» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
97 / 139
»»

darkz ::

Jaz grem v četrtek jo pogledat v btc.

Upam samo da ni samsung pretiraval z barvami kot pri qledih.. ker to pa mi je bljek in ravno zato nisem nikoli podpiral Samsunge.
|ryzen 3900x|, |2x8 ddr4 3600|, |x470-f rog|
|970pro 512|, |5700 xt|, |nzxt x52|, |omen 32|

darck ::

Meni se pa sploh ne dopade točno tako prikazovanje slike kot sem prilimal to sliko saj jaz ponoči ne vidim tak prizor in to se mi ne zdi normalno. Jaz zvečer ne vidim ČRNO kot ti televizorji prikazujejo ali recimo,če v polni temi pogledaš v nebo zvezde ne vidiš ČISTO črnino kot se vsepovsod prikazuje. Saj drugače ti televizorji v drugih prizorih dobro izpadejo samo v teh primerih ko sem pa omenil pa meni ne paše glit to in a se da z samo večjo osvetlitvijo ali kako drugače razbiti to črnino v teh prizorih.

1

1

neocodexx ::

Stvar okusa in vprašanje samega posnetka ter nastavitev gamme, black levela itd.

Pozor pri ogledu v 95Btrgovinah, je že pred časom Vincent dal ven video da so tovarniško sfejkane nastavitve da v trgovinah bolj živo izpade, za kar so že dali ven firmware update ampak to ni isto (če ti je preživo, bo bolje po updejtu oz. ko ga še sam malo si nastaviš). Zanašat se na to kako je v trgovinah itak ni sigurno, jaz zaupam samo še Vincentu.

andrej69 ::

Tale Samsung prikaže odlično sliko samo v filmaker modu:) Vse ostalo ni nič posebnega.. Pa tudi kar se tiče prikaza barv sem se malo poigraval in na čase barve izgledajo nenaravne..
Tudi samo osvetljenje ne presega recimo Lg-ja G2. Skratka tale Samsung ne bo nobena revolucija, evolucija kakor hočete napram ostalim letošnjim OLED televizorjem.. Saj vsi ki ste tako zagreti za tale Samsung, boste prej ali slej pristali na realnih tleh:)) Skratka mene osebno ni prepričal, da bi ga moral imeti za vsako ceno..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Klinc gleda Samsung ko mu že skoz fali DTS in Dolby Vision pa,da ne bo kdo še presenečen,da bodo spet ponagajali paneli kot so pred leti.

darkz ::

A še vedno Samsungi ne podpirajo divx,xvid,.. in teh formatov direktno iz ključa?
Se da to zaobiti z instalacijo kakega drugega video playerja preko njihovega appstora?
|ryzen 3900x|, |2x8 ddr4 3600|, |x470-f rog|
|970pro 512|, |5700 xt|, |nzxt x52|, |omen 32|

Danes sem bil spet v Bigbangu in nekako spet začudeno razočaran nad Sony A8 in Sony A80J saj nista sploh zgledala,da sta OLED celo neki LG z IPS panelom je dober zgledal proti njima. A je res potrebna taka dobra nastavitev OLED TV da zgleda boljše saj nekaj nazaj sem tudi v drugi Bigbang trgovini gledal LG C1 pa sploh ni bil nič posebnega isti drek kot če bi gledal skoraj Sony X81J in je Samsung Q85A zraven njega razturaval

Takoj sem opazil,da je edini televizor izstopal od vseh v trgovini in to Samsung Q60A saj je prikazoval zanimivo to,da je ob napisih kar občrtano ali zasenčeno izgledalo in niti OLED in noben drug ni tega prikazoval. Kako je to mogoče da imaš napise in na vseh TV je bila ena barva bela a ta Samsung q60A je pa imel obrobo črno ob napisu kako je to mogoče

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

darck je izjavil:

Danes sem bil spet v Bigbangu in nekako spet začudeno razočaran nad Sony A8 in Sony A80J saj nista sploh zgledala,da sta OLED celo neki LG z IPS panelom je dober zgledal proti njima. A je res potrebna taka dobra nastavitev OLED TV da zgleda boljše saj nekaj nazaj sem tudi v drugi Bigbang trgovini gledal LG C1 pa sploh ni bil nič posebnega isti drek kot če bi gledal skoraj Sony X81J in je Samsung Q85A zraven njega razturaval

Kot prvo morajo biti televizorji enako nastavljeni v svojih najkvalitetnejših modih, in kot drugo treba delat primerjave z enakimi vsebinami.. Pa tudi sama osvetlitev v prodajalni včasih igra kar pomembno vlogo. Odvisno kje je določen televizor postavljen. Je pa seveda odvisno kako je določen televizor kvaliteten v dinamičnem modu, v katerem so nastavljeni televizorji v prodajalnah:)

darkz je izjavil:

A še vedno Samsungi ne podpirajo divx,xvid,.. in teh formatov direktno iz ključa?
Se da to zaobiti z instalacijo kakega drugega video playerja preko njihovega appstora?

