» »

HOT - Hofer Telekom

HOT - Hofer Telekom

Temo vidijo: vsi
««
77 / 77
»
»»

Technics111 ::

Bezukhoff je izjavil:

Maribor, trenutno samo edge omrežje, še komu drugemu šteka?

Meni skoraj vsako večer meče iz 4G+ Na Edge, picka jim materna zadnja dva meseca so katastrofa. Če ne bodo zrihtali grem na Telekom.

mujek ::

Technics111 je izjavil:

Bezukhoff je izjavil:

Meni skoraj vsako večer meče iz 4G+ Na Edge, picka jim materna zadnja dva meseca so katastrofa. Če ne bodo zrihtali grem na Telekom.

MB center, trenutno 130/20 Mbit (30 ms ping) na akostest. Tudi drugače ni nekih težav.

Bezukhoff ::

Technics111 je izjavil:

Bezukhoff je izjavil:

Je postalo to očitno neka stalnica, vsak dan enako ob različnih urah, ne vem če je to korelirano, a težave so se začele, ko je tudi T-2 začel uporabljati A1 omrežje.

ali3n ::

Technics111 je izjavil:

Bezukhoff je izjavil:

Meni v Lj enako; vsak večer na Edge...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Qcube ::

Enako tu približno 2 meseca meče na Edge.

dev ::

Pa je kdo klical že support?
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

dev je izjavil:

Pa je kdo klical že support?

Seveda, samo zanimivo da vedno ko se to zgodi, ko kličeš na support so njihovi operaterji zasedeni. Ko pa jim to omeniš, ko jih končno dobiš pa se delajo budale,da nič ne vejo, da bi kaj blo narobe in zahtevajo da delaš speedteste in take pizdarije... Vse to me že vse skup spominja na jebeni bivši simobil okoli leta 2000, ko smo se drkali za izpade,ker je isto sranje blo z signalom. na koncu sem jih odfukal. In ta Hot Hofer bom isto če v mesecu oz dveh ne odpravijo tega sranja..aja Kao rekli so da so dobili T2 uporabnike na A1 polek in da zato je možno da linija pada, ker je preobremenjeno. Sem reko mene to ne zanima kaj ste vi oz A1 dobili zraven, mene samo zanima da bo delalo tak kot je prej več kot 5 let. Dam vam mesec oz največ 2 časa da porihtate z A1 al koji kurac mate z njimi, potem če ne pa adijo..

hunter01 ::

Ne bi rad bil nesramen, ampak mislim, da "rant" na help desku ne pride na prava ušesa.
Tako, da ima samo dve možnosti
- ali te na help desku boli k* če ostaneš ali greš
- ali pa si v slabo voljo spravil nič krivega ne dolžnega študenta, ker se nek random folk vsaja na njih :)

Jaz drugače v Lj nisem opazil težav, je pa res, da sem večinoma na wi-fi, tako da mogoče zaradi tega.
Mene pri HOT bolj žuli, da še niso vklopili Volte (čeprav ga ima že A1 in tudi HOT-i po tujini). So pa že vsaj pol leta nazaj rekli, da "je v načrtih"

hunter01 je izjavil:

Ne bi rad bil nesramen, ampak mislim, da "rant" na help desku ne pride na prava ušesa.
Tako, da ima samo dve možnosti
- ali te na help desku boli k* če ostaneš ali greš
- ali pa si v slabo voljo spravil nič krivega ne dolžnega študenta, ker se nek random folk vsaja na njih :)

Jaz drugače v Lj nisem opazil težav, je pa res, da sem večinoma na wi-fi, tako da mogoče zaradi tega.
Mene pri HOT bolj žuli, da še niso vklopili Volte (čeprav ga ima že A1 in tudi HOT-i po tujini). So pa že vsaj pol leta nazaj rekli, da "je v načrtih"

Seveda njih boli kurac, verjamem pa da nisem edini s to težavo in če se bo tako nadaljevalo, bo hot hofer lepo popušil..je pa čist možno da se to dela iz strani A1 zanalašč, hofer je dobil ogromno uporabnikov v zadnjih letih in verjetno ga hočejo zjebat z takšnimi izpadi,ker je postal preveč konkurenčen , ko jim bo uspelo, ga bodo potem poceni kupli z njihovimi uporabniki vred in end of story. Sej pa se ve kdo sta največja Playerja v slo A1 in Telekom in da drugi capljajo zadaj in so odvisni od njih.. Isto se bo zgodilo z hot, kot je bilo z Vego, zapomnite si to..:))

