» »

Posledice Manchesterskega napada?

Posledice Manchesterskega napada?

««
7 / 20
»»

jype ::

Heavy> Z tvojim početjem delaš še večjo škodo kot korist. Delaš si protislovja že med posti in temami, posledično te malokdo jemlje resno. Dvomim, da si koga prepričal, kako ubogi so begunci v tisti stari temi. Še več, še bolj si podžigal sovraštvo do njih.

Saj to je koristno. Pomaga identificirati potencialno nevarne posameznike v družbi, ki si zaslužijo poseben policijski nadzor, morda pa tudi nadzor kontraobveščevalnih in protiterorističnih odsekov.

Heavy> Islam pa v taki obliki kot je, ne spada v evropsko družbo.

V kakšni obliki, natanko? Ker islam je po svetu v številnih oblikah, od katerih nekatere zagotovo ne spadajo v nobeno družbo, druge so pa povsem benigne.

Heavy> Je religija, kjer je posiljevanje, pedofilija in kršenje pravic ženskam nekaj običajnega.

Taka religija je tudi krščanstvo.

Heavy> Četudi pridejo v naše države, zakaj morajo ženske še vedno biti v burkah?

Ravno to je bistvo zagovarjanja odprtih mej: Takoj, ko mejo prestopijo, njihova garderoba postane stvar njihove osebne odločitve. Jasno je, da je včasih koga treba tega šele naučiti, dejstvo pa je, da se tega ne more naučiti v okolju, iz katerega beži, prav tako pa tam ženska nima nobene možnosti, da bi se odločala o teh rečeh, zato je toliko bolj neracionalno, da zagovarjate "vračanje" tistih, ki bežijo pred takšno represijo.

Heavy> Mogoče ti bo težko za razumeti, ampak kdor nasprotuje islamu se bojuje za pravice žensk in zatiranih.

Jaz nasprotujem vsem religijam, pa to nikakor ne pomeni, da smatram soseda za terorista samo zato, ker je Breivik v imenu krščanstva pobil skoraj sto otrok - vsakega posebej, s strelom od blizu.

dice7 ::

janex je izjavil:

Vanich je izjavil:

janex:
Muslim immigrants to Denmark are over-represented in mental health facilities by 1,300%

1300% več muslimanov v norišnicah, kot ostalih Dancev.

Hmmm - bohved, kaj ima s tem opraviti tradicionalno muslimansko poročanje znotraj lastne familije in pa incest, kot to omenja članek zgoraj v linku?

Ej, če je Alah ukazal, kaj sedaj ti nevernik pametnuješ? A si islamofob? Za islamofobe ima jype zdravilo, izbereš lahko med kislino v ksiht ali pa obglavljenjem, kamenjanjem, polet z višine...
Ksenofobi se smejijo medtem ko jih Danci prehitevajo po desni

The Ministry notes, however, that a large part of the cost of descendants of non-Western immigrants should be seen in light of the fact that 80 percent of them are under 25 and in training.

Samael ::

GrX je izjavil:

Samael je izjavil:

GrX je izjavil:

Nič se nisem izmislil, ker je to fact, samo nekateri tega ne vidite.. 15? Resno? Hahaha..

Jaz sem dal to kot primer, v upanju, da boš razumel pomen lastnega stavka - pa ti nekako ne gre. Saj razumem, ni tvoj dan...

"V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni.."

1. Torej v EU je 15 mi muslimanov in ves teror so povzročili prav oni, prav teh 15 mio? "Prav oni" v tvojem stavku vključuje celo populacijo 15ih milijonov, kar je očitna bedarija. Kot sem rekel, ne razumeš pomena lastnega stavka.
2. Ves teror v EU, ki naj bi ga po tvojem izvršili samo muslimani pomeni, da je bil napr. Breivik, ki je pobil 77 ljudi, očitno musliman?

1. Tako je.. Trenutno so muslimani krivi za vse teroristične napade v zadnjih nekaj letih. A nič ne čitaš?
2. Breivik je osamljen primer, ki so ga omenili že vsaj 4 v tej temi, zato te lepo prosim, da navedeš še koga drugega (če je to sploh možno).. Sicer pa je bila ideologija Breivika takoj zatrta, kar pa ne moremo reči za islamsko ideologijo - napad za napadom.

