» »

Elektrotehnika in računalništvo

Elektrotehnika in računalništvo

luk0322 ::

Pozdravljeni vsi skupaj.

Bi imel vprašanje, če bi mi kdo znal kaj razložiti in sicer kako se vedi kot sta elektrotehnika in računalništvo med seboj dopolnjujeta? Ali ti kot računalničarju prav pride znanje iz elektrotehnike in obratno, ali elektrotehniku lahko koristi znanje iz računalništva in npr. programiranja, uporaba raznih programov...?

Hvala

kuall ::

Prej drži, da bo elektrotehnik rabil znanje o računalništvu kot obratno.
Po moje ti dve stvari nimata toliko skupnega, kot izgleda. Mene zanima računalništvo, medtem ko elektrotehnika in strojništvo sploh ne.

darkolord ::

Oboje se zelo dobro dopolnjuje, ČE te oboje seveda zanima. Tukaj velja omeniti še strojništvo, ki se z obema dopolnjuje (in obratno).

Tako v elektrotehniki kot računalništvu in strojništvu imaš čisto hardverske in čisto softverske smeri. Odvisno od zanimanja in znanja lahko te stvari skoraj poljubno kombiniraš med seboj, tako da ni mogoče reči, komu bolj koristi kaj ...

Smurf ::

S tem, da je treba vedeti, da na tej sliki tudi Control Systems spada (pri nas) pod elektotehnisko smer.

darkolord ::

Ne čisto, tudi v strojništvu je veliko tega.

luk0322 ::

Inženirju informatike in računalništva prav pride znanje elektrotehnike? Kakšen primer?

johnnyyy ::

Recimo programer embedded naprav.

cesnja ::

luk0322 je izjavil:

Inženirju informatike in računalništva prav pride znanje elektrotehnike? Kakšen primer?

It's turtles all the way down.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466360704 (22896) nejc_nejc
»

Elektrotehnika

82380 (1833) fikus_
»

FRI vs FE (strani: 1 2 3 )

10125511 (20302) Invictus
»

izbira srednje šole-nekaj vprašanj