» »

Kam po manjše posojilo, kredit...

Kam po manjše posojilo, kredit...

«
1
2

d4vid ::

Zdravo,

stvar je taka, na avtonetu sem danes zasledil avto, ki ga iščem že dalj časa. Avto se prodaja za okrog 2000€, jaz le teh trenutno, zaradi določenih stvari trenutno nimam. Avto pa me ne bo čakal 2 meseca, da jaz ta denar naberem.
Torej stvar je taka, nisem redno zaposlen, torej kredita kar tako dobit ne morem, dobim pa vseeno minimalca preko študenta, tako da bi ta denar lahko vrnil v roku 3-4 mesecev.

Se da kje dobit takšno posojilo/kredit? Saj vem, da s posojili preplačaš avto, ampak ker si ta avto res želim (pa še precej redki so), bi ga res rad kupil.

Vsak nasvet je dobrodošel...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Roadkill ::

Družina.
Ü

FTad ::

Pri prijateljih si ne moreš sposodit? od 4 dobiš 500€?

matobeli ::

Družina. Loan sharkov se izogibaj. (needless to say?)

i hit the nail, didnt i ? 8-)

Seveda si :D

Kar se familje tiče, so VW diesel loverji in nekako nočejo posodit denarja, da bi si kupil francoza (čeprav enega mam in nimam tolk težav kot ma fotr s VWjem).

Pri prijateljih pa pravijo tako, da se pri denarju prijateljstvo konča. Tako da prijatelji no-go.

Zgodovina sprememb…

ohnowhy ::

Kaj pa pričakuješ? Ugodno posojilo na lepe oči? Za 2000 EUR morajo bit res lepe.

matobeli ::

d4vid: dej link, da vidimo kaj imaš ogledano :D

Pa še kakšno mnenje lahko podamo, mogoče pa si se v nekaj "zaljubil".

Družino pa le prepričaj z tehtnimi argumenti da bo francoz za 2k vsaj vozen za razliko od dizel pasata. Oziroma dostikrat se v takih situacijah zgodi da bi starši raje dal 2k posojila in 1keur še zraven, sam da kupiš nekaj po njihovem okusu. Kar pa tudi ni za spustit iz rok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

#000000 ::

Samo na banko, pe še to če je res nujno, sploh če imaš kak drug kredit tam, privat firm se izogni v velikem loku, edino je kar preostane kolegi in familija ki te ne bo ogulila do kože če boš zamudil obrok (če misliš da bi lahko, sploh ne kupuj nič) V bistvu pa tudi že firme v pomankanju kupcev same nudijo nek "kao lizing" pod seveda njihovimi pogoji, česar bi se jest izognil, ampak če avto res nucaš, potem ja, če lahko počakašm bo čez 3 mesece vsaj še 5 podobnih na trgu.

smacker ::

Hitri kredit za 2 jurja se da tud kot študent dobit, povprašaj malo na banki. Ponavadi rabiš poroka - nekdo ki je zaposlen podpiše, da bo odplačal kredit, če ga ti ne boš zmogel.

mojsterleo ::

Lahko probaš pridobiti tudi izredni limit. Če imaš vsak mesec prihodke v višini minimalca bi lahko dobil kakšnih 1000 eur izrednega limita.

Glugy ::

Podjetij se izogibaj; glej da ti da kredit banka al pa hranilnica. Ne pa neko majhno podjetje ki po možnosti še ne obstaja dlje od parih let.

Če ne morš dobit kredita pri banki/hranilnici in ga lahko dobiš samo pri poslih ki se slišijo predobro da bi bili res potem je bolje da ne kupiš avtomobila kot pa da se zafrkneš pa dobiš oderuška posojila al pa kak drobni tisk ki te potem zafrkne v posojilni pogodbi.

Po moje boš pri banki na kateri imaš račun lahko dobil posojilo še posebej če že kar nekaj mesecev stalno dobivaš tak znesek.

Webmojster ::

Če nimaš 2 jurja, kako boš pa pol vzdrževal avto? Zavarovanje, tehnični, popravila, bencin, redni servisi, gume,...

Pri takem starem francozu zna marsikaj crkovat .. kaj boš pa pol?

...:TOMI:... ::

Za te stroške bo pa namenjen limit, tako, da bo vsak mesec v minusu :-)

Prvo pravilo pri nakupu vozila je, da po nakupu imaš še 1/3 nakupne vrednosti avta v denarju, ker moraš vedet, da lahko crkne mariskaj, marsikaj se pa lahko tudi zgodi (nesreče, kraja ipd.) če nimaš nič, potem šele tanko piskaš, pa še brez avta si. Ampak, saj tega tako ali tako nima večina. Ker tudi ne more skeširat avta, ker živijo na kredit/lizing.