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

Mogoče komu pomaga, sem pobrskal po mailih, ker sem se spomnil, da sem tri leta nazaj imel "isti" problem. Vsako noč okoli 01h mi je povezava "padla" in začela delat (zelo počasi), če sem ročno prestavil na 3G only. Router mislim, da je bil Huawei B525. Skratka po ping ponganju po mailih so mi takrat odgovorili: "Prejeli smo odgovor tehnikov, ki za vaš primer svetujejo, da na modemu posodobite programsko opremo (software update). Namreč, od implementacije tehnologije LTE-M, je potrebno na tem modelu modema obvezno posodobiti programsko opremo, drugače storitve ne delujejo v celoti."

Če se prav spomnim, je takrat to celo bilo res, ne me pa za besedo držat ;).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

MojsterX ::

jaz sem kreiral API na routerju in mi je pomagalo. Sedaj upam da bo konec z temi večernimi izpadi.

NuMaN ::

Sicer se poskušam znebiti razvade hitropoteznega šahiranja pozno v noč.

Najlepše je, ko zajebeš nekaj partij zaporedoma, kljub prednosti in pobudi. Pa bi rad pred spanjam vseeno rad zmagal. In že kaže na to, potem pa pade povezava, se resetira ali karkoli že.

starfotr ::

Jajcanje z izpadi in problemi. Zakaj? Da prihranite 7 eur na mesec?

To je na leto skoro stotka, v desetih letih skoraj jurja.

Nismo vsi situirani.

Tudi škrtuhi smo vmes.

Pa ni dober občutek, da te lupijo kot banano.

Tudi ni treba šahirati do petih zjutraj na netu ...

10€ na mesec neomejeni internet (do 1000GB brez omejitev), poleg tega pa je še prenosni, da ga lahko vzameš kamorkoli če imaš več hiš.

Sicer če imaš več hiš pa res ni potrebe šparati na tem.

Ali pa res drži tista svetopisemska o bogatašu, kameli in šivanki.

NuMaN je izjavil:

Nismo vsi situirani.

Tudi škrtuhi smo vmes.

Revež. Za take imamo CSD. In humanitarne organizacije. In nizkocenvne ponudnike. Žal mi je zate.

Ne rabiš biti žaljiv.

Pa vse kar si naštel sploh nima najmanše zadeve s tem.

Te pa lahkp pomirim, da vseeno imam toliko, da si lahko privoščim recimo nek srednji telekomov paket, ampak čemu?

Če mi pa enkrat mesečno prekine povezavo, tudi ni konec sveta ...

beta1 ::

V-i-p je izjavil:

Mogoče komu pomaga, sem pobrskal po mailih, ker sem se spomnil, da sem tri leta nazaj imel "isti" problem. Vsako noč okoli 01h mi je povezava "padla" in začela delat (zelo počasi), če sem ročno prestavil na 3G only. Router mislim, da je bil Huawei B525. Skratka po ping ponganju po mailih so mi takrat odgovorili: "Prejeli smo odgovor tehnikov, ki za vaš primer svetujejo, da na modemu posodobite programsko opremo (software update). Namreč, od implementacije tehnologije LTE-M, je potrebno na tem modelu modema obvezno posodobiti programsko opremo, drugače storitve ne delujejo v celoti."

Dobro so se te rešli. Kao, da je problem pri tebi.

Dejanski problem je pri njih. Pred 4 leti so zaceli ponoci med 0h-6h zjutraj izklapljat marsikateri mobilni oddajnik. In skoraj vsepovsod lte1800 in lte2600 frekvence.

To je bilo napisano tudi na njihovi spletni strani, da sledijo zeleni egendi nekak tak.

Jaz sem takrat odjavil A1 domači net, ravno zaradi tega, ker sem imel isto težavo kot ti. Ponoči sem imel samo 2mbit lte800 od oddajnika ki je bil zelo daleč stran.

Dobil sem pa pravi odgovor iz tehnicne podpore, ne pa neresnico kot ti.

Zato se danes bojkotiram vse kar ima veze z A1 in njihovim omrezjem. Raje dam kaki eur vec.

