Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi
FireSnake ::
Živ
Po 15 letih kupujem nov tv
Ali je to dobra izbira in kupčija
SAMSUNG QE65S85DAEXZT TV OLED, 65 ", OLED 4K
1588e
?
Hvala za pomoč
Bog varuj poslušati predatorja andrej69.
Ko sem sam kupoval sem posebej rekel, da me njegovo zavajanje ne zanima. Pa je vseeno utrujal.
Na koncu vzel LG C2 in smo super zadovoljni.
Enako priporočam tebi: LG C4.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Machete ::
Da Philips zastopnika oz. prodajalca ne benajo ven iz te teme je absurd, in že leta tu brez posledic prodaja svojo propagando.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
andrej69 ::
Da Philips zastopnika oz. prodajalca ne benajo ven iz te teme je absurd, in že leta tu brez posledic prodaja svojo propagando.
Potem je tudi absurd, da ne ukinejo računa uporabniku @fpbs, ki zastopa Lg-ja..
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
Machete ::
Drži. Dobita si sobo in pustita plebs, da sam loči zrnje od pleva.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Primerjaj androidTV OS z googleTV OS pa ti bo jasno kje je razlika.
Midva se sedaj pogovarjava striktno o Google televizorjih ne pa o Android televizorjih.. In kar nekaj uporabnikov je prešlo iz Androida na Google pa so bolj zadovolnji..
Če pa kateri išče dlako v jajcu, potem pa je to njegova težava.
Zgodovina sprememb…
polde66 ::
Mislim da mešaš pojme. Noben ni googlov TV ker tak ne obstaja. Obstaja fireTV TV kateri je prav amazonov, googleTV TV pa zaenkrat še ne. Tako da ne mešaj OS z TV-ji ker tega ni. Kljub tvoji "razgledanosti" ti nekateri pojmi še vedno delajo težave. Bluetooth si že poštudiral, da je kompatibilen za nazaj? Ok mešaš pojme OS in TV. Nekateri uporabniki tako kot jih ti navajaš nimajo pojma kaj kupujejo so pa srečni če jim prodajalec reče kak hud tv pa čisto nov OS googleTV. Večina jih nima pojma za kaj se gre.
Seveda se je prešlo iz androidTV na GoogleTV ker se enostavno androidTV opušča. V obratni smeri ne gre razen če hočeš kupiti 2 leti star tv. Zakaj pa gre v to smer verjetno razumeš. Pač iz več razlogov. AndroidTV je precej bolj samostojen in tudi ročno prilagodljiv dočim googleTV ne. Da ti še malce podrobneje razložim v čem je stvar pri googleTV OS. Samo prehajanje med sistemom je počasno, greš npr v sistem in se pomikaš dol gor je počasno. Celo zatika se. Aplikacije pa delujejo čisto normalno na obeh sistemih. Večina folka, ko kupi tv sploh ne gre v sistem razen prvič ko ga je treba nastavit pa še to pokličejo koga ki zna. Potem pa nič več, prav tako nimajo pojma da se aplikacije lahko posodabljajo oz je zaželjeno da se. Majhen odstotek je, ki sistem izrablja kot se zagre. To leti tudi na take, ki vzamejo tv z proizvajalčevim sistemom ala lg, samsung sedaj filips, hisense.. Inštalira si mogoče aplikacijo od internetnega ponudnika za tv, mogoče youtube mogoče netflix pa konec.
Tako da tukaj ti dam prav ko praviš da so iz android na googleTV bolj zadovoljni. Si napisal android? Takega tv še nisem videl. TV z androidom ne obstaja. Obstaja androidTV. Obstajata android OS in androidTV OS ter googleTV OS. To so razlike velike. Naj se vrnem na tvojo trditev da so bolj zadovoljni. Verjamem da so vendar kater del uporabnikov je to. Tisti neuki, ki jih je prodajalec naplahtal, da je tv oh in sploh ali malce zahtevnejši uporabniki. Ni pa ravno vsak malce zahtevnejši uporabnik, ki misli da to je.
