Forum » Kriptovalute in blockchain » Etherum mining (rudarjenje)
Etherum mining (rudarjenje)
4knative ::
Kaj a grafične kartice so padle nazaj na normalno ceno - minus 50%?
"When we are dead, it's not what we HODL or SODL that matters.
It's what we BUIDL."
It's what we BUIDL."
Sno0py ::
Kako "zracunam" koliko mocen napajalnik potrebujem? Za 4x rx 580 8gb red devil..
Ali kdo ve koliko porabi ena graficna medtem ko rudari in deluje na 100%
Machete ::
1. Greš v google iskalno polje in vpišeš: rx 580 8gb power consumption
Na prvem linku vidiš, da si nekje na 230W pri polni obremenitvi (torture).
2. Odpreš znansvetni kalkulator in vpišeš 230*4 enter.
Na prvem linku vidiš, da si nekje na 230W pri polni obremenitvi (torture).
2. Odpreš znansvetni kalkulator in vpišeš 230*4 enter.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
nurmaln ::
Kako "zracunam" koliko mocen napajalnik potrebujem? Za 4x rx 580 8gb red devil..
Imaš na YT modele ki so tudi 6x580 rig spravili na cca 850W, ampak na to se zanašat je tko tko. Jaz tudi nameravam postaviti 6x580 (sicer 4GB) in ciljam na cca 1200 do 1300W platinum napajalnik. Če takega ne bom dobil po pametni ceni bom šel pa pomoje na 2x750, da jih lahko kasneje še za kak močnejši rig ponucam če bo treba.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
dvince ::
A je pomembno, da se ima v mining rigu vse GPUje istega modela enako overclockane?
Problem je, da imam Zotac+ Gainward, sicer isti model, ampak so razlike v temperaturi pri isti moči velike (tudi do 10°C).
V Afterburnerju lahko navijem vsako posebej, samo ne vem koliko to vpliva na stabilnost..
Problem je, da imam Zotac+ Gainward, sicer isti model, ampak so razlike v temperaturi pri isti moči velike (tudi do 10°C).
V Afterburnerju lahko navijem vsako posebej, samo ne vem koliko to vpliva na stabilnost..
Qcube ::
Če so različne znamke moraš tudi vsako posebej različno oveclockat. Vsaka grafika ima različno narejeno hlajenje in različne tovarniške core clocke + silicon lottery in je treba najt prave nastavitve.
Torx ::
850W je dovolj - trenutno mi iz štekarja en rig ( 4x 580) kuri 690W. Se pa da z nekaj vloženega časa spravit pod 600W.
Edit: typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Torx ()
BadB0y ::
Imaš na YT modele ki so tudi 6x580 rig spravili na cca 850W, ampak na to se zanašat je tko tko. Jaz tudi nameravam postaviti 6x580 (sicer 4GB) in ciljam na cca 1200 do 1300W platinum napajalnik. Če takega ne bom dobil po pametni ceni bom šel pa pomoje na 2x750, da jih lahko kasneje še za kak močnejši rig ponucam če bo treba.
8x RX580 1250w
m0LN4r ::
Solo racunaj 600W+ Dual pa se vec.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Predator X ::
RX 580 ether only 100-120W (realno 100W) max, če boš dual računaj 150-170W (140W realno).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Predator X ()
BadB0y ::
Predator X je izjavil:
RX 580 ether only 100-120W (realno 100W) max, če boš dual računaj 150-170W (140W realno).
Mi lahko poveš te nastavitve s katerimi dela 100w ena kartica ?
Kakšna je kaj verjetnost da v bližnji prihodnosti padejo cene grafik na račun "korekcije" cen kripto valut?
I tata bi
Predator X je izjavil:
Mi lahko poveš te nastavitve s katerimi dela 100w ena kartica ?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Hehe a ti maš tud tplink vtičnico? :D
Ja TP-Link mam za mining rig v sloveniji, da ga restartam ce kaj jebe. Samo odkar sem dvignil voltaze laufa bolj stabilno. Gori pa se kr mam Voltacraft pro za merjenje. Sicer voltacraft mi je za isto stvar kazal 20-30W vec.
Vseskup pa tplink -> brennenstuhl prenapetostna -> iskra prenapetostna. Za vsak slucaj, no sicer v zadnji 50 letih strela tu ni vdarla, but u never know.
Za Nvidia pa nicehash se pa sploh ne sekiram, laufa k pribito in stabilno. Naslednji rig bo definitivno 6x 6pin nvidia, ko pride nova generacija. To drkanje z AMDjev, da na koncu dobis isto ven, se mi casovno enostavno ne ljubi delat.
Oz. namesto 6x 580, grem na nekaj podobnega kot 3x 1080Ti@nicehash v prihodnosti bi to znalo bit izvedljivo tudi z eno 2070/80 samo se se nic ne ve.
Vseskup pa tplink -> brennenstuhl prenapetostna -> iskra prenapetostna. Za vsak slucaj, no sicer v zadnji 50 letih strela tu ni vdarla, but u never know.
