» »

HOT - Hofer Telekom

HOT - Hofer Telekom

Temo vidijo: vsi
««
79 / 80
»»

NuMaN ::

V-i-p je izjavil:

@NuMaN: mobi B (noben mobi) nima VoLTE.

Ostane še Bob. Mislim da ima volte za predplačnike, tudi za 10 e.

Hja nič, potem internetni hot paket za 30 G plus hot start, pride 8,50 e mesečno.
Pridem tudi komot skozi z 1 G dnevno.

Sicer bi bilo bolj komot imeti paket za 10 e, ampak zanesljivost brez prekinitve mi je bolj pomembna kot količina.

blink ::

A so danes na Hot vklopili VoLte? Ker mi kaze ikonco, prej je ni bilo nikoli. Paket Hot Mega.

dev ::

Postopoma vklapljajo vsem ja.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

hojnikb ::

iOS bo dobil ? :))
#brezpodpisa

˙janezvalva ::

HoT nima MMS-ov vključenih v pakete, se plača posebej.
Včasih je to precej nadležno.

toro69 ::

Bob tudi nima MMS vključenih.

Zakaj bi rabu MMS v letu 2025?
#brezpodpisa

˙janezvalva ::

Ker nekatere stranke zahtevajo. Sicer izredno majhen procent, ampak, moram vseeno imeti dodatna sredstva v dobroimetju, cca 0.5€ na mesec.

MrStein ::

hojnikb je izjavil:

Kak pa boš babici poslal sliko prvih korakov vnuka?
Ji prej po pošti dostavil nov telefon? Zakaj potem ne daš tja kar fotk...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Babica ima verjetno pametn telefon z RCS, tko da nerabi MMS..
#brezpodpisa

pixelzgaming ::

babice se še kako rade naucijo uporabljat pametni telefon, samo da lahko scrollajo slike vnučkov in pravnučkov cel dan...
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine

babice imajo tudi verjetno whatsapp, messenger, viber ipd... Razn če majo tko gnilga in zahojenga otroka, da jim to nikol ni naštimal...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

hojnikb je izjavil:

Pojma nimam... aplikacija za sporočila sama pošilja preko MMS protokola. ;)

RCS ne dela. Od ožje družine od 10 telefonov dela na 2. Meni google ne dovoli niti tel. št. preveriti. Očitno smo zaradi AdBlock že vsi na črnih listah. :)

Samael ::

hojnikb je izjavil:

babice imajo tudi verjetno whatsapp, messenger, viber ipd...

Evo, tole je precej dober razlog zakaj bi nekdo v letu 2025 še vedno uporabljal MMS.
Mislim nabiješ si 5 aplikacij/registriraš accounte, ki so ta moment trendy in potem naokoli folk sprašuješ kaj od tega imajo... pa boh ne daj, da ti kdo reče Skype, ker ane glih tega pa mogoče nimaš več.

Kar želim povedati je, da ti, ki si edgy imaš mogoče vseh 20 aplikacij/accountov, da si v trendu pa kompatibilen z vsakomur, nekdo ima pa samo GSM/MMS in Whatsapp, pa drugi samo GSM/MMS in Messenger, pa tretji samo GSM/MMS in Viber, pa četrti samo GSM/MMS pa Hangouts al kako se pač že dane imenuje googlov messenger, pa peti ima samo GSM/MMS pa Snapchat, pa šesti ima samo GSM/MMS in Signal, pa sedmi ima GSM/MMS pa Slack, pa osmi ima GSM/MMS pa ... no upam, da si dojel kaj sem ti želel povedati.

Jaz ne dvomim, da je marsikaj tega boljše pa naprednejše od MMSja, ampak saj nisem debil, da bom v nekem momentu osebi, ki jo imam v telefonskih kontaktih poslal sms, če mi zaupa svoj "whatever messenger app" (če ga pač ima sploh, pa če imam jaz tudi ravno tistega) ... da ji pošljem tisto brezvezno fotko, screenshot, meme ali whatever... ko pa lahko zadevo brez kompliciranja vsakomur, ki ga imam v telefonskem imeniku, v momentu pošljem preko MMSja.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Such a boomer thing to say. In ironično imajo skoraj vsi boomerji danes facebook account in posledično dostop do messengerja.