Lep pozdrav.
Huawei LTE CPE master.

starfotr je izjavil:

NuMaN je izjavil:

Nismo vsi situirani.

Tudi škrtuhi smo vmes.

Revež. Za take imamo CSD. In humanitarne organizacije. In nizkocenvne ponudnike. Žal mi je zate.

Sicer mi deluješ kot kak telekomov lobist v penziji.

Ali pa eden od vodilnih, ko so izsiljevali z ISDN ...

Je že bilo na forumu pojasnjeno zakaj so turili ISDN in zakaj je bila taka cena.

Ne, jaz imam samo kot uporabnik rad mir. Nočem se ukvarjat z nedelovanjem. Hočem dobit to, kar sem plačal. To je vse.

Hja, to hočemo vsi.

Tudi "nizkocenovni".

Toliko denarja, toliko muzike. Samo se s tem še nisi sprijaznil.

Rad bi premium za ceno low budget. Žal ne gre. Nikjer in nikoli v lajfu.

Saj ne pričakujem premium storitve od Hota.

Pač do sedaj me niso razočarali.

Za razliko od Telemacha - bi verjetno ostal pri njih, če bi mi prenesli mobilno številko na predplačniško ...

Pa mogoče bi se celo dalo zmeniti, je pa problem, da je treba pisati na info afna telemach si, v njihovih štacunah pa imajo zaposleni zvezane roke in ne morejo nič.

In kaka je potem njihova "dodana vrednost" proti Bobu, Hotu, Špar mobilu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

hojnikb ::

Dodana vrednost hota je sigurn to, da imajo spodobno delujoč app in da se številka obnaša kot naročniška (nastaviš trganje s kartice), čeprav maš efektivno predplačnika.
#brezpodpisa

SambaShare ::

beta1 je izjavil:

Dejanski problem je pri njih. Pred 4 leti so zaceli ponoci med 0h-6h zjutraj izklapljat marsikateri mobilni oddajnik. In skoraj vsepovsod lte1800 in lte2600 frekvence.

To je bilo napisano tudi na njihovi spletni strani, da sledijo zeleni egendi nekak tak.

Jap. V praksi ni 0h-6h, ampak malo naključno. Včasih tudi do 12h, ali sploh ne... A1 ni resen ponudnik.

NuMaN je izjavil:

In kaka je potem njihova "dodana vrednost" proti Bobu, Hotu, Špar mobilu?

Premium storitev je, da ti vse dela. In da je vse ostalo naokoli tega urejeno in brez pripomb.

Saj tega tudi pri "premium" ponudnikih ni.

Razen če Telemach ni premium, pa A1 in T2 tudi ne, zgolj Telekom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

Telemach ni p od premium. T2 je pa zares primer največjega dreka, ki ga lahko imaš.

Torej ostaneta A1 in Telekom.

V-i-p ::

beta1 je izjavil:

V-i-p je izjavil:

Dobro so se te rešli. Kao, da je problem pri tebi.

Jaz sem takrat odjavil A1 domači net, ravno zaradi tega, ker sem imel isto težavo kot ti. Ponoči sem imel samo 2mbit lte800 od oddajnika ki je bil zelo daleč stran.

Dobil sem pa pravi odgovor iz tehnicne podpore, ne pa neresnico kot ti.

Zato se danes bojkotiram vse kar ima veze z A1 in njihovim omrezjem. Raje dam kaki eur vec.

Lep pozdrav.

No, celo to. Hvala, nisem vedel. Sem pa enkrat potem itak spyzdil na Telekom in imam do danes mir. Raje plačam za mir.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Ugasnili so del baznih postaj ponoči zaradi varčevanja z elektriko.

d4vid ::

starfotr je izjavil:

Jajcanje z izpadi in problemi. Zakaj? Da prihranite 7 eur na mesec?

Meni deluje brez težav od kar imam HoT. Več kot pol ceneje od A1, omrežje isto. Dela brez težav tam kjer se jaz vrtim.
Fajn, ker je aplikacija OK, kot pravi hojnik. Stvari, ki jih rabim, delajo. Nisem nek zahteven uporabnik, VoWIFI, VoLTE mi sploh ni pomemben, vsaj ne toliko, da bi plačeval več.