V zadnjih 3 letih smo v EU imeli vsaj 10 resnih terorističnih napadov, katere so zakrivili muslimani, ti pa se spotakneš ravno ob Breivika.. No sej za kak beden protiargument in zavajanje je on super balast.. Pa ne pozabi še omeniti RKC in Velenjski morilcev..

Ti: "V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni.."
Jaz: Torej v EU je 15 muslimanov in ves teror so povzročili prav oni, prav teh 15 mio?

1. Tako je.. Trenutno so muslimani krivi za vse teroristične napade v zadnjih nekaj letih. A nič ne čitaš?

A teh 15 milijonov je krivih? To je namreč nekaj kar trdiš ves čas, jaz pa pravim, da si se izmislil oz. ne razumeš pomena lastnih besed.

mailer ::

Spremenilo se ne bo nič. Spet bo jokanje gor in dol od medijev do politikov, povsod bo pisalo "pray for" in "je suis" (vstavi po želji). Nekateri bodo govorili da se je treba na to navadit nekateri bodo "zgroženi". In potem spet jovo na navo vsakih nekaj mesecev in vedno bolj pogosto.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

next3steps ::

MaliJanez je izjavil:

A veste kolk lepši in boljši bi bil svet, če nebi bilo nobene vere8-)

Ne bi bil. Vera ima tudi pri znanosti podlago.

GrX ::

Samael je izjavil:

Ti: "V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni.."
Jaz: Torej v EU je 15 muslimanov in ves teror so povzročili prav oni, prav teh 15 mio?

A teh 15 milijonov je krivih? To je namreč nekaj kar trdiš ves čas, jaz pa pravim, da si se izmislil oz. ne razumeš pomena lastnih besed.

Ti napisano razumeš dobro, ampak namenoma obračaš pomen.. Očitno ti ne gre več z argumenti...

Torej se strinjaš, da sledeča trditev "V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni.." ne drži?

mailer> Spremenilo se ne bo nič. Spet bo jokanje gor in dol od medijev do politikov, povsod bo pisalo "pray for" in "je suis" (vstavi po želji). Nekateri bodo govorili da se je treba na to navadit nekateri bodo "zgroženi". In potem spet jovo na navo vsakih nekaj mesecev in vedno bolj pogosto.

S tem se načeloma strinjam, ne verjamem pa, da bo vedno bolj pogosto na dolgi rok. Ko ZDA in Rusija ne bosta več pod diktaturo konzervativnih oligarhov, bo tudi terorizma bistveno manj.

Scaramouche ::

bo tudi terorizma bistveno manj.

LOL spet biseri debila...

Samael je izjavil:

Torej se strinjaš, da sledeča trditev "V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni.." ne drži?

Drži, ker so ga povzročili izključno muslimani.. A se je mogoče kak hindujc razstrelil?

GrX> Drži, ker so ga povzročili izključno muslimani.. A se je mogoče kak hindujc razstrelil?

Ti je težko priznati, da si narobe zapisal?

GrX je izjavil:

Samael je izjavil:

Drži, ker so ga povzročili izključno muslimani.. A se je mogoče kak hindujc razstrelil?

A prav teh 15 milijonov je povzročilo ves teror? To je namreč nekaj kar trdiš ves čas, jaz pa pravim, da si se izmislil oz. ne razumeš pomena lastnih besed.
Oz. zdaj je še huje - verjetno si dojel, da si ga nekoliko usral, pa ti ego ne da narediti koraka nazaj in rečti "ne ne, tole sem napačno zapisal, mislil sem sledeče ..." in raje serješ še naprej.

Brane22 ::

GrX je izjavil:

Povzročili - v smislu osnovnega vzroka misliš ?
To nikakor ne.

Probaj sam. Vzemi knjigo po izbiri in probaj kaj razstreliti v recimo Avstraliji ali podobni državi.

Pravljice, ki nam jih prodajajo, je da je nek tip s Kuranom "Smrtonosno Orožje 9".

Realnost, ki stoji za tem, je da je on majhen, nepomemben kolešček v sistemu finacierjev, režiserjev, snemalne ekipe in šminkerjev in da je denarno gledano glavni del te ekipe na zahodu v samih vladah ali okrog njihvih riti.

ohnowhy ::

jype je izjavil:

S tem se načeloma strinjam, ne verjamem pa, da bo vedno bolj pogosto na dolgi rok. *Ko ZDA in Rusija ne bosta več pod diktaturo konzervativnih oligarhov, bo tudi terorizma bistveno manj.*

jype, prosim, jaz že skoraj s teboj sočustvujem tukaj, pa res me ne mika najbolj...
kdaj bo to, kdo jih bo nadomestil in kako se bo to poznalo svetu in ostalim?
takšne zadeve lahko predvidevaš z gotovostjo?

jype je izjavil:

GrX> Drži, ker so ga povzročili izključno muslimani.. A se je mogoče kak hindujc razstrelil?

