Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi

fpbs ::
SlimDeluxe je izjavil:
Ali tale zadeva še zmeraj velja za ok nakup?
https://www.bigbang.si/lg-oled65c21la-o...
Ta LG C2 je še vedno odličen nakup. Tisti Philips 718, ki ga je predlagal Andrej, se ne more primerjat z njim.

SlimDeluxe ::
V čem pa se bistveno razlikujeta? Razen seveda Ambilighta in OSa? Airplaya ne rabim.
Iz tega mi ni ravno jasno, zakaj bi bil C2 boljši :)
https://versus.com/en/lg-oled65c2pua-65...
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

darck ::
Tisti pravi LG OLED bodo letošnji modeli,ko imajo nekaj boljši upscaling seveda to je itak meni najbolj pomembno saj moji programi so en drek glede slike in kakšni 4K in HDR,Dolby Vision se sploh NIČ ne gledajo. Vsi programi katere predvajajo naši Telekom,Telemach,T-2,A1.... so en drek v primerjavi kako bi moral HD program izgledati in potem imaš še TV ki ti slabše dela upscaling pa najdeš dober film kateri je bil posnet izpred 40 let in vidiš slabo sliko.
Seveda za vsakega posebej uporabnika je drugačna prioriteta pri gledanju ali uporabi TV za tiste kateri uporabljajo TV za igranje iger se dobr ve,da bo slika super zgledala že na vsakem 4K TV tudi za penzioniste ni kaj pomembno glede kakšna bo slika na TV in skoraj že bilo kateri TV je za njih že dober.
V glavnem letošnji modeli LG OLED C3 imajo boljši procesor in boljše obdelajo sliko kakor lanski C2
Seveda za vsakega posebej uporabnika je drugačna prioriteta pri gledanju ali uporabi TV za tiste kateri uporabljajo TV za igranje iger se dobr ve,da bo slika super zgledala že na vsakem 4K TV tudi za penzioniste ni kaj pomembno glede kakšna bo slika na TV in skoraj že bilo kateri TV je za njih že dober.
V glavnem letošnji modeli LG OLED C3 imajo boljši procesor in boljše obdelajo sliko kakor lanski C2

andrej69 ::
SlimDeluxe je izjavil:
V čem pa se bistveno razlikujeta? Razen seveda Ambilighta in OSa? Airplaya ne rabim.
Kot sem napisal Philips je kvalitetnejši to ti lahko potrdim iz prve roke.. Posebej vsebine nižjih ločljivosti so kvalitetnejše prikazane na Philipsu. Pa tudi kar se tiče ostalih vsebin je Philips nekoliko boljši.
Sicer pa dela razliko med tema dvema modeloma samo procesiranje slike , ki je seveda na Philipsu boljše;-) Pa tudi Philips ti omogoča vse video in audio kodeke, dočim Lg ne. Sicer pa si lahko pogledaš tukaj pa ti bo vse jasno. Letošnji Philips procesor P5 pa je še nekaj kvalitetnejši od lanskega. Posebej se to pozna pri vsebinah nižjih ločljivosti in pa pri samih streamih.

SlimDeluxe je izjavil:
Philips OLED718 je budget model, in se edino lahko primerja z LG modelom B3. Oba imata vgrajen slabši panel. LG pri proizvodnji panelov te po kvaliteti razporeja v tri skupine, in te slabše imajo vgrajene budget modeli. Poleg tega ima Philips slabši WiFi, samo 2 HDMI 2.1 vhoda,... Vse tisto, kar je Andrej napisal zgoraj, je čisto zavajanje, ne nasedaj.

Oba modela LG C2 kot Philips 718 dati enega zraven drugega in primerjati med sabo kako prikazujeta sliko in ostale funkcije. Tisto glede koliko ima kateri HDMI 2.1 vhodov sploh ni neka nuja sploh za tiste kateri imajo samo eno ali dve napravi za ta vhod priklopiti. Seveda je še dosti drugih stvari katere lahko igrajo vlogo in kako je potem sedaj pri Philipsu glede zaščite proti zapeke slike in tistega opozarjenja,da bo TV začel z procesom a se še vedno pogostoma prižiga opozorilo?