MMS is a thing of the past. Sj tudi kaset ne posiljas več okol po posti, ker nekoč so pač vsi mel kasetnike.

Čeprav je res, da platform obstaja nebroj; je pa vseen tistih pogosto uporabljenih med starejso populacijo samo ene par (whatsapp viber pa messenger) in v takem primeru tudi točno ves če uporabnik ma ta app ali ne.

Ker posiljat fotke po MMS.. Why bother, ko je ta protokol tko omejen. Poslji po mailu, če hočes bit oldschool.
#brezpodpisa

Maila tudi nima.

Ne glede koliko boš tu nakladal.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Bo pač sin, k ni za to poskrbel, izbral enga premijskega ponudnika z neomejenimi MMSi :\
#brezpodpisa

bm1973 ::

A je res problem stare ljudi naučiti Viber ali WhatsApp?

vinkop ::

RCS je prihodnost ko bo 1x vsem delovalo. Da bi si nameščal neke viberje in še kaj drugega pri meni odpade....

hojnikb je izjavil:

Such a boomer thing to say. In ironično imajo skoraj vsi boomerji danes facebook account in posledično dostop do messengerja.

MMS is a thing of the past. Sj tudi kaset ne posiljas več okol po posti, ker nekoč so pač vsi mel kasetnike.

Čeprav je res, da platform obstaja nebroj; je pa vseen tistih pogosto uporabljenih med starejso populacijo samo ene par (whatsapp viber pa messenger) in v takem primeru tudi točno ves če uporabnik ma ta app ali ne.

Ker posiljat fotke po MMS.. Why bother, ko je ta protokol tko omejen. Poslji po mailu, če hočes bit oldschool.

Glej, čisto lepo na praktičen način ti je bilo razloženo, zakaj je MMS še vedno v uporabi. Ti boš pa kaj? Trmoglavil svoje?

Bodi edgy kolikor te je volja, uporabljal karkoli je že trendy ta moment - to je povem tvoja stvar in če ti nebroj sporočilnih aplikacij dobro služi, kaj naj rečem.. more power to you? Ne glumi pa kot da si središče vesolja in svoj edgy use case ne posplošuj na celotno populacijo, ker je to povsem nesmiselno.
Jaz bi brez težav občasne oslarije ljudem, ki jih imam v telefonskem imeniku, pošiljal preko česa drugega, ampak ej kot da vem, kaj še ima vsak posameznik, ki ga imam ravno v imeniku, še na voljo da prejme alternativo MMS-ju. Pa kot da mi je vredno delati big deal iz tega. Imam telefonsko, pa če že nanese pošlješ MMS, pa je.

Mogoče pa v razumevanju zadeve dela pa razliko tudi tvoj omejen socialni krog al kaj jaz vem? Če nimaš v telefonskem imeniku ljudi, ki so ti blizu, je preklemansko vseeno kaj (ne)uporabljaš.
Samael != Samuel

starfotr ::

vinkop je izjavil:

RCS je prihodnost ko bo 1x vsem delovalo. Da bi si nameščal neke viberje in še kaj drugega pri meni odpade....

RCS bo prihodnost, ko ne bo treba plačat roaminga globalno. Do takrat pa ni.

Jaz bi brez težav občasne oslarije ljudem, ki jih imam v telefonskem imeniku, pošiljal preko česa drugega, ampak ej kot da vem, kaj še ima vsak posameznik, ki ga imam ravno v imeniku, še na voljo da prejme alternativo MMS-ju. Pa kot da mi je vredno delati big deal iz tega. Imam telefonsko, pa če že nanese pošlješ MMS, pa je.

V resnic sn srečen da ti ponudniki ne ponujajo več MMSov.. Se takoj izogneš, da boomerji pošiljajo neumnosti po MMSih, plačal za njih pa itk nebojo, ker so škrtice.

Mogoče pa v razumevanju zadeve dela pa razliko tudi tvoj omejen socialni krog al kaj jaz vem? Če nimaš v telefonskem imeniku ljudi, ki so ti blizu, je preklemansko vseeno kaj (ne)uporabljaš.

