Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi

lazni ::
prvo za filme, sedaj imam hisense 65"
drugo bo tudi ps5 priklopljen gor da, bojda da bo podpiral 120hz osveževanje pri 4k.
P5 res na papirju omogoča 120Hz pri 4k, toda v praksi ima preslab Hardwer, tako, da ne bo omogočal 120Hz.. Če pa že bo, po prej ali slej skurilo ta Hardwer:)
Pa tudi zelo malo iger omogoča 120Hz.. Tako, da je to zopet marketing..
A to je tudi marketing? Pismo, a sploh obstaja kakšna stvar, ki ni marketing razen Philipsa?
Poglej zaradi mene lahko kupi karkoli, za kar misli, da mu bo najbolje delovalo z P5.. Toda bo razočaran, ko bo poskusil določene igre in videl, da to ni kar je pričakoval:))
Kaj pa naj kupi po tvoje? Kateri je trenutno najboljši TV na trgu v kombinaciji s PS5?

andrej69 ::
Andrej ti stalno zavajaš s svojimi prispevki.
Če že lepiš videje od Vincenta (ki je zame eden od najbolj kredibilnih virov) na forum, vsaj nalepi najbolj aktualne.
Tudi on je mnenja da so Phillipsovi OLEDI slabši od ostalih. S tem da so tukaj imel 935, ki ima boljši procesor slike kot 805 (ki je cenovno primerljiv z CX ampak še vedno dražji) čeprav po specifikacija naj bi imela oba isti procesor P5 4. generacije (spet zavajanje kupcov s strani Philipsa)
Zaključek je da pri Philipsu dobiš manj za več denarja kot pri konkurenci.
Kar se tiče letošnjega Shootouta OLED televizorjev sem že nekaj napisal v drugi temi:) In kar se tiče P5 procesorja ni nikakršnega zavajanja.. Procesor na modelu 805 temelji na enojnem čipu, dočim ima procesor na modelu 935 dvojni čip:)

Na uradni strani proizvajalca je pri obeh navedeno sledeče:
Tehnologija za slikovne pike: P5 z umetno inteligenco (AI)
Nikjer ni omenjen enojni ali dvojni čip. Jaz po tem smatram da dobim isto pri obeh TVjih, pa dejansko ne dobim.
Nikjer ni omenjen enojni ali dvojni čip. Jaz po tem smatram da dobim isto pri obeh TVjih, pa dejansko ne dobim.

easyrider3 ::
A je tako težko najti nekaj televizorjev kateri so za igranje PS5 in ve se tudi da je verjetno čisto vsepovsod postavljen LG OLED CX za najboljši televizor za igranje PS5.
Best TV for Gaming 2020: The Best Gaming TVs for PS5 and Xbox Series X
---https://www.ign.com/articles/best-tv-fo...
---https://www.gamesradar.com/best-tv-for-...
---https://www.gamespot.com/articles/best-...
LG OLED CX je kot najboljši televizor za igranje PS5 in Xbox Series X

Eden procesor je označen kot AI, drugi pa AI+ . Lahko pa si tukaj pogledaš določene razlike.
Tukaj pa imaš video, pa si lahko pogledaš poplno razlago ..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

Še enkrat ponavljam na uradni strani proizvajalca sta oba označena enako, brez kakšnega plusa.
Meni je to jasno, zanima me samo andrejevo mnenje, ki je proti CXu.
easyrider3 je izjavil:
A je tako težko najti nekaj televizorjev kateri so za igranje PS5 in ve se tudi da je verjetno čisto vsepovsod postavljen LG OLED CX za najboljši televizor za igranje PS5.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lazni ()

Še enkrat ponavljam na uradni strani proizvajalca sta oba označena enako, brez kakšnega plusa.
easyrider3 je izjavil:
Včasih moraš pogledat še kakšno drugo stran razen uradne:)

OK potem se strinjaš da so na Philipsovi uradni strani objavljeni netočni oz. netransparentni podatki, LG CX pa da je letos najboljša gaming televizija. Kul

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lazni ()