SlimDeluxe ::
Fpbs, nekako tako mi je tudi fantina v Harveyu povedal. Tam sem bil za nekaj drugega, ampak sem zavil še med televizije. Zaloge pa niso imeli, pravi da samo še odprodajajo c21. Razstavni eksponat mi je ponudil za 1530, ampak se zanj nisem odločil, ker je bil razstavljen (torej delal cele dneve) od sredine julija, pa na toliko denarja mi tistih 70 ne pomeni kaj dosti.
Tako da sem šel k sosedom v big bang in kupil tam :)
Tako da sem šel k sosedom v big bang in kupil tam :)
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SlimDeluxe ()

SlimDeluxe je izjavil:
Philips OLED718 je budget model, in se edino lahko primerja z LG modelom B3. Oba imata vgrajen slabši panel. LG pri proizvodnji panelov te po kvaliteti razporeja v tri skupine, in te slabše imajo vgrajene budget modeli. Poleg tega ima Philips slabši WiFi, samo 2 HDMI 2.1 vhoda,... Vse tisto, kar je Andrej napisal zgoraj, je čisto zavajanje, ne nasedaj.
A mi lahko potem daš dokaz o tej zadevi.. Da vidim kakšne so dejanske razlike v praksi med temi skupinami panelov. Ker, ko jaz delam primerjave ne vidim kakšne omembe vrednih razlik kar se tiče samih panelov;) Seveda, če primerjam isto tehnologijo panelov.. Vidna je samo razlika kar se tiče procesiranja slike. Ker tukaj se v glavnem delajo razlike med OLED televizorji, ne pa kar se tiče samih panelov. In pa odvisno od Softwerja kako deluje na določenih OLED televizorjih..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

SlimDeluxe je izjavil:
A mi lahko potem daš dokaz o tej zadevi.. Da vidim kakšne so dejanske razlike v praksi med temi skupinami panelov. Ker, ko jaz delam primerjave ne vidim kakšne omembe vrednih razlik kar se tiče samih panelov;) Seveda, če primerjam isto tehnologijo panelov.. Vidna je samo razlika kar se tiče procesiranja slike. Ker tukaj se v glavnem delajo razlike med OLED televizorji, ne pa kar se tiče samih panelov. In pa odvisno od Softwerja kako deluje na določenih OLED televizorjih..
To sem ti jaz dal že mogoče pred kakim letom. Poglej si nazaj. Zagotovo je v tej temi

SlimDeluxe je izjavil:
To sem ti jaz dal že mogoče pred kakim letom. Poglej si nazaj. Zagotovo je v tej temi
Ne nisi posredoval teh podatkov, ker jih ni možno javno dobiti..

Nikonja ::
99,9% ljudi ne bo pogruntalo nobene razlike med samo kvaliteto slike med vsemi proizvajalci ker so tolk mizerne (in je en edini proizvajalec panelov) in razen če ne iščeš točno določeno stvar ni šanse da je vidiš. Tko da se odločite za znamko i glede na določeni budget si kupite tolk večji ekran. Večina se itak subjektivno odloči za znamko ampak glede na to da LG proizvaja panele, jaz se še najbolj počutim če kupim njihovo televizijo plus to da mi njihov OS stokrat bolj paše kot podobni pri Panasonicu, Soniju ali Philipsu...

99,9% ljudi ne bo pogruntalo nobene razlike med samo kvaliteto slike med vsemi proizvajalci ker so tolk mizerne (in je en edini proizvajalec panelov) in razen če ne iščeš točno določeno stvar ni šanse da je vidiš. Tko da se odločite za znamko i glede na določeni budget si kupite tolk večji ekran. Večina se itak subjektivno odloči za znamko ampak glede na to da LG proizvaja panele, jaz se še najbolj počutim če kupim njihovo televizijo plus to da mi njihov OS stokrat bolj paše kot podobni pri Panasonicu, Soniju ali Philipsu...
Razlike seveda so, če primerjamo modele z istimi OLED paneli, vendar niso velike so pa vidne.. To pa zato, ker gre za različno procesiranje slike pri vsakem proizvajalcu. In pa za samo Softwersko omejitev na določenih OLED modelih. Ker sam kontrast, prikaz črne in svetilnost je več ali manj enaka na enakih OLED panelih. Razlike so vidne pri prikazu barv, ostrine slike, globine slike, prikaz samih detajlov pri temnih in svetlih scenah itd.. Sicer pa so dandanes vsi OLED televizorji odlični, eden malo bolj eden malo manj. Gleda se tudi zvok, same smart možnosti, dizajn televizorja, da televizor omogoča vse video in audio kodeke in podobne zadeve.. In na podlagi teh zadev se potem kupec odloči kaj bo kupil.