Ja, moj socialni krog res ne zajema velik % 70+ letnikov, k nimajo druga kot MMS. Vsi ostali imajo pa vsaj enga izmed uveljavljenih načinov komunikacije, ki ni MMS.

In če nimaš čisto debilnega mobilca izpred 15+ let, bo imenik že mel vstavljen način komunikacije, ki ni SMS/MMS...

bm1973 je izjavil:

A je res problem stare ljudi naučiti Viber ali WhatsApp?

Niso problem stari ljudje, problem so "mlajši", k jim to nočejo uredit. Ker so pač trmoglavi (case in point tale thread).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

Niso problem stari ljudje, problem so "mlajši", k jim to nočejo uredit. Ker so pač trmoglavi (case in point tale thread).

Plus idiotska miselnost, kjer mislijo, da je navadna telefonija varna, Viber/WhasApp pa ni, ker prisluškujejo...

bm1973 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Plus idiotska miselnost, kjer mislijo, da je navadna telefonija varna, Viber/WhasApp pa ni, ker prisluškujejo...

Nihče ne pravi da navadna telefonija ni varna, je pa razpršena zato ima težko vpogled v celotno komunikacijo samo en ponudnik kot npr.: Viber, Facebook, Google. Prestrezanje SMS in MMS in sledenje celotnim pogovorom je težko brez da bi premaknil rit iz pisarne na Cipru.

mtosev ::

VoLTE se je pojavil na maminem telefonu. Očitno podpira.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Fairplay ::

Na katerih telefonih se vam je pojavil VoLTE, tisti ki ga ze imate? Ima kdo na Xiaomi?

blink ::

Fairplay je izjavil:

Na katerih telefonih se vam je pojavil VoLTE, tisti ki ga ze imate? Ima kdo na Xiaomi?

Ja, mi dela ze od ponedeljka.

Bezukhoff ::

Fairplay je izjavil:

Pri meni še nič.

Velja enako za MMS:

Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Velja enako za MMS:

Mislim, da razlagaš steni. Kar goni in goni svoje, kot da bi imel neke vrste težav v razumevanju prebranega al kaj jaz vem.
Samael != Samuel

CyberPunk ::

Morda bi morala EU tudi tu udariti po mizi in zapovedati, da morajo ponudniki (po zgledu klasičnih internetnih protokolov) vsaj osnovni del svojih sporočilskih storitev narediti interoperabilnega med seboj. Da se bo dalo vsaj sporočila, priloge in voice komunicirati med različnimi ponudniki.

Podobno morda tudi za "socialce" - da se lahko followa med različnimi accounti.

Ker to, kar je sedaj (in "sedaj" v tem kontekstu na tem področju sigurno traja vsaj dvajset let), je obup.

Zgodovina sprememb…

Samael je izjavil:

MrStein je izjavil:

Velja enako za MMS:

Mislim, da razlagaš steni. Kar goni in goni svoje, kot da bi imel neke vrste težav v razumevanju prebranega al kaj jaz vem.

ok boomer.

Bi že človek skor pozabu,da smo na _tech_ forumu... Pejte rajs na med.over.net
#brezpodpisa

CyberPunk je izjavil:

Da se bo dalo vsaj sporočila, priloge in voice komunicirati med različnimi ponudniki.

Mogoče imate samo milenijci problem. Meni je že od Nokije 3310 vse "interoperabilno". Leta 2025 vse funkciinira med različnimi znamkami telefonov in med različnimi ponudniki po defaultu (voice, volte, vowifi, sms, mms...). Kakšna regulacijo bi ti še potreboval? Jaz bi najraje da vse instant Messenger aplikacije prepovejo.

hojnikb je izjavil:

ok boomer.

Aja, ker imaš ti težave z razumevanjem (in kaj ima tech forum s tem, kar uporabljajo naši ne-tech kontakti, genij?) te bo oklicati nekoga za boomerja naredilo inteligentnejšega?
Sem ti lepo povedal, svet ki te obdaja ni zgrajen po tvojih fantazijskih edgy predstavah. Ne funkcionira tako, kot si ti poenostavljeno "svet je črno-bel" v pomanjkanju socialnih stikov z okolico predstavljaš.
Da niti ne omenim, da v vsakem drugem postu z naštevanjem vrsto aplikacij, ki naj bi jih prav vsi ki jih poznamo že imeli, uporabljali, negiraš samega sebe in zgolj potrjuješ, to kar ti želim povedati, pa si nekoliko prekratek, da bi ti bilo dano to razumeti.