Seveda se je prešlo iz androidTV na GoogleTV ker se enostavno androidTV opušča. V obratni smeri ne gre razen če hočeš kupiti 2 leti star tv. Zakaj pa gre v to smer verjetno razumeš. Pač iz več razlogov. AndroidTV je precej bolj samostojen in tudi ročno prilagodljiv dočim googleTV ne. Da ti še malce podrobneje razložim v čem je stvar pri googleTV OS. Samo prehajanje med sistemom je počasno, greš npr v sistem in se pomikaš dol gor je počasno. Celo zatika se. Aplikacije pa delujejo čisto normalno na obeh sistemih. Večina folka, ko kupi tv sploh ne gre v sistem razen prvič ko ga je treba nastavit pa še to pokličejo koga ki zna. Potem pa nič več, prav tako nimajo pojma da se aplikacije lahko posodabljajo oz je zaželjeno da se. Majhen odstotek je, ki sistem izrablja kot se zagre. To leti tudi na take, ki vzamejo tv z proizvajalčevim sistemom ala lg, samsung sedaj filips, hisense.. Inštalira si mogoče aplikacijo od internetnega ponudnika za tv, mogoče youtube mogoče netflix pa konec.
Tako da tukaj ti dam prav ko praviš da so iz android na googleTV bolj zadovoljni. Si napisal android? Takega tv še nisem videl. TV z androidom ne obstaja. Obstaja androidTV. Obstajata android OS in androidTV OS ter googleTV OS. To so razlike velike. Naj se vrnem na tvojo trditev da so bolj zadovoljni. Verjamem da so vendar kater del uporabnikov je to. Tisti neuki, ki jih je prodajalec naplahtal, da je tv oh in sploh ali malce zahtevnejši uporabniki. Ni pa ravno vsak malce zahtevnejši uporabnik, ki misli da to je.
polde
Mislim da mešaš pojme. Noben ni googlov TV ker tak ne obstaja. Obstaja fireTV TV kateri je prav amazonov, googleTV TV pa zaenkrat še ne. Tako da ne mešaj OS z TV-ji ker tega ni. Kljub tvoji "razgledanosti" ti nekateri pojmi še vedno delajo težave. Bluetooth si že poštudiral, da je kompatibilen za nazaj? Ok mešaš pojme OS in TV. Nekateri uporabniki tako kot jih ti navajaš nimajo pojma kaj kupujejo so pa srečni če jim prodajalec reče kak hud tv pa čisto nov OS googleTV. Večina jih nima pojma za kaj se gre.
Pri Androidu in Google gre samo za programsko preobleko. Sicer pa se jaz nisem nikoli poglabljal v sam OS, ker me enostavnoto ne zanima preveč..
Vem, da sam Google deluje odlično kar je najbolj važno.. Ti pa si napisal, da je Google zanič jaz pa sem ti samo napisal , da ni res.
Ti pa si sedaj ustvaril celotno zgodbo okoli samega OS-a.. Sicer pa je tukaj tabela z razlikami.
Zgodovina sprememb…
easyrider3 ::
Ma sam Google TV sistem je najbrž narejen samo zaradi tega,da si lahko na vseh google napravah pri istih stvareh seveda potrebno je biti pa prijavljen. Američanom se to tako super zdi ,da se prijaviš in imaš vse kar si gledal in obiskoval takoj na dosegu drugim pa to sploh ni dobro saj nočejo se prijavljati v sam Google sistem zaradi varnosti svojih podatkov itd...... Meni je vseeno,če sem prijavljen saj uporabljam striktno čisto drug poštni naslov katerega imam samo za take in podobne potrebe.
katimm ::
https://www.enaa.com/televizorji/qd-ole...
S kodo 10 off pride 1583€ kar je ze super cena za tak tv..
S kodo 10 off pride 1583€ kar je ze super cena za tak tv..
Pri Androidu in Google gre samo za programsko preobleko. Sicer pa se jaz nisem nikoli poglabljal v sam OS, ker me enostavnoto ne zanima preveč..
Vem, da sam Google deluje odlično kar je najbolj važno.. Ti pa si napisal, da je Google zanič jaz pa sem ti samo napisal , da ni res.
Ti pa si sedaj ustvaril celotno zgodbo okoli samega OS-a.. Sicer pa je tukaj tabela z razlikami.