Ne ne omogočajo teh formatov, kakor tudi Philips ne več, kateri je še najbolj dolgo omogočal te formate. Tile formati se načeloma tako več ne gledajo, tako, da je onemogočanje teh fomatov povsem logična.. Pa tudi kako drugače ni moč na Samsungu prikazat te formate, ker televizor enostavno ne omogoča teh kodekov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Tudi to ne vem zakaj niso recimo Philipsa PUS8506 nastavili z višjo svetilnostjo saj je proti LG UP7500 zgledal kot da ima toliko slabšo svetilnost a vemo kako svetilnost ima. Po vseh teh trgovinah mi tudi modeli od Sony XH90 ali X90J niso kaj drugače pritegnili kot nižji razred X80J podobno nekam isto samo verjetno potem tisto zatemnjevanje pa bi naredilo razliko samo pri nekih nogometnih prizorih ali podobnega pa ni nekih razlik

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Kot prvo morajo biti televizorji enako nastavljeni v svojih najkvalitetnejših modih, in kot drugo treba delat primerjave z enakimi vsebinami.. Pa tudi sama osvetlitev v prodajalni včasih igra kar pomembno vlogo. Odvisno kje je določen televizor postavljen. Je pa seveda odvisno kako je določen televizor kvaliteten v dinamičnem modu, v katerem so nastavljeni televizorji v prodajalnah:)

darkz je izjavil:

Ne ne omogočajo teh formatov, kakor tudi Philips ne več, kateri je še najbolj dolgo omogočal te formate. Tile formati se načeloma tako več ne gledajo, tako, da je onemogočanje teh fomatov povsem logična.. Pa tudi kako drugače ni moč na Samsungu prikazat te formate, ker televizor enostavno ne omogoča teh kodekov.

po moje bi na PHILIPSu z aplikacijo sigurno lahko še predvajal vse mogoče seveda drugod ne,če njihove aplikacije tega ne podpirajo

Zgodovina sprememb…

darck je izjavil:

Tudi to ne vem zakaj niso recimo Philipsa PUS8506 nastavili z višjo svetilnostjo saj je proti LG UP7500 zgledal kot da ima toliko slabšo svetilnost a vemo kako svetilnost ima. Po vseh teh trgovinah mi tudi modeli od Sony XH90 ali X90J niso kaj drugače pritegnili kot nižji razred X80J podobno nekam isto samo verjetno potem tisto zatemnjevanje pa bi naredilo razliko samo pri nekih nogometnih prizorih ali podobnega pa ni nekih razlik

Zato ker ima Philips v tovarniških nastavitvah zelo slabo osvtlitev panela pa še kaj drugega, tako, da ga treba ročno nastavit na neko sprejemljivo raven.

Sasj android ima še aplikacije katere podpirajo vse mogoče

Ampak res kaj je z Samsung Q60A da je edini prikazoval tiste obrobe ob napisih in na vseh TV v trgovini se je predvajalo isto.

Zgodovina sprememb…

darck je izjavil:

Sasj android ima še aplikacije katere podpirajo vse mogoče

Da toda teh formatov z lanskimi modeli ni več možno spremljat, podobna zgodba kakor na drugih televizorjih kateri ne omogočajo DTS in Dolby Atmos zvoka. Pa tudi Dolby Visiona.
Ker televizor enostavno ne omogoča teh kodekov..

Pa OLED je izgledal totalno brez ostrine in to Sony A8 in A80J.To ko si videl je izgledalo ob napisih kot megleno in ne ostri napisi je LG UP7500 bil daleč od vseh najbolj nekako oster

kako je mogoče,da je cena Sony 43X81J 700 EUR v akciji a večji 50" pa 800EUR pa kaj je to z tem TV a serjejo zlato al kaj pa da je 500 EUR Sony43X80J je že dost velika cena ne pa toliko 200 eur več.

Zgodovina sprememb…

Nekateri proizvajalci so res prismojeni,da imajo take cene in prodajo par % namesto,da bi cene spustili in prodali ogromno več,SONY je pri tem butast.

darck je izjavil:

Pa OLED je izgledal totalno brez ostrine in to Sony A8 in A80J.To ko si videl je izgledalo ob napisih kot megleno in ne ostri napisi je LG UP7500 bil daleč od vseh najbolj nekako oster

Ne vem kaj si gledal in kje, toda, da ima Lg boljšo ostrino slike kakor Sony je že malo za lase privlečeno.. Saj sem napisal treba televizorje "nastavit tako kot teba" in jim ponudit enako kvalitetne vsebine potem pa se lahko delajo nekakšne primerjave.. Lahko, pa da sta Sonya imela panel v okvari.:D

Samo res to kar sem danes videl od OLED Sony A8 in A81J je razočaranje isto kot zadnjič v drugi trgovini LG C1. Televizor sploh ne izstopa od ostalih in ostrina je na ekstra kontra saj sem pred meseci bil v trgovini in gledal OLED Philips 706 in Sony A8H pa sta bila razred zase takoj si videl razliko a danes tega ni bilo.

darck je izjavil:

Samo res to kar sem danes videl od OLED Sony A8 in A81J je razočaranje isto kot zadnjič v drugi trgovini LG C1. Televizor sploh ne izstopa od ostalih in ostrina je na ekstra kontra saj sem pred meseci bil v trgovini in gledal OLED Philips 706 in Sony A8H pa sta bila razred zase takoj si videl razliko a danes tega ni bilo.

