» »

Ocena spletne strani

Ocena spletne strani

i33a ::

Pozdravljeni, pred kratkim sem izdelal spletno stran ki vsebuje google custom search in išče datoteke(za šolo) po vseh večjih straneh z tem gradivom. To je moja prva spletna stran, zato me zanima kako se vam zdi?
LINK Rad bi izdeloval vedno boljše spletne strani in zato me zanima vaše iskreno mnenje... Kaj bi spremenili, popravili? Iščem tudi zamisel za naslednjo spletno stran, kaj bi radi imeli na internetu pa nimate, ne najdete?
Lepo se vam zahvaljujem za nasvete, kritike.

Zeberdee ::

The server is too busy at the moment.

Please reload this page few seconds later.

i33a ::

The server is too busy at the moment.
Please reload this page few seconds later.
Oprostite za to napako, zaenkrat gostujem še pri enem zastonjskem ponudniku gostovanja zato se ta napaka občasno pojavi. Ampak če stran relodate čez nekaj sekund/minut, bi jo moralo naložiti. Bom pa verjetno še v tem tednu spletno stran premaknil na plačljivo gostovanje in ta težava bo izginila. Oprostite za te motnje...

Housy ::

Lepo, da si se lotil in da se učiš, vendar mislim, da bo vsak raje te stvari poiskal kar direktno preko iskalnika Google in ne preko tvoje strani.

Lp, Housy

HardFu ::

http://codeable.io

i33a ::

Housy, prednost moje spletne strani je da išče samo po že narejenih datotekah(seminarske, zapiski, ...) iz mnogo spletnih strani kjer so shranjene. Google pa išče po vsem z to ključno besedo na internetu, najde več podatkov a je pri tem tudi mnogo več neuporabnih stvari ki nam jemljejo čas.
HardPhuck, hvala za povezavo bom popravil napake.

techfreak :) ::

HardFu je izjavil:

klik!

Se zavedaš, da je to koda strani od www.tk, ki potem naloada končno stran v frame-u?

bluefish ::

i33a je izjavil:

Housy, prednost moje spletne strani je da išče samo po že narejenih datotekah(seminarske, zapiski, ...) iz mnogo spletnih strani kjer so shranjene. Google pa išče po vsem z to ključno besedo na internetu, najde več podatkov a je pri tem tudi mnogo več neuporabnih stvari ki nam jemljejo čas.
HardPhuck, hvala za povezavo bom popravil napake.
Tvoja stran torej spodbuja kopiranje vsebin iz že narejenih nalog, ki roko na srce, niso vedno najbolj posrečene in napačno interpretirajo vire.

Google pa daleč od tega, da bi na prvi strani prikazal vso solato, ki vsebuje dano ključno besedo. Glede običajnih šolskih tematik v večini ni strahu, ker itak vrže na Wiki ali podobne strani. Kdor pa išče kako bolj specifično zadevo, pa ima menda dovolj znanja, da z iskalnimi parametri že v izhodišču izloči neželene podatke.

MrBrdo ::

lepo si naredil za prvo stran, če gre za tvoj izdelek (design). seveda tehnično ne gre za neko zahtevno nalogo, ampak za začetek je vredu. glede uporabnosti pa se moram strinjat z zgoraj napisanim...
MrBrdo

mindzone ::

meni je včeš, enostaven in preprost dizajn

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mindzone ()

c0dehunter ::

mindzone je izjavil:

meni je včeš, enostaven in preprost dizajn

+1.

Uporabljal ne bom, ker znam zadovoljivo upravljat z googlom, bo pa stran verjetno prišla prav kaki srednje + osnovnošolski populaciji, če boš znal raztrobiti "dobro besedo" ;)
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Zgodovina sprememb…

r0ks0n ::

No, ker sem nekaj vprašanj v zvezi s postavitvijo spletne strani postavil tudi na Slo-Techu, se mi zdi dobro, da vam pokažem kaj sem pravzaprav delal. Z Joomlo sem se prvič srečal pred cca. dvemi meseci, pred tem nisem imel nobenega znanja o CMS-jih, o CSS-ju...Z nekaj potrpljenja, pomoči uporabnikov raznih forumov, predvsem pa z raziskovanjem mi je uspelo postaviti tole: http://www.elektro-vozila.si/

Gre za portal z dnevnimi novicami o električnih in hibirdnih vozilih, ki na trg prihajajo kot po tekočem traku. Skratka, na strani je tudi forum in pa katalog vozil, ki je še v fazi izdelave (trenutno ni časa za vnose, saj se ravnokar odvija salon v Ženevi). Po mojem mnenju mi je za prvič kar OK uspelo, seveda pa se bo stran redno posodabljala tako v smislu vsebine kot tudi novih funkcij - pride še nekaj kategorij v meniju.