Že od zacetka je bilo govora o OS. Pa še to, če se ne poglabljaš v sistem potem o sistemu ne pametuj. Nisem napisal da je zanič ampak da je slabši. Ne izmišljuj si stvari. O tabelah pa nebi. Čisti marketing.
polde
Toliko vem kako deluje in kako se odziva itd.. In napisal si: GoogleOS je pač tak kot je in je grozen kar se tiče odzivnosti.
In sem ti lepo napisal, da deluje zelo odzivno, tekoče brez zatikanja itd.. In nisem nič pametoval kot ti hočeš prikazat:)
In sem ti lepo napisal, da deluje zelo odzivno, tekoče brez zatikanja itd.. In nisem nič pametoval kot ti hočeš prikazat:)
Zgodovina sprememb…
Primerjaj androidTV OS z googleTV OS pa ti bo jasno kje je razlika.
Midva se sedaj pogovarjava striktno o Google televizorjih ne pa o Android televizorjih.. In kar nekaj uporabnikov je prešlo iz Androida na Google pa so bolj zadovolnji..
Če pa kateri išče dlako v jajcu, potem pa je to njegova težava.
Naštej te uporanike, baraba hinavska.
Kje so?
Pa še tole bom objavil, da bom imel v arhivu:
https://slo-tech.com/forum/t698783/p831...
andrej69, predator, ki klobasa o stvareh o katerih pojma nima.
Samo eno stvar ima na menuju: filips.
Za vsako ceno! Tudi za ceno, da uporabniki dobijo manj za svoj denar.
https://slo-tech.com/forum/t698783/p831...
andrej69, predator, ki klobasa o stvareh o katerih pojma nima.
Samo eno stvar ima na menuju: filips.
Za vsako ceno! Tudi za ceno, da uporabniki dobijo manj za svoj denar.
Otroci ne tako kar pluvati po Google TV saj sony ga uporablja in zaenkrat je to že 2-leti NAJBOLJŠI TV. Zakaj ste nekateri tako PRE pametni in raje bodite tiho ali po domače zaprite svoj GOBEC. Sony je še vedno CAR med TV in to z Google sistemom tako,da boljš,da ste tiho.
easyrider3 je izjavil:
Otroci ne tako kar pluvati po Google TV saj sony ga uporablja in zaenkrat je to že 2-leti NAJBOLJŠI TV. Zakaj ste nekateri tako PRE pametni in raje bodite tiho ali po domače zaprite svoj GOBEC. Sony je še vedno CAR med TV in to z Google sistemom tako,da boljš,da ste tiho.
Lej hotel sem ti z nasvetom pomagati. Če bi vedu da si tak šupak bi bil raje tiho.
polde
fpbs ::
Potem je tudi absurd, da ne ukinejo računa uporabniku @fpbs, ki zastopa Lg-ja..
Ja, zakaj pa meni? Andrej medtem ko ti zastopaš, oziroma prodajaš, bolje rečeno vsiljuješ Philipse, jaz zastopam kvaliteto in ugoden nakup. Predvsem se pa trudim, da tistega, ki tu išče pomoč, obbranim pred tvojim zavajanjem in posiljevanjem s Philipsi. Ob tej priliki naprošam ostale, ko zapazite Andrejeve "nasvete in pomoč", da pogosteje opozarjate na zavajanje.
Okapi ::
Saj ti ne bo težko napisati, kaj točno zavaja, ne? Kateri podatek ni pravilen - in to potrditi z verodostojnim sklicem.
easyrider3 je izjavil:
Lej hotel sem ti z nasvetom pomagati. Če bi vedu da si tak šupak bi bil raje tiho.
Malo lepšega obnašanja pa bi tudi lahko bilo ne pa mi z nekimi šupki in potem kakšen nasvet sem pa jaz sedaj potreboval a sem kaj spraševal?