Machete ::
Gaming na CX je nekaj najboljšega za namazanim kruhom. Iščem težave z VRR in jih ne najdem. Slika se mi še ni trgala ali trokirala s kakim stuterjem. Prav tako nisem še nikoli zgubil slike, kar naj bi bila ena od izvirnih težav. Je pa res, daje tudi za rtx 3080 4K@120 pri maxed out nastavitvah za aktualne 3D AAA igre skoraj nedosegljivo.
Bo pa gotovo C11 C12 še kaj popravil in prežvečil vseh 48 Gbps.
Minus: debilen interface, napol defekten HDMI out of the box - edini na zadnji strani panela, nikavo shranjevanje profilov, ogaben daljinec iz leta 1996, dolgo polno stojalo (prej sem imel daljince, kontroler, miške pod TV, sedaj ni placa), zaguljeno nastavljenje, da slika zgleda naravno z barvami za igre, desktop+web in filme.
Plus: gaming ready, refresh rate, input lag, track pointer na daljincu, OLED :)
(Smart funkcij ne uproabljam, ker je pač PC stalno gor).
Minus: debilen interface, napol defekten HDMI out of the box - edini na zadnji strani panela, nikavo shranjevanje profilov, ogaben daljinec iz leta 1996, dolgo polno stojalo (prej sem imel daljince, kontroler, miške pod TV, sedaj ni placa), zaguljeno nastavljenje, da slika zgleda naravno z barvami za igre, desktop+web in filme.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

zlabra ::
Gaming na CX je nekaj najboljšega za namazanim kruhom. Iščem težave z VRR in jih ne najdem. Slika se mi še ni trgala ali trokirala s kakim stuterjem. Prav tako nisem še nikoli zgubil slike, kar naj bi bila ena od izvirnih težav. Je pa res, daje tudi za rtx 3080 4K@120 pri maxed out nastavitvah za aktualne 3D AAA igre skoraj nedosegljivo.
Thx za obširen review, maš 55 al 65, pa kolk si plačal za tv če ni skrivnost :=)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zlabra ()

fpbs ::
Eden procesor je označen kot AI, drugi pa AI+ . Lahko pa si tukaj pogledaš določene razlike.
Kar pomeni, da ima samo 935 izboljšano anti burn-in zaščito.

The replacement for the hugely successful and popular 934 adopts the same P5 with AI picture processing as the 805/855 above. However, it also adds an all-new technology that can greatly help to reduce screen retention or burn-in issues. Called Advanced Logo Detection, it can find and asses any static images on a screen, such as a TV channel logo or videogame UI. They will then be reduced in brightness, which will in turn reduce the possibility of screen burn-in

Malo se potrudi pa malo bolje poglej:) Sicer pa, da ti olajšam AI ima eden čip, AI+ pa ima dvojni čip.
Zakaj si pa tako skrivnosten? Bolj, ko se trudim, bolj mi je jasno da modela 805/855 še nimata vgrajene podobne antiburn-in zaščite, kot jo imajo LGeji že nekaj let.

zlabra: 55, 1300
+ ena super moteča stvar je: stalen pop-up obvestilo v zg. desnem kotu (instant game response activated (takojšnji odziv igre je zagnan)), vsakič ko osveži signal. To se, če uporabljaš kot monitor in alt tabaš, menjaš kak source, vsakič ko minimiziraš igro ali spremeniš resolucijo, zbudiš desktop iz screen saverja.. dogaja po več 10x na uro lahko. Tudi nekaj sekund potem lebdi, in ne vidiš poklikat win ikon za minimiziranje ali zaprtje programa, kakega taba v browserju.. nekaj sekund kar je moteče.
+ ena super moteča stvar je: stalen pop-up obvestilo v zg. desnem kotu (instant game response activated (takojšnji odziv igre je zagnan)), vsakič ko osveži signal. To se, če uporabljaš kot monitor in alt tabaš, menjaš kak source, vsakič ko minimiziraš igro ali spremeniš resolucijo, zbudiš desktop iz screen saverja.. dogaja po več 10x na uro lahko. Tudi nekaj sekund potem lebdi, in ne vidiš poklikat win ikon za minimiziranje ali zaprtje programa, kakega taba v browserju.. nekaj sekund kar je moteče.

Malo se potrudi pa malo bolje poglej:) Sicer pa, da ti olajšam AI ima eden čip, AI+ pa ima dvojni čip.
Zakaj si pa tako skrivnosten? Bolj, ko se trudim, bolj mi je jasno da modela 805/855 še nimata vgrajene podobne antiburn-in zaščite, kot jo imajo LGeji že nekaj let.
Vsi proizvajalci imajo že nekaj let vsak svojo tehnologijo za burn-in, toda Philips je letos razvil povsem novo tehnoogijo, ki bo dejansko resnično onemogočila burn-in:)) Je pa res, da ima to tehnologijo samo model 935.

