» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
133 / 133
»
»»

andrej69 ::

Tac20 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tac20 je izjavil:

Zdravo nabavil 65OLED718, ima kdo kakšen link do best picture settingov, nekaj sem našel, ampak so mi črni deli še vedno pretemni, npr. če je temna scena v filmu je črna kot da je fleha, pa bi tam morali biti vsaj neki detajli. Kaj je potrebno vklopiti / izklopiti od teh "izboljševalcev" slike ki so v meniju?

Kot prvo v katerem modu imaš nastavljen televizor..?

Filmmaker mode je ai picture style ce to mislis?

Poskusi Home Cinema mode ali Calman. Izklopi light sensor,Light Boost izklopi, Video kontrast nastavi na nekoliko večjo vrednost, gamma na 0.

fpbs ::

Tac20 je izjavil:

Zdravo nabavil 65OLED718, ima kdo kakšen link do best picture settingov, nekaj sem našel, ampak so mi črni deli še vedno pretemni, npr. če je temna scena v filmu je črna kot da je fleha, pa bi tam morali biti vsaj neki detajli. Kaj je potrebno vklopiti / izklopiti od teh "izboljševalcev" slike ki so v meniju?

Nabavil si budget OLED TV s slabšim panelom starejše generacije, tako, da bo verjetno to vzrok tvojih težav. Samo za nekaj evrov več bi lahko dobil dosti boljši TV.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fpbs ()

easyrider3 ::

Razer1995 ::

Zanima me kaj pravite glede Sony 55A95K dobim ga za res ugodno ceno in pa Samsung 55S90D ?

deleted ::

Razer1995 je izjavil:

Zanima me kaj pravite glede Sony 55A95K dobim ga za res ugodno ceno in pa Samsung 55S90D ?

Kje dobiš Sony 55A95K ugodno? In za kakšno ceno? Tudi mi ga gledamo

Dobim ga preko vez... zanima me sam kaj se bolj splača vzeti?

Razer1995 je izjavil:

Ta Sony je model letnik 22.

Sony A95K je njihov prvi Qd-Oled TV in tudi sam panel je prva verzija.
Že sama primerjava s potem novejšim modelom iz leta 2023 A95l je očitna razlika pa verjetno tudi sam panel je bolj odporen proti zapeki slike.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare...

Ne tale 95L je predrag

Razer1995 je izjavil:

Ne tale 95L je predrag

Seveda je predrag in to totalno zmešano predrag saj sedaaj dobiš že letošnji LG G4 za 1.500 Eur https://priporocam.si/izdelek/lg-oled55...

Sony 55 A95L stane najceneje pri nas pa še vedno 2.300 Eur pa se ta model TV prodaja že od leta 2023.

Seveda za 1.140 Eur imaš še Samsung 55 S90D kateri je tudi super TV.

Zgodovina sprememb…

https://priporocam.si/izdelek/samsung-o...

Zgodovina sprememb…

A95K dobim za 1000€ samsunga pa za 1140€ ja v akciji kao. Sam zdej kaj je med tema dvema bols za vzet

Razer1995 je izjavil:

A95K dobim za 1000€ samsunga pa za 1140€ ja v akciji kao. Sam zdej kaj je med tema dvema bols za vzet

Samsung ima nekoliko kvalitetnejši panel, oziroma doseže nekoliko večjo svetilnost, vendar pa ima Sony seveda bolj kvalitetno obdelavo sliko kar veliko šteje..

Jaz osebno se bom zmeraj pri televizorjih odločil za kvalitetnejši slikovni procesor, če imata televizorja primerljive panele:) Ker seveda ni vse v svetilnosti panela.

freextr ::

easyrider3 je izjavil:

https://priporocam.si/izdelek/samsung-o...

Na žalost je samo 65" s90d s panelom QD-OLED
Death reveals to man what he really is - The Berzerker

Hudobec82 ::

https://photos.app.goo.gl/B5k9BFn9QYBH9...

Moj Samsung to jutro. Letnik 2021. Se da še kej nardit? Prejšnji TV je bil Philips, tut konc vzel po dobrih 2 letih.

