» »

Notebook - PCMCIA mrezna

Notebook - PCMCIA mrezna

johanblond ::

Imam tezave z Laptopom, enim starim (HP Omnibook XE2) ki sem ga dobil, in imam tezave z prikljucevanjem na mrezo.

Na adapterju (podaljsek ki gre iz PCMCIA mrezne kartice) imam dve lucki, ki mi pa ne gorita, kar pomeni

- ker mreza ne dela (zaradi nepravilnih nastavitev), posledicno lucki bne gorita ????

ali

- tudi ce mreza ne dela, mora goreti vsaj tista za status, kar pomeni da je PCMCIA slot fuc (PCMCIA mrezna je sposojena in dela v redu)

* Operacijski sistem Win 98

* Ko sem prikljucil PCMCIA mrezno kartico kartico jo je racunalnik sam prepoznal in nalozil driverje

* Sistem prepozna PCMCIA kartico (slot) ter mrezno kartico in napise da obe delujeta brez napak

WiseBear ::

Maš sploh priklopljen kabel?

J a, kabel je priklopljen???

A se komu sanja kje in kako naj pristopim k problemu ?????

BigWhale ::

Instaliraj kartico v svojem priljubljenem operacijskem sistemu, si dodeli neko IP stevilko in se potem pingaj.. Ce se lahko, potem s samo kartico najbrz ni nic hujsega narobe. Ce vtaknes potem dongle v kartico in nanj priklopis kabel, ki ga na drugi strani vtaknes v hub/switch/... morata lucki zacet goret in obcasno kaj utripnit, ce ne, je nekaj narobe. ;>

MegabaJt ::

vsi PCMCIA sloti in kartice niso kompatibilni, eni so malo starejsi, eni pa malo novejsi, mogoce je to problem...

Phoebus ::

Ce ima mrezna tist kabelcek ki gre ven je se stara 10M -> ni cardbus -> dela povsod.
Drajverji & priklop na omrezje & bo. Sicer pa XE2 ni tako star in podpira cardbus, tako da bi mogle delat vse pcmcia karte v njem.

Pazi! Eno je da je prepoznana in nalozi drajverje, drugo je pa da zares dela. Ali ti ob vklopu/vtaknjenju karte racunalnik 2x zapiska (nizek+visok ton)? V nasprotnem primetu imas problem z drajverji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Phoebus ()

KO vklopim ali izklopim kartico mi dvakrat zapiska. Nalozil sem nove driverje za PCMICA mrezno kartico (Xircom CreditCArd Ethernet 10/100) , ampak lucki sta pa se kar mrtvi ????

Kaj je naslednji korak ???

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PCMCIA v Compact Flash Windows 95 ThinkPad 380E

Oddelek: Programska oprema
141189 (1000) Branimir
»

Povezava s starim računalnikom IBM ThinkPad 380E

Oddelek: Strojna oprema
354077 (2984) Branimir
»

Strela skurila mrežno v laptopu ... servis?

Oddelek: Strojna oprema
91076 (888) lopov
»

kater os na p133

Oddelek: Operacijski sistemi
342062 (1220) Daliborg
»

windows95 in omrezje

Oddelek: Omrežja in internet
71127 (1009) alesrosina

Več podobnih tem