FireSnake ::
LG C2, je bilo že večkrat povedano.
Nikakor ne poslušaj trola andrej69, ker naklada, da glava peče.
Tudi jaz sem kupoval in vzel C2 in sem super zadovoljen.
Jaz sem sicer vzel 55.
Debato zakaj in trolovo nakladanje od andrej69 pa lahko vidiš v tej temi:
Kateri 55" in večji LCD televizor?
(Polistaj malo nazaj)
Človek je zelo škodljiv uporabnik, ki fanatično zagovarja samo eno znamko.
Nikakor ne poslušaj trola andrej69, ker naklada, da glava peče.
Tudi jaz sem kupoval in vzel C2 in sem super zadovoljen.
Jaz sem sicer vzel 55.
Debato zakaj in trolovo nakladanje od andrej69 pa lahko vidiš v tej temi:
Kateri 55" in večji LCD televizor?
(Polistaj malo nazaj)
Človek je zelo škodljiv uporabnik, ki fanatično zagovarja samo eno znamko.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

KSZ:
katero 65" svetujete in zakaj?
SONY Bravia A83K ali A75K ?
Iščem do cca. 2000 eur.
Tukaj dobiš letošnji kvalitetnejši model;-)
https://www.bigbang.si/philips-65oled81...
Ali pa tale Lg.
https://www.bigbang.si/oled65c32la-izde...

escanor ::
Kaj pa kak Sony?
SONY XR-65A95K 2447 €
SONY XR-65X95K 1997 €
SONY XR-65A80L 2299 €
razlike?
SONY XR-65A95K 2447 €
SONY XR-65X95K 1997 €
SONY XR-65A80L 2299 €
razlike?

Kaj pa kak Sony?
SONY XR-65A95K 2447 €
SONY XR-65X95K 1997 €
SONY XR-65A80L 2299 €
razlike?
Imaš na netu kar nekaj testov za vsak model, tam je malo blj obširno napisano kako in kaj.. Lahko ti edino povem, da se MINI LED ne splača kupiti za takšen denar, ker dobiš kakšen kvalitetnejši MINI LED model.. Pa tudi kar se tiče lanskega OLED modela je treba previdnost zaradi burn-ina.. Lahko ti povem, da smo dobil kar nekaj reklamacij glde tega.. Pa tudi , če pada svetloba na sam panel, bo črna izgledala nekoliko siva, zaradi same tehnologije panela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

MisterM ::
Imam LG C1, nanj sta zaenkrat preko HDMI priklopljena le PS5 in soundbar. Želel bi potegniti LAN kabel do kabineta, predvsem zaradi plejke. TV aplikacije kot so Plex, Netflix, Prime, EON in O2TV sicer solidno delujejo preko Wifija, a gigabit kabel je le boljša varianta. Je morda možno, da bi PS5 delil omrežno povezavo preko HDMIja? Sem gledal po spletu, pa žal nisem našel odgovora. Ta C1 ima le 100Mbps mrežno, morda bi lahko preko HDMIja dobil višje hitrosti?

issak ::
PS5 ne podpira Ethernet skozi HDMI, zelo redko katera naprava to dejansko omogoča, tako da lahko kar ignoriraš tisti "with Ethernet" del na HDMI kablu.
Če imaš možnost samo enega omrežnega kabla, daš lahko na koncu en gigabit switch, in vanj priključiš obe napravi. Menda LG C1 omogoča tudi USB ethernet, če vtakneš noter gigabitnega, naj bi dosegal nekih 300mbit, kar je bolje kot 100. Ampak če imaš dober wifi access point, zna biti wifi celo hitrejši.
Če imaš možnost samo enega omrežnega kabla, daš lahko na koncu en gigabit switch, in vanj priključiš obe napravi. Menda LG C1 omogoča tudi USB ethernet, če vtakneš noter gigabitnega, naj bi dosegal nekih 300mbit, kar je bolje kot 100. Ampak če imaš dober wifi access point, zna biti wifi celo hitrejši.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

MisterM ::
Ja, se mi je zdelo, HEC kanal na HDMIju pač uporabljajo za eARC, CEC in nič drugega. Bo TV ostal kar na Wifiju, žal je na C1 tudi USB ethernet omejen, kot si omenil, ker ima samo USB 2.0.