Katera pa je ta tehnologija? Kaj počne, da dejansko onemogoči. Ker 100% safe je kar pogumna trditev.

Katera pa je ta tehnologija? Kaj počne, da dejansko onemogoči. Ker 100% safe je kar pogumna trditev.
Tukaj si lahko pogledaš od 5:45 dalje..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

igričarji potrebujejo se ve kaj kaj če njim televizor z ekstra zaščito proti burn in ko nimajo HDMI 2.1 4K 120 Hz VRR.......
To je isto kot da kupiš serijski model avtomobila in greš na Rally tekmovanje kjer imaš isti model prirejen za tekmovanje . Evo tako to je pri igričarjih in dirkačih
To je isto kot da kupiš serijski model avtomobila in greš na Rally tekmovanje kjer imaš isti model prirejen za tekmovanje . Evo tako to je pri igričarjih in dirkačih

Vsi proizvajalci imajo že nekaj let vsak svojo tehnologijo za burn-in, toda Philips je letos razvil povsem novo tehnoogijo, ki bo dejansko resnično onemogočila burn-in:)) Je pa res, da ima to tehnologijo samo model 935.
No pretiravat pa ni treba. To kar je letos v 935 imajo podobno ostali že dalj časa. Zaenkrat še nisem zasledil testa, kako se na tem področju odnese 935. Je pa znano da je v preteklosti Philips na tem področju kar zaostajal za konkurenco.

No pretiravat pa ni treba. To kar je letos v 935 imajo podobno ostali že dalj časa. Zaenkrat še nisem zasledil testa, kako se na tem področju odnese 935. Je pa znano da je v preteklosti Philips na tem področju kar zaostajal za konkurenco.Zakaj si pa tako skrivnosten? Bolj, ko se trudim, bolj mi je jasno da modela 805/855 še nimata vgrajene podobne antiburn-in zaščite, kot jo imajo LGeji že nekaj let.Vsi proizvajalci imajo že nekaj let vsak svojo tehnologijo za burn-in, toda Philips je letos razvil povsem novo tehnoogijo, ki bo dejansko resnično onemogočila burn-in:)) Je pa res, da ima to tehnologijo samo model 935.
Točno tako. LG ima to vgrajeno v namenskem AI procesorju za OLEDe že najmanj 3 leta. In tu pri Philipsu ne vidim nobene nove tehnologije, ampak je samo kopija LGeja, s tem da je LG v teh treh letih zadevo še posodabljal.

Kezman91 ::
Zdravo...
Pri nakupu OLED TVja je dobro dokupiti dodatno garancijo?
Kakšna je verjetnost, da gre pri OLEDu kaj narobe? obstaja kakšna statistika ...
Kakšna je verjetnost, da gre pri OLEDu kaj narobe? obstaja kakšna statistika ...

Zdravo...
Narobe ti gre lahko edino z zaslonom vsaj v večina primerov je to neki problem in nasploh je pri vseh televizorjih to največji problem če že je.

easyrider3 je izjavil:
Zdravo...
Narobe ti gre lahko edino z zaslonom vsaj v večina primerov je to neki problem in nasploh je pri vseh televizorjih to največji problem če že je.
Prevod? :)

easyrider3 je izjavil:
Zdravo...
Sem pred nakupom in ne vem ali se splača podaljševati garancijo.
Je OLED bolj "dovzeten" za napake kot ostali paneli ali ne?

hdx ::
Zdravo...
Na redditu pišejo, da jim je LG zamenjal zaslon v primeru burn in-a popolnoma zastonj, tudi če ni bilo garancije.
Če garancija pokrije burn in, potem je verjetno pametno dokupiti, ker ne vem kako je pri nas z menjavo.