Philips ima tako najboljšo ostrino od vseh televizorjev, tako, da tukaj delat primerjave z drugimi tako nima smisla.. Pa tudi Sony ima načeloma odlično ostrino, toda kaj je tebe toliko zmotilo v tej ostrini ti ne znam drugače razložit, kakor sem ti že razložil.

Se prav spomnim takrat nazaj ko se je vrtela neka nadaljevanka na televizorjih in je OLED orenk boljše izgledal kot vsi ostali a danes začudo pa nič posebnega. Lahko rečem,da se mi je bolje zdel X81J kakor od obeh A8 ali A81J.

darck je izjavil:

Se prav spomnim takrat nazaj ko se je vrtela neka nadaljevanka na televizorjih in je OLED orenk boljše izgledal kot vsi ostali a danes začudo pa nič posebnega. Lahko rečem,da se mi je bolje zdel X81J kakor od obeh A8 ali A81J.

Pa saj so danes tudi že LED televizorji odlični, in se vsako leto še izboljšujejo:) Tehnologija gre naprej..

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Philips ima tako najboljšo ostrino od vseh televizorjev, tako, da tukaj delat primerjave z drugimi tako nima smisla.. Pa tudi Sony ima načeloma odlično ostrino, toda kaj je tebe toliko zmotilo v tej ostrini ti ne znam drugače razložit, kakor sem ti že razložil.

Tisto njihovo predvajanje na televizorjih v Bigbangu se je lepo videlo kako kateri TV prikaže ostrino tistih napisov in nekateri so izgledali slabše kot LG UP7500 SonyX81J in Samsung Q60A z namesto belimi napisi kar tanko črno obrobo. Ta Samsung je res imel ostrino orenk in morda zaradi tega je izgledalo kot črni obris okoli teh napisov. A oba Sony OLED pa mrk glede ostrine.

Kodrnusa ::

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

darkz je izjavil:

Ali je možno predvajati te formate iz kodija (na novejših android televizorjih), ker nekateri imamo se stare risanke in kake videe v teh formatih? Plus ali predvaja iz kodija normalno 4k filme? Se pravi da je čip v teh tevejih dost močen da to predvaja?
Meni se v kodiju na philipsu 2016 letnik filmi malo zatikajo in ni gledljivo. Pa me zanima ce je to sedaj rešeno na novih android televizorjih. Hvala za info.

Kar se tiče gledanja preko kodija, mislim, da isto ne bo delovalo.. Lahko pa se predvaja iz kakšnih zunanjih virov. Kar pa se tiče 4K vsebin deluje brez kakršnih težav na najnovejših Android televizorjih.

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče gledanja preko kodija, mislim, da isto ne bo delovalo.. Lahko pa se predvaja iz kakšnih zunanjih virov. Kar pa se tiče 4K vsebin deluje brez kakršnih težav na najnovejših Android televizorjih.

Moram iti sprobat v kako trgovino. Ni mi jasno zakaj ne bi delovalo v kodiju ker ima svoje kodeke.

Ce ima kdo novejsi tv philips ali sony z androidom pa ima voljo probat 4k, divx, xvid.. v kodiju mogoce? Misljeno je preko diska, ali usbja, ter mreže (dlna)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kodrnusa ()

Anney ::

Sem samo zate sprobal Brrip (.avi) in pa xvid (.avi), čeprav sta ta dva formata zame dinozavra.

Predvajanje preko mreže: (shared folder)
PLEX - predvaja oba normalno, s podnapisi.
KODI (Kodinerds verzija) - predvaja podnapisov iz mape ni prebral
JUST PLAYER - Predvaja s zatikanjem slike
VIMU Media player - predvaja oba, podnapisov iz mape ne prebere
NOVA Player - Predvaja oba normalno, s podnapisi
MX Player - Predvaja, podnapisov iz mape ne naloži, lahko se dodajo
VLC - Predvaja, podnapisov iz mape ne naloži, lahko se dodajo

Predvajanje iz USB diska:
NOTRANJI Predvajalnik - Nepodprto, dela zvok
KODI (Kodinerds verzija) - Predvaja oba normalno, s podnapisi
JUST PLAYER - Predvaja z zatikanjem slike s podnapisi (prebere .srt iz mape)
IMU Media player - predvaja oba, s podnapisi (prebere .srt iz mape)
MX Player - Predvaja predvaja oba s podnapisi (prebere .srt iz mape)
NOVA Player - Predvaja oba normalno, s podnapisi (prebere .srt iz mape)
NOVA Player - Predvaja oba normalno, s podnapisi (prebere .srt iz mape)
VLC - Predvaja oba normalno, s podnapisi (prebere .srt iz mape)

Nekje je težava s kodiranjem podnapisov (črka Č), verjetno se v playerjih nastavi, nisem spreminjal.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Super hvala za odgovor. Predvidevam da 4k in 1080p brez problema laufa prek vgrajenega in kodi, plex... Playeryev. Brez zatikanja, tekoce delovanje...

