Forum » Pomoč in nasveti » Notebook - PCMCIA mrezna
Notebook - PCMCIA mrezna
johanblond ::
Imam tezave z Laptopom, enim starim (HP Omnibook XE2) ki sem ga dobil, in imam tezave z prikljucevanjem na mrezo.
Na adapterju (podaljsek ki gre iz PCMCIA mrezne kartice) imam dve lucki, ki mi pa ne gorita, kar pomeni
- ker mreza ne dela (zaradi nepravilnih nastavitev), posledicno lucki bne gorita ????
ali
- tudi ce mreza ne dela, mora goreti vsaj tista za status, kar pomeni da je PCMCIA slot fuc (PCMCIA mrezna je sposojena in dela v redu)
* Operacijski sistem Win 98
* Ko sem prikljucil PCMCIA mrezno kartico kartico jo je racunalnik sam prepoznal in nalozil driverje
* Sistem prepozna PCMCIA kartico (slot) ter mrezno kartico in napise da obe delujeta brez napak
Na adapterju (podaljsek ki gre iz PCMCIA mrezne kartice) imam dve lucki, ki mi pa ne gorita, kar pomeni
- ker mreza ne dela (zaradi nepravilnih nastavitev), posledicno lucki bne gorita ????
ali
- tudi ce mreza ne dela, mora goreti vsaj tista za status, kar pomeni da je PCMCIA slot fuc (PCMCIA mrezna je sposojena in dela v redu)
* Operacijski sistem Win 98
* Ko sem prikljucil PCMCIA mrezno kartico kartico jo je racunalnik sam prepoznal in nalozil driverje
* Sistem prepozna PCMCIA kartico (slot) ter mrezno kartico in napise da obe delujeta brez napak
J a, kabel je priklopljen???
A se komu sanja kje in kako naj pristopim k problemu ?????
A se komu sanja kje in kako naj pristopim k problemu ?????
BigWhale ::
Instaliraj kartico v svojem priljubljenem operacijskem sistemu, si dodeli neko IP stevilko in se potem pingaj.. Ce se lahko, potem s samo kartico najbrz ni nic hujsega narobe. Ce vtaknes potem dongle v kartico in nanj priklopis kabel, ki ga na drugi strani vtaknes v hub/switch/... morata lucki zacet goret in obcasno kaj utripnit, ce ne, je nekaj narobe. ;>
MegabaJt ::
vsi PCMCIA sloti in kartice niso kompatibilni, eni so malo starejsi, eni pa malo novejsi, mogoce je to problem...
Phoebus ::
Ce ima mrezna tist kabelcek ki gre ven je se stara 10M -> ni cardbus -> dela povsod.
Drajverji & priklop na omrezje & bo. Sicer pa XE2 ni tako star in podpira cardbus, tako da bi mogle delat vse pcmcia karte v njem.
Pazi! Eno je da je prepoznana in nalozi drajverje, drugo je pa da zares dela. Ali ti ob vklopu/vtaknjenju karte racunalnik 2x zapiska (nizek+visok ton)? V nasprotnem primetu imas problem z drajverji.
Drajverji & priklop na omrezje & bo. Sicer pa XE2 ni tako star in podpira cardbus, tako da bi mogle delat vse pcmcia karte v njem.
Pazi! Eno je da je prepoznana in nalozi drajverje, drugo je pa da zares dela. Ali ti ob vklopu/vtaknjenju karte racunalnik 2x zapiska (nizek+visok ton)? V nasprotnem primetu imas problem z drajverji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Phoebus ()
KO vklopim ali izklopim kartico mi dvakrat zapiska. Nalozil sem nove driverje za PCMICA mrezno kartico (Xircom CreditCArd Ethernet 10/100) , ampak lucki sta pa se kar mrtvi ????
Kaj je naslednji korak ???
Kaj je naslednji korak ???
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PCMCIA v Compact Flash Windows 95 ThinkPad 380EOddelek: Programska oprema | 1189 (1000) | Branimir |
» | Povezava s starim računalnikom IBM ThinkPad 380EOddelek: Strojna oprema | 4077 (2984) | Branimir |
» | Strela skurila mrežno v laptopu ... servis?Oddelek: Strojna oprema | 1076 (888) | lopov |
» | kater os na p133Oddelek: Operacijski sistemi | 2062 (1220) | Daliborg |
» | windows95 in omrezjeOddelek: Omrežja in internet | 1127 (1009) | alesrosina |