Nisem.. Muslimani so tisti, ki se razstreljujejo in ne hindujci in kristjani..

Evropa ima 520 mio prebivalcev od tega 15 mio muslimanov.. Muslimani so v manjšini pa so kljub temu izvedli več terorističnih dejanj kot katerikoli drugi predstavniki katerekoli vere skupaj.. Torej naj lažem in zapišem, da so pravoslavci tisti, ki delajo tovrsten težave??

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GrX ()

Jurček and co in a nuttie shell..

GrX je izjavil:

jype je izjavil:

Evropa ima 520 mio prebivalcev od tega 15 mio muslimanov.. Muslimani so v manjšini pa so kljub temu izvedli več terorističnih dejanj kot katerikoli drugi predstavniki katerekoli vere.. Torej naj lažem in zapišem, da so pravoslavci tisti, ki delajo tovrsten težave??

Ne, raje si se zlagal, da je prav teh 15 milijonov krivih za ves terorizem v EU. Torej tudi naprimer tisti "dve" muslimanski družini iz tvoje in/ali moje soseščine.

pač bo to realna slika za naprej! In seveda še več muslimanov pomeni več napadov!

fartman> jype, prosim, jaz že skoraj s teboj sočustvujem tukaj, pa res me ne mika najbolj...
fartman> kdaj bo to, kdo jih bo nadomestil in kako se bo to poznalo svetu in ostalim?
fartman> takšne zadeve lahko predvidevaš z gotovostjo?

Follow the money.

GrX> Evropa ima 520 mio prebivalcev od tega 15 mio muslimanov.. Muslimani so v manjšini pa so kljub temu izvedli več terorističnih dejanj kot katerikoli drugi predstavniki katerekoli vere.. Torej naj lažem in zapišem, da so pravoslavci tisti, ki delajo tovrsten težave??

Tvoje pisanje je na moč podobno pisanju nacističnih ideologov zoper židovske prebivalce Nemčije v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Le čemu?

Scaramouche> pač bo to realna slika za naprej! In seveda še več muslimanov pomeni več napadov!

"Some of the attacks" pomeni, da so skrili tiste, ki ste jih zagrešili neonacisti? Pohvalno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

neonacisti? Pohvalno.
Potem boš razen breivika našel veliko pokolov in ti to očitno veš, prosim linki...

jype je izjavil:

Follow the money.

pa denar bo vedno, naj bo papirno, elektronsko, crypto itd...
moč bo vedno skoncentrirana v rokah nekaterih, upravičeno ali ne...
ne živimo v idealnem svetu, no...

Samael je izjavil:

GrX je izjavil:

jype je izjavil:

Evropa ima 520 mio prebivalcev od tega 15 mio muslimanov.. Muslimani so v manjšini pa so kljub temu izvedli več terorističnih dejanj kot katerikoli drugi predstavniki katerekoli vere.. Torej naj lažem in zapišem, da so pravoslavci tisti, ki delajo tovrsten težave??

Ne, raje si se zlagal, da je prav teh 15 milijonov krivih za ves terorizem v EU. Torej tudi naprimer tisti "dve" muslimanski družini iz tvoje in/ali moje soseščine.

Nikjer nisem napisal da je krivih 15 mio muslimanov, ampak samo, da so krivi muslimani.. Muslimanov je samo 15 mio pa so v zadnjih letih povzročili več gorja kot katerikoli predstavniki katerekoli druge vere..

jype je izjavil:

fartman> jype, prosim, jaz že skoraj s teboj sočustvujem tukaj, pa res me ne mika najbolj...
fartman> kdaj bo to, kdo jih bo nadomestil in kako se bo to poznalo svetu in ostalim?
fartman> takšne zadeve lahko predvidevaš z gotovostjo?

Follow the money.

GrX> Evropa ima 520 mio prebivalcev od tega 15 mio muslimanov.. Muslimani so v manjšini pa so kljub temu izvedli več terorističnih dejanj kot katerikoli drugi predstavniki katerekoli vere.. Torej naj lažem in zapišem, da so pravoslavci tisti, ki delajo tovrsten težave??

