» »

Prevare DUTB

Prevare DUTB

1 2
3
4

trancer01 ::

Ni nujno, da bo tako hudo, odvisno predvsem od stanja v gospodarstvu. Tistim, ki pa imajo fiksne obrestne mere, pa ne bi smelo biti hudega tudi v primeru konkretnega povišanja EURIBOR.

matijadmin ::

zavajon je izjavil:

Meni se zdi, da je sedanja rast cen nepremičnin v veliki meri pogojena z nizkimi obrestmi za kredite.
A se mi prav tako zdi, da se bo EURIBOR nekoč zvišal (precej prej kot bodo odplačali kredite), potem pa bomo priča istemu scenariju kot v primeru posojil v CHF, le da bodo tokrat jamrali, da jim ni nihče povedal, da se lahko obresti zvišajo in da bi jim zato morali kredite odplačevati davkoplačevalci.

Tisto s posojili, vezanimi na CHF, je bilo tudi kar nekaj, so pač špekulirali in se jim ni izšlo.
Dolgoročne kredite se jemlje s fiksno obrestno mero, ali pa sprejme tveganje.
Vrnite nam techno!

matijadmin ::

thramos je izjavil:

matijadmin je izjavil:

Vire prosim za obe kategoriji, povprečni dvig in dvig v JS. V nasprotnem primeru je to samo politikanrsko trobezljanje. Sploh pa imam občutek, da ne veš, kaj je JS, najbrž si imel mislih JU.


stat.si

Ajde, ker se mi da: http://pxweb.stat.si/pxweb/Dialog/varva...../Database/Dem_soc/07_trg_dela/10_place/01_07010_place/&lang=2 in http://pxweb.stat.si/pxweb/Dialog/varva...../Database/Dem_soc/07_trg_dela/05_akt_preb_po_regis_virih/01_07009_aktivno_preb_mesecno/&lang=2
In ja, sektorju, vsaj tako vodi SURS. :))

[edit] eh, slotech in dolgi linki ... lej, znajdi se. Če želiš najti podatke jih ne bo pretežko, med vsem političnim trobezljanjem.

Razumeti moraš, da JS nima tako zagotovljenih služb in pregovorno visokih plač. Ti mešaš podkategorijo JU z JS (tako kot politiki otresajo jezike in nimajo pojma, o čem odločajo, kaj šele govorijo, očitno tudi forumski heroji počnete podobno). V JS sodijo tudi podjetja v celotni ali delni državni lastni. Tako npr. Krka ima upravičeno visoke plače, upam, da se strinjava, in na noben način ne bremeni proračuna. Podobno Luka in še katero uspešno podjetje bi se našlo. Na drugi strani pa ima ta kategorija tudi podjetja, kjer gladko izgubiš službo, ko padajo prihodki (Telekom, Poštna Banka ...). Ja, v JU pa te res težje odpustijo, a so ob tem plače (vsaj po mediani) enake ali celo nižje (to si upam trditi) v primerjavi z ZS! Začetna plača za 5. stopnjo je minimalec. Tudi v javni informatiki. Zato pa je tam tak šrot od kadra, negativna selekcija.
Vrnite nam techno!

MrStein ::

matijadmin je izjavil:

a so ob tem plače (vsaj po mediani) enake ali celo nižje (to si upam trditi) v primerjavi z ZS

/---------
|
V

matijadmin je izjavil:

Vire prosim .... V nasprotnem primeru je to samo politikanrsko trobezljanje.

Za vse veljajo enaki vatli, ali?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

matijadmin ::

Problem je, da mediane nihče ne računa. Sistemizacije pa niso skrivnost. Prav tako ni ažurnih podatkov za JU, samo za JS.
Vrnite nam techno!

thramos ::

In ti drugim očitaš politikantstvo? :D

matijadmin ::

Kako je kaj s prodanostjo Nokturna? Meni se še rolajo oglasi nasedlega ... :))

Med tem sem kupil nepremičnino v objektu, ki je bil pred dokončno izgradnjo in v le 3 ali 4 mesecih v celoti prodan. Tako je, ko je lokacija res top, investitor z izvajalci zaupanja vreden in cena primerna.
Vrnite nam techno!

matijadmin ::

Na današnji dan, 19. 7. 2017 je prostih še 105/212 ali 49,5 %, oz. 107 prodanih ali 50,5 %

14. 5. 2017 sem zapisal:
Trenutno, na današnji dan je prodanih 94 stanovanj od skupno 212, pri čemer so v teh 94 vštete tudi kompenzacije. Koliko jih je, pa nimam podatka,

in:
Prodanih je potem kvečjemu 44 %, če sploh.