Lezeš u rit @andreju69 za kupon ko bo če bo. Lej si na lepi poti do tega. Je rekel lepega obnašanja ko je napisal:"zaprite svoj GOBEC". Stari s tabo ni vse ok.
polde
Ne lezem nobenem u rit za kakšen bon,ker lep čas ne mislim kupiti noben TV in pa ne moreš ti primerjati,če rečem gobec ali ti z šupkom,ko morda sploh ne veš kaj to pomeni. Pa še vedno enkrat povem,da nisem spraševal za noben nasvet kakor si ti nekaj omenjal.
easyrider3 je izjavil:
Ne lezem nobenem u rit za kakšen bon,ker lep čas ne mislim kupiti noben TV in pa ne moreš ti primerjati,če rečem gobec ali ti z šupkom,ko morda sploh ne veš kaj to pomeni. Pa še vedno enkrat povem,da nisem spraševal za noben nasvet kakor si ti nekaj omenjal.
Forum obstaja zato, da se znanje in rešitve delijo. Če ti prosiš ali ne je čisto vseeno. rešitev je bila podana, če pa jo hočeš izkoristiti je pa tvoja stvar. Podana je bila tudi zato, ker lahko še komu drugemu pride prav ne samo tebi. Ker ne obstajaš samo ti na tem forumu. V bistvu si zavpil GOBEC ker si pisal z veliko. Kar pa ni lepo po forumih, da se vpije sploh ne take stavri ker ne veš v kakšnem kontekstu je avtor to besedo želel izpostaviti. Ampak vpritje res ni lepo. Kar malce sovražno. Šupak z malo pa bolj povdarja osebnost. Kaj pomeni šupak če vem? Kakšno neumno vprašanje. Če nebi vedel nebi napisal.
polde
easyrider3 je izjavil:
Forum obstaja zato, da se znanje in rešitve delijo. Če ti prosiš ali ne je čisto vseeno. rešitev je bila podana, če pa jo hočeš izkoristiti je pa tvoja stvar. Podana je bila tudi zato, ker lahko še komu drugemu pride prav ne samo tebi. Ker ne obstajaš samo ti na tem forumu. V bistvu si zavpil GOBEC ker si pisal z veliko. Kar pa ni lepo po forumih, da se vpije sploh ne take stavri ker ne veš v kakšnem kontekstu je avtor to besedo želel izpostaviti. Ampak vpritje res ni lepo. Kar malce sovražno. Šupak z malo pa bolj povdarja osebnost. Kaj pomeni šupak če vem? Kakšno neumno vprašanje. Če nebi vedel nebi napisal.
Ma ne filizofiraj nekaj v tri dni in izrečeno zaprite gobec ni nič drugega kakor bodite tiho to kar si pa ti napisal je pa čisto nekaj drugega.
No zdaj te bom pa danes še jaz lepo pozdravil ZDRAVO in kako si kaj danes šupak bo šlo al ne?
o0o0o0o0o0 ::
Neverjetno rider3. Da nimaš niti tolk razvitih možganov, da bi skapiral kaj želi nekdo povedat. Kako ti funkcioniraš v resničnem življenju?
krop ::
@Polde, tudi ti bi se lahko na momente vzdržal. Nisi najbolj pameten tukaj. So tudi drugi kaj probali in očitno imajo drugačno mnenje. Google os je ok. Vsaj pri meni deluje odlično
@Polde, tudi ti bi se lahko na momente vzdržal. Nisi najbolj pameten tukaj. So tudi drugi kaj probali in očitno imajo drugačno mnenje. Google os je ok. Vsaj pri meni deluje odlično
Če bi bil Google OS res tako ok, se ga nebi pri prehodu iz androida izogibali vsi proizvajalci TVejev. Nekateri so se mu izogibali kar dve leti, in iskali možnosti inštalacije Tizna in WebOSa, ali pa šli v lasten razvoj OSa. Ga pa osebno nebi hotel imeti na svojem TVeju, ker ne želim, da nekdo beleži kaj gledam na Tveju.
puginho ::
hahaha naivnež, kaj misliš da te tvoj lg ne spremlja, saj si ja moral potrdit vse živo - vem ker ga imam. Pa webOS ni neki presežek, na trenutke zelo počasen. Google OS že po logiki mora biti najbolj dodelan saj glede na število programerjev in budgeta verjetno za n-krat presega LG-jeve in ostale
Če bi bil Google OS res tako ok, se ga nebi pri prehodu iz androida izogibali vsi proizvajalci TVejev. Nekateri so se mu izogibali kar dve leti, in iskali možnosti inštalacije Tizna in WebOSa, ali pa šli v lasten razvoj OSa. Ga pa osebno nebi hotel imeti na svojem TVeju, ker ne želim, da nekdo beleži kaj gledam na Tveju.