Ti si pač 1337, pa rad se igračkaš s tem in onim. Pa hkrati najbrž nimaš prav dosti ljudi v svojem krogu kontaktov. No vsi naši telefonski kontakti se pa ne igračkajo s tem, mogoče nimajo interesa, časa, želje, karkoli pač že ... počnejo kaj drugega v življenju, so pa dosegljivi preko klica/sms-ja/mms-ja - in če ti to ni jasno, ti jaz tu ne morem pomagati. Vsaj dokler pri sebi nimaš razčiščenih osnovnih življenskih pojmov, pa kako poteka svet okoli tebe.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

V-i-p ::

Iz alter.si

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Samael je izjavil:

hojnikb je izjavil:

ok boomer.

Aja, ker imaš ti težave z razumevanjem (in kaj ima tech forum s tem, kar uporabljajo naši ne-tech kontakti, genij?) te bo oklicati nekoga za boomerja naredilo inteligentnejšega?
Sem ti lepo povedal, svet ki te obdaja ni zgrajen po tvojih fantazijskih edgy predstavah. Ne funkcionira tako, kot si ti poenostavljeno "svet je črno-bel" v pomanjkanju socialnih stikov z okolico predstavljaš.
Da niti ne omenim, da v vsakem drugem postu z naštevanjem vrsto aplikacij, ki naj bi jih prav vsi ki jih poznamo že imeli, uporabljali, negiraš samega sebe in zgolj potrjuješ, to kar ti želim povedati, pa si nekoliko prekratek, da bi ti bilo dano to razumeti.

Ti si pač 1337, pa rad se igračkaš s tem in onim. Pa hkrati najbrž nimaš prav dosti ljudi v svojem krogu kontaktov. No vsi naši telefonski kontakti se pa ne igračkajo s tem, mogoče nimajo interesa, časa, želje, karkoli pač že ... počnejo kaj drugega v življenju, so pa dosegljivi preko klica/sms-ja/mms-ja - in če ti to ni jasno, ti jaz tu ne morem pomagati. Vsaj dokler pri sebi nimaš razčiščenih osnovnih življenskih pojmov, pa kako poteka svet okoli tebe.

Še enkrat, tle se ne gre za textovno sporazumevanje. Za to imamo pač SMS (hint: ni isto kot MMS). Tle se gre zgolj za to, preko česa boš ti pošiljal slike z svojim ultra dobrim 120MPIX fotkičom. In čist slučajno bo to MMS standard stisno na kakih 100KB.

Uporabljat karkoli druga kot MMS ni edgy, niti 1337. Zgolj nekaj normalnega, tko kot uporaba pametnega telefona. Sj menda uporabljaš pametn telefon, ne barvno mobi regljo?
#brezpodpisa

Razni vibri in whatsappi ti tvojo 120 MPIX sliko lepo skompresirajo in na drugi strani pride ven zmazek.

Še vedno velja, da je email in sms (mms) najbolj univerzalen način komunikacije. S tem zajameš vse. Z drugimi metodami in aplikacijami je univerzalnost precej slabša.

Poleg tega dela to out of the box, brez nekih dodatnih aplikacij in accountou.

Bistveno manj kot MMS, k ti lahk stisnes sliko glih na 1000x1000 pa kakih 100KB. In tudi MMS ni univerzalna stvar. Case in point; marsikatera iOS naprava...

Če hočeš bit resnično univerzaln in brez omejitev, pošlješ direktn link do kakega pic hosterja preko SMS. Čudno da si boomerji tipa samael tega še niso poštudiral :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

iOS dela povsem normalno s premium operaterji. Problem so obskurni operaterji.

iOS in applova politika glede raznih omejitev pa tudi veliko pove o samih lastnikih teh naprav.

telemach v kombinaciji z iOS vsake par updejtov povozi MMS nastavitve in potem le ta ne dela...
Pa mislim da telemach ni obskurn operater..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

telemach v kombinaciji z iOS vsake par updejtov povozi MMS nastavitve in potem le ta ne dela...
Pa mislim da telemach ni obskurn operater..