Za Nvidia pa nicehash se pa sploh ne sekiram, laufa k pribito in stabilno. Naslednji rig bo definitivno 6x 6pin nvidia, ko pride nova generacija. To drkanje z AMDjev, da na koncu dobis isto ven, se mi casovno enostavno ne ljubi delat.
Oz. namesto 6x 580, grem na nekaj podobnega kot 3x 1080Ti@nicehash v prihodnosti bi to znalo bit izvedljivo tudi z eno 2070/80 samo se se nic ne ve.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Če je kdo kapituliral mu odkupim
1060 100EUR
1070 160EUR
1070ti 185EUR
1080 200EUR
1080ti 300EUR
1060 100EUR
1070 160EUR
1070ti 185EUR
1080 200EUR
1080ti 300EUR
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Qcube ()
vonmimek ::
Nehajte spamat ali pa spišite oglas.
Map ::
No danes sem prvič pognal NiceHash Miner. Mesečni zaslužek bi naj bil okrog 25EUR, tri tedne nazaj pa celo 50EUR. Zakaj taka razlika?
Mato989 ::
No danes sem prvič pognal NiceHash Miner. Mesečni zaslužek bi naj bil okrog 25EUR, tri tedne nazaj pa celo 50EUR. Zakaj taka razlika?
Nihče ne ve :O Dobro da si nas opozoril na to vprašanje... gremo skup iska odgovor.
/Sarcasm off
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Poglej cene ethra
dvince ::
Nihče ne ve :O Dobro da si nas opozoril na to vprašanje... gremo skup iska odgovor.
/Sarcasm off
25€ so donacije za reveže, ki so jim lani ukradli BTCje:)
taddeo ::
Danes naročil 7x f12 Arctic pmw rev2 ventilatorje, ter "hub" za tole ohišje, ki ga je bilo veselje sestavljat...
https://www.amazon.com/Aluminum-Stackab...
razmišljam, da še sestavim en rig k obstoječem 1070 8x bi še dodal 6x 1080 ti.
https://www.amazon.com/Aluminum-Stackab...
razmišljam, da še sestavim en rig k obstoječem 1070 8x bi še dodal 6x 1080 ti.
youPlonker ::
Predator X je izjavil:
130W je ether only in nehaj širit false info, kot da jih že ni dovolj povsod. 100W je realno za CryptoNight rudarjenje (ETN ali XMR).
youPlonker je izjavil:
Predator X je izjavil:
130W je ether only in nehaj širit false info, kot da jih že ni dovolj povsod. 100W je realno za CryptoNight rudarjenje (ETN ali XMR).
zadnjič smo se pregovarjal, imaš stran kjer je to izmeril.
Če vm je pa težko core clok vržt na 1125MHz ter undervoltat zadevo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Predator X ()
Dobil vse potrebno..Priklopil na eno staro maticno pa procesor, dodal napajanje in samo piska haha :( zgleda da bom moral se maticno in procesor nov kupiti -.-"
Piska pa 1x kratko 1x dolgo in se ponavlja.. mogoce kaksna ideja kaj bi bilo?
Ce pa je komu dolgcas in je ze sestavljal nekaj podobnega, me lahko kontaktira v zs, da receva kako :)
Piska pa 1x kratko 1x dolgo in se ponavlja.. mogoce kaksna ideja kaj bi bilo?
Ce pa je komu dolgcas in je ze sestavljal nekaj podobnega, me lahko kontaktira v zs, da receva kako :)
Dej dej nea seri, ce hoces stabilno zadevo z 29+eth bo vleklo 120w+ razen ce imas rad sadomazo zadeve. Pod 1150 core ti pade hashrate za 3% ce rame nastavis na manj kot 970/980 vecina kartic ne laufa stabilno.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Dej dej nea seri, ce hoces stabilno zadevo z 29+eth bo vleklo 120w+ razen ce imas rad sadomazo zadeve. Pod 1150 core ti pade hashrate za 3% ce rame nastavis na manj kot 970/980 vecina kartic ne laufa stabilno.
ahah!
rh^ ::
Nikjer ne najdem točnega odgovora, zato vprašam. Kupil sem še en rabljen GPU GF970 in ga hotel na obstoječi PC povezat. In ko sem začel sem videl, da ima že obstoječa grafa (GF970) porabi 6x + 8x pcie pine tako, da mi je ostal samo en 2x prost. Kako se to reši? Jaz sem zadevo rešil tako, da sem imel doma še en star računalnik pa sem ta novo grafo na tistega povezal ampak a mora bit kak poseben napajalnik, ki ima več teh 6x + 8x pcie/gpu pinov? Hvala za pomoč.
Poseben ne rabi bit, rabi pa met 6+8 kolikor jih pač rabiš. Kakšno vprašanje je to? :D
V specifikacijah praktično vseh psujev so pci-e priklopi navedeni.
Lahko daš kartico na ločen psu, ampak moraš oba napajalnika povezat, da se simultano zakurblata.
