Forum » Pomoč in nasveti » MSI BXMaster in ATA-66
MSI BXMaster in ATA-66
Shadowman-x ::
Imam MSI BXMaster osnovno ploščo, na njej zadnjo verzijo bios-a (promise ATA ne morem nadgraditi v biosu) in trdi disk Fujitsu ATA-66 MPF1553AT. Problem je v tem, da mi ga plošča spozna kot UDMA-4. Uporabljam pa ATA-66 kabel.
Ima kdo kakšno idejo???
Pa še vprašanje ali se da nadgraditi Bios za promise na tej plošči???
Ima kdo kakšno idejo???
Pa še vprašanje ali se da nadgraditi Bios za promise na tej plošči???
MadMax ::
In zakaj U-DMA mode 4 ne bi bil isto kot UDMA66? (in U-DMA mode 5=UDMA100?)
V IBMjevih navodilih za diske serije 75GXP (trenutno popularni 30 in 45 GB /7200rpm) to tudi tako pise, lahko pa si tudi preberes tule.
aja:UDMA66=ATA66... In zakaj bi sploh nadgradil Promisov BIOS? Le zato, da bi imel najnovejsega ali zaradi cesa konkretnega? Pa se vprasanje: ali sploh imas novejsi BIOS za kontroler (in da ta ni za PCI kontroler-s tem namrec ne gre...)?
V IBMjevih navodilih za diske serije 75GXP (trenutno popularni 30 in 45 GB /7200rpm) to tudi tako pise, lahko pa si tudi preberes tule.
aja:UDMA66=ATA66... In zakaj bi sploh nadgradil Promisov BIOS? Le zato, da bi imel najnovejsega ali zaradi cesa konkretnega? Pa se vprasanje: ali sploh imas novejsi BIOS za kontroler (in da ta ni za PCI kontroler-s tem namrec ne gre...)?
Shadowman-x ::
Hvala za razlago, sem pač malo za luno oz. bil zmeden, ko sem to pisal, saj sem bil dosedaj vajen, da je pri drugih ploščah napisalo ATA66.
Glede Bios-a pa je tako, da sem nekaj časa nazaj nekje (se ne spominjam natančno, drugače bi lahko dal konkreten odgovor zakaj) bral o tem, da se izplača nadgraditi Promise Bios.
Glede Bios-a pa je tako, da sem nekaj časa nazaj nekje (se ne spominjam natančno, drugače bi lahko dal konkreten odgovor zakaj) bral o tem, da se izplača nadgraditi Promise Bios.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ultra DMAOddelek: Strojna oprema | 2296 (1701) | amigo_no1 |
» | Cd rom rabi 80 pinski kablOddelek: Strojna oprema | 1237 (1070) | Racunalnik |
» | ATA 100 vs. ATA 66Oddelek: Pomoč in nasveti | 1938 (1657) | Tr0n |
» | HPT366 kontrolerOddelek: Strojna oprema | 1513 (1335) | Siluro |
» | Pocasen racunalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1646 (1382) | CEZAR |