Anney ::

Tako je. Za uporabo Dolby visiona, pa trenutno laufa v plexu, just player, pa včasih vgrajen predvajalnik (odvisno od profila DoVi-ja). HDR10+ na vseh teh, za ostale nisem ziher, večina uporabljam Plex- Direct play.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Anney je izjavil:

Tako je. Za uporabo Dolby visiona, pa trenutno laufa v plexu, just player, pa včasih vgrajen predvajalnik (odvisno od profila DoVi-ja). HDR10+ na vseh teh, za ostale nisem ziher, večina uporabljam Plex- Direct play.

Hvala še enkrat za info..

skyform ::

andrej69 je izjavil:

Tale Samsung prikaže odlično sliko samo v filmaker modu:) Vse ostalo ni nič posebnega.. Pa tudi kar se tiče prikaza barv sem se malo poigraval in na čase barve izgledajo nenaravne..
Tudi samo osvetljenje ne presega recimo Lg-ja G2. Skratka tale Samsung ne bo nobena revolucija, evolucija kakor hočete napram ostalim letošnjim OLED televizorjem.. Saj vsi ki ste tako zagreti za tale Samsung, boste prej ali slej pristali na realnih tleh:)) Skratka mene osebno ni prepričal, da bi ga moral imeti za vsako ceno..

Mene je že tale videjo malo razočaral kar se tiče Samsungvega procesinga.

Če se že preko videja vidi, da ni kos Sonyjevem procesiranju slike potem je to res zelo opazno v živo. Še Brian je v videju omenil tole in tudi The B installer je rekel, da processing ni tak dober kot A90J. Škoda, meni je to ful pomembno, nočem, da mi TV pokaže majn teh finih detajlov kot moji trenutni TVji. Npr na levu je ful očitno, dalka, lasje, trava in pore na ljudeh pa te zadeve so noro detajlne na Sonyijih. Vse TVje ki sem imel doma noben ni prikazal toliko detajlov kot moji Sonyji. In še rekel je, da ima reality creation izklopljen v tem videju, pol pa Samsung res nima za burek kar se tiče finih detajlov. :8) Kot kaže bosta Sony in Philips še lep čas najboljša kar se tiče procesiranja slike.

Točno tale prvi videji v afriki tudi jaz vendo zalaufam ko primerjam TVje. Ta prvi z živalmi in Sony ima vedno toliko detaljov, da te glava peče sploh, tam ko tisti en lev leži zravn vode in so sluni v odzadju, še Philips 706 mu ni bil kos, sem moral dati na Philipsu ostrino na 7-8 da je bilo podobno potem oa so bile druge scene grde in ravno zato je Sony zmaga glede tega ker se prilagaja iz scene v sceno. Vsi ti fini majhni detajli so neverjetni, ko uporabiš reality creation in vidiš to v živo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

@skyform

Vsekakor Samsung pa tudi ostali ne bodo nikdar na nivoju Philipsa in Sonya kar se tiče procesiranja slike:)) Ker, če v tej zadevi veš za kaj se gre te teško kdo preseže.. Recimo Danny Tack se pri Philipsu ukvarja že več kot 20 let z Hardwersko in Softwersko tehnologijo, in je v tem času vsekakor dobil zelo potrebne izkušnje.. Pa tudi samega znanja ima veliko na tem področju. Verjamem, da je tudi pri Sonyu dokaj podobna zgodba. Ker kakor hitro pa se ekipa inžinerjev menja pa se to vsekakor pozna na sami tehnologiji.

Pa to je 4k HDR videjo, kakšna je še le razlika v SDR 1080p, oje. Baje, da ima S95B težave z strimi, da ga processing mantra pri strimanju. 1080p bluray ali dober rip je baje ok strimanje kot prek netflixa pa ga zaradi kompresije zjeza, tole se ne čuje obetavno. Kar nekaj postov sem že bral tudi na forumih, da procesing ni ravno najboljši sploh od tistih, ki imajo tudi Sony TV.

skyform je izjavil:

Pa to je 4k HDR videjo, kakšna je še le razlika v SDR 1080p, oje. Baje, da ima S95B težave z strimi, da ga processing mantra pri strimanju. 1080p bluray ali dober rip je baje ok strimanje kot prek netflixa pa ga zaradi kompresije zjeza, tole se ne čuje obetavno. Kar nekaj postov sem že bral tudi na forumih, da procesing ni ravno najboljši sploh od tistih, ki imajo tudi Sony TV.