taghag ::
Oj,
a mogoče kdo ve, kaj je razlika med
LG OLED65C31LA in
LG OLED65C32LA?
Na spletni strani LG, kjer je razložen pomen teh številk, piše, da bi po modelu in modelnem letu morala biti oznaka za "Technical features", in sicer P, W, S ali A - ne pa številki 1 ali 2. Zadnji dve sta spet smiselni (digital tuner type in pa design).
Hvala!
a mogoče kdo ve, kaj je razlika med
LG OLED65C31LA in
LG OLED65C32LA?
Na spletni strani LG, kjer je razložen pomen teh številk, piše, da bi po modelu in modelnem letu morala biti oznaka za "Technical features", in sicer P, W, S ali A - ne pa številki 1 ali 2. Zadnji dve sta spet smiselni (digital tuner type in pa design).
Hvala!

Sony je izdelal prav zanimivi model A75L kateri bo nekaj cenejši kakor A80L vendar bo imel popolnoma isto sliko iste specifikacije razen nekaj malih razlik.
A75L bo imel nekoliko slabši zvok,ne bo imel mikrofona vgrajenega v TV in pa stojalo bo fiksno samo na eni poziciji in se ga ne bo dalo astavljati v širino ali višino in to je vse kar je različno med tema modeloma.
Zdaj,če bo A75L cenejše 200 ali še kaj več eurov bo sigurno kar dobra izbira za nekatere.
A75L bo imel nekoliko slabši zvok,ne bo imel mikrofona vgrajenega v TV in pa stojalo bo fiksno samo na eni poziciji in se ga ne bo dalo astavljati v širino ali višino in to je vse kar je različno med tema modeloma.
Zdaj,če bo A75L cenejše 200 ali še kaj več eurov bo sigurno kar dobra izbira za nekatere.

Sony je izdelal prav zanimivi model A75L kateri bo nekaj cenejši kakor A80L vendar bo imel popolnoma isto sliko iste specifikacije razen nekaj malih razlik.A75L bo imel nekoliko slabši zvok,ne bo imel mikrofona vgrajenega v TV in pa stojalo bo fiksno samo na eni poziciji in se ga ne bo dalo astavljati v širino ali višino in to je vse kar je različno med tema modeloma.
To bo enak, kot B serija pri LGeju.

Sony je izdelal prav zanimivi model A75L kateri bo nekaj cenejši kakor A80L vendar bo imel popolnoma isto sliko iste specifikacije razen nekaj malih razlik.A75L bo imel nekoliko slabši zvok,ne bo imel mikrofona vgrajenega v TV in pa stojalo bo fiksno samo na eni poziciji in se ga ne bo dalo astavljati v širino ali višino in to je vse kar je različno med tema modeloma.
O ja mogoče glede samega panela a glede slike pa bo razlika saj XR procesor in izboljšani Reality Creation sliko naredita tako boljšo kar je itak najbolj pomembno pri TV. Sama slika glede upscalinga bo kar boljša na Sony kakor na LG in zagotovo bo boljša kakor tudi na LG C3 pa čeprav ti lahko drugače trdiš. Enostavno Sony je spet nadgradil sam upscaling pri TV in tisti upscaling kateri je pri A95L je isti kot pri vseh nižjih modelih kar pomeni super a ne.
LG C3 se itak spet ne bo s sliko tako kakor A80L ali A75L pa lahk oti trdiš akk češ in spet tista višja osvetlitev samega panela spet nima tiste prednosti kot lahko sam vidiš kaj počne A95L v primerjavi z Samsung S95C ali LG G3.
Procesor od Sony je spet dodelanda deluje veliko bolje kakor vsi ostali in edino ni še primerjave s strani Philipsa ali Panasonica z njim.