Nekateri proizvajalci kot recimo Philips, so se odločili za svoj OS predvsem zaradi cenovne politike in pa vse pogostejših reklam na Googlu. Sicer pa proizvajalci tako na vsakem OS-u vsiljujeo reklame.
Ker kot sem že napisal, morajo proizvajalci Googlu plačat dobrih 100€ za uprabo OS-a po televizorju, kar ni tako mali strošek:-) Ne pa zaradi tega, da bi bil Google slab OS ali karkoli drugega.
Kar pa se tiče sledenja vsebin, pa se to dogajo že na vseh televizorjih..
Seveda nisem najbolj pametn tukaj zato pa hodim na forum ker je vedno nekaj novega kar me zanima. In se kaj novega vedno naučim in mi pride prav. Ampak iz določenih zadev imam pa kako izkušnjo več od koga drugega. Ne zato ker sem prebral to na forumu ampak ker sem zadevo sprobal lastoročno. Torej je izkušnja iz prakse. Sprobal sem preko 200 različnih android tv boxov še od leta 2015 do sedaj, sprobal sem pomoje vse googlove škatlice kar jih je trenutno na trgu pa nekaj veljajo, sprobal sem androidTV škatle, ki nekaj veljajo in android navadne škatle seveda tudi take ki niso ravno 20 eur ampak večina presega 100 eur. Torej sem dobil izkušnje iz prakse. Tudi kaka jajca so bila vmes seveda vsaj na začetku.
Če zadeva pri tebi deluje odlično pa da si ti srečen kaj naj rečem drugega kot super.
polde
Nekateri proizvajalci kot recimo Philips, so se odločili za svoj OS predvsem zaradi cenovne politike in pa vse pogostejših reklam na Googlu. Sicer pa proizvajalci tako na vsakem OS-u vsiljujeo reklame.
Ker kot sem že napisal, morajo proizvajalci Googlu plačat dobrih 100€ za uprabo OS-a po televizorju, kar ni tako mali strošek:-) Ne pa zaradi tega, da bi bil Google slab OS ali karkoli drugega.
Kar pa se tiče sledenja vsebin, pa se to dogajo že na vseh televizorjih..
Če stane box pa jih bom naštel ene par: xiaomi 2 generacije 42 eur, Strong leap s3 49 eur, strong leap s3+ 45 eur, realme tv stick 40-60 eur, googlov chromecast od 50 do 80 eur odvisno od akcij potem močno dvomim, da mora proizvajalec po komadu odštet 100 eur. Največjo korist od vgrajenega softverja ima google sam. Vzdrževana doba tv-ja je zelo podobna eni vzdrževani podpori boxa. Se pravi do 5 let če imaš srečo. Glavna fora je v tem, da so proizvajalci poštudirali, da če kupujejo googlov sistem jih nekaj stane kakršna je pač cena. Če imajo pa svoj sistem pa s tem zaslužijo. prodajajo podatke. Preprosto. Vložiš denar v svoj sistem ter tržiš karkoli je za tržit. Je pa tudi dejstvo, da uporabnik na že kar veliko sistemih ne more izbirat s čem se bo strinjal in s čim ne in mora hočeš nočeš potrdit vse kar mu pomolijo pod nos. Če bi se folk pobunu kar se pa ne bo, takih enostranskih pogojev nebi bilo.
Veliko proizvajalcev projektorjev (kitajskih le zakaj) šiba svoj OS na linuxu, ki je precej hitrejši manj strojno zahteven in zelo odziven. Pa še prijavit se ti ni treba. In aplikacije se prav tako lahko inštalirajo nanj ali iz ključka ali iz kakih appstorov. Kdor zna sešteti 2+2 bo verjetno razumel v čem je fora tega.
polde
scipascapa ::
zanimivo, da bluefish ne briše ali potala nazive....če bi to jaz delal, bi že davno to naredil.