Sem pa opazil, da se tudi kašno z oznako "prodano" od časa do časa sprosti nazaj v prodajo. :))

Zanimivo, da imajo težavo prodati, ravno zdaj, ko pa trg nepremičnin (spet) beleži rast (ki vodi v balon): http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/cene-... ;((
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

matijadmin ::

Kljub silni rasti, ki spominja na (vnovičen) balon na našem trgu nepremičnin, DUTB v Kopru ne gre najbolje, saj se dobra roba sama hvala, slaba pa očitno tudi!

Povzeto (vir: klik):

  • pogodba z upravnikom Iskra iz Ljubljane je trenutno še poslovna skrivnost (med slednjim in DUTB, vsaj tako so trdili dva tedna nazaj, čeprav zdaj trdijo drugače, pogodb še niso poslali),

  • stroški upravnika so s 130 EUR mesečno narasli na 190 (@80m2),

  • vodo se plačuje prek upravnika (saj ta zaračuna svoje delo), kar na Obali ni ravno praksa in ta plača Rižanskemu vodovodu šele, ko dobi vse prilive, ker vsi ne plačujejo redno, dobivajo vsi opomine, čeprav so plačali (upravniku-nepridipravu),

  • mesečna cena ogrevanja sanitarne vode je narasla približno na mesečno ceno ogrevanja prostorov pozimi,

  • ker DUTB (z 49,5 % stanovanj) ni več večinska lastnica, je plačevanje varnostne službe v sorazmernem deležu padlo na vse preostale lastnike, ki varovanja sploh ne potrebujejo (ne vem za en sam blok na Obali, ki bi to plačeval).


Dvomim, da se bodo lastniki dovolj konsolidirali (v takih lastniških deležih, ko ima DUTB 49,5 %), da bodo uspeli zamenjati upravnika in odpovedati varovanje, ki ga razen lastnikov praznih stanovanj (tj. edino DUTB) ne potrebujejo.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Nekateri očitno niso še nikoli živeli v bloku in jim marsikaj ni jasno.
Sicer pa bo delež dutb vedno manjši in lastniki bodo lahko počeli kar bodo hoteli.
Tako je!

matijadmin ::

Živim v bloku, brez skrbi. Stroški za upravnika 130 so uber dragi, da o slabih 200 ne govorim.

Delež se zelooopočasi manjša, kjer sem sam kupil je bilo v treh mesecih vse prodano.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

fosil ::

130 za 80m2 + zraven verjetno še dve garaži ni nič posebnega.
Voda se vedno plačuje prek upravnika.
Varnostna služba ni nič nenavadnega, sploh v nadstandardnih naseljih.
Tako je!

matijadmin ::

Upravnik me stane tretjino tega. Vodo in komunalo plačujem sam neposredno (na Obali večinoma plačujemo tako), pa tudi s posrednikom mora ta plačati vsako posebej, da zaradi plačilne nediscipline posameznikov ta ne bremeni vseh. Na Obali tudi ni bloka, ki bi bil varovan, da bi ponoči varnostniki opravljali obhode. To ni nadstandard, to je potreba DUTB, ki ima še natanko polovico neprodanih stanovanj! V času samevanja pa so se v garažo naselili narkomani.

A te peče nepremišljen nakup, da tako zagovarjaš fail za failom? Ali pa di zaposlen pri DUTB?
Vrnite nam techno!

fosil ::

Nič od tega, ampak ko nekdo govori neumnosti (ali pa jih pišejo kvazi novinarji) je treba povedat kakšne so stvari v resnici.
Očitno si tudi ti eden tistih, ki je prvič v bloku.

Če plačuješ samo upravnika potem ne moreš primerjat cen. Če plačuješ tretjino tega zneska samo upravniku, potem si ti tisti, ki preplačuješ stvari.
V Ljubljani so na upravnikovi položnici povsod zraven tudi vodovod, komunala, čiščenje, itd.
Pri varnostnih službah pa ne gre nujno za obhode, največkrat je to tehnično varovanje (kamere, morebitne intervencije, itd.)
Tako je!

matijadmin ::

V Nokturnu je znesek neto 130 brez vode in komunale. Tako da primerjam dejansko primerljive postavke.