Sony je izdelal prav zanimivi model A75L kateri bo nekaj cenejši kakor A80L vendar bo imel popolnoma isto sliko iste specifikacije razen nekaj malih razlik.A75L bo imel nekoliko slabši zvok,ne bo imel mikrofona vgrajenega v TV in pa stojalo bo fiksno samo na eni poziciji in se ga ne bo dalo astavljati v širino ali višino in to je vse kar je različno med tema modeloma. Zdaj,če bo A75L cenejše 200 ali še kaj več eurov bo sigurno kar dobra izbira za nekatere.
O ja mogoče glede samega panela a glede slike pa bo razlika saj XR procesor in izboljšani Reality Creation sliko naredita tako boljšo kar je itak najbolj pomembno pri TV. Sama slika glede upscalinga bo kar boljša na Sony kakor na LG in zagotovo bo boljša kakor tudi na LG C3 pa čeprav ti lahko drugače trdiš. Enostavno Sony je spet nadgradil sam upscaling pri TV in tisti upscaling kateri je pri A95L je isti kot pri vseh nižjih modelih kar pomeni super a ne.
LG C3 se itak spet ne bo s sliko tako kakor A80L ali A75L pa lahk oti trdiš akk češ in spet tista višja osvetlitev samega panela spet nima tiste prednosti kot lahko sam vidiš kaj počne A95L v primerjavi z Samsung S95C ali LG G3.Procesor od Sony je spet dodelanda deluje veliko bolje kakor vsi ostali in edino ni še primerjave s strani Philipsa ali Panasonica z njim.
Bomo videli reviewe. Ta model 80L je zelo slabo ocenjen, 75L bo pa zagotovo še slabši.

Sony je izdelal prav zanimivi model A75L kateri bo nekaj cenejši kakor A80L vendar bo imel popolnoma isto sliko iste specifikacije razen nekaj malih razlik.A75L bo imel nekoliko slabši zvok,ne bo imel mikrofona vgrajenega v TV in pa stojalo bo fiksno samo na eni poziciji in se ga ne bo dalo astavljati v širino ali višino in to je vse kar je različno med tema modeloma. Zdaj,če bo A75L cenejše 200 ali še kaj več eurov bo sigurno kar dobra izbira za nekatere.
LG C3 se itak spet ne bo s sliko tako kakor A80L ali A75L pa lahk oti trdiš akk češ in spet tista višja osvetlitev samega panela spet nima tiste prednosti kot lahko sam vidiš kaj počne A95L v primerjavi z Samsung S95C ali LG G3.Procesor od Sony je spet dodelanda deluje veliko bolje kakor vsi ostali in edino ni še primerjave s strani Philipsa ali Panasonica z njim.
Bomo videli reviewe. Ta model 80L je zelo slabo ocenjen, 75L bo pa zagotovo še slabši.
A75L in A80L sta skoraj čisto identična in kar se slike tiče bosta ista razen in kot sem že omenil razlika bo samo pri zvoku,stojalu in vgrajenem mikrofonu v televizorju. Seveda same ocene TV se pa pripisujejo na podlagi vseh zadev kar v končni fazi spet nič ne pomenijo,če določene zadeve sploh ne uporabljaš. Glede uporabe TV za gledanje filmov,športa bo Sony boljša izbira kakor LG C3 za kaj drugega bo pa kontra in tako je to že lep čas saj Sony prevladuje pri gradient handling,upscaling in motion handling kar tudi Vinccent pove. Seveda na koncu pa je cena tista katera spet vso stvar na glavo obrne saj večina bo raje kupila cenejšega LG kakor Sony razen določenih izjem.
LG je naredil boljši upscaling vendar Sony je ponovno naredil še boljšega in to se lepo vidi in tudi povedano je pri tej primerjavi spodaj tako,da tako pač je. Pa ne samo to celo z manjšo svetilnjostjo prikaže najboljše efekte v HDR pa potem tiste specifikacije kakšno svetilnost ima kateri TV nekam vtaknejo. isti je pri MiniLed TV kjer TCL ali Hisense dosega dosti višjo svetilnost a kaj,ko se njim zaradi tega drugod podirajo kvalitete slike.

A75L in A80L sta skoraj čisto identična in kar se slike tiče bosta ista razen in kot sem že omenil razlika bo samo pri zvoku,stojalu in vgrajenem mikrofonu v televizorju. Seveda same ocene TV se pa pripisujejo na podlagi vseh zadev kar v končni fazi spet nič ne pomenijo,če določene zadeve sploh ne uporabljaš. Glede uporabe TV za gledanje filmov,športa bo Sony boljša izbira kakor LG C3 za kaj drugega bo pa kontra in tako je to že lep čas saj Sony prevladuje pri gradient handling,upscaling in motion handling kar tudi Vinccent pove. Seveda na koncu pa je cena tista katera spet vso stvar na glavo obrne saj večina bo raje kupila cenejšega LG kakor Sony razen določenih izjem.
LG je naredil boljši upscaling vendar Sony je ponovno naredil še boljšega in to se lepo vidi in tudi povedano je pri tej primerjavi spodaj tako,da tako pač je. Pa ne samo to celo z manjšo svetilnjostjo prikaže najboljše efekte v HDR pa potem tiste specifikacije kakšno svetilnost ima kateri TV nekam vtaknejo. isti je pri MiniLed TV kjer TCL ali Hisense dosega dosti višjo svetilnost a kaj,ko se njim zaradi tega drugod podirajo kvalitete slike.
Tu si malo poglej primerjave. A80L je praktično v vseh pogledih slabši od C3:
https://www.avforums.com/reviews/sony-a...
https://www.avforums.com/reviews/lg-c3-...