Machete ::

To ti gredo pa res hitro.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Tac20 ::

fpbs je izjavil:

Tac20 je izjavil:

Nabavil si budget OLED TV s slabšim panelom starejše generacije, tako, da bo verjetno to vzrok tvojih težav. Samo za nekaj evrov več bi lahko dobil dosti boljši TV.

In to je? Drugače pa sem spremenil nastavitve in je malo boljše vse skupaj.

mancslo ::

Razer1995 je izjavil:

Uuu, A95K za jurja, A niso krepko čez 2K?

Ja je samo se ga morajo rešiti je stara zaloga...

easyrider3 je izjavil:

Takoj kupim 65S90C za jurja a kaj ko ga prodajajo po isti ceni kot S90D v evropi. Če ima kdo izkušnje kako gre to pri nas ali je sedaj taka situacija v zda in se lahko pričakuje da bo v kratkem tako padla cena tudi v eu?

Ni šans,da bo pri nas padla cena tako nizko na 1.000 eurov za 65" model Samsung S90D in tudi recimo LG B4 verjetno ne bo nikol padla na 1.000 eur čeprav je že sedaj samo dobrih 1.200 eur.

easyrider3 je izjavil:

Ni šans,da bo pri nas padla cena tako nizko na 1.000 eurov za 65" model Samsung S90D in tudi recimo LG B4 verjetno ne bo nikol padla na 1.000 eur čeprav je že sedaj samo dobrih 1.200 eur.

V videu in moj komentar se nanaša na S90C

tudi S90C ali bilo kateri OLED 65" od Lg,Samsung ne bo za 1.000 eur pri nas

easyrider3 je izjavil:

tudi S90C ali bilo kateri OLED 65" od Lg,Samsung ne bo za 1.000 eur pri nas

Škoda. Nevem kdo bo kupil eno leto star model za isto ceno kot letošnji. edit: v bistvu je še dražji 65s90c kot 65s90d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freextr ()

o0o0o0o0o0 ::

V ZDA so po navadi cene brez DDV

Best TV of 2024 is LG G4

Zgodovina sprememb…

o0o0o0o0o0 je izjavil:

No potemtakem bi bila primerljiva cena za 65S90C okoli 1200€ glede na to da je 65S90D 1400€

Evi sedaj ima tudi Big bang OLED TV LG 55 B4 za ceno 899 Eur in to velja do srede 20.11.
https://www.bigbang.si/lg-oled55b42la-t...

Pravijo tako,da če nisi tisti zagriženi gejmer potem ti je ta model čisto dovolj in ni neke velke razlike med njim in LG C4.

Zgodovina sprememb…

65" S90D/C ali C4 za gledanje filmov/serij in igranje simracing iger oboje prek PC-ja (HDMI). Oba TV-ja sta trenutno okoli 1400€.

Samo igranje iger je na Samsung S90D boljše celo nekako je to najboljši TV za igranje iger za takšno ceno kot se prodaja. Tudi v primerjavi S90C ali S90D je boljši letošnji model z novejšim sistemom Tizen, boljši procesor, boljši prikaz barv z novejšim color booster programom.

NajiM ::

o0o0o0o0o0 je izjavil:

Verjetno zato ker v USA nimajo DDV ;) (imajo prometni davek...)

deleted ::

A je za Sony XR-55A95L 2200€ dobra cena al lahko za črnega petka pričakujemo kakšen deal?

deleted je izjavil:

A je za Sony XR-55A95L 2200€ dobra cena al lahko za črnega petka pričakujemo kakšen deal?

To je lanski model. Glede na ceno LG letošnje G serije 1500€, je to močno preterana cena: https://www.ceneje.si/Izdelek/48187870/...

puginho ::

fpbs, v bistvu te ni tega sploh vprašal kaj mu ti odgovarjaš, pa če že spet tišiš svojega lg pol mu še povej da je A95l qd oled, kar Lg G ni in sonyjev flagship za dve leti.

Malo verjetno da bo A95L cenejši, razen naslednje leto

Zgodovina sprememb…

• spremenil: puginho ()

D3m ::

Mi lahko kdo priporoča dober VESA 200x200 nosilec?

