Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi
XS!D3 ::
Sorry, narobe razumel. Uglavnem ja, večina original 4K BDjev je 40GB+ in tudi moj B7 zna ob tem zakašljat. Sem imel pa že v štartu plan to laufat iz AppleTVja.
leiito ::
Meni pri zelo velikih fajlih včasih za par sekund počepne wifi, ki prenaša vsebino z NASa na ATV in na tivi, začuda pa niso nikoli problem niti največji Dolby Vision Atmos fajli z Netflixa ali iTunes.
Btw, za zelo velike fajle je rešitev prenesti jih na ATV z VLCjem, ampak si omejen s 64GB, težko razumem zakaj ni na ATV opcija vsaj 128.
Btw, za zelo velike fajle je rešitev prenesti jih na ATV z VLCjem, ampak si omejen s 64GB, težko razumem zakaj ni na ATV opcija vsaj 128.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()
Meni pri zelo velikih fajlih včasih za par sekund počepne wifi, ki prenaša vsebino z NASa na ATV in na tivi, začuda pa niso nikoli problem niti največji Dolby Vision Atmos fajli z Netflixa ali iTunes.
Bitrate na Netflixu (tudi pri 4K DolbyVision) je še vedno kar manjši kot blurayi, pa pomojem drži konkreten buffer, da so težave z networkom manj opazne. Jaz sicer do sedaj na AppleTVju nisem imel problemov, je pa res, da imam vse skupaj na kablu in vrtim v Infuse playerju. Sem imel prej non-4K verzijo 64GB, pa sem potem 4K vzel kar 32GB, ker nisem imel potrebe po večjem lokalnem storageu.
Gatsu ::
Netflix ima bitrate max cca 16Mbit. Problem 4K BR ripov je pa ta, da bitrate ni konstanten in ti lepo tekoče deluje tud film velik 40GB dokler ne pride kaka bolj zahtevna sekvenca in začne štekat za popizdit... Sem že gledal en 40GB velik film, ki je cel čas laufal gladko, hkrati pa sem imel težave z cca 30GB velikim v akcijskih sekvencah. Zdej si pač filme dam na USB3 disk in deluje BP...
ATV, HTPCji in ShieldTV pa teh težav seveda nimajo ker imajo vsi gigabit mrežne in dovolj zmogljive procesorje da to shendlajo.
ATV, HTPCji in ShieldTV pa teh težav seveda nimajo ker imajo vsi gigabit mrežne in dovolj zmogljive procesorje da to shendlajo.
"The effectiveness of Philips second generation P5 picture engine may sometimes be subtle with real-world content, but it gives this set an edge when it comes to playing in SDR 4K or HD."
Zanimiva strategija Philipsa, vejo da pri real world HDR vsebinah ne morejo parirati Dolby Visionu in ta del pustijo pri miru, P5 pa namenijo upscalingu low res in SDR vsebin v HDR. Zveni zanimivo, imajo pri Harvey Normanu ali kje drugje v Lj 803 ali 903 za testirat? Ker če to res dobro dela, vzamem nazaj nekaj kritik na račun P5, niti Sony ni uspel razviti prepričljive SDR HDR konverzije, inovativnost gre pač pohvaliti, ne glede na znamko ali geografsko poreklo.
Zanimiva strategija Philipsa, vejo da pri real world HDR vsebinah ne morejo parirati Dolby Visionu in ta del pustijo pri miru, P5 pa namenijo upscalingu low res in SDR vsebin v HDR. Zveni zanimivo, imajo pri Harvey Normanu ali kje drugje v Lj 803 ali 903 za testirat? Ker če to res dobro dela, vzamem nazaj nekaj kritik na račun P5, niti Sony ni uspel razviti prepričljive SDR HDR konverzije, inovativnost gre pač pohvaliti, ne glede na znamko ali geografsko poreklo.
andrej69 ::
Je že kdo kje najdu najboljše nastavitve za Philips 55OLED803?
Tukaj imaš.
Picture Mode: Movies
Color: 50
Contrast: 30-70
Sharpness: 1-2 *
Brightness: 50
Color / Color Enhancement: From
Color / Color gamut: Normal
Color / Color Temperature: Warm
Contrast / Constrast mode: Optimized for images
Contrast / Perfect Natural Reality: Off / Minimum *
Contrast: HDR Perfect: Off-Medium *
Contrast: Dynamic Contrast: Off
Contrast / Video contrast: 100
Contrast / light sensor: Off
Contrast / Gamma: 0 – 2
Sharpness / Ultra Resolution: Off / On *
Sharpness / Noise reduction: Minimum
Sharp Image / MPEG Artifact reduction: Minimum
Motion / Motion Style: Movies / Standard
Zakaj bi dal Perfect Natural Reality na Minimum ali celo Off, a ni to kao najjača stran 803-ke?
andrej69 ::
Zakaj bi dal Perfect Natural Reality na Minimum ali celo Off, a ni to kao najjača stran 803-ke?
Seveda je, toda ta algoritem je tako močan, da, če bi nastavil na višji nivo bi bilo že moteče..Seveda pa lahko vsak sam preizkusi kaj mu najbolj odgovarja.
Saj podobna zgodba je pri gibanju slike kar se tiče Philips televizorjev, kjer moraš isključit Pefect Natural Motion in vklopit samo Clear LCD motion opcijo.