Za Apple je...

Fairplay ::

Kako je z VoWIFI v tujini izven EU? Če se povežeš na wifi se šteje enako kot da bi klical iz slovenije? Ali so vseeno kaksni stroški?

sinalko ::

Fairplay je izjavil:

Kako je z VoWIFI v tujini izven EU? Če se povežeš na wifi se šteje enako kot da bi klical iz slovenije? Ali so vseeno kaksni stroški?

Na začetku, ko je bil vowifi še v povojih se je pisalo, da ni stroškov. Enako, kot klicanje preko vibera ali whatsappa. Mislim pa, da zdaj ni temu tako. Stroški so enaki, kot klicanje preko mobilnega omrežja, le vzpostavitev klica je drugačna.

Master_Yoda ::

Zakaj pa bi potem imel sploh to VOWifi vklopljen, ce ti racunajo kot da se pogovarjas preko njihovega omrezja ...

Glede RCS: Google bi se morali prisiliti da RCS dela ce nimas njihovega spywara namescenega. Ce lahko Apple to naredi, lahko tudi Google sam. (V RCS opcijah napise da naprava ni podprta ce nimas Google Play Services namescenih).
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

VoWiFi nikoli ni omogočal brezplačnih klicev. Vedno je bilo po ceniku operaterja. In se je štelo, kot da si doma in ne v tujini.

sinalko ::

starfotr je izjavil:

VoWiFi nikoli ni omogočal brezplačnih klicev. Vedno je bilo po ceniku operaterja. In se je štelo, kot da si doma in ne v tujini.

Se pravi, če sem v Bosni ali Ameriki, in vedno komuniciram (dohodni in odhodni klici) preko vowifija mi trga moje zakupljene minute iz naročnine? Tako, kot bi bil v Sloveniji, brez dodatnih stroškov?

Tako kot si napisal, je (bilo?) na Telekomu.
Kako ima hofer, pa ne bi vedel.
Motiti se je človeško.

Master_Yoda je izjavil:

Zakaj pa bi potem imel sploh to VOWifi vklopljen, ce ti racunajo kot da se pogovarjas preko njihovega omrezja ...

Glede RCS: Google bi se morali prisiliti da RCS dela ce nimas njihovega spywara namescenega. Ce lahko Apple to naredi, lahko tudi Google sam. (V RCS opcijah napise da naprava ni podprta ce nimas Google Play Services namescenih).

Google oz. američani želijo vedet kaj se ti pogovarjaš. Zato.

CyberPunk ::

toro69 je izjavil:

CyberPunk je izjavil:

Da se bo dalo vsaj sporočila, priloge in voice komunicirati med različnimi ponudniki.

Mogoče imate samo milenijci problem. Meni je že od Nokije 3310 vse "interoperabilno". Leta 2025 vse funkciinira med različnimi znamkami telefonov in med različnimi ponudniki po defaultu (voice, volte, vowifi, sms, mms...). Kakšna regulacijo bi ti še potreboval? Jaz bi najraje da vse instant Messenger aplikacije prepovejo.

V smislu tega, kot sem napisal: Da se tudi protokoli, ki so nastali kasneje, malo standardizirajo, po zgledu klasičnih, ki so interoperabilni. Da npr. nekdo, ki ima Viber, lahko komunicira z nekom drugim, ki ima Whatsapp. Da nekdo, ki noče imeti socialnih omrežij, pa bi rad spremljal objave na temo xy ali od tega in tega, to naredi kjerkoli (saj vem, obstaja RSS, ampak ga je ravno zaradi socialnih omrežij veliko opustilo). Na primer.
To, kar je sedaj na teh področjih, je približno tako, kot bi za maile potreboval za vsakega ponudnika drug account: Gmaili bi šli samo na Gmail, Outlook samo Outlook, iCloud samo iCloud... Podobno pri telefonskih številkah.

Saj ti veš, da so ponudniki emailov (ms, google, amazon itd.) so praktično izrinili večino on-premises mail strežnikov.

In sedaj pričakuješ, da boš z Vibrom lahko poslal na Telegram, Signal ali WhatsApp?

Kaj bo naslednje? S FB boš objavil na Twiterju in YouTubu?
««
79 / 80
»»