Prav res me zanima, kateri je ta avto od OP.
Tomi

mojsterleo ::

...:TOMI:... je izjavil:

Prav res me zanima, kateri je ta avto od OP.

Verjetno kakšen megane. Če je letnik tam 2004-2005 in ne preveč zgonjen je 2000 eur lepa cena.

dice7 ::

Banke imajo sedaj tudi studentske kredite na voljo, malo poglej na netu

Kenpachi ::

Heh, kateri avto je, da ga kupim za 2k, potem pa tebi prodam na obroke za 3k al kako? :D
Zaraki Kenpachi.

Clio 2 RS faza 1. 170 konjickov za 2 jurja.... sem ze v kontaktu s prodajalcem, mogoce je pripravljen menjat za trenutni avto z doplacilom, cez par dni je tko placa. Tko da mogoce se izide.

Dr_M ::

Kar se familje tiče, so VW diesel loverji in nekako nočejo posodit denarja, da bi si kupil francoza

Jest bi tako familijo odjebu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

aycabron ::

d4vid je izjavil:

-avto, ki ga iščem že dalj časa
-nimam 2000€
-nisem redno zaposlen
-si ta avto res želim
-minimalna študentka plača

Zakaj si brez denarja če ta avto iščeš že dalj časa? Če si res tako zagrizeno iskal ta avto, a ne bi bilo pametno imet nekaj prihranjeno če ga SLUČANJO najdeš?

Vprašaj starše al pa začni zbirat denar in čakaj na naslednjo šanso, ker zdej mi zveniš k baba v trgovini s čevlji.

hojnikb ::

d4vid je izjavil:

Clio 2 RS faza 1. 170 konjickov za 2 jurja.... sem ze v kontaktu s prodajalcem, mogoce je pripravljen menjat za trenutni avto z doplacilom, cez par dni je tko placa. Tko da mogoce se izide.

heh, dober sn skino, ceprav so me modi zbrisal :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

aycabron je izjavil:

d4vid je izjavil:

-nimam 2000€
-nisem redno zaposlen
-si ta avto res želim

Zakaj si brez denarja če ta avto iščeš že dalj časa? Če si res tako zagrizeno iskal ta avto, a ne bi bilo pametno imet nekaj prihranjeno če ga SLUČANJO najdeš?

Vprašaj starše al pa začni zbirat denar in čakaj na naslednjo šanso, ker zdej mi zveniš k baba v trgovini s čevlji.

Pride kaksna stvar vmes. Nisem mel enih stvari v planu, pa me je financno zjebalo.

ce bos prepocasen, te bo se kak forumas prehitel >:D
#brezpodpisa

mtosev ::

hojnikb je izjavil:

d4vid je izjavil:

lep avtek.

upam, da dobiš denar. lp
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

SimplyMiha ::

Avto te bo še bolj finančno zjebal. Uredi si finančne razmere!

SumTingWong ::

Ta avto se prodaja že vsaj od lanskega januarja, ko sem sam kupoval avto. Je pa vsaj še vedno pri istem prodajalcu (ki naj bi bil fer).

...:TOMI:... ::

Ta avto je vreden 500 eur ne pa 2000 eur.
Tomi

next3steps ::

Pri zaupanja vrednih lokalcih, ki so malce bolj premožni : res pa je, da moraš tudi ti biti zaupanja vreden.

aycabron je izjavil:

d4vid je izjavil:

-nimam 2000€
-nisem redno zaposlen
-si ta avto res želim

Sploh pa naj z "minimalno" študentsko plačo odjebe. Ker se da ta denar preko študenta nabrati v mesecu dni ali mesecu in pol.

Zgodovina sprememb…

kixs ::

hojnikb je izjavil:

d4vid je izjavil:

Ne bi, hvala. Ampak OP ze ve ;)

Spajky ::

d4vid je izjavil:

... na avtonetu sem danes zasledil avto...Vsak nasvet je dobrodošel...
Bejž stran od bilokakšnega posojila in še posebej od tega "lepozgledajočega" krša od avta (hojnik link) !!!

Če ne bi bil naiven, polupismen, slep in zaljubljen v ta tip "vozila" ter neizkušen (mladostna hormonsko pogojena neumnost), bi mogoče opazil že po slikah in opisu, kaj vse je narobe pri tem oglasu/avtu. (pa tudi po nekaj prejšnjih postih) ...

Zgleda, da teorija zarote ni teorija, ampak fakt. Mladim je treba oprat možgane in jih poneumit do daske, da so potem čimboljši potrošniki.

