» »

Izdelava spletnega portala !

Izdelava spletnega portala !

Wizem ::

Najprej en lep pozdrav vsem sodelujočim na forumu slo-tech!

Trenutno smo končali z zasnovo portala, sedaj pa iščemo razvijalce, ki bi bili pripravljeni ta portal spravit na splet ter njihove ponudbe. Glede na to, da je projekt zelo obsežen (in vsaj po naše zelo zahteven – na portalu naj bi bili razni seznami, slovarji, oglasnik, novice,… ), me zanima, če mi lahko svetujete katera podjetja v SLO imajo nadpovprečen CMS vmesnik (želimo imeti napredno upravljanje z vsebinami in tudi s prijavljenimi člani, dodajanje novih kategorij, itd.). Glede na to, da smo trenutno finančno omejeni (na nekaj tisoč €), bi želeli izbrati najbolj ustreznega ponudnika, s katerim bi nadalje dolgoročno sodelovali. Kako do grafične podobe portala (verjetno je najbolje, če jo naredi kar izdelovalec strani, vendar me zanima, če ima kdo izkušnje s tem, da je naredil natečaj na kakšnem forumu ali za to namenjenemu portalu, če slučajno obstajajo in kakšni so bili odzivi).

Za vse odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!

bluefish ::

Natečaje ti odsvetujem, saj v največ primerih ni možno podrobno posvetovanje z naročnikom in prilagoditev želja in zmožnosti. Sicer je možno najti kar dobre ljudi - poglej recimo na 99designs. Raje na podlagi referenc poišči nekoga ali neko "firmo", ki se s tem ukvarja in imaš tako možnost bolj podrobnega pogovora.

HardFu ::

Sam za izdelavo spletnih portalov (in tudi strani) uporabljam vmesnik Typo3, ki je, po mojem mnenju, dalec najboljsa izbira za taksne portale, vec o sistemu si lahko preberes na njihovi spletni strani. Reference, na katere sem najbolj ponosen, so:

biotehniska fakulteta
fakulteta za farmacijo
oddelek za lesarstvo na biotehniski fakulteti

in nekaj manjsih:

ipotovanja
kavarna tromostovje(bivsi konjski rep)
arhitekturni biro lamal

Za prve tri projekte smo najeli zunanje dizajnerje, zadnje tri pa sem naredil sam.

Za vec informacij sem dosegljiv na tomaz@optiss.si, za ponudbo pa bi potreboval kaj vec podatkov o funkcionalnosti portala.
http://codeable.io

Wizem ::

@blueFish hvala za tale link! Se zna zgodit, da bi s pomočjo teh tekmovanj dali izdelat logo podjetja, ker kolikor sem na hitro preletel stran, se najdejo res dobri dizajni.

@HardPhuck Kakšne so pa zmožnosti tegale Typo3 glede razvršanja uporabnikov po različnih skupinah (pa recimo, da moram dobit ven sezname 100.000 uporabnikov ali po lokacijah, skupinah, statusu prijave ali mogoče celo po vseh 3 oz še več kategorijah). Poleg tega me zanima, če slučajno lahko podaš kakšno povezavo portala, ki je podprt s tem CMS-om in katerega dnevno obiskuje recimo vsaj 20.000 ljudi, to me zanima s stališča zanesljivosti.

Hvala tudi vsem, ki ste mi poslali ZS (se bom še ta teden skušal dogovoriti za sestanke, kjer vam bom malce bolj podrobno predstavil, kaj pričakujemo od tega portala).

LP!

user4683 ::

20k uporabnikov/dan se mi niti ne zdi veliko in je praktično katerikoli CMS, ki ni šala, sposoben prenesti tak traffic (če ni pri konfiguraciji, izbiri modulov, hardveru,.. prišlo do neke hude/neumne človeške napake). Glede omenjenega kategoriziranja in razvrščanja pa mislim, da bi bilo potrebno nekaj dodatnega kodiranja.
Morda bi v poštev lahko prišla tudi izdelava portala povsem po meri? Tako se znebiš nepotrebnega bloata in imaš, točno tisto kar hočeš:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: user4683 ()

Gost ::

Lep pozdrav,

Jaz bi samo pokomentiral malce finančni del portala. Nekaj tisoč evrov? To verjetno pomeni 3000 EUR. Želite pa vseeno dobiti grafično podobo in še kolikor toliko vrhunsko optimiziran portal za obsežno število uporabnikov. Gre to res sploh skupaj? V večini mojih primerih se je izkazalo, da nizek znesek in dober izdelek ne gredo na enostaven način skupaj.