Tvoje pisanje je na moč podobno pisanju nacističnih ideologov zoper židovske prebivalce Nemčije v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Le čemu?

Ti kot komunistični zagovornik islama imaš že precej krvave roke, tako da naj te moje pisanje ne plaši preveč.. Za razliko od tebe jaz ostajam le pri pisanju..

Zgodovina sprememb…

GrX je izjavil:

Nikjer nisem napisal da je krivih 15 mio muslimanov

Točno to si napisal. Naj te citiram še enkrat: "V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni.."

fartman> pa denar bo vedno, naj bo papirno, elektronsko, crypto itd...
fartman> moč bo vedno skoncentrirana v rokah nekaterih, upravičeno ali ne...
fartman> ne živimo v idealnem svetu, no...

Saj ni problem v tem. Problem je, da imajo ameriški in ruski industrialci dobre razloge, da si želijo razdeljeno EU, hkrati pa imajo v rokah tudi oblast tam, zato lahko bogato financirajo početje vsega živega, da svoje cilje dosežejo.

GrX> Nikjer nisem napisal da je krivih 15 mio muslimanov

O, ja, si.

GrX> so v zadnjih letih povzročili več gorja kot katerikoli predstavniki katerekoli druge vere..

Jasno, saj imajo na Bližnjem vzhodu s tvojim denarjem financirano tovarno ekstremizma.

GrX> Ti kot komunistični zagovornik islama imaš že precej krvave roke, tako da naj te moje pisanje ne plaši preveč.. Za razliko od tebe jaz ostajam le pri pisanju..

Briljanten sklep! Žal te moram obvestiti, da je tudi napačen.

Samael je izjavil:

GrX je izjavil:

Točno to si napisal. Naj te citiram še enkrat: "V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni.."

Ja so ga povzroči prav oni ja - muslimani in nihče drug.. Kdo pa po tvoji logiki? Hindujci? Pravoslavci?

Zgodovina sprememb…

GrX je izjavil:

Samael je izjavil:

GrX je izjavil:

Ja so ga povzroči prav oni ja - muslimani in nihče drug.. Kdo pa po tvoji logiki? Hindujci? Pravoslavci?

Ampak ne teh 15 milijonov kot si trdil prej, ane?

s1m0n ::

A so bili kje kakšni protesti teh 15 milijonov proti takšnemu dejanju in povezovanju islama z njim?

s1m0n je izjavil:

A so bili kje kakšni protesti teh 15 milijonov proti takšnemu dejanju in povezovanju islama z njim?

Ves čas. Ampak to te dejansko ne zanima, ane?

Samael je izjavil:

GrX je izjavil:

Samael je izjavil:

GrX je izjavil:

A rad obračaš tako kot ti paše ane.. ? Itak saj drugače ne gre.. "V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni"..

Ne bom več s teboj prepucaval napisanega.. Če ti logika ne peša dobro veš kaj se želel povedati, v nasprotnem primer pa si poišči zdr. pomoč..

Zgodovina sprememb…

s1m0n je izjavil:

http://www.nbcnewyork.com/news/national...

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/mu...

http://abc7.com/society/muslims-speak-o...

In zdaj, ko to veš - boš zato kaj boljši človek?

GrX je izjavil:

Samael je izjavil:

GrX je izjavil:

Samael je izjavil:

GrX je izjavil:

A rad obračaš tako kot ti paše ane.. ? Itak saj drugače ne gre.. "V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni..

Nič ne obračam. To počneš ti in se vlečeš ven zatem, ko si ga pobiksal. Jaz te berem in citiram neposredno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

s1m0n ::

In zdaj, ko to veš - boš zato kaj boljši človek?

Le zanimalo me je ker sem bil prepričan, da so se jim mediji premalo posvečali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

Samael je izjavil:

s1m0n je izjavil:

A rad obračaš tako kot ti paše ane.. ? Itak saj drugače ne gre.. "V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni..

Nič ne obračam. To počneš ti in se vlečeš ven zatem, ko si ga pobiksal. Jaz te berem in citiram neposredno.

Nič ga nisem pobiksal.. "V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni" .. oni so v tem primeru muslimani.. Saj ti dobro veš, samo lažje je prepuvacati..

GrX je izjavil:

Samael je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Nič ga nisem pobiksal.. "V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni" .. oni so v tem primeru muslimani.. Saj ti dobro veš, samo lažje je prepucavati..