Upam, da vam bo preprost design, predvsem pa vsebina, všeč!

Pa lep pozdrav in prijeten dan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0ks0n ()

matej_jack ::

Luštno :)

r0ks0n ::

matej_jack: najlepša hvala za pozitiven komentar! Saj veš, na začetku si vsakega pozitivnega odziva vesel, če ne drugega ti da moč, da zadevo dodatno izboljšaš! ;)

MrBrdo ::

r0ks0n bravo dobro ti je ratalo
MrBrdo

detroit ::

tale stran je fenomenalno narejena glede designa, sicer bi dal malenkost temnejš bg
mogoče moti tisti div al karkoli je pod menijem ki povzroča poskakovanje strani (pod meni). Če je to tvoj prvi izdelek je nadpovprečn
Skero

r0ks0n ::

MrBrdo: hvala! :)

detroit: najprej najlepša hvala za pohvale! Morda bom res razmislil okoli BG-ja, vendar moram najprej poskrbeti za vsebino. Kar se pa tiče tistega menija sem pa razmišljal tako. Če dam submenu na levo ali desno stran strani, morda ne bo tako opazen, kot ta ki je, saj, če se sprehodiš skozi celoten meni, dejansko vidiš neko spremembo na strani in opaziš podkategorije. To je seveda le moje razmišljanje. Želim le, da imajo obiskovalci vse informacije na enem mestu, zbrane v smiselne kategorije in sekcije in, da je vse na "dosegu roke". :) In ja, to je moj prvi izdelek in nasplošno prvo srečanje z Joomlo. Upam, da v prihodnosti pridobim še dodatno znanje iz CSS-ja, htmlja in javascripta, da izpeljemo še kakšen podoben projekt. Seveda je pa v prvi vrsti največja želja, da bi se obiskovalci z veseljem vračali na stran.

technolog ::

Ok, ja tole je super!

Si uporabil kak CMS ali je stvar čisto custom? Koliko ur ti je od oka pobral projekt?

r0ks0n ::

technolog: hvala! Sem uporabil CMS, da. Temelji na Joomli, s katero sem tokrat delal prvič. Žal brez predhodnega znanja okoli Joomle, htmlja, css, php-ja..., zato sem večino časa porabil za učenje in spoznavanje samega sistema. Vse skupaj sem sestavljal približno dva meseca. Sama ideja pa je nastala zelo hitro, hehe ;) Glede na to, da projekt zaenkrat financiramo iz lastnih žepov je bila izdelava strani iz moje strani smiselna, saj smo seveda gledali na minimalne stroške. Pa še kot pravim sam: tisto kar narediš sam veliko bolj ceniš, dodatno znanje pa tudi nikoli ne škoduje! ;) Frontpage bo še nekaj dodatnih linkov na članke dobil čez vikend, ko napolnimo portal z vsebino tako, da bo na prvi strani več povezav na članke v posamezni kategoriji.

technolog ::

Definitivno sem tudi jaz svoje prve projekte delal zase in zastonj in se tako naučil, da sedaj lahko delam profesionalno. Prava pot!

Zgodovina sprememb…

r0ks0n ::

technolog: hehe me veseli, da si iz "hobija" izpeljal biznis - ni boljšega, da delaš tisto kar te veseli. Definitivno pa jaz nimam časa postavljati strani v Joomli za druge :) Verjetno bomo v okviru tega projekta izpeljali še kakšen portal, tisto ni problema, da bi pa za druge še strani postavljal na Joomli bi moral imeti dan 40 ur :) Sem bolj avtomobilsko/motoristično usmerjen t`č :))

DiTi ::

Lahko napišeš knjigo kako z malo/nič znanja ter veliko volje priti do odlične spletne strani v zelo kratkem času :)

r0ks0n ::

DiTi: hahahaha, ja morda nekoč, ko bomo v "penziji" bo čas za pisanje poučnih knjig, trenutno bom pa kar pri pisanju in testiranju avtomobilov in motociklov ostal, haha ;)

Sedaj, ko imam sistem in portal postavljen, moram pa spoznati zame zopet povsem novo področje - SEO. Sicer v ozadju Joomle za SEF uporabljam komponento ARTIO JoomSEF, žal zaenkrat še free različico, ki ne omogoča SEO-ta... Nekaj sem se igral že z Google Webmaster Tools, tam ustvaril sitemap... Vendar kot pravim, resnično bi bil rad uvrščen čimvišje na Googlu, ker pa smo omejeni s finančnimi sredstvi bi se rad zadevo naučil sam, ampak kljub temu se največ naučiš, če ti nekdo po domače razloži in pokaže zadevo :) Tako, da če ima kdo kakšen zares uporaben in poučen vodič okoli SEO-ta iz katerega se je tudi sam učil (po možnosti v slovenskem jeziku ali video obliki) bom zelo zelo vesel, če mi ga "prilima" na ZS. Saj ne rečem, da ne znam uporabljati googla, vendar niso vsi vodiči za začetnike, kot nepoznavalec tega področja pa ne vem katerega se najprej lotiti :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0ks0n ()

matej_jack ::