Ko pa se bodo začeli izpadi, bom šaltal na kaj drugega. Mobi paketi so ratali po dolgem času "možna" alternativa.

Edino, kar mi gre na živce, je to, da ne morem filat za 6.99, 9.99, ... ampak lahko za 5, 10, 15 itd... in se mi kopičijo nepotrebno tisti centi.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d4vid ()

Tukaj si lahko pogledate natančno kje so odajniki in katere signale imajo.

https://gis.akos-rs.si/

Sem v vukojebini, pa telekom me sploh ne pokriva, me pa pokriva A1 z 4G in 5G signalom (dva odajnika). Tudi ponoči imam 5G signal in internet ni nič upočasnjen.

bojc80 ::

Sem 3. mesec na hot giga neomejeno in sem full zadovoljen. Prej sem mel internet prek telemach navadne telefonske žice dosegal hitrosti med 7 in 10 Mbit/s. Zdaj dosežem max sem imel nekaj majn 70 Mbit/s vendar to je zelo redko.
Povprečno mi vleče ko downloadam posodobitve recimo COD Warzone med 50-60 Mbit/s. To je velika razlika, kar sem prej potreboval za 70 GB 1 dan in pol. Sem zdaj potegnil dol v 3 urah. Res je, da v večernih urah med 19h do 22h pade hitrost tudi pod 20 Mbit/s ampak redko. Doma sem na podeželju in sem od odajnika oddaljen 1km tako na oko. Rune smo podpisali pogodbo za optiko, kjer so v centru kraja potegnili nas na obrobju pa izpostili. Tako, da druge alternative ni.

Edino ne dolgo nazaj je bila nevihta in so hitrosti padle tudi 1 Mbits tako, da še spletne strani komaj kaj odprlo trajalo pa je 1 dan, da so se stvari postavle nazaj. Me zanima ostali, ki ste na paketu hot giga kakšne hitrosti dosegate? Uporabljam pa naslednji 4g modem : https://www.mimovrste.com/usmerjevalnik...

Lightning ::

Pozdravljeni.

Imam eno vprašanje in upam, da mi boste znali pomagati oziroma svetovati.

Znanec mi je omenil možnost Hofer oziroma HOT interneta (rabil bi torej očitno SIM kartico in nato ustrezen modem, v katerega vstaviš SIM kartico zaradi prenosa podatkov oziroma uporabe interneta ter ustrezen paket interneta)

Zadeva je sledeča:

Imamo vikend v drugem kraju, kot pa tukaj, kjer smo doma. Na vikendu bi namestili videonadzorni sistem oziroma videonadzorne kamere (BNC sistem) + DVR snemalnik, v katerega so nato kabli od kamer priključeni v ta snemalnik. Ta snemalnik ima priključke, v katerega mora obvezno zaradi prenosa interneta in delovanja biti priključen kabel, ki gre iz modema v snemalnik zaradi omogočanja uporabe interneta.

Ker bi od doma želeli dostopati do videonadzornega sistema, ki bi bil na vikendu (torej preko modema in snemalnika, ki bi ju povezal kabel za internet) me zanima, ali je to mogoče s HOT internetom, torej, ali kaj vse potrebujem (SIM kartico HOT + ustrezen modem, v katerega vstaviš to SIM kartico in ustrezen paket za internet pri HOT)? Kakšen točno modem mi priporočate, ki bi brez problema deloval glede na to, da bi ta bil na vikendu in ki bi brez dvoma in problemov omogočal internetno dostopnost, ko bi lahko od doma dostopali do fiksne IP številke te kartice oziroma do modema in DVR snemalnika na vikendu ter tako dostopali do ogleda v živo kamer?

Hvala in upam za pomoč :)

m3k ::

Lightning je izjavil:

...bi lahko od doma dostopali do fiksne IP številke te kartice oziroma do modema...

sbawe64 ::

Fiksni ip v4 naslov skoraj gotovo ne ponujajo zastonj.

Drugače rešitev obstaja:

Reverse SSH Tunneling
https://www.howtogeek.com/428413/what-i...

Za ohranjanje dinamičnega ip naslova si narediš lastno domeno na https://www.noip.com/free in podobnih servisih.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

PRIPELJI PRIJATELJA
1 mesec BREZPLAČNO za oba!