Zgleda, da je prejšnji lastnik bil podobne sorte, zato pa je avto v takem stanju kot je (zglancan pa je res) ... Firma, ki ga pa prodaja, pa dobro to ve, da se bo že našel en osel, ki ga bo kupil nekega dne ... just my2c ... lahko pa da se motim ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

spajki, ni vsaka stvar teorija zarote.
#brezpodpisa

ki je problem? on hoče ta avto. zakaj mu tukaj pametujete?

Magic1 ::

Star RS :)) Kar vzami kredita vsaj 4k€ za vse stroške, ki jih boš imel takoj na začetku. Well, vsaka šola nekaj stane, ene so cenejše, druge dražje. Pač bo cela poletja delal zanj.
Magic

mtosev je izjavil:

ker je folk ravno sredi krize srednjih let pa jim bolsa polovica ne pusti kupit avto za uzivancijo. Treba potem nekam te frustracije spustit.
#brezpodpisa

Furbo ::

Nikoli težje karamboliran lol. Še normalno vožen clio je stalno v okvari, takle mora bit pa črna luknja za keš.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

ce se mas tastarega kliota, rajse nared swap. Mas vsaj skoljko bolso :)
#brezpodpisa

mamo 7let star clio in se nič ne kvari.

Tilen ::

17 let star Clio za 2000 EUR. Samo naj nekdo reče, da Renault ne drži cene. :))
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

next3steps ::

mtosev je izjavil:

Državljani RS smo zadolženi, da druge ljudi obvarujemo pred lastno neumnostjo, v kolikor tega niso sposobni sami.

Tilen ::

Skratka, če OP ne more dobiti denarja od družine ali prijateljev, potem ga tudi od banke ne bo, ker ne bo dobil poroka.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

next3steps je izjavil:

mtosev je izjavil:

Državljani RS smo zadolženi, da druge ljudi obvarujemo pred lastno neumnostjo, v kolikor tega niso sposobni sami.
za njegov denar se gre.

grandioso74 ::

Res je, a kaj je mislil, da avto ni bil nikoli težje karamboliran plus dodatno ga bo udarila menjava pragov, ker jih je načela rja....dobro za premislit.
Človek je sam svoj največji sovražnik.

Dejansko ce je avto masinsko uredu in ce je napisano resnicno, cena ni tako pretirana. Dobri RS-i se v SLO prodajajo za 4 jurje in gor. Kolega mi ga pod 4 jurje ne proda.

@Tilen, seveda drzi ceno, cena zna se narastit. Clio 169 so precej redki.

čudno. gor je nekdo napisal, da ni vreden več kot 500e

mtosev je izjavil:

čudno. gor je nekdo napisal, da ni vreden več kot 500e

seveda, ker je spregledal, da gre za RS različico z 2.0 :)
Tudi e46 bwm ni kaj prida vreden dandanes, medtem ko ///M3...
#brezpodpisa

Kebo ::

Nočem moralizirat, ampak če nimaš 2.000€ prihrankov verjetno ni najboljša ideja da kupuješ avto.

facepalm ::

Mene kar zmrazi, ko vidim tak avto s taksno kilometrino. 200kkm. Po predelavah sodec, ni bil vozen ljubiteljsko. Zelo verjetno veckrat udarjen.
Na oko bi rekel, da avto potrebuje velik servis, nove pragove, delno novo podvozje, par manjsih popravil motorja/elektronike itd... Pac avto ima 17let.

@OP: ne prehitevaj. Pocakaj da te mine, vozi svoj avto se nekaj casa in nasparaj nekaj denarja.
Ce si zelis stroskov, ti prodam s40 2.0t za male pare:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

evo poceni raketa ki jo lahko kupis danes in mas se 900e lufta za popravila/predelave
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=...

z malo truda bo stegno tistega kliota k za keks
#brezpodpisa

Utk ::

Ce bi bil jaz tvoj foter, ti tudi ne bi dal 2 jurja za to kripo. Tudi ce bi bil prijatelj ne, sploh pa ne zadnjih 500 evrov. Ker od zalujoce mame ne bi sel terjat...

Rok Woot ::

Če dobiš kredit, za katerega garantira porok, a ni potem isto, če porok vzame kredit?

Kebo ::

Tale tema me na tole spomne. Link
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fiat Bravo l.2007-2008 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17420598 (15375) zobnik
»

Skrivanje skritih napak pri prodaji vozila (strani: 1 2 )

656514 (4231) jeropero
»

Avto za 1000€ (strani: 1 2 3 4 )

15331078 (26305) Heavy
»

Najugodnejši avto kredit

4612362 (10778) fosil
»

Kateri avto do 2500€ (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

46693258 (77401) AapocalypseE

Več podobnih tem