Nokturno ima varovanje z obhodi. Ne kvasi.
Vrnite nam techno!

fosil ::

V članku, ki si ga linkal jasno piše, da je voda obračunana na položnici upravnika.
Vprašanje je torej zakaj si tako prizadevaš za širjenje neresnic, če tam ne živiš oziroma nimaš tam kakšnega posebnega interesa?
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

user4683 ::

Na julijski položnici sta se znašli dve stvari, ki jih pred tem ni bilo: varovanje (dobrih 31€/stanovanje za 24/7 fizično varovanje - cca 8800€ za celotno naselje) in poračun za elektriko skupnih prostorov za april, ker prejšnji upravitelj tega očitno ni zaračunal. Elektrika je pač nesposobnost prejšnjega upravnika, ki jo je treba plačati (ker je takrat nismo), varovanje pa stvar dogovora lastnikov - mene osebno ne moti, če se po naselju in garažah sprehaja varnostnik.

Če odštejem ogrevanje vode in porabo ter omrežnino vode je "fiksni" znesek za 85m2 brez varovanja točno 49.765€ (elektrika skupnih prostorov, čiščenje, upravnik, hišnik, dvigala, zavarovanje). Torej precej blizu tisti tvoji "tretjini", ki jo plačuješ za "upravnika".

Povišanje iz 130 na 190 omenjeno v članku je verjetno ravno zaradi tega naknadnega poračuna elektrike in prevalitvi varovanja na vse lastnike. Da je objekt varovan je bilo jasno vsem, samo do sedaj čudežno ni nihče plačeval (ker je častil DUTB).

Torej spet veliko hrupa za ne prav veliko. Ne bi se čudil, če je ta članek tako naročila odvetnica podizvajalcev, ki se še vedno pravdajo z DUTB. Taista odvetnica je naročila tudi prejšnji članek na regionalaobala (vem, ker sem bil na sestanku lastnikov, na katerega so se, proti želji lastnikov, želeli priključiti tudi omenjeni novinarji).

MrStein ::

fosil je izjavil:


Vprašanje je torej zakaj si tako prizadevaš za širjenje neresnic, če tam ne živiš oziroma nimaš tam kakšnega posebnega interesa?

Hmm, ni odgovora.
Si pa bom zapomnil to izbiro besed, vsaj mir da potem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

matijadmin ::

... ker na neumnosti ni smiselno odgovarjati. Sicer pa sem na to že odgovoril nekje više, da živim v tem kraju, da sem se ravno zanimal za nakup nepremičnine in ga tudi opravil, sem si objekt ogledal in bil zgrožen (zaradi naslednjih opazk: potreba po obračalni platformi v garaži, saj se zdaj daljša vozila zagozdijo, 1 dvigalno na 4 stanovanjske enote, varnostna služba, nedokončana stanovanja in s polno nepriznanimi napakami ...) ter predvsem, ker menim, da je prav, da potencialni kupci vedo, kaj se skriva v tem žaklju.

Nokturno se še kar prodaja in prodaja, včeraj so se mi prikazali oglasi, delež prodanih pa se ni bistveno povečal. Le zakaj, če je tako vse ugodno in oh in sploh? V Izoli se je Oktobrska prodala v slabih treh mesecih, z dupleksi za skoraj pol milijona. Čudno, da ljudje zaupajo preverjenim investitorjem, DUTB in plesnivim objektom pa ne. Še leto pred tem se je v slabega pol leta prodala Rezidenca Livade.
Vrnite nam techno!

matijadmin ::

Radio 1, kanali Pro Plus oglašujejo to zavoženo sosesko kot luksuzno in nadstandardno s pogledom namorje. LOL, pogled na morje imajo na Markovcu vsi in slednji (od Žusterne 2) je delavsko spalno naselje.
Vrnite nam techno!

thramos ::

A ti si kupil drugje, zdej pa sebe prepričuješ v pravilnost odločitve? Dviguješ ceno svoji investiciji? Al zakaj takšne tirade?

Ker takšne napake ima cel kup "nadstandardnih sosesk". Oglaševane pa so vse itak kot "vile", "dvorci" in podobno. Odloči pa se itak kupec sam - Celovške dvore je DUTB (za pravo ceno ;)) prodal kot sveže žemljice, pa so podobno zavožen projekt.

matijadmin ::

thramos je izjavil:

A ti si kupil drugje, zdej pa sebe prepričuješ v pravilnost odločitve? Dviguješ ceno svoji investiciji? Al zakaj takšne tirade?

Ker takšne napake ima cel kup "nadstandardnih sosesk". Oglaševane pa so vse itak kot "vile", "dvorci" in podobno. Odloči pa se itak kupec sam - Celovške dvore je DUTB (za pravo ceno ;)) prodal kot sveže žemljice, pa so podobno zavožen projekt.

Kupil in zadovoljen z nakupom. Nikogar ne prepričujem, navajam dejstva (preozki dovozi, dvigalo na 4 stanovanja (stroški, pa to), varnostnik, skupna toplarna ...