Zgodovina sprememb…

GrX> Nič ga nisem pobiksal.. "V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni" .. oni so v tem primeru muslimani.. Saj ti dobro veš, samo lažje je prepuvacati..

https://www.washingtonpost.com/news/wor...

Musliman, praviš?

jype je izjavil:

GrX> Nič ga nisem pobiksal.. "V EU je trenutno okoli 15 mio muslimanov in ves teror v EU so povzročili prav oni" .. oni so v tem primeru muslimani.. Saj ti dobro veš, samo lažje je prepuvacati..

https://www.washingtonpost.com/news/wor...

Musliman, praviš?

A naj jaz prilepim vseh 30 terorističnih napadov, ki so se dejansko zgodili v EU??? Ma ne bom, preveč dela..

GrX> A naj jaz prilepim vseh 30 terorističnih napadov, ki so se dejansko zgodili v EU??? Ma ne bom, preveč dela..

Napisal si "ves teror", kar ne drži. Drži zgolj to, da so ZDA z destabilizacijo Iraka dosegle to, da je na svetu veliko več prostora za novačenje, urjenje in uporabo teroristov, kot pred dvajsetimi leti, kar se seveda pozna na statistiki.

jype je izjavil:

GrX> A naj jaz prilepim vseh 30 terorističnih napadov, ki so se dejansko zgodili v EU??? Ma ne bom, preveč dela..

Napisal si "ves teror", kar ne drži. Drži zgolj to, da so ZDA z destabilizacijo Iraka dosegle to, da je na svetu veliko več prostora za novačenje, urjenje in uporabo teroristov, kot pred dvajsetimi leti, kar se seveda pozna na statistiki.

Če si že tako natančen.. Načrtovanje terorističnega napada še ni terorizem.. Tudi obtožen ne bo za teroristično dejanje ampak le načrtovanje tega.. Seveda je natančnost pomembna samo v mojih izjavah, ti pa lahko špekuliraš po milji volji... Najbolje, da greš nazaj na Breivika in RKC...

"He now faces charges of plotting a terrorist attack, fraud and violation of gun laws."

Zgodovina sprememb…

Aha, ti torej trdiš, da napada, ki ga je načrtoval, ne bi izvedel? Imaš za to kak dokaz? Prepričan sem, da bo storilec zelo hvaležen, če ga priskrbiš njegovemu odvetniku.

jype je izjavil:

Aha, ti torej trdiš, da napada, ki ga je načrtoval, ne bi izvedel? Imaš za to kak dokaz? Prepričan sem, da bo storilec zelo hvaležen, če ga priskrbiš njegovemu odvetniku.

Tega nisem napisal, ampak ne moreš primerjati planiraj terorističnega napada z dejanskim napadom v katerem umre 40 ljudi.. Eno je namera, drugo pa akt nasilja..

gus5 ::

next3steps je izjavil:

MaliJanez je izjavil:

A veste kolk lepši in boljši bi bil svet, če nebi bilo nobene vere8-)

Ne bi bil. Vera ima tudi pri znanosti podlago.
Vera kot religiozno prepričanje, ki ga praviloma ne tvori le verovanje, pač pa tudi določeno 'vedenje', ni 'podlaga' znanosti. Bistvena razlika med prvo in drugo ni v njunih trditvah, pač pa v odnosu do lastnih trditev. Znanost si ne domišlja, da pozna Resnico – poslednje 'razodetje' o nečem. Zato se v znanosti operira s hipotezami, tezami, teorijami, v religijah pa praviloma z dogmatskimi totalitetami - Resnicami. Tudi zato verniki večine religij (če ne kar vseh) od svojih duhovnih pastirjev ne bojo slišali, kako so njihovi 'sveti spisi' le teoretske interpretacije božanskega, ideja o bogu pa 'le' (hipo)teza. Znanost je interpretativno odprta, ne-dogmatska, skeptična do lastnih trditev, religije pa se praviloma oklepajo svojih Resnic tudi v primerih, ko se kažejo kot povsem absurdne. Ni jasno, kako lahko še danes ljudje verjamejo v domišljijsko biblijsko zgodbo o Jezusu, ki da je hodil po vodi, iz vode delal vino, s hlebcem kruha nahranil na tisoče ljudi, zdravil neozdravljive, obujal mrtve, sam vstal od mrtvih, bil brezmadežno spočet ipd. Oz. kot je dejal kardinal Rode v intervjuju z Vesno Milek na TVS: Biblija ni pravljica, fabula, je resnična zgodba. Resno? :)) :)) :))

GrX> Tega nisem napisal, ampak ne moreš primerjati planiraj terorističnega napada z dejanskim napadom v katerem umre 40 ljudi.. Eno je namera, drugo pa akt nasilja..