Tu si malo poglej primerjave. A80L je praktično v vseh pogledih slabši od C3:
https://www.avforums.com/reviews/sony-a...
https://www.avforums.com/reviews/lg-c3-...
Jaz sem že povedal,da na meritve katere izvajajo avforums ali rtings se požvižgam ker,ko ti oni so prikazali,da ima Panasonic super upscaling so totalno zgrešili,ker nobeden Panasonic sploh nima upscaling dober sploh pa tisti njihov najnižji model OLED.
100-krat bolj verjamem ljudem kot so Vincent Teoh,Digital trends,Stop the Fomo ....... in ljudem kateri so imeli LG OLED televizor in so iz njega prešaltali na Sony ali Samsung njihova mnenja so mi veliko bolj pomembna kakor od tistih blentavih angležov.
Tričetrt populacije potrjuje eno stvar in potem se najdejo Avforums pa še kakšen rtings ko drugače vse tolmačijo. Zaradi mene lahko vsak gleda in posluša kar kdo pravi vendar,ko na koncu potegneš neko povrečno raven pa je tista najbolj mirodajna.
Saj čudno je tudi to,ko sem včeraj gledal hvalitev TCL QM8 televizor kako ima dober tudi upscaling a potem ti povedo kar kopica uporabnikov tega TV,da je en drek vreden upscaling in večina jih je prešalatalo na Samsung ali Hisens TV. Zaradi mene lahko kar naprej gledate in poslušate kar pišejo avforums jaz pa sigurno ne in njihovo mnenje zame ni korektno. LG ni nikoli bil in tudi sedaj spet ni na nivoju Sony upscalinga in če avforums piše tako potem so bebci in naj to celemu svetu dokažejo z primerjavo enega proti drugemu in ne tisto njihovo samo pisanje in nekakšne meritve.
AVFORUMS je najbrž nič drugega kot nekakšno zavajanje in nenazadnje še podplačan iz strani koga.

video primerjave med modeli TV naj izvajajo in primerjajo ne pa specifikacije pisatitd.....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()

Gatsu ::
Ne morem verjet da prodajalec TVjev andrejnekineki še vedno agresivno vsiljuje folku Filipsova jajca od tvjev

Presky ::
Aja lg c3 ima Weboss. Bral sem, da Neo lite app deluje na weboss, ampak na lg strani ne najdem neo lite tv app, v cem je fora?
https://us.lgappstv.com/main/tvapp
BIOHAZARD

Zanima me za LG OLED C3, če je zmožen predvajati 4K UHD filme preko USB 2.0, namreč velikost 4K UHD .mkv filmov večinoma presega velikost 40GB!
Naprimer:
Jurassic World Dominion 2022 SLOSubs Extended UHD BluRay 2160p DTS-X 7 1 DV HEVC REMUX
Velikost 64GB
Čene, kateri android box tv ali karkoli zna to predvajati brez zatikanja s podnapisi?
Naprimer:
Jurassic World Dominion 2022 SLOSubs Extended UHD BluRay 2160p DTS-X 7 1 DV HEVC REMUX
Velikost 64GB
Čene, kateri android box tv ali karkoli zna to predvajati brez zatikanja s podnapisi?
BIOHAZARD

Nimam, saj audio codec je dts-x, ki pa ga podpira C3...
BIOHAZARD
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Presky ()