Trg itak pravi, da je to epski nateg, ker mega super oglašujejo, celo na FB, ljudje pa so poštekali in ne kupujejo več tam.
Vrnite nam techno!

fosil ::

Vse te stvari so poznane in ni to noben nateg, vsak se sam odloči kaj hoče.
Dvigalo za 4 stanovanja ni noben fenomen, tudi vila bloki imajo tak sistem, tudi varnostna služba je za marsikoga plus in ne minus, tudi skupna toplarna je za mene plus, ker to pomeni, da se meni ni treba ukvarjat s tem, itd.
Če si ti navajen živet v baraki in delat vse sam, je to tvoja stvar, vsem pa nam tak način ne ustreza.
Glede povpraševanja pa je kot običajno ključna cena.
Tako je!

thramos ::

Varnostno službo imajo (vsaj) Celovški dvori (ter skrajno neumen dostop za obiskovalce), skupno plinsko kurilnico Zeleni gaj (in še marsikje v Ljubljani) ... Kakšne so cene na obali nimam pojma, ampak kolikor vem tudi tam nihče nikogar ne sili v nakup.

matijadmin ::

thramos je izjavil:

Varnostno službo imajo (vsaj) Celovški dvori (ter skrajno neumen dostop za obiskovalce), skupno plinsko kurilnico Zeleni gaj (in še marsikje v Ljubljani) ... Kakšne so cene na obali nimam pojma, ampak kolikor vem tudi tam nihče nikogar ne sili v nakup.

Na Obali praktično ni naselja ali bloka (z izjemo Rezidence park Lucija, ki vključuje tudi hotelske storitve) z varovanjem. Ker ni potrebe in, ker je varovanje draga reč. Samo varovanje pa soseske v ničemer ne naredi luksuzne.

Na Obali so skupne kotlovnice čisti polom, ne moreš izstopiti iz molže, so povečini neučinkovite (z izjemo 15. maja, kjer imajo sondo v podtalnici) in drage. Markovec ima še en tak relikt iz prejšnje države, kjer so ljudi zadnjih 20 let obirali s pavšalom med 60 in 70 EUR na mesec tudi poleti, pa tudi novejše investicije, kjer so tako uredili ogrevanje, so po 10 do 15 letih ljudi pripeljale v hude spore, ko je bilo potrebno kotle zamenjati. Plin je trenutno med dražjimi opcijami na Obali.

Konkreten objekt je v C razredu učinkovitosti in gleda na S ter leži na osojni strani hriba.
Vrnite nam techno!

matijadmin ::

fosil je izjavil:

Vse te stvari so poznane in ni to noben nateg, vsak se sam odloči kaj hoče.

Nateg je. Oglaševati kot nadstandardno s polno polomijami in napakami je najmanj zavajajoče oglaševanje. Kolikor mi je znano, jih trenutno obravnava tržna inšpekcija. Potem pa še plačaš kot nadstandardno! :))

fosil je izjavil:


Dvigalo za 4 stanovanja ni noben fenomen, tudi vila bloki imajo tak sistem, ...

Nekatera podstrešna stanovanja imajo celo lastnega, ampak temu primerno visoki bodo tudi stroški izven garancijskega jamstva.

fosil je izjavil:


... tudi varnostna služba je za marsikoga plus in ne minus, tudi skupna toplarna je za mene plus, ker to pomeni, da se meni ni treba ukvarjat s tem, itd.

Na to sem že thramosu odgovoril, tako da se ne bom ponavljal.

fosil je izjavil:


Če si ti navajen živet v baraki in delat vse sam, je to tvoja stvar, vsem pa nam tak način ne ustreza.

Jaz sem kupil v sodobnem objektu, ki je skoraj dva razreda toplotno bolj učinkovit, imam sodobno in predvsem veliko varčnejše ogrevanje, bom slabih 300 m od morja in imel sončno lego ter ne boš verjel, celo s podaljšanim in povišanim kombijem lahko k meni pridejo v garažo 2 etaži pod zemljo.

fosil je izjavil:


Glede povpraševanja pa je kot običajno ključna cena.

Trg je povedal svoje: povpraševanja ni in ni, ker se je prodaja povsem ustavila.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

user4683 ::

Kdaj si bil na objektu, da s taksno sigurnostjo ponovno trdis, da je objekt v C energijskem razredu? Odvisno od stavbe so v B1 ali B2. Ne mi o nekih podkupljivih inzenirjih in ponarejenih energetskih izkaznicah, ker smo to da nekaj nabijas brez dokazov in nimas pojma v tej temi ze nekajkrat dokazali.