Gledal sem tega pa me zanima, če je ok

https://www.bigbang.si/vogels-tvm-1203-...

Lp.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Pep3Laugh ::

easyrider3 je izjavil:

Evi sedaj ima tudi Big bang OLED TV LG 55 B4 za ceno 899 Eur in to velja do srede 20.11.
https://www.bigbang.si/lg-oled55b42la-t...

Pravijo tako,da če nisi tisti zagriženi gejmer potem ti je ta model čisto dovolj in ni neke velke razlike med njim in LG C4.

spet je v akciji za 899€

Djole ::

puginho je izjavil:

fpbs, v bistvu te ni tega sploh vprašal kaj mu ti odgovarjaš, pa če že spet tišiš svojega lg pol mu še povej da je A95l qd oled, kar Lg G ni in sonyjev flagship za dve leti.

Meni deluje, da mu je s tem odgovoril, da ni dobra cena :)

katimm ::

Philips oled 769 30% v m tehniki kjer zapirajo trgovine vse kar je na zalogi.. 65 inch pride 1050 kar je pomoje brutalna cena. Velja pa popust na vse tvje

Pep3Laugh ::

katimm je izjavil:

Philips oled 769 30% v m tehniki kjer zapirajo trgovine vse kar je na zalogi.. 65 inch pride 1050 kar je pomoje brutalna cena. Velja pa popust na vse tvje

nevem kje si ti videl 65 inch za 1050, ampak spet sedaj samo v poslovalnicah tako da kar neki.

katimm ::

Polna cena je 1500 potem pa se 30% dol. zapirajo prodajalne je to kar neki preskoci objavo mogoce komu pride prav lol

puginho je izjavil:

Saj bi mu povedal,da je A95l QD OLED, pa me ni vprašal, pa tudi ga nisem hotel strašit z burn-inom, ki je pri QD OLEDih še precejšnje tveganje.
Drgače pa prava primerjava s tem Sonyjem, naj bi bil G3:
Sony A95L Vs. LG G3
"For this comparison, we set the A95L to Professional mode out of the box and the LG C3 was set to Filmmaker Mode.
This really is a difficult comparison to assess as each of these screens really is at the top of their game for both technologies. The LG G3 is by far the best WRGB OLED we have ever tested with superb brightness thanks to Micro Lens Array (MLA) and Brightness Booster META technology. The video processing is also now at a very similar level to the Sony and having narrowed the gap, the LG G3 really is a high-end panel that movie fans will love, as well as gamers. We are all aware of the visible difference in white between WRGB and QD OLED when seen next to each other in comparison, so I'm not going to labour the point here.
While the LG G3 misses out on having the same colour volume on tap that the Sony possesses, there are only a few occasions with normal Film or TV content where that really makes any kind of difference and is only really visible in a side-by-side comparison. Image quality and HDR brightness from both is very close indeed and it really does come down to the finest of margins, and your personal choice, which one is best for you based on picture quality alone.
Where we start to see more differences is with items like the number of full bandwidth HDMI 2.1 ports and gaming features, and how important they will be to your final purchasing decision. The LG G3 has four full bandwidth ports and this allows you to have two HDMI 2.1 gaming consoles, a gaming PC with 2.1 capabilities and a soundbar using eARC. With the Sony you get two full bandwidth HDMI 2.1 ports, but if you want to use a soundbar with eARC/ARC, that cuts you down to just one 2.1 port."

Saj te profesionalne primerjave so za nas uporabnike povsem nesmiselne:) Ker kot prvo ni nujno, da, če je določen televizor bolje ocenjen, da bo tudi ta televizor večini všeč.

Ker vsak ima svoje poglede glede kvalitete slike. Kot drugo, pa nobeden doma ne bo imel televizorja profesionalno umerjenega.

Zato je najbolje iti pogledat določene televizorje v živo, jih vse nastavit v filmaker ali movie mode, ker v teh nastavitvah se bo v glavnem gledalo v domačem okolju.

Potem pa preizkusit različne vsebine, in na podlagi tega se potem vsak lažje odloči kakšna slika mu ugaja..!
««
133 / 133
»
»»