Uporabniki HoT lahko pripeljete do 3 prijatelje in vsak prejme HoT paket 1 mesec brezplačno. Če prijatelj prenese na HoT še svojo staro mobilno številko, pa prejme paket kar 2 meseca brezplačno.

Če se bo kdo registirral, moje kode

HOT24vx2rmsx
HOT24latcqt3
HOT24nmqqi6m
#brezpodpisa

d4vid ::

Kje si našel te kode, jaz nisem dobil nič?
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

na portalu jih mas
#brezpodpisa

Glugy ::

starfotr je izjavil:

Od kdaj pa je normalno delovanje "premium". Ne ga srat.

JH84 ::

Lightning je izjavil:

Pozdravljeni.

Znanec mi je omenil možnost Hofer oziroma HOT interneta (rabil bi torej očitno SIM kartico in nato ustrezen modem, v katerega vstaviš SIM kartico zaradi prenosa podatkov oziroma uporabe interneta ter ustrezen paket interneta)

Zadeva je sledeča:

Imamo vikend v drugem kraju, kot pa tukaj, kjer smo doma. Na vikendu bi namestili videonadzorni sistem oziroma videonadzorne kamere (BNC sistem) + DVR snemalnik, v katerega so nato kabli od kamer priključeni v ta snemalnik. Ta snemalnik ima priključke, v katerega mora obvezno zaradi prenosa interneta in delovanja biti priključen kabel, ki gre iz modema v snemalnik zaradi omogočanja uporabe interneta.

Ker bi od doma želeli dostopati do videonadzornega sistema, ki bi bil na vikendu (torej preko modema in snemalnika, ki bi ju povezal kabel za internet) me zanima, ali je to mogoče s HOT internetom, torej, ali kaj vse potrebujem (SIM kartico HOT + ustrezen modem, v katerega vstaviš to SIM kartico in ustrezen paket za internet pri HOT)? Kakšen točno modem mi priporočate, ki bi brez problema deloval glede na to, da bi ta bil na vikendu in ki bi brez dvoma in problemov omogočal internetno dostopnost, ko bi lahko od doma dostopali do fiksne IP številke te kartice oziroma do modema in DVR snemalnika na vikendu ter tako dostopali do ogleda v živo kamer?

Malo pozno pa vseeno...
ne rabis nic posebnega, torej modem s SIM kartico, NVR vstekas v modem in to je to. Proizvajalec ima pa potem svojo aplikacijo, da gledaš LIVE preko telefona, lahko pogledaš za nazaj itd....odvisno pač od aplikacije, jaz imam dahua, dela v redu....

Glugy je izjavil:

starfotr je izjavil:

Od kdaj pa je normalno delovanje "premium". Ne ga srat.

Normalno delovanje ima primerno ceno. Lahko je imenovana tudi premium cena.

Low budget storitev ima nizko ceno. Vedno je korelacija med ceno in kakovostjo. Ni pa to linerna funkcija, kot si nekateri predstavljate.

https://medium.com/@jepozdemir/project-...

https://miro.medium.com/v2/resize:fit:1...

Lightning ::

JH84 je izjavil:

Lightning je izjavil:

Pozdravljeni.

Zadeva je sledeča:

Malo pozno pa vseeno...
ne rabis nic posebnega, torej modem s SIM kartico, NVR vstekas v modem in to je to. Proizvajalec ima pa potem svojo aplikacijo, da gledaš LIVE preko telefona, lahko pogledaš za nazaj itd....odvisno pač od aplikacije, jaz imam dahua, dela v redu....

Zdravo. Kakšen modem pa rabiš to recimo? Priporočaš kakega? Je kakšna razlika med modeli oziroma bo vsak delal brez problema, samo da ima SIM kartico gor in podatke ter bomo lahko brez problema dostopali nato preko fiksnega IP naslova (tako preko računalnik, mobitela, itd.) do NVR snemalnika, ki bo priklopljen v modem ?

Hvala
««
77 / 77
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spar mobil (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
490158526 (23247) Steinkauz
»

HoT, bob, Izi? (strani: 1 2 )

5710489 (6073) zobnik
»

Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )

15653930 (16258) V-i-p
»

kateri predplačniški paket? (strani: 1 2 3 4 )

15443799 (20145) VrtniPalcek
»

Znane cene Hoferjeve mobilne telefonije HoT (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9037447 (25756) AštiriL

Več podobnih tem