Prav tako ze nekaj casa ni vec fizicnega varovanja, ki je bilo prisotno dokler je bilo naselje se povsem prazno in ga je placeval DUTB.

Ne vem kaj tebe osebno moti stevilo dvigal v stavbi kjer ne zivis? Meni je fino, da ni na eno dvigalo 40 stanovanj in tega (da bodo posledicno visji stroski na stanovanje) sem se zavedal tudi ob nakupu.

Vsa boljsa stanovanja ("boljsi" tloris, lepsi razgled, vec zasebnosti zaradi boljse odmaknjenost od sosednjih teras/stanovan itd) so ze prodana. Manjsa, pritlicna in taksna s slabsim polozajem/razgledom, problematicnimi garazami itd pa so zastala ker (se strinjam) imajo previsoko ceno. In ljudje cakajo, ker se ze nekaj casa ugiba ali jim bo DUTB spustil ceno, ali pa pac prodal pocasneje.

Lepo, da si ti zadovoljen s svojim nakupom. Ne pa fantazirat o nekem nategovanju nekje, kjer sploh ne poznas dejstev, ali pa jih poznas iz tretje roke.

fosil ::

matijadmin je izjavil:

Jaz sem kupil v sodobnem objektu, ki je skoraj dva razreda toplotno bolj učinkovit, imam sodobno in predvsem veliko varčnejše ogrevanje, bom slabih 300 m od morja in imel sončno lego ter ne boš verjel, celo s podaljšanim in povišanim kombijem lahko k meni pridejo v garažo 2 etaži pod zemljo.

Vedno bolj imam občutek da tvoj nakup ni bil najboljši in si moraš pumpat ego s pljuvanjem po drugih.
Ali pa bi v resnici rad kupil tam stanovanje in upaš da boš s pljuvanjem znižal ceno.
Tako je!

matijadmin ::

user4683 je izjavil:

Kdaj si bil na objektu, da s taksno sigurnostjo ponovno trdis, da je objekt v C energijskem razredu? Odvisno od stavbe so v B1 ali B2. Ne mi o nekih podkupljivih inzenirjih in ponarejenih energetskih izkaznicah, ker smo to da nekaj nabijas brez dokazov in nimas pojma v tej temi ze nekajkrat dokazali.

Ob ogledih energetskih izkaznic še ni bilo, na ABC Nepremičnine pa so nam pojasnili, da se pridobivajo in sicer najverjetneje za razreda B2/C1.

user4683 je izjavil:


Prav tako ze nekaj casa ni vec fizicnega varovanja, ki je bilo prisotno dokler je bilo naselje se povsem prazno in ga je placeval DUTB.

Ne vem kaj tebe osebno moti stevilo dvigal v stavbi kjer ne zivis? Meni je fino, da ni na eno dvigalo 40 stanovanj in tega (da bodo posledicno visji stroski na stanovanje) sem se zavedal tudi ob nakupu.

Slabo opravljena zaključna dela (parketi, stavbno pohištvo), gips plošče imajo razmake po x in y, tako da je estetsko saniranje možno le s premikanjem profilov in ponovnim polaganjem plošč, vsaj dve pritlični stanovanji pa zamakata in to sprva ni bilo popisano, potem so popisali in, ker ni garancije, boste sanacijo najverjetneje plačevali vsi (saj bo potrebno sanirati zunanjo steno). Strehe so že precej plevelaste ... Vse, kar sem zapisal, si lahko vsak ogleda.

Prav tako so kamen sklatili dol v pritličju in enostavno pobarvali, betonska okolica ne bo zaključena po projektu, tj. oblečena v kamen, bo spet spominjala na cenene socialistične bloke malo nižje, elektro omarice so kar sredi hodnika postavljene . Če je to nadstandardno, potem sem jaz Papež!

user4683 je izjavil:


Vsa boljsa stanovanja ("boljsi" tloris, lepsi razgled, vec zasebnosti zaradi boljse odmaknjenost od sosednjih teras/stanovan itd) so ze prodana. Manjsa, pritlicna in taksna s slabsim polozajem/razgledom, problematicnimi garazami itd pa so zastala ker (se strinjam) imajo previsoko ceno. In ljudje cakajo, ker se ze nekaj casa ugiba ali jim bo DUTB spustil ceno, ali pa pac prodal pocasneje.