Burninu se je pametneje izogniti s preventivnimi nastavitvami in uporabo, kot pa računati na gratis menjavo, po izkušnji enega ali dveh uporabnikov na reditu, po možnosti čez lužo.

hdx ::

Gatsu ::
Kar kupujte Philipsova jajca ki vam jih konstantno brez penalov tukaj promovira Andrej69. Filips žal pol kurca ne da na posodabljanje faking 2 let starih modelov in potem pride do situacije ko ti Netflix dela na max 540P.... Men je sicer po 2 tednih začel spet delat normalno, ampak vprašanje kolk časa preden bo šlo spet kej po zlu. Modeli se sam hvaljo z nekim ultra super duper P5 procesorjem, da bi pa redno izdajali popravke ipd ter nadgrajevali Android na zadnjo verzijo pa jok brate odpade. 2 let star model je za njih očitno odpisan in jih boli kurac za kupce.
vir
vir

Burninu se je pametneje izogniti s preventivnimi nastavitvami in uporabo, kot pa računati na gratis menjavo, po izkušnji enega ali dveh uporabnikov na reditu, po možnosti čez lužo.
In kako to narediš, če ni skrivnost? Če imaš rešitev, boš osrečil ogromno ljudi po svetu
Vklopiš vse zaščitne funkcije, ki ti jih TV ponuja (zatemnitev statičnih logotov, napisov, zamik pikslov, screensaver..). Če gledaš izključno v temnem prostoru oz. ponoči, zmanjaš kontrast, OLED light in pa svetlost. Če si PCjaš, paziš, da ti ne obvisi predolgo na dekstopu, da ga mogoče malo premešaš vsake toliko, skivaš taskbar, če igraš igre s stalnim HUDom, da daš 'refresh screen' program vsake toliko.
Več pa ti povem lahko čez par let, če je to efektivno. Naj bi bilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

scipascapa je izjavil:
Jaz Philipsa če mi ga dajo zastonj ne vzamem.
Jaz 65" 935 takoj vzamem če mi jo kdo da.

Jazon ::
scipascapa je izjavil:
Jaz Philipsa če mi ga dajo zastonj ne vzamem.
Vsaka znamka ima v vsakem modelu neke pomanjkljivosti. Doma imam trenutno vse tri znamke TVjev (Sc, Ph, Lg) in če že, bi se najprej znebil LG-ja, zaradi res glupega vmesnika.

Amdforce ::

cekr ::
Meni sta pa webos in magic remote super.
Hiter UI je vredu. Ko pa poženeš kakšen APP, pa hitro vidiš, kako hudo je strojno podhranjen. Govorim o C9. Lahko da je novejši CX kaj boljši. Za aparate über 2k€ to ni opravičljivo.
V tem rangu bi pričakoval tudi daljinec na višjem nivoju. Ne neko igračko iz 80ih.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cekr ()

XS!D3 ::
Kater app ti dela počasi? Malo čudno se mi zdi, da bi bil C9 podhranjen. Meni EON TV na B7 (torej serijo nižje in dve generaciji nazaj od C9) dela hitreje kot na večini Android TVjev z izjemo kakšnega Shielda.

blackmack ::
Glede napake pri Philipsu je verjetno kriv mediatekov čipset ki ima varnostno luknjo in je DRM level zaradi tega downgradan. Bo treba počakat na popravek od Mediateka.
Glede updejtov so dokaj ažurni, in je tudi ogromno starih TVjev dobilo posodobitev na Android 8 in 9. Moram pa priznat, da sedaj ko združujejo platformo 2019/2020 se jim je prikradlo nekaj osnovnih napak na 2019 seriji, na 2020 je OK. Ampak verjamem, da bo urejeno ker je do sedaj vedno bilo.
Da pa o Androidu na Sony ne govorimo, kjer jim na dragih TV-jih ne supe uredit niti, da bi bil WiFi ter Youtube stabilen.
Glede updejtov so dokaj ažurni, in je tudi ogromno starih TVjev dobilo posodobitev na Android 8 in 9. Moram pa priznat, da sedaj ko združujejo platformo 2019/2020 se jim je prikradlo nekaj osnovnih napak na 2019 seriji, na 2020 je OK. Ampak verjamem, da bo urejeno ker je do sedaj vedno bilo.
Da pa o Androidu na Sony ne govorimo, kjer jim na dragih TV-jih ne supe uredit niti, da bi bil WiFi ter Youtube stabilen.

