» »

Izdelava spletnega portala

Izdelava spletnega portala

Grizzly ::

Zdravo,

imam neko idejo, vendar rabim nasvet pred implementacijo. Zamislil sem si portal, kot je na primer ceneje.si (moj bo za druge namene), kjer so stvari sortirane po kategorijah (zabavna elektronika, avto oprema, šport itd.), znotraj teh pa še po podkategorijah (računalniki, televizorji, fotoaparati; pnevmative, motoristična oprema, avtodomi in prikolice; kolesarstvo, pohodništvo; fitnes itd.). Šele ko odpreš podkategorijo, se pokažejo izdelki (samo za primer, da si lažje predstavljate). Poleg tega želim še dodatne funkcionalnosti: iskanje po izdelkih, sorting izdelkov po kriterijih, pošiljanje povpraševanja po dodajanju v katalog (trgovina oz. ponudnik želi biti v katalogu). Poleg tega pa mora biti urejanje baze (kategorije, podkategorije, izdelki) in posameznih strani (vsebina, dizajn) čim bolj preprosto, tako da lahko v nekaj minutah osvojiš potrebno znanje.

Lahko bi izdelal lasten CMS, ki bi ustrezal mojim zahtevam, vendar bi dolgo trajalo (ne morem si vzeti toliko časa). Lahko izdelam statično stran, vendar so tu pomanjkljivosti pri urejanju in vzdrževanju. Lahko pa uporabim kakšen obstoječi CMS oz. platformo za te namene. Se je že kdo lotil česa takega? Kaj priporočate?

Stari89 ::

"V nekaj minutah"

Hec na stran, obstaja Magento Community Edition. To je CMS za izdelavo spletnih trgovin (mislim, da ga uporabljajo Mimovrste). Osnovno funkcionalnost (izdelki, kategorije, atributi in podobno) lahko zmečeš skup relativno hitro. Imaš pa še boga in pol funkcij ter razširitev; Verjetno se kje najde modul za vnašanje ponudb in cen različnih trgovin pod en produkt. Vso srečo in LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stari89 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8016147 (9963) Netrunner
»

Drupal pomoč prosim

232816 (1927) Kurzweil
»

Ocena spletne strani

293707 (2492) r0ks0n
»

Access- relacije