IMPRESIVNO.
IMPRESIVNO.
Dimnik ::
o0o0o0o0o0 je izjavil:
Neverjetno rider3. Da nimaš niti tolk razvitih možganov, da bi skapiral kaj želi nekdo povedat. Kako ti funkcioniraš v resničnem življenju?
Krop, preberi še enkrat, velja tui zate....
stiper7 ::
Jaz pa imam malo drugačno vprašanje. Zanima me kako se lotite čiščenja vaših tv-jev. Seveda me zanima predvsem sprednji občutljiv del.
skyform ::
Jaz čistim vse TVje in monitorje v hiši samo z krpo iz mikrovlaken, večinoma z suho, če pa se slučajno pojavi na ekranu kaj podobnega kot mušji iztrebki ali če otroci kaj zapocajo potem pa z destilirano vodo navlažim mikrofiber krpo, obrišem ekran z to vlažno krpo in nato obriišem ekran še enkrat z suho mikrofiber krpo. In to je tudi vse, nobenih čistil ali kaj podobnega in odkar to počnem imam tako čiste in ohranjene ekrane kot še nikdar prej.
Prstni odtisi od otrok kar je verjetno tudi mastni odtis ne gre z vlažno in mlaćno mikrofiber krpo dol pa lahko imaš 3-4 mikro krpe in se igraš in brišeš celo dopoldne se tista meglena niansa kar vleče po zaslonu in panel nikoli ne postane čist. Maščobo na panelu se ne da s samo vlažno mikro fiber krpo razmastiti in je potreban druga varianta in nekateri pravijo za kakšno kapljico detergenta dati v špricanko in nato probati madež očistiti.
Nekako pa kakšne mastne madeže je najhitreje in najpoprej očistiti s suho mikro fiber krpo res pa,da je potrebno več kosov kar nekaj kosov teh krp saj najporpej je potrebno glavno moščobo spraviti iz panela dol.
Nekako pa kakšne mastne madeže je najhitreje in najpoprej očistiti s suho mikro fiber krpo res pa,da je potrebno več kosov kar nekaj kosov teh krp saj najporpej je potrebno glavno moščobo spraviti iz panela dol.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: easyrider3 ()
mancslo ::
Kje na netu pa dobiš podatke, kakšen procesor pa ram majo ti TV-ji. K er sem videl Philipas, ki je pri preklopu programa najprej kazal krogec kako sec ali dve?
Kje na netu pa dobiš podatke, kakšen procesor pa ram majo ti TV-ji. K er sem videl Philipas, ki je pri preklopu programa najprej kazal krogec kako sec ali dve?
Tukaj na tej strani izberi model ali ga vpiši v iskalni prostor pa boš našel specifikacije https://www.displayspecifications.com/e...
mihaelo ::
Kaj izbrati? Ali nov Philips model 48OLED819 ali starejši Sony 48XR-A90K? Kateri ima svetlejšo sliko? Kateri ima boljši procesor? Kaj je tisto za katerega bi prevladala odločitev?
https://www.lorexcenter.si/izdelki/sony...
https://www.philips.si/c-p/48OLED819_12...
Kaj izbrati? Ali nov Philips model 48OLED819 ali starejši Sony 48XR-A90K? Kateri ima svetlejšo sliko? Kateri ima boljši procesor? Kaj je tisto za katerega bi prevladala odločitev?
Philips ima boljšo svetilnost panela, kar pa se tiče procesorja sta oba odlična.
Philips ima še druge prednosti kot je zmoglivejši Chipset, boljši zvok, za mene tudi boljši daljinski, omogoča HDR10+ kar Sony ne itd..
Zato mislim, da je Philips boljša izbira. Sicer pa imata oba odlično kvaliteto slike.