Mislim , da sem okoli strimingov že pred časom opozoril okoli teh zadev.. Posebej imata tukaj težave tako Samsung pa tudi Lg, posebej pri modelih kateri ne uprabljajo Aplha-9 procesorja. Posebej zahtevni so za same procesorje strimi, ki so zelo kompresirani.. Tukaj več kot polovica televizorjev drugih proizvajalcev odpove:) Zato pa jaz zmeraj opozorjam, da sam panel še ne pomeni zmage pri sami kvaliteti slike:)) Lep primer so recimo Samsung, TCL, Lg, Hisense, ki imajo te težave, ker večinoma svoje tehnoogije usmerjajo na razvoj samih panelov in manj v razvoj samih slikovnih procesorjev.. Seveda pa sem prepričan, da se tudi na tem področju zelo trudijo, toda za takšne zadeve potrebuješ res zelo kvaliteten kader. Seveda je panel velik dejavnik pri kvaliteti slike, toda še zdaleč ne edini..! Tukaj je še zelo važno kako kvaliteten je video krmilnik itd.. Skratka za mene osebno, kar se tiče kvalitete slike je še vedno na prvem mestu Philps sledi Sony in nato še še Panasonic in Samsung . Potem pa pride na vrsto druga liga v kateri pa so ostali kot so: TCL, Hisense, Lg. Tukaj mislim na vse modele televizorjev ne samo na OLED:) Tukaj še dodatni popravek, recimo kakšen najvišji TCL MINI LED model se tudi lahko do neke mere, še primerja z določenimi modeli Philipsa in Sonya. Kar pa se ostalega tiče pa je zgodba več ali manj končana.

Jaz pa sem mnenja, da je razlika med Philipsovem in Sonyjevem procesiranjem slike bolj stvar okusa kot pa. da lahko rečeš eden je boljši kot drug. Tebi je Philips meni je Sony, oba imata vsak po svoje super procesiranje, ki jima ni nobena druga znamka kos.

LunKi ::

darck je izjavil:

Trgovine niso merilo. Poglej si na netu ta prav mode in mogoče kakšno hitro nastavitev, prinesi si ključek s 4k merodajnim contentom in pali. Primerjaj dva TVja tako v trgovini in boš vesel. C1 pride out of the box z nastavitvami, da izgleda res slab TV. Eco-bio-turbo mode je katastrofa za sliko. Daš vse na optimalno in boš 100% dobil tisto očesno masažo, ki jo tako iščeš :) Večinoma velja za vse TV-je višjega ranga, ker imajo kapacitete. Kaj pa ti veš koliko se prodajalci potrudijo pri nastavitvah. Lahko nič, lahko namenoma zmanjšajo ostale, da iztopa en model, ki ima najvišjo maržo, zalogo...

skyform je izjavil:

Jaz pa sem mnenja, da je razlika med Philipsovem in Sonyjevem procesiranjem slike bolj stvar okusa kot pa. da lahko rečeš eden je boljši kot drug. Tebi je Philips meni je Sony, oba imata vsak po svoje super procesiranje, ki jima ni nobena druga znamka kos.

Da tako kot si napisal:)

LunKi ::

Procesiranje slike kot kaj? Sharpness (nastavljiv, nerelevanten), barve (isto)...motion handling je pa zgodba zase in tukaj se vidi kateri TV iztopa. Najbolj je važno zakaj se TV uporablja. Jaz ga imam tudi za gaming 4K 120HZ 8bit in to more laufat s HDR ipd (LG C1). Samsung Q60 je imel v temu modu barve kot, da bi dal zaveso čez TV ne glede na ISF kalibracijo. Motion blur/banding je bil kot obisk pri Will Smithu.

Pa nekateri televizorji naredijo procesing slike malo drugače recimo pri nekaterih Samsung TV jaz vidim res orenk procesing samo kaj,ko je nekam čuden ni naravne slike.

LunKi je izjavil:

Procesiranje slike kot kaj? Sharpness (nastavljiv, nerelevanten), barve (isto)...motion handling je pa zgodba zase in tukaj se vidi kateri TV iztopa. Najbolj je važno zakaj se TV uporablja. Jaz ga imam tudi za gaming 4K 120HZ 8bit in to more laufat s HDR ipd (LG C1). Samsung Q60 je imel v temu modu barve kot, da bi dal zaveso čez TV ne glede na ISF kalibracijo. Motion blur/banding je bil kot obisk pri Will Smithu.

