» »

Internet uniči pozornost/produktivnost - Diskurz

Internet uniči pozornost/produktivnost - Diskurz

GabrieLeo ::

Pa sem mislil da sem ADHD, vse več videov o tej temi gledam (kako ironično), več ugotavljam kako mi internet noro uničuje pozornost.
Jezen sem. Po eni strani ne gledam nič TV-ja, filma nisem pogledal že eno leto (težko da me kakšen res privabi), iz Instagrama sem se skinil,
snapchat prav tako. Po drugi strani sem se pa iz knjižnega molja spremenil v nekoga ki se ne more skoncentrirati na eno klinčevo knjigo oz. mora biti le-ta zares zanimiva.
Misli mi begajo na vse strani. Pa ne o igricah ali karkoli o internetu. Samo odtavam.

INTERNET je nekaj kar mi predstavlja največji/poslednji problem. Predvsem zato, ker sem preko njega spoznal toliko novih stvari, informacij ter drugačnih razmišljanj,
da ga vidim kot nekaj uporabnega-konec koncev sem se veliko naučil tudi od tega foruma na katerem zdaj pišem. Ultimativno mi je nadomestil vsako enciklopedijo, marsikateri film
in marsikatero popivanje v klubih, ki mi zagotavljajo neko zabijanje prostega časa

Kar me jebe je to da se računalnik meče v drugačen koš kot TV. Najprej te stara mama okrca da "kaj je z nami narobe, se nagi slikamo in potem gre vse to po internetu in teh
omrežjih in kako zapravljamo čas gor", nato pa se usede pred TV in gleda meksikance 4 ure.

Po eni strani zavidam "starim": Pride iz šihta, pograbi vrt, potarna čez vreme, prebere knjigo, gre spat. Jutri je še en dan. Nič stresa, nič sekiranja. Pa da me ne boste
narobe razumeli, so tudi v moji generaciji ljudje, ki živijo enako, samo zamenjaj vrt in šiht za šolo ter ponočevanje/druženje/žuranje.
Osebno me tak način življenja straši, pri sebi vidim koliko sem se mentalno spremenil, razgledan sem z vsakim letom več, naučil sem se efektivno iskati, ko pride do neke novice
o kateri dvomim, youtube mi je prinesel denar, znanje in nove oblike razmišljanja. A problem je da preprosto preveč časa skurim na njemu in ne vidim drugega načina kako skuriti.

Je internet isto kot knjiga/TV/sudoku ali vrtanje lukenj v kost? Je to zgolj še en pobeg pred nesmiselnostjo obstajanja ter preganjanjem dolgočasja? Ali bom nekoč ugotovil koliko življenja
sem zamudil ker sem raje iskal kaj je MKULTRAS kakor pa da bi ne vem: šopal bejbe v Zrćah ali kaj že delajo produktivni, uspešni ljudje?
  • zaklenilo: zee ()

zee ::

Drugs are bad, mkay? Zaklepom.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

next3steps ::

Zee, I have better drugs. Ne morš mene ven zaklenit!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Šolanje nekoč in danes (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13030938 (26648) Mato989
»

Cena za internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7813600 (11752) Glugy
»

Kje/kako ste se naučili programiranja? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Programiranje
21659924 (44600) DaMachk
»

Mladi in računalniške igre

Oddelek: Igre
232671 (2248) EMET

Več podobnih tem