SEO ni nek bav-bav, je pa precej širok in moraš misliti na veliko stvari, vsaj tako sem jaz opazil, ko sem bil na tvojem mestu :)
Uporaben bookmark: Google SEO (pdf)
Pa še nasvet: daj času čas, rezultati ne bodo takoj vidni!

jt83 ::

@r0ks0n: odlična stran, če gre za tvoj prvi izdelek pa tako kot pravijo drugi res nadpovprečna. Super!
Res edina stvar ki je tudi mene po prvem preletu malček zmotila je tisto skakanje strani ko ni podmenijev. Mogoče pustiš spodnji del odprt tudi ko ni opcij ali pa ga popolnoma eliminiraš in ustvariš dropdown meni za tiste dele ki imajo še podkategorije?

Vidim da se tu pogovarjate že o dveh straneh pa nebi šeene teme posebej odpiral;
Bi bil tudi sam vesel kakšne kritike na moj zadnji izdelek (ravno tako temelji na Joomla CMSju):
http://klubkms.si/
Že vnaprej hvala ;)
www.pozitivendesign.net

r0ks0n ::

matej_jack: verjamem, da ni bav-bav, zagotovo pa bo samo učenje zahtevalo kar nekaj časa. No sedaj sem opazil, da me je google tudi sprejel, vendar če v iskalnik napišem site:elektro-vozila.si mi pokaže rezultate samo vezane na moj katalog vozil, nevem zakaj hudiča ni rezultata tudi za frontpage ;((

jt83: najlepša hvala! Glede menija bom pa razmislil, ja. Da bi tam pustil prazno ali pa bom morda še pri tistih stvareh, ki nimajo submenuja, le te dodal... Kot sem že omenil bo stran dobila še veliko novih funkcij, zato bo tud tist prostor v submenujih hitro zapolnjen, haha :)

Ei, tole je pa svetovno! Je to narejeno po dvojem designu? Meni je zelo všeč, taka razgibana - dinamična stran, kot nalašč za takšno stvar kot je KMŠ :)

jt83 ::

Hei thnx ;) Ja je moj design (Tisto ozadje sem sicer delal po enem tutorialu)
Glede sub-menijev pomojem lahko daš divu #ja-subnav nek fiksen height v CSS:
#ja-subnav { height: 27px;} - sem nahitr potestiral v dev. toolsih :)
Pomojem je manj moteče zaenkrat če je prazen kjer ni podmenijev kot če stran skače gor in dol :)
www.pozitivendesign.net

r0ks0n ::

Ei, najlepša hvala za nasvet kako in kje to spremeniti. Bom porihtal zadevo v prihodnjih dneh ;) A za tiste fotke zgorej, ki se rolajo uporabljaš katero izmed joomlinih komponent oziroma modulov?

jt83 ::

jp tale slider: http://nivo.dev7studios.com/
Je tudi med jomla extensionsi na joomlini strani
www.pozitivendesign.net

r0ks0n ::

Spoštovani Slo-Techovci... Nekaj časa je že preteklo odkar smo zagnali portal Elektro-Vozila, zato je bilo potrebno razvijati zadevo naprej. Prva stvar, za katero smo se odločili, da jo dodamo portalu je rubrika Mali oglasi, ki omogoča uporabnikom brskanje po oglasih električnih in hibridnih vozil, ter lasten vpis oglasa. Kot sem že na začetku teme omenil, še vedno sem začetnik, ampak sem napredoval v znanju CSS-ja tako, da je izgled komponente v večini povsem spremenjen v primerjavi z običajno :) Zelo bom vesel tudi, če boste povabili kakšnega znanca, ki morda prodaja električni/hibridni avtomobil, motor, skuter, kolo, k vpisu oglasa. Pa še enkrat link: Mali oglasi

Lep pozdrav vsem! :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava spletne strani festivala

Oddelek: Izdelava spletišč
222227 (1323) Phantomeye
»

Kaj moram paziti pri kupovanju spletne strani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
7313938 (11624) tiga325
»

Artisteer problem

Oddelek: Izdelava spletišč
91319 (1063) cyborg077

Izdelava spletne strani - Poceni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
11621968 (20456) Ziga Dolhar

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10138832 (26795) Primoz

Več podobnih tem