NejcSSD ::
Aja lg c3 ima Weboss. Bral sem, da Neo lite app deluje na weboss, ampak na lg strani ne najdem neo lite tv app, v cem je fora?
Deluje
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

polde66 ::
"Nimam, saj audio codec je dts-x, ki pa ga podpira C3..."
https://www.techradar.com/news/lgs-new-...
https://www.mojblink.si/forum?action=vi... dobro vedeti o dolby visionu
Na bistvo. Snel sem film ga predvajal na LG C9, kjer ga predvaja bp iz diska (disk je m2 ssd), zvok in slika bp. Sliko TV pretvori v HDR. Stereo zvok je bogi.
Predvajal v nokia 8010, Mi tv stick 4k in Mi box S 2nd. Povsod pretvori DV v HDR, Vsi predvajalniki imajo podporo za DV. Predvajal sem ga tudi preko Ugoos x4q pro, ki nima DV podpore vendar enako kot vsi ostali film predvaja v HDR. Škoda ker trenutno nimam enega od mecoolov doma ampak rezultat bi bil isti. HDR. Predvajal v Fire tv sticku 4k max a ga ne pretvori v HDR in zvok je slike pa ni, predvajano z kodijem in vlc playerjem.
Torej naredi si uslugo naslednjič potegni dol film v HDR formatu in z dolby atmos, tako ti bo film predvajalo vsepovsod. Tale DV je tricky stvar. To ni isto kot DV kodiranje na netflixu, HBO ali Applu.
Poleg tega dobiš film v taki kvaliteti že za 15 ali 20 gb. Če si pa tak maher da boš razločil sliko 6o gb naspram HDR 20 potem si pa en redkih ali edini. Zvok 7.1 na stereo zvočniku z efektom je en štos. Potrebuješ hišni kino ali soliden soundbar. Že na mojem Creative Stage V2 2.1 ki je v kleti je zvok čisto drug.
Na bistvo. Snel sem film ga predvajal na LG C9, kjer ga predvaja bp iz diska (disk je m2 ssd), zvok in slika bp. Sliko TV pretvori v HDR. Stereo zvok je bogi.
Predvajal v nokia 8010, Mi tv stick 4k in Mi box S 2nd. Povsod pretvori DV v HDR, Vsi predvajalniki imajo podporo za DV. Predvajal sem ga tudi preko Ugoos x4q pro, ki nima DV podpore vendar enako kot vsi ostali film predvaja v HDR. Škoda ker trenutno nimam enega od mecoolov doma ampak rezultat bi bil isti. HDR. Predvajal v Fire tv sticku 4k max a ga ne pretvori v HDR in zvok je slike pa ni, predvajano z kodijem in vlc playerjem.
Torej naredi si uslugo naslednjič potegni dol film v HDR formatu in z dolby atmos, tako ti bo film predvajalo vsepovsod. Tale DV je tricky stvar. To ni isto kot DV kodiranje na netflixu, HBO ali Applu.
Poleg tega dobiš film v taki kvaliteti že za 15 ali 20 gb. Če si pa tak maher da boš razločil sliko 6o gb naspram HDR 20 potem si pa en redkih ali edini. Zvok 7.1 na stereo zvočniku z efektom je en štos. Potrebuješ hišni kino ali soliden soundbar. Že na mojem Creative Stage V2 2.1 ki je v kleti je zvok čisto drug.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()

polde66 ::
Pa še to:
Če želiš vrhunski TV brez solidega zvoka to ne bo to. In po drugi strani tv ponuja samo svoj predvajalnik, ki je okorn. Zato je dodatn box pri neandroid in negoogl TV več kot zaželjen. Z izbiro predvajalnika pa naj si bo to vlc ali sploh Kodi je predvajanje oz gledanje filma narejeno tvojim potrebam. Prilagodiš si bazo podnapisov, fonte, velikost podnapisov...
Če želiš vrhunski TV brez solidega zvoka to ne bo to. In po drugi strani tv ponuja samo svoj predvajalnik, ki je okorn. Zato je dodatn box pri neandroid in negoogl TV več kot zaželjen. Z izbiro predvajalnika pa naj si bo to vlc ali sploh Kodi je predvajanje oz gledanje filma narejeno tvojim potrebam. Prilagodiš si bazo podnapisov, fonte, velikost podnapisov...
polde

Sh4dy ::
Samsung S90C ali LG C3 oz. C2 za filme in ps5?
Je tole ok? https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
Je tole ok? https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...