Hja, prodajali so po etapah, lagali o prodanih enotah in zdaj pričakujejo za plesniva stanovanja z večjo teraso v pritličju od stanovanja tudi do dvesto tisočakov. Skoraj dvomim, da so tudi vsaj "ta boljša" prodana, ker je neprodanih še pribl. polovica (brez kompenzacij, čeprav se bodo najbrž tudi vsa tista prodajala).

user4683 je izjavil:


Lepo, da si ti zadovoljen s svojim nakupom. Ne pa fantazirat o nekem nategovanju nekje, kjer sploh ne poznas dejstev, ali pa jih poznas iz tretje roke.

O nategovanju bom še enkrat povedal, ker to je, zdaj tudi Tržni inšpektorat obravnava zavajajoče oglaševanje. Zgoraj opisano stanje in dejstvo, da so mnoge napake, ki jih prodajalec ne bo odpravljal, nikakor ne more podpirati trditve, da je to nadstandardno. Kdor to misli, je nor. Ali pa počne tisto, kar se meni očita, da si pumpam ego ob zgrešeni investiciji.
Vrnite nam techno!

user4683 ::

matijadmin je izjavil:


Ob ogledih energetskih izkaznic še ni bilo, na ABC Nepremičnine pa so nam pojasnili, da se pridobivajo in sicer najverjetneje za razreda B2/C1.

Že od oktobra ali novembra 2016 je znana energetska kategorija in ta je B2 in B1 (napisana tudi na spletni strani). To smo ti tudi že razložili enkrat v tej temi.

matijadmin je izjavil:


Slabo opravljena zaključna dela (parketi, stavbno pohištvo), gips plošče imajo razmake po x in y, tako da je estetsko saniranje možno le s premikanjem profilov in ponovnim polaganjem plošč, vsaj dve pritlični stanovanji pa zamakata in to sprva ni bilo popisano, potem so popisali in, ker ni garancije, boste sanacijo najverjetneje plačevali vsi (saj bo potrebno sanirati zunanjo steno). Strehe so že precej plevelaste ... Vse, kar sem zapisal, si lahko vsak ogleda.

Ne vem katera stanovanja si si ogledoval, v tistih, ki sem si jih (pred prodajo in sedaj, ko so notri ze stanovalci) ogledal jaz parket izgleda povsem v redu. Delna obledelost je seveda pričakovana. O tem razmaku gips plošč smo tudi že govorili in še kar ni nobenih fotografij od tebe, samo neko nabijanje. Strehe je prerastel plevel, ker (zaradi 5 let nevzdrževanja) traja, da se mahovi na strehi ustrezno razrastejo in "zadušijo" plevel (besede človeka, mojega soseda, ki je gradil te strehe in dobil stanovanje kot kompenzacijo). O sanaciji tega zamakanja sem ravno pred dnevi prejel informacije da bo najverjetneje v celoti kril DUTB. Ampak ne dvomim, da imaš ti "boljše" in "bolj točne" informacije.

matijadmin je izjavil:


Prav tako so kamen sklatili dol v pritličju in enostavno pobarvali, betonska okolica ne bo zaključena po projektu, tj. oblečena v kamen, bo spet spominjala na cenene socialistične bloke malo nižje

Tisti kamen je bil katastrofa od estetike (pa ne zaradi razpadanja, ampak tudi ce bi bil v perfektnem stanju). Ampak to je zgolj osebno mnenje. Projekta in projektne dokumentacije nisem videl (kot tudi verjetno ti), tako da težko rečem kaj vse so mislili obleči v tisti kamen - močno dvomim, da vse kar izgleda betonsko.

matijadmin je izjavil:


Skoraj dvomim, da so tudi vsaj "ta boljša" prodana, ker je neprodanih še pribl. polovica (brez kompenzacij, čeprav se bodo najbrž tudi vsa tista prodajala).

Spet nabijanje. Prodanih je 70% stanovanj od 214 (vseh stanovanj je cca 240, dobrih 20 jih je bilo razdeljenih kot kompenzacija).

Ne vem zakaj sploh izgubljam čas s prepričevanjem nekoga, ki "vse ve" (iz druge roke).

user4683 ::

To je bila moja zadnja objava v tej temi. Vse naprej bodo "preverjene informacije" s "prve roke" mitjadmin-a.

sharpy_1 ::

Nokturno - DUTB
Informacije iz prve roke. Sem lastnik stanovanja.

