Forum » Pomoč in nasveti » zvok na računalniku
zvok na računalniku
simone ::
pozdravljeni zasledil sem da mi zvok na računalniku ne dela sedaj pa gonilnike za zvočno sem najnovejše inštaliral pa ni nič kaj bi lahko bil problem?
MIHAc27 ::
Problem je lahko tudi v zvočnikih (so pravilno priklopljeni? Si probal tako spredaj kot zadaj?)
Odpri youtube in zavrti kak komad. Medtem ko igra tam pri uri, kjer imaš narisan zvočnik za urejanje glasnosti klikni nanj z desnim gumbom in izberi drugo opcijo: Playback devices... a tukaj vidiš, da se katera od črt za glasnost premika ali je vse sivo?
Če je vse sivo, preveri v Device managerju, če je zvočna res poinštalirana. Če vidiš, da se glasnost premika, pa lahko, da je samo izbrana napačna naprava, za predvajanje.. ali pa je z zvočniki nekaj.
Odpri youtube in zavrti kak komad. Medtem ko igra tam pri uri, kjer imaš narisan zvočnik za urejanje glasnosti klikni nanj z desnim gumbom in izberi drugo opcijo: Playback devices... a tukaj vidiš, da se katera od črt za glasnost premika ali je vse sivo?
Če je vse sivo, preveri v Device managerju, če je zvočna res poinštalirana. Če vidiš, da se glasnost premika, pa lahko, da je samo izbrana napačna naprava, za predvajanje.. ali pa je z zvočniki nekaj.
misticnimrk ::
HDMI standard podpira poleg video prenosa tudi audio prenos in ti lahko 'hdmi driver sili naprej' - torej je zvok preusmerjen na HDMI izhod namesto na std. jack output.
Desni klik na zvočnik -> playback devices -> Preveri kje imaš zeleno kljukico, ki 'določa' kateri izhod je privzet.
Desni klik na zvočnik -> playback devices -> Preveri kje imaš zeleno kljukico, ki 'določa' kateri izhod je privzet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Preklop med zvočniki in slušalkamiOddelek: Programska oprema | 2363 (2142) | Dzhimen |
» | Hdmi razdelilecOddelek: Zvok in slika | 3102 (2603) | Furbo |
» | Avdio izhod skozi dve zvočni karticiOddelek: Strojna oprema | 2498 (2165) | c-lox |
» | 5.1 Sprednji zvočniki preblizu ?Oddelek: Zvok in slika | 770 (624) | kratos |
» | Nimam glasa preko HDMI kabla iz grafične karticeOddelek: Pomoč in nasveti | 1115 (1019) | easyrider3 |