Ja, saj ne želim primerjati tega. Izpodbijam tvojo teorijo o tem, da so muslimani krivi za ves teror v Evropi. Tudi, če bi zapisal, da so za ves teror v Evropi krivi islamski skrajneži, bi trditev še vedno bila napačna, ampak verjetno te nihče ne bi popravljal, ker "nedolžni islamski skrajneži" nikogar ne skrbijo.

Matako ::

In ne pozabimo, da Salman seveda ni bil pravi mohamedanec. Da, res je, da je molil petkrat dnevno proti Meki, kot da jo bomo ravno jutri nukali in res je, da je znal koran na pamet, kot na kakem kvizu. Svojo nevero je pogosto tudi javno demonstriral. Nazadnje, ko je nedavno pred svojim spontanim vžigom taval po ulicah Manchestra tuleč v daljavo nekaj na temo, da je njegov Alah zelo velik. Večji menda. Freud bi se na tem mestu razpisal.

Ampak to ni bil pravi mohamedanec. Tako kot ni nihče v IS, tako kot niso radikalni kleriki in njihovi številni hormonov polni dijaki, ki leta in leta gulijo tepihe madras, tako kot niso iranske ajatole in ostali liki.

Kdo pa je? Ja Mujo iz Donjega Vakufa, ki je nazadnje ko je bil na obisku Tamo dole šel mimo džamije na sarajevsko in čevape vendar! On vam je referenca, če rabite vedeti, kaj je zmeren islam.

Zato le tako naprej po starem, bomo videli kaj prinese mesec multi-kulture, ki se letos prične konec tega tedna.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

jype je izjavil:

GrX> Tega nisem napisal, ampak ne moreš primerjati planiraj terorističnega napada z dejanskim napadom v katerem umre 40 ljudi.. Eno je namera, drugo pa akt nasilja..

Ja, saj ne želim primerjati tega. Izpodbijam tvojo teorijo o tem, da so muslimani krivi za ves teror v Evropi. Tudi, če bi zapisal, da so za ves teror v Evropi krivi islamski skrajneži, bi trditev še vedno bila napačna, ampak verjetno te nihče ne bi popravljal, ker "nedolžni islamski skrajneži" nikogar ne skrbijo.

Izpodbijaj jo z ekvivalentnimi dogodki ne pa za namero. Evo, kdo je glavni krivec za večje teroristične napade.. Terrorism in Europe @ Wikipedia in Islamic terrorism in Europe (2014%E2%80%93present) @ Wikipedia ..

Sicer pa so varnostne službe v EU v zadnjih nekaj letih preprečile vsaj 40 islamističnih terorističnih dejanj, tako da je tale tvoj dogodek precej nepomemben v poplavi drugih..

PS.. Tudi islamski skrajneži so muslimani kajne..

Zgodovina sprememb…

Dri3r ::

Niso vsi muslimani teroristi, so pa vsi teroristi muslimani. Nekaj je na tem pa če se jurček na trepalnice meče tukaj po forumu. On je itak en čudak brez čuta za družino in domovino. Dont feed the troll.
dri3r

Dri3r> Niso vsi muslimani teroristi, so pa vsi teroristi muslimani.

Drugi del povedi ne drži.

GrX> Izpodbijaj jo

Žal mi je, ampak kar se mene tiče je dobro, da so terorista ujeli, preden je povzročil škodo. Verjamem, da se tebi to zdi slabo, ampak saj je jasno, kaj je tvoj cilj.

GrX> PS.. Tudi islamski skrajneži so muslimani kajne..

Islamski skrajneži so ljudje, kajne? Je torej smiselno vztrajati, da je treba kolektivno kazen izvajati na vseh ljudeh?

GrX> Sicer pa so varnostne službe v EU v zadnjih nekaj letih preprečile vsaj 40 islamističnih terorističnih dejanj, tako da je tale tvoj dogodek precej nepomemben v poplavi drugih..