1. Mesečna cena skupne infrastrukture je visoka 75EUR+.
2. Poleti grejejo hodnike, ker je sistem nezadostno izoliran.
3. Do nekaterih parkirnih mest se ne da priti, ker krivine za dostop niso ustrezne. Na nekaterih parkirnih mestih je zelo težko parkirati, ker so širine dostopnih poti med drugim manjše od predpisanih.
4. Teoretično imajo stanovanja garancijo, ampak DUTB dela lagano sportski. Stanovanje sem kupil v maju. Podal sem 14 reklamacij, poleg vseh tistih, ki jih je že navedel DUTB sam. Do danes so rešene 3 reklamacije, ki so zahtevale 5-10 min dela. Vse ostalo še stoji. Stanovanje je nevseljivo.
5. V nekatera naseljena stanovanja priteka ob deževju voda. DUTB tega ne sanira.
6. Vrtljive ploščadi urejajo že tričetrt leta, še vedno ni nič.
8. Goljufajo z energetsko izkaznico. Objekt je imel izkaznico C, prodajajo jo z B1 in B2. Poraba energije je zaradi "šlampaste" izdelave krepko večja. Izkaznico so zamenjali za boljšo, da bi lažje prodajali, četudi niso naredili kake energetske izboljšave. A ja pa oseba, ki jim je izdala novo energetsko izkaznico je bila obsojena zaradi ponareditve uradne listine, kar jih sploh ne moti.
7. Namesto, da bi zadeve sanirali, raje predlagajo znižanje temperature medija za ogrevanje vsem predpisom navkljub.

Skratka perfomanse državne uprave s ščepcem goljufivega privatnega sektorja.
Kje so inšpektorji?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sharpy_1 ()

MrStein ::

sharpy_1 je izjavil:


Kje so inšpektorji?

Verjetno pri sušilnici sadja...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

scipascapa ::

štejejo podkupnine.

fosil ::

sharpy_1 je izjavil:

1. Mesečna cena skupne infrastrukture je visoka 75EUR+.
2. Poleti grejejo hodnike, ker je sistem nezadostno izoliran.
Skratka perfomanse državne uprave s ščepcem goljufivega privatnega sektorja.
Kje so inšpektorji?

1. To je nizka cena. Očitno še nikoli nisi živel v stanovanju.
2. Tega ne razumem, a poleti te zebe na hodniku, oziroma kdo greje hodnike poleti?
A si naredil prijavo na inšpekcijo, ali misliš da bodo kar sami prišli? Inšpekcije delajo na podlagi prijav.
Tako je!

sharpy_1 ::

1. To je nizka cena. Očitno še nikoli nisi živel v stanovanju.

To je neto cena brez davka in brez porabe plina, ki ga že dva meseca ne zaračunavajo, ker gre za nepojasnjeno velike odčitke.

2. Tega ne razumem, a poleti te zebe na hodniku, oziroma kdo greje hodnike poleti?

Obstaja samo ena cev za ogrevanje stanovanja in ogrevanje sanitarne vode.
Pred stanovanjem se to razcepi za ogrevanje radiatorjev in za ogrevanje sanitarne vode.
Cevi med kurilnico in stanovanji so nezadostno in predvsem zelo šlampasto izolirane, kar posledično vodi h:
- ogrevanju hodnikov tudi poleti
- mrzli vodi, ki je dejansko mlačna in ne mrzla
- enormni porabi plina čez celo leto neodvisno od zunanje temperature in/ali vklopljenih radiatorjev in/ali porabi tople vode.

A si naredil prijavo na inšpekcijo, ali misliš da bodo kar sami prišli? Inšpekcije delajo na podlagi prijav.

Narejena je reklamacija do DUTB kot prodajalcu tako s strani posameznih lastnikov, kot tudi v imenu NO Nokturna. Odgovor je bil skrajno sarkastičen. "Naselje je zgrajeno v skladu s predpisi, kot so veljali ob pridobitvi gradbenega dovoljenja". :-(
Zakaj reklamacija? Zato ker DUTB reklamira, da kupci dobijo garancijo zakupljeno stanovanje v skladu z zakonodajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sharpy_1 ()

matijadmin ::

Ali si imel tudi ti slabo spojene mavčne plošče na predelnih stenah? Mnoga stanovanja so imela in, ker je bil zgrešen nivo, to pomeni vnovično polaganje, da bi bile stene videti ravne, torej brez prečnega preloma površine na neki dolžini. Slikal sem na ogledih, a ker se nisem odločil za nakup, sem slike žal izbrisal. Mislim, da je to bilo na hodnikih. Opazil sem tudi mnoge druge napake pri zaključnih delih ...
Vrnite nam techno!

fosil ::

sharpy_1 je izjavil:

Obstaja samo ena cev za ogrevanje stanovanja in ogrevanje sanitarne vode.
Pred stanovanjem se to razcepi za ogrevanje radiatorjev in za ogrevanje sanitarne vode.

