVD/ključek, zresetiraš tako kot si do zdaj da je plata zalaufala in nadaljuješ instalacijo, po potrebi vajo ponoviš...

Zgodovina sprememb…

Tisto je za BIOS re-flash, samo moram posneti BIOS na USB ključ pa dati na to, samo od sebe se ne zgodi nič, se resetira vsake pol minute.

Če je brez baterije napiše to.

Ales ::

Ne znajdeš se ravno najbolje oz. se sploh ne.

Si uporabil sliko, ki ti jo je nalepil Compufreak in nastavil RECOVERY ter prižgal računalnik?

Poleg tega, če Windows rabijo reset pri namestitvi in imaš res težavo s tem, v tistem trenutku pač ugasneš in ponovno prižgeš štrom. Kaj je tukaj kompliciranega?

Exe file za bios, definitivno vključuje tudi bios file za omenjeno plato, daš bios file na ključek in nastaviš na recovery, ponovno posnameš bios in je to, to (exe file lahko razzipaš z winrarom)

V vsakem primeru pa če odklopiš napajalnik iz plate, pa baterijo ven vzameš in pustiš plato pol ure se bo bios resetiral ... ampak moreš pa vse odklopit ker dokler imajo kondenzatorji štrom, bo bios še zapisan.

Se opravičujem sem imel kosilo, zdaj pripada popoldansko pivo.

Sem dol posnel BIO file, ta je za recovery pa bom dal na USB. Exe je za polkna.

Nič ni bolje, sem dal baterijo dol izklopil napajalnik, počakal in vklopil, zgoraj je slikca.
BIOS jumper, oz. brez njega za recovery se nič ne zgodi prebere USB ključ in resetira.

Ales ::

Tvoj BIOS je bil najverjetneje uspešno ponastavljen na privzete nastavitve. Najbrž.

Če odklopiš vse razen napajanja, grafike in tipkovnice, prideš do uvodnega ekrana (post) ob zagonu? Lahko prideš v BIOS ter ročno spreminjaš nastavitve?

Potem naslednje, če priklopiš še DVD in zaženeš linux live distribucijo, se ta zažene in dela normalno?

Če prav razumem, je edina napaka, da se ti računalnik ne resetira ko narediš softwerski reset iz operacijskega sistema?

Kaj se zgodi, če v linux ukazni vrstici izvedeš ukaz 'shutdown -r' (ali 'shutdown --reboot', to je isto)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

Vse da.

Zdaj pa čudežno deluje, sem dal shutdown -r in potem še enkrat z menuja, noter je E6750 stari, novi pa E8500, potem pa nevem, očitno se je stvar odštekala, samo spet moram zamenjati CPU, tokat pravilno upam.:))

Sistemski ventilator vrti normalno zdaj, sem preiskusil, potem je problem očitno rešen.

Novi CPU je bil prej pravilno zaznan, potem mora tudi zdaj...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: filip007 ()

Z E8500 dela nepravilno, kljub temu da je zaznan v BIOS, plošča revizije ustreza in zadnji BIOS podpira vse C2D, očitno ne ali pa je kaj drugage. Primer za X-Files. Bom dal nazaj E6750.
Sistemski ventilator splet na polno.

Bom pač iskal E6850, zadnji Conroe, Quad se ne splača, Wolfdale ima pa dodatne funkcije, pač ne dela na moji plošči.

Fsegula62 ::

Jz ti senkam plato ce rabs,
FiLiPiNKO (Fsegula62) | IT storitve www.linkomp.si | LinKomp |
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "

Fsegula62 sem ti poslal ZS.

Hvala za sodelovanje vsem.

Zaključek je, da plošča Intel DP35DP ne podira Wolfdale CPUjev, kljub uradnim podatkom.

Če kdo menja E6850 za mojega E8500 sem za to.:)

Blinder ::

Ce se rad s tem ukvarjas, lahko poskusis xeona gor dat.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Pred 10 leti sem imel enako plato pa gor E3310 Xeon 45nm, pa je zadeva delovala. Vista pa BSOD, ker rabiš posebni dodatni gonilnik za ploščo.

Z dobro moderno grafično dela veliko stvari, imam pa dva diska enega za polkna in drugega za Linux.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se noče ugasnit...

Oddelek: Operacijski sistemi
402566 (2113) AnotherMe
»

navijanje intel E6750 POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
9625283 (21265) PrimozR
»

Scanning BIOS image in hard drive?

Oddelek: Strojna oprema
242416 (1986) misek
»

neuspel flash bios-a

Oddelek: Strojna oprema
251525 (1213) Matevžk
»

Narobe flashan bios na Asus CUSL2-C Black Pearl