Drži, popolnoma nepomemben je v "poplavi" drugih, sploh v luči tega, da tebe v resnici ne zanimajo žrtve, zgolj ideološko nabijanje o tem, kako je nujno treba prenehati spoštovati človekove pravice skupine, ki je trenutno nihče ne mara. Ni težko židov pretepat po ulicah, ko se ne morejo braniti, ker bi jih policist ustrelil, če bi se, zato so to počeli tudi največji strahopetci, kakršen si tudi sam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

GrX> Izpodbijaj jo

Žal mi je, ampak kar se mene tiče je dobro, da so terorista ujeli, preden je povzročil škodo. Verjamem, da se tebi to zdi slabo, ampak saj je jasno, kaj je tvoj cilj.

Vsekakor, ampak še vedno ne moremo enačiti dejanskega terorja z načrtovanjem tega..

jype je izjavil:

GrX> PS.. Tudi islamski skrajneži so muslimani kajne..

Islamski skrajneži so ljudje, kajne? Je torej smiselno vztrajati, da je treba kolektivno kazen izvajati na vseh ljudeh?

Ne, ker se vzorec terorja že nekaj let ponavlja in je krepko na strani muslimanov. 6 največjih radikalnih islamističnih organizacij je samo letos izvedla preko 300 terorističnih napadov, v katerih je umrlo več 1000 ljudi..

jype je izjavil:

GrX> Sicer pa so varnostne službe v EU v zadnjih nekaj letih preprečile vsaj 40 islamističnih terorističnih dejanj, tako da je tale tvoj dogodek precej nepomemben v poplavi drugih..

Drži, popolnoma nepomemben je v "poplavi" drugih, sploh v luči tega, da tebe v resnici ne zanimajo žrtve, zgolj ideološko nabijanje o tem, kako je nujno treba prenehati spoštovati človekove pravice skupine, ki je trenutno nihče ne mara. Ni težko židov pretepat po ulicah, ko se ne morejo braniti, ker bi jih policist ustrelil, če bi se, zato so to počeli tudi največji strahopetci, kakršen si tudi sam.

V vseh pogledih pa naj gre za poskuse ali dejanske napade pač prednjačijo muslimani, pa zaradi mene lahko obračaš dejstva kakorkoli želiš.. Tebi se pač zdi 1 primer poskusa terorja več kot 40 poskusov, zato ker ti tako paše.. Seveda je pa realnost ravno obratna..

Zgodovina sprememb…

ok, saj jypea morda ni povsem nemogoce razumeti, ko se na forumu bori za neko pravicnost in dobroto in odprtost in neposplosevalnost... se pa bi verjetno dalo te zadeve skomunicirati na manj agresivno/ogledalen nacin... je pa fajn met v mislih, da je pot do tja, ce ze ni skoraj nemogoca, zelo tezavna in verjetno ne bo resena v eni generaciji... ljudje smo samo to, ljudje...

arnecan1 ::

jype je izjavil:

Heavy> Z tvojim početjem delaš še večjo škodo kot korist. Delaš si protislovja že med posti in temami, posledično te malokdo jemlje resno. Dvomim, da si koga prepričal, kako ubogi so begunci v tisti stari temi. Še več, še bolj si podžigal sovraštvo do njih.

Saj to je koristno. Pomaga identificirati potencialno nevarne posameznike v družbi, ki si zaslužijo poseben policijski nadzor, morda pa tudi nadzor kontraobveščevalnih in protiterorističnih odsekov.

Heavy> Islam pa v taki obliki kot je, ne spada v evropsko družbo.

V kakšni obliki, natanko? Ker islam je po svetu v številnih oblikah, od katerih nekatere zagotovo ne spadajo v nobeno družbo, druge so pa povsem benigne.

Heavy> Je religija, kjer je posiljevanje, pedofilija in kršenje pravic ženskam nekaj običajnega.

Taka religija je tudi krščanstvo.

Heavy> Četudi pridejo v naše države, zakaj morajo ženske še vedno biti v burkah?

Ravno to je bistvo zagovarjanja odprtih mej: Takoj, ko mejo prestopijo, njihova garderoba postane stvar njihove osebne odločitve. Jasno je, da je včasih koga treba tega šele naučiti, dejstvo pa je, da se tega ne more naučiti v okolju, iz katerega beži, prav tako pa tam ženska nima nobene možnosti, da bi se odločala o teh rečeh, zato je toliko bolj neracionalno, da zagovarjate "vračanje" tistih, ki bežijo pred takšno represijo.

Heavy> Mogoče ti bo težko za razumeti, ampak kdor nasprotuje islamu se bojuje za pravice žensk in zatiranih.