Pomeni, da je na vseh področjih odličen od kontrasta, prikaza barv, ostrine, gibanja slike itd.. Kot je tukaj opisano.

neocodexx ::

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Mislim , da sem okoli strimingov že pred časom opozoril okoli teh zadev.. Posebej imata tukaj težave tako Samsung pa tudi Lg, posebej pri modelih kateri ne uprabljajo Aplha-9 procesorja. Posebej zahtevni so za same procesorje strimi, ki so zelo kompresirani.. Tukaj več kot polovica televizorjev drugih proizvajalcev odpove:) Zato pa jaz zmeraj opozorjam, da sam panel še ne pomeni zmage pri sami kvaliteti slike:)) Lep primer so recimo Samsung, TCL, Lg, Hisense, ki imajo te težave, ker večinoma svoje tehnoogije usmerjajo na razvoj samih panelov in manj v razvoj samih slikovnih procesorjev.. Seveda pa sem prepričan, da se tudi na tem področju zelo trudijo, toda za takšne zadeve potrebuješ res zelo kvaliteten kader. Seveda je panel velik dejavnik pri kvaliteti slike, toda še zdaleč ne edini..! Tukaj je še zelo važno kako kvaliteten je video krmilnik itd.. Skratka za mene osebno, kar se tiče kvalitete slike je še vedno na prvem mestu Philps sledi Sony in nato še še Panasonic in Samsung . Potem pa pride na vrsto druga liga v kateri pa so ostali kot so: TCL, Hisense, Lg. Tukaj mislim na vse modele televizorjev ne samo na OLED:) Tukaj še dodatni popravek, recimo kakšen najvišji TCL MINI LED model se tudi lahko do neke mere, še primerja z določenimi modeli Philipsa in Sonya. Kar pa se ostalega tiče pa je zgodba več ali manj končana.

Ja, to za streaming mene sploh ne zanima ker je itak kvaliteta u podnu. Še posebej se to pozna v temnih prizorih ki so polni kockic in artefaktov, kar pokvari bistvo oleda, vendar po drugi strani ravno na oledu še najlepše izpade, vsaj če primerjam Philipsov PUS in OLED serijo, velika izboljšava na oledu, ne samo na streamu, tudi na blurayu ripu z visokim bitratom se je opazila razlika.

Če nabaviš oled da boš gledal bluray ripe, potem glede tega ni strahu kater model boš vzel, streami so pa itak streami... Tu si že v štartu izbral slabšo kvaliteto slike in tudi zvoka, zakaj bi potem iskal dlako v jajcu še na tvju..

skyform je izjavil:

Če se že preko videja vidi, da ni kos Sonyjevem procesiranju slike potem je to res zelo opazno v živo. Še Brian je v videju omenil tole in tudi The B installer je rekel, da processing ni tak dober kot A90J. Škoda, meni je to ful pomembno, nočem, da mi TV pokaže majn teh finih detajlov kot moji trenutni TVji. Npr na levu je ful očitno, dalka, lasje, trava in pore na ljudeh pa te zadeve so noro detajlne na Sonyijih. Vse TVje ki sem imel doma noben ni prikazal toliko detajlov kot moji Sonyji. In še rekel je, da ima reality creation izklopljen v tem videju, pol pa Samsung res nima za burek kar se tiče finih detajlov. :8) Kot kaže bosta Sony in Philips še lep čas najboljša kar se tiče procesiranja slike.

Točno tale prvi videji v afriki tudi jaz vendo zalaufam ko primerjam TVje. Ta prvi z živalmi in Sony ima vedno toliko detaljov, da te glava peče sploh, tam ko tisti en lev leži zravn vode in so sluni v odzadju, še Philips 706 mu ni bil kos, sem moral dati na Philipsu ostrino na 7-8 da je bilo podobno potem oa so bile druge scene grde in ravno zato je Sony zmaga glede tega ker se prilagaja iz scene v sceno. Vsi ti fini majhni detajli so neverjetni, ko uporabiš reality creation in vidiš to v živo.

Glede tega se pa ne bi čisto strinjal, da je to pomembno. Še posebej ne, če povečuješ ostrino na tvju. Si kdaj pogledal tale video?

Jaz se tu strinjam z Vincentom, da dodatno ostrenje prej škodi sliki kot koristi je tu prikazano par primerov kjer jo začne kvariti. Če pa imaš tako rad tako hudo ostrino da šteješ pore in dlake v nosu, je to sicer spet bolj stvar okusa, ampak na takšni ostini boš zagotovo imel tudi nekaj nepravilnosti na drugih področjih.

Za moje pojme je pri tvju - oledu najbolj pomembno:

1. Peak brightness, in hkrati s tem povezana naslednja točka:
2. ABL agresivnost in odzivnost ABLja (novi C2 modeli npr. imajo dodaten lag ki malo zamuja napram C1, vsaj v factory firwarih, je to že en minus C2ju)
3. Tone mapping v SDR in HDR (moram pohvaliti Philipsa še posebej v SDR>"HDR" tone mappingu)
4 Near-black-level handling (čim manj black crusha in fini nadzor nad near blacks - tu sem izredno zadovoljen kar ponuja LG)
5 Tinting - čistost panela, barvna natančost (pohvala mojem Philips oledu, razočaranje nad LG)
6 Interpolacija (Philips 805, torej 2020 model, mogoče so novi boljši: malo preagresiven, tudi na standard presetu prihaja do artefaktov, movie profil doda ogromno motion blura ampak je še najbolj spremeljiv, cinema profil pa, še posebej na oledu, malce preveč "cuka", glede tega še nisem videl idealnega tvja, ampak mi to niti ni tako pomembno kot zgornje točke)

Ostrina? S tem nikoli nisem imel težav. Če gledaš dober vir, daš lahko vsakega od teh tvjev ostrino na 0, in bo dobro izgledalo, vsaj meni. Jaz imam tudi raje malce ostrejšo sliko vendar ne preveč.