Lahko daš kartico na ločen psu, ampak moraš oba napajalnika povezat, da se simultano zakurblata.
rh^ ::
Poseben ne rabi bit, rabi pa met 6+8 kolikor jih pač rabiš. Kakšno vprašanje je to? :D
Hvala. Vprašanje za nekoga, ki v zadnjih petih letih ni kupil novega PSU-ja in je bil presenečen, ko je videl da ima njegov dovolj teh 6x+2x pinov za eno GPU. :)
Fritz ::
@rh
Kupiš lahko celo vrsto adapterjev iz molex, SATA ali PCI-E na PCI-E 6x/8x. Glej le, da tisti izhod na PSU, na katerega boš to obesil, kartico lahko tudi napaja.
http://www.techtrade.si/product.asp?pf_...
http://www.techtrade.si/dept.asp?dept%5...
Kupiš lahko celo vrsto adapterjev iz molex, SATA ali PCI-E na PCI-E 6x/8x. Glej le, da tisti izhod na PSU, na katerega boš to obesil, kartico lahko tudi napaja.
http://www.techtrade.si/product.asp?pf_...
http://www.techtrade.si/dept.asp?dept%5...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
Zdravo,
priklopil sem svoje rx 580ke.. Rezultat je tak:
Out of box: 27.4Mh/s samo driver sem instaliral in zagnal..
Priklopim vse 3 GPUje, zazenem in imam skupno 56.7Mh/s.. Zakaj? :O
Spodaj pa se pise deljeno da je 18.9Mh/s usaka...
Kaj lahko naredim v tem primeru?
priklopil sem svoje rx 580ke.. Rezultat je tak:
Out of box: 27.4Mh/s samo driver sem instaliral in zagnal..
Priklopim vse 3 GPUje, zazenem in imam skupno 56.7Mh/s.. Zakaj? :O
Spodaj pa se pise deljeno da je 18.9Mh/s usaka...
Kaj lahko naredim v tem primeru?
Fritz ::
Ne, samo nastavitve spremeni..poguglaj malo kako se nastavlja bios za mining na tvoji matični.
Drugače pa ne škodi, če ga posodobiš na zadnjo verzijo
Drugače pa ne škodi, če ga posodobiš na zadnjo verzijo
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
A. Einstein
A. Einstein
Sem nastavil vse kot pise..
Tudi ta Gen-2 je med njimi..
Bios je pa taksen kot je prisel orginal na maticni.. Kaj se lahko probam?
Tudi ta Gen-2 je med njimi..
Bios je pa taksen kot je prisel orginal na maticni.. Kaj se lahko probam?
Probal sem zagnati eno po eno.. Pri vsaki mi je zdaj kazalo 18.9Mh/s.. Naredil tisti mod v biosu, kot je na youtubu.. Zdaj imam z eno 21.8 Mh/s.. Kar je se vedno malo?
Bral sem malo tuje forume pisejo da mora z lahkoto delati z 28 Mh/s.. Nekaterim tudi 29-30.. Kaj se lahko naredim, da jih spravim na vsaj 28?
Bral sem malo tuje forume pisejo da mora z lahkoto delati z 28 Mh/s.. Nekaterim tudi 29-30.. Kaj se lahko naredim, da jih spravim na vsaj 28?
bobby ::
v gonilnikou nastvi iz grafiics na Compute
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
@bobby hmm zanimivo nimam te opcije pod gaming.. instaliral sem pa ta driver bi moral driver zamenjati na kaksen drug?
youPlonker ::
Inštaliraj najnovejši uradni driver in uporabi opcijo Compute v nastavitvah, ne rabiš več namenskih Blockchain driverjev.
tikitoki ::
@youPlonker instaliral na novo zadnji driver in spremenil na Compute.. 29.5 Mh/s! :) Najlepsa hvala vsem za pomoc!
taddeo ::
Resnično bi bil vesel pomoči, če mi kdo napiše s katerim programom /skripto lahko vidim hasrate..ki se kostantno pomika navpično po cmd okencu...in da ob navijanjem gpu spremljam, ter prilagajam.
hvala
hvala
Resnično bi bil vesel pomoči, če mi kdo napiše s katerim programom /skripto lahko vidim hasrate..ki se kostantno pomika navpično po cmd okencu...in da ob navijanjem gpu spremljam, ter prilagajam.
hvala
Lahko boljše razložiš kaj sploh želiš? Kateri miner uporabljaš? ccminer?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Qcube ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ETN electroneum (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 26196 (7808) | Baja |
» | Nicehash in single gpuOddelek: Kriptovalute in blockchain | 1418 (873) | Clubraider |
» | Rudarjenje kriptovalut, ce je elektrika zastonjOddelek: Kriptovalute in blockchain | 8492 (4131) | svedr |
» | NiceHash ponovno začel obratovatiOddelek: Novice / Kriptovalute | 18901 (12061) | alanm |
» | Litecoin (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 134732 (72459) | -žiga- |