Vem, da si pristaš Philipsa, pa vseeno ti odgovarjam za premislek. Kar je najbolj pomembno, oba ta dva TVeja imata vgrajen panel starejše generacije OLEDov. Kar pomeni slabšo odpornost proti burn-inu, slabšo svetilnost. Njihova cena za to diagonalo je zelo visoka. Zato ti ta nakup odsvetujem. Vem, da ti LGeji niso všeč, pa vseeno ti predlagam sledeča modela, ki imata vgrajen že najnovejši EX panel, pa tudi cena je občutno nižja:
https://www.ceneje.si/Izdelek/41853289/...
https://www.makspro.si/oled-tv-sprejemn...
skyform ::
Se strinjam z fpbsjem. Sem imel Philips OLED818 in C3 v 42". Philipsa 818, 819 in A90K imajo navadel OLED panel, C3 pa ima novejši EX panel in ima zato dosti svetlejšo in lepšo sliko v DV in HDR, tako da če boš večinoma gledal HDR in DV je C3 najboljša izbira in tudi najcenejši je. Za SDR in vse kar je pod 4k pa sta ti Sony in Philips boljša izbira.
8Bit ::
Kakšen predlog za OLED LG 55 col za okoli 1k€ +/- 150€ ? Namen za filme, serije, občasno kakšno igro. Potrebe po pretirani svetlosti ekrana ni.
Bi se mogoče splačalo trenutno vzeti kakšen model kar iz B serije (npr. LG OLED55B42) ali se je bolje stegnit po C modelu (npr. OLED55C31 oz. OLED55C32)?
Bi se mogoče splačalo trenutno vzeti kakšen model kar iz B serije (npr. LG OLED55B42) ali se je bolje stegnit po C modelu (npr. OLED55C31 oz. OLED55C32)?
tikitoki ::
Cene OLED televizij so se konkretno znizale. Po drugi strani pa tezko dobis veliko manjsi monitor za neko normalno ceno. Po kateri logiki so majhni monitorcki enako dragi, al pa drazji, od cisto spodobni televizorjev s konkretno diagonalo?
Kakšen predlog za OLED LG 55 col za okoli 1k€ +/- 150€ ? Namen za filme, serije, občasno kakšno igro. Potrebe po pretirani svetlosti ekrana ni.
Če ti svetilnost samega panela ni toliko pomembna, ti je tudi B serija odličen izbor. Sicer pa ni vse v sami svetilnosti panela tako kot jih večina misli..
Odvisno je tudi v tem, kako določen televizor obravnava bele tone. In pa na kakšnih odsekih slike, doseže svetilnost določen televizor.
Ker eden televizor ima večjo svetilnost na manjših odsekih slike, dočim ima drugi večjo svetilnost pri prikazu slike na celotnem zaslonu.
Za običajno gledanje SDR ali kaki penzionisti,da si ne utrujajo oči je LG B4 idealna rešitev sploh že sedaj trenutne cene so ugodne in recimo velikost 65" B4 stane dobrih 1.100 Eur kar je res super cena za tak TV. Ta model B4 nekako kakor je omenjeno celo bole prikaže barve,colour gradient kakor C4 model.
LG 55 B4 za ceno 922 Eur pri https://priporocam.si/izdelek/lg-oled55...
LG 55 B4 za ceno 922 Eur pri https://priporocam.si/izdelek/lg-oled55...
Zgodovina sprememb…
8Bit ::
Ok, hvala za napotke.
Glede svetilnosti je bilo mišljeno, da so OLED čisto ok, ki imajo menda nekoliko manjšo svetilnost kot LCD.
@easyrider3
Gledalo se bo v večini FHD in 4k.
Kakšna je razlika med temle OLED55B43LA in OLED55B42LA? Je prvi novejši in zato boljši?
Glede svetilnosti je bilo mišljeno, da so OLED čisto ok, ki imajo menda nekoliko manjšo svetilnost kot LCD.
@easyrider3
Kakšna je razlika med temle OLED55B43LA in OLED55B42LA? Je prvi novejši in zato boljši?
Ok, hvala za napotke.
@easyrider3
Razlika med tema dvema je najbrž samo v neki zunajnosti ali kaj ne pomembnega glede slike sem videl,da imajo C4 vsaj za ameriški trg različne modele kateri imajo vgrajene Wifi-5 ali celo Wifi-6,potem razlike so tudi lahko vsaj bile so poprej pri C2 in C3 ,da so nekateri modeli imeli dvojne tunerje.
V glavnem slika in vse drugo kar je pomembnega je pri obeh modelih isto
Zgodovina sprememb…