Anney ::
"Nimam, saj audio codec je dts-x, ki pa ga podpira C3..."
DV ni nič tricky, remux je pač original profil DV v7.06 (BL+EL+RPU), ki pa ga trenutno razen zidoo playerya in zunanjih bluray pleyerjev, ni zmožen predvajati noben drug predvajalnik. Drugo je profil DV 08.06 (BL+RPU), katerega so zmožni predvajat vsi TV z DV in plex in ostali predvajalniki, enako je s profilim 5.06, ki ga uporablja apple in še kakšen stream ponudnik in je samo DV brez HDR (vijolično zelena slika), prav tako deluje na TV in plexu, ter drugih predvajalnikih za TV. Treba poznati osnove formata, da se kasneje ne jamra meni pa ne dela DV, zato so vsi remuxi s profilom 7.06, brezpredmetni za navadne smrtnike brez ustreznega predvajalnika, gledal boš navaden HDR.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

Ta zgornji remux film je Dolby Vision Profile 7.6, HDR.
Torej polde66, tebi je delalo z vlc, kodi in tv player? Namreč user anney omenja zidoo player in bluray predvajalnike, da edino predvajajo za remux...
Pa napisal si, da dobiš film v taki kvaliteti že 20gb. Hja, ampak imajo skoraj polovico manjši video BITRATE! Zgornji Jurassic World Remux velikosti 64gb, ima video bitrate 52.7 Mbps
Glede zvoka bom nabavil soundbar, ampak kasneje, najprej se moram odločit za nakup Lg C3...
Dodaten android box bom tudi očitno rabil za vlc, kodi in ostalo...a hdmi mora biti verjetno obvezno 2.1 na boxu za dv hdr?
Torej polde66, tebi je delalo z vlc, kodi in tv player? Namreč user anney omenja zidoo player in bluray predvajalnike, da edino predvajajo za remux...
Pa napisal si, da dobiš film v taki kvaliteti že 20gb. Hja, ampak imajo skoraj polovico manjši video BITRATE! Zgornji Jurassic World Remux velikosti 64gb, ima video bitrate 52.7 Mbps
Glede zvoka bom nabavil soundbar, ampak kasneje, najprej se moram odločit za nakup Lg C3...
Dodaten android box bom tudi očitno rabil za vlc, kodi in ostalo...a hdmi mora biti verjetno obvezno 2.1 na boxu za dv hdr?
BIOHAZARD

Pač meni se gre, če nabavil Lg C3, da dobim box al karkoli, ki predvaja iz usb diska najboljšo kakovost slike za oled ter obvezna podpora podnapisov. Filmov ne bom kupoval, ampak vse na pašnikih, najboljše kakovosti so običajno hdr dv remux 40+gb na netu.
BIOHAZARD

issak ::
Pač meni se gre, če nabavil Lg C3, da dobim box al karkoli, ki predvaja iz usb diska najboljšo kakovost slike za oled ter obvezna podpora podnapisov. Filmov ne bom kupoval, ampak vse na pašnikih, najboljše kakovosti so običajno hdr dv remux 40+gb na netu.
Chromecast 4K z VLC aplikacijo predvaja vse iz travnikov, ampak rabiš dober wifi doma.
HDMI 2.1 rabiš za 4K 120Hz. Za 60Hz je HDMI 2.0 dovolj.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()

Aja zakaj ti je pa povsod pretvorilo v hdr? Torej, če ne pretvori v hdr in predvaja v dv je boljša kakovost slike? Sory za glupa vprašanja, rad bi vedel pač kako prist do cimboljse slike ;)
Ok, ampak, zakaj rabim dober wifi, če bom disk vklopil v v chromecast 4K in predvajal z diska?
Chromecast 4K z VLC aplikacijo predvaja vse iz travnikov, ampak rabiš dober wifi doma.
HDMI 2.1 rabiš za 4K 120Hz. Za 60Hz je HDMI 2.0 dovolj.
Ok, ampak, zakaj rabim dober wifi, če bom disk vklopil v v chromecast 4K in predvajal z diska?
BIOHAZARD
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Presky ()

Eh sem videl, da se niti ne da z usbja predvajat pri chromecast 4K, torej to odpade zame.
BIOHAZARD

Kateri hoče, da mu televizor predvaja vse mogoče audio in video formate bo kupil Philipsa s Google sistemom in Pentonic 1000 chipsetom:)

Sh4dy ::
Samsung S90C ali LG C3 oz. C2 za filme in ps5?
Je tole ok: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
Je tole ok: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...