Ne mislim ponovno zanetit vojne. To smo dali skozi že neštetokrat. Vsak kitajski shit ima boljši strojni del od sodobnih tv-jev neglede na sistem.
V pisarni imam AndroidTV in WEBOS. Oboje je za današnje čase lahko huda sramota. Govorim o aparatih über 2kEUR. Sistema sta, kakršna pač sta. Ne more pa programer reševati šparanja pri "vijakih". Še posebno, ker je takšnih programerjev, ki znajo in imajo čas optimirat, zadevo zelo malo. Najmanj kar je, se hardvera ne dimenzira v nulo, ker prej ali slej pride neka zadeva, ki je prehuda. Ne moreš pa teh aparatov menjat vsakega pol leta zato, ker je nekdo vgradil samo 1,2...GB Razumljivo v poceni mlinčke ne boš dal hi-end komponent. V dražjih pa tega vprašanja ne bi smelo biti. Še posebno ker se gre za par EUR.
Mogoče nekateri niste dovolj kritični, ste zadovoljni. Tisti, ki izhajamo iz računalništva, smo pa zgroženi.
WEBOS je proti Andoridu palček. Je na ravni "neumnih" OS-ov. Zato tudi občutek, da bolj gladko teče. Samo zaganjanje aplikacij in ostale šare, ki sloni predvsem na moči samega osnovnega procesorja in količini rama je pa porazen. Ne govorim o zadevah, ki jih prevzamejo namenski procesorji, dekoderji (npr Netflix). Tu nimam pripomb. Že kakšen Plex pa se hitro pokaže z zatikanjem. Ne me loviti. Zadeva deluje. Vendar vedno je lahko nekaj več.
Največji poraz je pa WEB Browser oz. karkoli to že je. Mene bi bilo sram vključit takšno zadevo.
Pa še o samem WEBOS UI. Ne vem, koliko LG vlaga v to. Bi pa lahko imel neko skupino praktikov, ki bi lahko kakšne funkcije malo poenostavila/izpilila.
Recimo: Zakaj hudiča je treba za preklop zvočnega izhoda pritisnit po 5x? Zakaj je treba za preklope med različnimi viri(sat, antena...) hodit v meni?
Včasih imam občutek, da so nekatere funkcije vključene samo kot številke.
Res škoda, ker drugače bi lahko C9 po sliki, zvoku dobil takoj 10/10.
V pisarni imam AndroidTV in WEBOS. Oboje je za današnje čase lahko huda sramota. Govorim o aparatih über 2kEUR. Sistema sta, kakršna pač sta. Ne more pa programer reševati šparanja pri "vijakih". Še posebno, ker je takšnih programerjev, ki znajo in imajo čas optimirat, zadevo zelo malo. Najmanj kar je, se hardvera ne dimenzira v nulo, ker prej ali slej pride neka zadeva, ki je prehuda. Ne moreš pa teh aparatov menjat vsakega pol leta zato, ker je nekdo vgradil samo 1,2...GB Razumljivo v poceni mlinčke ne boš dal hi-end komponent. V dražjih pa tega vprašanja ne bi smelo biti. Še posebno ker se gre za par EUR.
Mogoče nekateri niste dovolj kritični, ste zadovoljni. Tisti, ki izhajamo iz računalništva, smo pa zgroženi.
WEBOS je proti Andoridu palček. Je na ravni "neumnih" OS-ov. Zato tudi občutek, da bolj gladko teče. Samo zaganjanje aplikacij in ostale šare, ki sloni predvsem na moči samega osnovnega procesorja in količini rama je pa porazen. Ne govorim o zadevah, ki jih prevzamejo namenski procesorji, dekoderji (npr Netflix). Tu nimam pripomb. Že kakšen Plex pa se hitro pokaže z zatikanjem. Ne me loviti. Zadeva deluje. Vendar vedno je lahko nekaj več.
Največji poraz je pa WEB Browser oz. karkoli to že je. Mene bi bilo sram vključit takšno zadevo.
Pa še o samem WEBOS UI. Ne vem, koliko LG vlaga v to. Bi pa lahko imel neko skupino praktikov, ki bi lahko kakšne funkcije malo poenostavila/izpilila.
Recimo: Zakaj hudiča je treba za preklop zvočnega izhoda pritisnit po 5x? Zakaj je treba za preklope med različnimi viri(sat, antena...) hodit v meni?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cekr ()