Meni osebno je ostrina slike ena izmed poglavitnih lastnosti televizorja. Se pa strinjam, da ne sme biti preveč moteča, temveč takšna kot mora biti. Jaz imam recimo doma Philipsa in Panasonica, in Panasonic nima nikakršne ostrine kar je že tako znano.. In, če sem recimo gledal kakšne vsebine prej na Philipsu, in sem potem šel gledat določene vsebine na Panasonic je res opazna razlika:)) Je pa res, da je Panasonic nekoliko boljši pri prikazu barv. To pa zato, ker je Pansonic nekoliko novejši model in pa sam algoritem za prikaz barv ima Panasonic tako odličen. Če pa recimo primerjam model 8505 ali 8506, pa Panasonic ni več v kakšni prednosti. Toda mi barvna reprodukcija ne odtehta ostrine slike.. Kar pa se tiče Philips OLEDA 805 in same interpolacije, imajo lanski posebej pa letošnji Philips modeli to precej izboljšano:) Kakor tudi black crush in ostale zadeve.. Edino kjer je pri Philipsu še prostor za napredek je sam banding, tu nekaj malega zaostajajo za Sonyem in Lg-jem.

V tem prispevku se vidi,da je pri OLEDU X80K v določenih primerih preveč modra barva povdarjena a včasih pa spet ne in dobro zgleda KAKO to?????
Se da na OLED nastaviti,da ni tako orenk povdarjena modra barva????

preveč modre barve X80K vsaj za moje pojme.

preveč modre barve X80K vsaj za moje pojme.

preveč modre barve

preveč modre barve

Potem vmes se pa vidi,da ima Samsung S95B nekam čudne barve a je mogoče premaknjena nastavitev da tako izgledajo

nekam čudne barve S95B

nekam čudne barve S95B

S95B

S95B

S95B  čudna barva

S95B čudna barva

čudna barva S95B

čudna barva S95B

S95B

S95B

Na tej sliki se pa vidi kako S95B prikaže več zvezd na nebu čeprav slika vleče kar nekam bolj na rdeče.

zvezde na nebu in rdečkasta slika S95B

zvezde na nebu in rdečkasta slika S95B

@darckto smo že dali kar nekaj krat skozi, da je to kamera, WRGB OLED izpade moder preko kamere QD OLED pa rdeč, v živo sta pa skor identična. Ni niti približno tako kot vidiš to, čist vse barve so kot treba.

andrej69 je izjavil:

Meni osebno je ostrina slike ena izmed poglavitnih lastnosti televizorja. Se pa strinjam, da ne sme biti preveč moteča, temveč takšna kot mora biti. Jaz imam recimo doma Philipsa in Panasonica, in Panasonic nima nikakršne ostrine kar je že tako znano.. In, če sem recimo gledal kakšne vsebine prej na Philipsu, in sem potem šel gledat določene vsebine na Panasonic je res opazna razlika:)) Je pa res, da je Panasonic nekoliko boljši pri prikazu barv. To pa zato, ker je Pansonic nekoliko novejši model in pa sam algoritem za prikaz barv ima Panasonic tako odličen. Če pa recimo primerjam model 8505 ali 8506, pa Panasonic ni več v kakšni prednosti. Toda mi barvna reprodukcija ne odtehta ostrine slike.. Kar pa se tiče Philips OLEDA 805 in same interpolacije, imajo lanski posebej pa letošnji Philips modeli to precej izboljšano:) Kakor tudi black crush in ostale zadeve.. Edino kjer je pri Philipsu še prostor za napredek je sam banding, tu nekaj malega zaostajajo za Sonyem in Lg-jem.

Meni tudi je ostrina ful pomembna in ni tak kor nekateri mislijo, da so vsi TVji enaki tudi pri blurayih ali ripih. Panasonic še v 4k ne prikeže enako detajlov kot Sony in Philips 1080p ripi so pa kar slabši kot na Sony in Philips.

Zgodovina sprememb…

@neocodexx sem videl tale Vincentov videjo in jaz se z njem ne strnjam. Jaz ne maram TVje na sharpness 0 no pri Sonyju imam default 50 kar je kot 0 pri ostalih ampak imam reality creation vklopljen. Jaz nisem taki hardcore purist kot Vincent, zakaj bi gledal megleno sliko, če si jo lahko postrim in ti še najbrž nisi videl kako reality creation dela, ni kot pri Philipsu, ki poostri celo sliko ampak slika ostane vseeno naravna neizumetničena, poostri samo določene dele, seveda jo lahko tudi izumetničiš, če ga preveč nažgeš ampak lahko štelaš super natančno od 0 do 100, drugače pa reality creation na auto dela izredno dobro.