To pa ne more držat.
Voda za ogrevanje je zaprt sistem, ki kroži po ceveh in je noter umazana voda.
Topla sanitarna voda, pa je ogreta voda iz vodovoda in je čista in pitna.
Tako je!

matijadmin ::

Kaj kvasiš, toplarne in večje skupne kotlovnico proizvajajo toploto, ki jo dostavijo po mediju v zaprtem sistem. Odjemalci pa imajo na tem distem lahko priključene različne naprave za odjem, najpogosteje radiatorje za ogrevanje prostorov in tudi zalogovnikov za pripravo sanitarne vode (bojlerjdv).
Vrnite nam techno!

thramos ::

Čaki, do stanovanja pride ena topla cev, ki poleg radiatorjev nato preko bojlerja ogreva še sanitarno vodo?

Invictus ::

Večinoma ne.

Vodo moraš kar sam ogreti.

VSaj jaz ne poznam nobenega bloka, ki to počne.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

thramos ::

Tudi jaz ne. Ali sanitarno ogrevaš sam, z plinskim oz. električnim bojlerjem, ali pa pride že ogreta iz kurilnice (oz. skupne izmenjevalnice s toplarno).

inkor ::

Kakšna se vam pa zdi novogradnja na oktobrska izola?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: inkor ()

matijadmin ::

inkor je izjavil:

Kakšna se vam pa zdi novogradnja na oktobrska izola?

Po Naselju 15. maj v Kopru še edini večstanovanjski objekt, kjer je pametno kupiti za bivanje/investirati na Obali.

Tudi Rezidenca Livade v Izoli je nudila ugoden nakup, ampak minusi so bili znatni, obupen tloris in ogrevanje na plin.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

inkor ::

Previdevam da si z obale ker ta objekt še ni dokončan ali imaš kakšne informacija zagotovila da bo objekt dobro narejen?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: inkor ()

greeenmaster ::

Stanovanja so lepa moderna zares perfektna.A niso brez napake. Mi smo imeli tezave pri radijatorju klimi parkiranju (imamo ga v 2etazi in lahko samo oce pride gor)avti 5m ne morejo.In se dvigalo se pomoje prehitro zapira.Ampak razgled ki ga imamo je zares izvrsten tudi ponoci ko lahko vidis Trst.

matijadmin ::

greeenmaster je izjavil:

Stanovanja so lepa moderna zares perfektna.A niso brez napake. Mi smo imeli tezave pri radijatorju klimi parkiranju (imamo ga v 2etazi in lahko samo oce pride gor)avti 5m ne morejo.In se dvigalo se pomoje prehitro zapira.Ampak razgled ki ga imamo je zares izvrsten tudi ponoci ko lahko vidis Trst.


Celotno spodnje naselje Žusterna III. aka geto aka Bernetičeva/Kozlovičeva imajo ta razgled. Nič posebnega za Obalo.
Vrnite nam techno!

greeenmaster ::

Vem da je razgled na obali takorekoc povsod ampak ima tako imenovan geto parkirna mesta v garazi in druge stvari ki so tudi pomembne (tistim ki si to lahko privoscijo).Nemislim biti nesramen ampak taka je resnica bi bil rajev bloku z enim dvigalom ki se ga uporablja 24/7 ali v modernim (ceprav to ni dobro ker je vse na dotik in ko je pred meseci zmankalo elektrike je neka zenska notri ostala) na dotik fensi smensi dvigalom in z drugimi tako imenovanimi "nepomebnimi" modnimi dodatki, ki naredijo tako fascinantno vzduske kot da si v hotelu s5 zvezdicami.

sharpy_1 ::

Korakoma se razkriva več in več sleparij DUTB v Nokturnu.
Pokazalo se je, da je DUTB prodajal in še prodaja stanovanja v sklopih ABC in DE, četudi so ta stanovanja varnostno kritična. To je ugotovil nadzornik, ki ga je najel in plačal DUTB v letu 2016. Podsklopi, ki jih specificira nadzornik še danes niso sanirani.

DUTB pa nemoteno prodaja naprej. Zakoni so očitno samo za male ljudi.

Sopomenka ::

^^^@Sharpy_1

Lahko poveš malo več, kako so stanovanja varnostno kritična, vsa? Morebiti sanirajo stanovanja posamezno in jih tako prodajajo naprej...
Če želimo biti kritični, dajmo bit natančni in strokovni, ne pa posploševat in bit senzacionalistični kot 24ur... :))
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nov način gradnje neprofitnih stanovanj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13718631 (15372) mat xxl

Policijsko nasilje v skvotu Argo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7916021 (11167) drvo
»

Cene nepremičnin

Oddelek: Loža
3610551 (8756) Machete

Več podobnih tem