Forum » Pomoč in nasveti » Pixli
Pixli
Blisk ::
Moram rečt, da sem ponosen lastnik novega fotoaparata SONY.
ZAdevo lahko nastavim na 5 mil pixlov, ali pa na 3.2 mil pixlov, oz. še manj.
Pa me zanima, ko bi rad dal narediti slike, ali je bolje, da slikam z 5 mil pixli, ali z čimmanj, da prihranim prostor na kartici.
Ker ko sem gledal isto sliko narejeno z 5 mil pixlov in z 2 mil pixlov, je bilo težko opazno, ampak kljub temu vidno na oko, da je slika z 5 mil pixli bolj ostra.
ZAdevo lahko nastavim na 5 mil pixlov, ali pa na 3.2 mil pixlov, oz. še manj.
Pa me zanima, ko bi rad dal narediti slike, ali je bolje, da slikam z 5 mil pixli, ali z čimmanj, da prihranim prostor na kartici.
Ker ko sem gledal isto sliko narejeno z 5 mil pixlov in z 2 mil pixlov, je bilo težko opazno, ampak kljub temu vidno na oko, da je slika z 5 mil pixli bolj ostra.
BaRtMaN ::
To je čist tvoja odločitev, če boš pa delal slike iz digitalca, pa mislim da je za 10x15 dovolj 3 Mpixle.
kopernik ::
ja, mene tudi to zanima.
Če hočem delati slike 10x15, kakšna mora biti min. resolucija, da so potem slike v redu? 1600*1200 ali tudi manj?
Če hočem delati slike 10x15, kakšna mora biti min. resolucija, da so potem slike v redu? 1600*1200 ali tudi manj?
Hočem rečt, da bi rad dal delat 10x15 slike, pa ko sem gledal na računalniku isto velikost slik z 2 mil in 5 mil pixli, sem vidu razliko.
Zato se mi zdi, da bo pol pri narejenih fotografijah razlika še večja.
A kdo kej ve o tem, je kdo že delal kake teste.
Zato se mi zdi, da bo pol pri narejenih fotografijah razlika še večja.
A kdo kej ve o tem, je kdo že delal kake teste.
BaRtMaN ::
No, govorim ti na podlagi prebranega na forumu, ker sam nimam digitalca. Najbolje je, če sam narediš test, posnameš 2 isti sliki z različnimi nastavitvami, jih daš 'delat' in pregledaš, kakšna je razlika.
TUKI bi tud prosil, če ma kdo navodila za DSC-P92, če bi bil tko dober in mi jih skopira, plačam kopije.
TNX
TNX
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Euro Jackpot (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 79707 (1742) | kriptobog |
» | Hekerji v Dallasu sprožili vse sireneOddelek: Novice / Varnost | 9923 (7278) | Markoff |
» | Sony z novimi CMOS senzorji, kmalu s kar 12 megapiksli v telefonih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 9190 (7266) | Gavran |
» | Kamera + digitalni fotoaparat kupiti alni ne??Oddelek: Kaj kupiti | 1103 (1020) | zcetrt |
» | Tržna vrednost bolje obiskanih SLO spletnih straniOddelek: Omrežja in internet | 1304 (1085) | acheron |