Pa to, ko si rekel, da so blurayi ali ripi na vseh TVjih oz OLEDih enaki, da je vseeno kaj vezmeš to sploh ni res, ti tak maš Philipsa, ko je oster in vredi upskejla, pokaže vredi detajle. Ko boš enkrat imel zravn Panasonic boš videl o čem govorim. Tudi v 4K 80gb ripih ne prikaže enako detajlov, pa tudi 20gb ali več 1080p. V 1080p je slike precej drugačna sploh ni določenih detajlov, manjkajo pore na ljudeh, texture na skalah, ostrina v travi laseh in podobno in ko se enkrat navadiš, da ti je 1080p skor kot 4k in vidiš vse te detajle ne moreš na slabše. Sam upskeljing je slabši, lahko imaš na Philipsi ostrino 0 in na Sony reality cretion off in se vseeno vidijo ti detajli, ki se na Panasonicu enostavno ne vidijo in lahko delaš kaj hočeš, ni samo v ostrini ampak sam upskejling koliko detajlov ven zvleče in Panasonic ni nikjer. Samsung pa Lg sta malo boljša kot Kot Panasonic ampak niti približno na nivoju Sonyja in Philipsa. Velika prednost Sony in Philipsa je d alahko uživaš tudi v strimih, ker jih tako dobro odelata da ne rabiš vse gledat v 80gb fajlih, netflix zgleda legendarno na vseh mojih Sonyjih in tusi na Philips 706 je, Panasonic Gz950 pa daleč od tega.

Zgodovina sprememb…

XS!D3 ::

Tsunamii je izjavil:

Kdaj bodo 75' ce pocenile...oz cenejse? Se kaj ve ..2 -3 leta ? Ciljam na 3k za 75'..utopično..?

Sej so se že, Sony 77A83J dobiš za 2900 v Slo, enako LG 77C1, medtem ko je B1 celo 2,5k. Celo 83 se dobi za dobrih 4k. Govorim o lanskih modelih, če hočeš top notch latest and greatest, bo še 65 dražji.

@darck pa to glede zvezd, vsi sodobni OLEDI prikažejo zvezde v takih scenah. S tem imajo bolj težave nekateri FALD in mini ledi. Moj A8 prikaže vse zvezde v tej sceni in tudi Philips 706 jih je. Zakaj se tu na A80K ne vidijo ne vem. Najbrž je kamera kriva, morda je S95K toliko bolj svetel v tej sceni, da kamera ni zajela zvezde od A80K, sicer so spodaj levi in tla videt bolj svetla na A80K, odzadaj gore pa na S95B, čist drugačn tonemaping imata TVja v tej sceni kot zgleda. V glavnem A80K ziher prikaže vse zvezde.

Zgodovina sprememb…

cekr ::

Vsi, ki jamrate za aplikacijami na LG:
pri novejših/boljših Goldstarjih je mlinček že toliko močan, da WEB brskalnik že lahko pohendla večino zadev, ki delujejo v brskalnikih. Najnovejša verzija brskalnika je tudi kolikor toliko posodobljena. Če je stran narejena kot PWA, sploh ne opaziš, da ni nativ app.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zakaj niso pri LG zraven njihovega znaka dali še kako zlato zvezdo saj v prevedenem Goldstar to tudi pomeni,mislim da bi nekako dobro izpadlo. LG z zlato zvezdico ali pa zvezda notri pa napis LG

cekr ::

Sama znamka "Goldstar" ni bila ravno pojem dolgega in kvalitetnega delovanja aparatov. Smetišča lahko povejo svoje.
Sedaj je to drugače. Sedaj je konglomerat, ki dela vse.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Ajnstajn` ::

Bil sem v big bangu v BTC in sem se navdušil nad tremi oz. štirimi oledi.
Mogoče kdo ve, kako je ime modelu, od phillipsa, ki je tam na hodniku, ko je sedežna? (3 isti so, različne velikosti)
Nisem nikjer videl razstavlenega samsunga S95B, a ga majo?
Drugače pa sonny A90J je tudi hud. Zdajle nekje pride novejsi model?
//

Ajnstajn` je izjavil:

Bil sem v big bangu v BTC in sem se navdušil nad tremi oz. štirimi oledi.
Mogoče kdo ve, kako je ime modelu, od phillipsa, ki je tam na hodniku, ko je sedežna? (3 isti so, različne velikosti)
Nisem nikjer videl razstavlenega samsunga S95B, a ga majo?
Drugače pa sonny A90J je tudi hud. Zdajle nekje pride novejsi model?

Kar se tiče Philipsa so rastavljeni OLED model 935 in 805.

d3mon3 ::

Mi zna kdo razložit kje je težava pri 65OLED935:

do danes se nikoli ni pojavljalo zatikanje pri predvajanju 4k bluray filma iz usb diska in internega predvajalnika, danes pa kar naenkrat štekanje na polno?? WTF?

Naložim KODI, kjer je neprimerljivo manj zatikanja ampak še vedno se na momente pojavi na sredini nek krogec in v njem številke, ki gredo proti 100?
««
97 / 139
»»