Pri taki vsoti, se je potrebno pripraviti na precej ovir tekom dela. Morda bi bilo dobro vseeno nekoliko povečati budget, da bo na koncu res dobro in bodo vsi zadovoljni.

LapD ::

Opensource cms rešitev bo pomojem boljša od nekih kvazi profi cmsjev. Je pa res da se pri kakšnem resnem podjetju za grafično zasnovo glavne in vseh (verjetno ne malo) podstrani, razrez, ter implementacijo cmsja ne da pogovarjati z nekaj tisoč evri ampak jih je treba nabrat vsaj 10, 15 tisoč. Če pa daš tako stvar v razvoj nekomu, ki se gre nek one man band (je profesionalen fotograf, oblikovalec, programer, računovodja, šivilja ...) prav daleč ne boš prišel.

Zato pomojem še enkrat trezno razmislit, če je projekt res vreden denarja in truda, če se dolgoročno lahko obrestuje in potem se lotit iskanja primernih ponudnikov. Veliko jih hoče z glavo skozi zid, ko je pa treba resno začet pa se vse ustavi ;)
web&motion designer

Wizem ::

@snake glede števila uporabnikov, vem da sem nekje slišal, da se je pri neki spletni trgovini (bazirani na nekem opensource CMS-u), pojavil problem nek problem s številom (nad nekaj tisoč - številka je bila pod 10.000 se je sistem ''sesul'', kaj pa to pomeni pa nimam pojma, ker nisem tako strokovno podkovan).Zdej, ko malce bolj razmišljam pa ne vem, a je to bilo pri številu artiklov, ali pri številu uporabnikov).

@Gost nekaj tisoč v tem primeru pomeni recimo ''okoli'' 10.000€ !

@LapD prepričan sem, da projekt lahko uspe, seveda pa je eden izmed pogojev tudi ta, da bo portal nudil funkcionalnosti, ki si jih zamišljamo ter da bo pregleden, delo z raznim dodajanjem vsebin, urejanjem podatkov, upravljanje z uporabniki pa čimmlažje). Seveda bi najraje naročili razvoj novega CMS-a za naše potrebe, vendar bi razvoj verjetno trajal predolgo, poleg tega pa bi bila tudi cena zelo visoka. Zaenkrat ne izklučujem niti opensourca, sam se bojim, da temle potrebam ti CMS-i niso kos, vsaj kolikor informacij sem dosedaj uspel dobit od raznih izdelovalcev spletnih strani.

LeLa ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: LeLa ()

HardFu ::

@Wizem: http://www.phillyburbs.com je postavljen na typo3 sistemu in ima mesecno 10-15 mio obiska, kar dnevno pomeni okoli 300-500k, http://www.paitsio.com ima cez 20k obiska dnevno,...

Kar se tice uporabnikov, jih lahko sortiras po zelji, izdelas lahko poljubno stevilo kategorij, vsak uporabnik lahko pripada tudi vsem kategorijam ali podkategorijam... Fleksibilno, da bolj ne gre :)

Seveda pa se moras zavedati, da je za taksen obseg, ne glede na izbiro sitema, potreben tudi lasten streznik, ali zakup le-tega.
http://codeable.io

NorK ::

Povsod lahko pride do težav, če se k zadevi pristopi površno.

Kako dolgo bi trajal razvoj novega CMSja je pa čisto odvisno od tega kako je portal zasnovan. Lahko se ga razvija modularno - najprej najbolj pomembne elemente, kasneje pa se dodaja manj pomembne. So pa tudi druge možnosti.

Se pa pri takem projektu ne sme pozabiti na stroške za tehnično vzdrževanje in marketing.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj moram paziti pri kupovanju spletne strani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
7313949 (11635) tiga325
»

CMS stran - cena?

Oddelek: Izdelava spletišč
497890 (6555) technolog
»

Izbira CMS aplikacije

Oddelek: Izdelava spletišč
264141 (3396) Netrunner
»

Močno obiskano spletišče

Oddelek: Izdelava spletišč
252559 (1616) Jan
»

Prednosti in slabosti typo3 in Joomla portalov [kateri je boljši?]

Oddelek: Izdelava spletišč
91577 (1404) HardFu

Več podobnih tem