Jaz nasprotujem vsem religijam, pa to nikakor ne pomeni, da smatram soseda za terorista samo zato, ker je Breivik v imenu krščanstva pobil skoraj sto otrok - vsakega posebej, s strelom od blizu.

Ah, ta Breivik. Če zmanjka drugih argumentov, potegnemo ven ali naciste ali Breivika. To, da je bil popolnoma nor, seveda ne šteje. Lahko ti naštejem par njegovih cvetk, katere je izrekel.

Zraven tega je bil Odinist, ne kristjan. Krščanstvo je preziral. A sedaj bo vsak norec tipa ala Breivik že izgovor za zatiranje svobode govora in strašenje z fojbami?

Danes sem čital Večer. No, zaključek novnarskega prispevka je bil popolnoma tak, kakršnega sem pričakoval. Krivdo za zadnji napad pravzaprav nosimo Evropejci, ne islamski skrajneži. Predvsem tisti Evropejci, ki smo proti multikulturnosti.

O islamu sem dosti napisal. Do sedaj se je vse kar sem napisal izkazalo za resnično. Napetosti med islamom in preostalim svetom pa še kar naraščajo. Eksponento. Kjerkoli in kadarkoli je islam prišel stik z drugo kulturo, je prišlo do apeshita.

Seveda bodo nekateri trdili, da korelacij med islamom in nasiljem ni. Ženske uživajo popolno svobodo, manjšine imajo vse pravice, sekularizem je na oblasti... skratka bla bla in bla. In medtem Libanon počasi prihaja v Evropo. Vse skupaj me spominja na žabo, ki jo počasi kuhajo. Nekateri sploh ne opazijo, kako se stvari slabšajo in se jim zdi normalno, da počasi vse skupaj dobiva obliko zametkov religijske vojne. Pač negativne in nujno potrebne posledice multikulturnosti in cena dostopa do poceni kebaba. V par deset letih bomo prešli iz dosedanjih no-gone con v uzakonjeno šarijo za muslimane in totalno prepoved minik na ulici, na koncu bomo živeli v ruševinah in se streljali.

Spajky ::

arnecan1 je izjavil:

... Vse skupaj me spominja na žabo, ki jo počasi kuhajo. Nekateri sploh ne opazijo, kako se stvari slabšajo in se jim zdi normalno ...
Seveda, mene me ne čudi spljoh ... Tudi ta kao napad ima zgleda mnogo elementov krive zastave ... kdo bo pri tem profitiral, finančno in drugo ... Premjerki je začela zadnje tedne podpora padat ... pretvarjanja politikov pa par ekselons. Še izjavo za javnost je čitala vsako besedo z lista in ni bila zmožna zgleda ene nizjave za tisk po napadu dat iz glave ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spajky ()

vostok_1 ::

Spajki oh spajki.

Nekaj pa ti vseeno dam prav. Tako zelo enostavno je dopustit teroristični napad. Samo par klicev in je nek primer "put on hold". Sploh ne rabi bit neka velika zarota.
Dvolj je že "Ej komisar, daj na stran tisti primer od zadnjič, nekaj drugega mi preveri...". Vse skupaj je to par ljudi. Tudi če leaka v javnost "jah preiskovali smo drugega terorističnega osumljenca".
To je tko enostavno kot zgubit podpise na ministrstvu, bistveno lažje pravzaprav.

Glede na to, da so do sedaj še vse napadalce dobro poznali, je to stvar samo birokratske postavke.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

aycabron ::

Spajky je izjavil:

Seveda, mene me ne čudi spljoh ... Tudi ta kao napad ima zgleda mnogo elementov krive zastave ... kdo bo pri tem profitiral, finančno in drugo ... Premjerki je začela zadnje tedne podpora padat ... pretvarjanja politikov pa par ekselons. Še izjavo za javnost je čitala vsako besedo z lista in ni bila zmožna zgleda ene nizjave za tisk po napadu dat iz glave ...

Torej so za vsak teroristični napad krivi desničarji ker levica izgubi podporo vsakič ko križem rok "sočustvuje z družinami žrtev".

wat
««
7 / 20
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Francija in Islam (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25249381 (45486) zee

Streljanje v Parizu (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

1902333452 (265583) BigWhale
»

Samomorilski napadi v Bruslju 22.3.2016 (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

1419222563 (182384) Alencica

Več podobnih tem