Ne mislim ponovno zanetit vojne. To smo dali skozi že neštetokrat. Vsak kitajski shit ima boljši strojni del od sodobnih tv-jev neglede na sistem.
Pa ti si pameten k radio in neki računalničar verjetno zaljubljenec v Android al kaj podobnega. Dej stručko povej zakaj mi je danes na Philipsu PUS 7354 televizor ostal brez zvoka po ponovnem vklopu. Zvok je deloval edino na aplikaciji Youtube nikjer drugje ne niti ne iz škatlice T-2 niti iz zunajne antene programov niti iz reciverja kateri je priklopljen preko optičnega kabla. K sreči sem bil v službi in se je žena doma ukvarjala z tem sranjem in na koncu vendarle zmagala in dobila nazaj zvok da so otroci lahko gledali. Samo sranje se dogaja od zadnjih posodobitev butastega ANDROIDA ali butastega televizorja Philips.
Sedaj treba že iskati drugi televizor da se tega znebim in kaj mislite katerega naj bi kupil ????? Tega Philipsa pa bom itak skuril da bo pregorel čez dolgo in povprek in tisto zavarovanje SE ZGODI mi bo lepo pokrilo ta pokvarjeni Philips.
Da ti android deluje najbolje kar se da mora biti tudi ta prav aparat. Imam sedaj kitajski telefon Xiaomi in mi zaenkrat deluje bolje kakor vsi do sedaj,Sony telefon je crknil zaradi posodobitev pa potem povejte kaj je zanič android ali telefon,eden je.

Cekr je zadel žebljico na glavico.

skyform ::
Kar kupujte Philipsova jajca ki vam jih konstantno brez penalov tukaj promovira Andrej69. Filips žal pol kurca ne da na posodabljanje faking 2 let starih modelov in potem pride do situacije ko ti Netflix dela na max 540P.... Men je sicer po 2 tednih začel spet delat normalno, ampak vprašanje kolk časa preden bo šlo spet kej po zlu. Modeli se sam hvaljo z nekim ultra super duper P5 procesorjem, da bi pa redno izdajali popravke ipd ter nadgrajevali Android na zadnjo verzijo pa jok brate odpade. 2 let star model je za njih očitno odpisan in jih boli kurac za kupce.
vir

easyrider3 je izjavil:
Pa ti si pameten k radio in neki računalničar verjetno zaljubljenec v Android al kaj podobnega. Dej stručko povej zakaj mi je danes na Philipsu PUS 7354 televizor ostal brez zvoka po ponovnem vklopu. Zvok je deloval edino na aplikaciji Youtube nikjer drugje ne niti ne iz škatlice T-2 niti iz zunajne antene programov niti iz reciverja kateri je priklopljen preko optičnega kabla. K sreči sem bil v službi in se je žena doma ukvarjala z tem sranjem in na koncu vendarle zmagala in dobila nazaj zvok da so otroci lahko gledali. Samo sranje se dogaja od zadnjih posodobitev butastega ANDROIDA ali butastega televizorja Philips.
Sedaj treba že iskati drugi televizor da se tega znebim in kaj mislite katerega naj bi kupil ????? Tega Philipsa pa bom itak skuril da bo pregorel čez dolgo in povprek in tisto zavarovanje SE ZGODI mi bo lepo pokrilo ta pokvarjeni Philips.
Da ti android deluje najbolje kar se da mora biti tudi ta prav aparat. Imam sedaj kitajski telefon Xiaomi in mi zaenkrat deluje bolje kakor vsi do sedaj,Sony telefon je crknil zaradi posodobitev pa potem povejte kaj je zanič android ali telefon,eden je.
Nebi rekel, da je to androdi kriv ampak prej Philips, ne vem no na Sonyju se to ne dogaja, sem posodobil XE9005 na android 9 za katerega je bilo rečeno, da sploh ne bo dobil android 9, ker ima zastarel cortex čip in dela kljub temu po posodobitvi boljše kot prej. Danes sem pa posodobil XG9505 z popolnoma novo posodobitvijo, vse dela kot keks, z vsako posodobivtivjo so TVji hitrejši in stabilnejši, tako da ne vem kaj Philips mučka. Tudi na avforums je dosti pritožb glede posodobitve pri Philipsu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()

Za težave AndroidaTV je kriv samo Google. Namesto, da bi postavil ene par IF stavkov v minimalno konfiguracijo in jih še pošteno dvignil, pustijo, da se firme igrajo z živci kupcev. To kar dajejo notri v aparate je odpad izpred desetih let. Verjetno se Kitajcem valja na tone čipov, ki jih nimajo kam dat. Potem jih pa firme, ki popajo "zveneča" imena na ohišja, dobijo zastonj. Še nisem nikjer slišal kakšne dobre besede o Mediatek drobovini.