Tudi pri drugih proizvajalcih se ta opcija mora večinoma isklopit. Nekaterih opcij, ni potrebno imet za vsako ceno vklopljenih:)
Modro, postopoma, da se telo navadi, isto kot pri avtu, ne moreš se prvi dan v S-mode vozit.
Evo danes sem dobil Philips 55OLED803 in po večurnen nastavljanju in testiranju imam malo mešane občutke...
Slika je res super, tako filmi kot HDR igre na PS4 Pro izgledajo fenomenalno. Žal pa je cel kup pizdarij z zvokom preko HDMI-ARC na malo starejši Denon AVR-1700, saj Netflix in Prime video forsirata nek DD+ kljub temu da imam v nastavitvah multichannel(bypass) kar je par ur dejansko delovalo, potem pa ko sem se matral usposobit predvajanje 4K BR remuxov se je pa tehnika odločila da ne bo več sodelovala... Na Sony tvju sem mu samo dopovedal da moj receiver tega DD+ ne folga in je bil mir.
Šokiran sem pa da default mediaplayer ne zmore tekoče predvajat 4K BR remuxov preko USB3 diska, kaj šele mreže - na to niti nisem računal, ker noben Android TV nima dovolj zmogljivega proca za to sfolgat... Ampak da pa močnejši proc v tem Philipsu ne folga filmov ki jih Son XE8096 gladko predvaja je pa šokantno. Upam da je to programski problem in da rešijo. No VLC in MX Player te filme predvajajo gladko a žal ne dobim drugega kot stereo na receiver... Medtem ko privzeti player pa lepo dostavi DD 5.1
Slika je res super, tako filmi kot HDR igre na PS4 Pro izgledajo fenomenalno. Žal pa je cel kup pizdarij z zvokom preko HDMI-ARC na malo starejši Denon AVR-1700, saj Netflix in Prime video forsirata nek DD+ kljub temu da imam v nastavitvah multichannel(bypass) kar je par ur dejansko delovalo, potem pa ko sem se matral usposobit predvajanje 4K BR remuxov se je pa tehnika odločila da ne bo več sodelovala... Na Sony tvju sem mu samo dopovedal da moj receiver tega DD+ ne folga in je bil mir.
Šokiran sem pa da default mediaplayer ne zmore tekoče predvajat 4K BR remuxov preko USB3 diska, kaj šele mreže - na to niti nisem računal, ker noben Android TV nima dovolj zmogljivega proca za to sfolgat... Ampak da pa močnejši proc v tem Philipsu ne folga filmov ki jih Son XE8096 gladko predvaja je pa šokantno. Upam da je to programski problem in da rešijo. No VLC in MX Player te filme predvajajo gladko a žal ne dobim drugega kot stereo na receiver... Medtem ko privzeti player pa lepo dostavi DD 5.1
Evo danes sem dobil Philips 55OLED803 in po večurnen nastavljanju in testiranju imam malo mešane občutke...
Pojma nimam, kako naj bi ti passthrough ali mutlich PCM delal preko ARC, ker zadeva enostavno nima dovolj pasovne širine. Delovalo bi kvečemu preko eARCja, ampak nikjer ne vidim, da bi TV in receiver to podpirala, lahko pa da sem kaj spregledal. Preveri.
V končni fazi ugotoviš, da itak rabiš zunanjo kišto, da dobiš ven tako sliko kot zvok, kot je treba. Prej kot se s tem sprijazniš in nabaviš Shielda ali AppleTV 4K, boljše je :) Največji minus pri Shieldu je, kar se mene tiče, nezmožnost avtomaskega spreminjanja dinamičnega kontrasta (+ frame rate - slednje naj bi delalo tudi v Kodiju na Shieldu, če se ne motim) glede na content, in pa manjko Dolby Visiona. AppleTV 4K ima sicer druge omejitve ampak mi bolj odgovarja, vsaj playback BluRayev (v Infuse playerju) dela, tako kot se šika, in imaš poleg Netflixa (kjer za razliko od Shielda deluje tudi DV, če ti ga TV podpira) tudi offical app za HBO GO ter Amazon Prime.
@XS!D3: eARC rabiš za HD zvok ala Dolby True HD in DTS-HD! DD 5.1 in DTS pa čist lepo delata preko arc. In tud na tem tvju delata razen v Prime in Netflixu bp. Sej pol sem se udal in prklopu preko optike na receiver in zdej dela.
@XS!D3: eARC rabiš za HD zvok ala Dolby True HD in DTS-HD! DD 5.1 in DTS pa čist lepo delata preko arc. In tud na tem tvju delata razen v Prime in Netflixu bp. Sej pol sem se udal in prklopu preko optike na receiver in zdej dela.
Potem sem pa narobe razumel, kaj si želel povedat z multichannel(bypass) glede na to, da naj bi DD+ delal. Naveden DD ali DTS (izgubno kompresiran) in stereo PCM bi morali seveda delat tudi preko ARC ja (isto kot preko optike), medtem ko za multichannel PCM ali passthrough TrueHD/DTS MA (brezizgubno kompresiran multich audio) ni dovolj bandwidtha.
Preko HDMI bi moral receiver javit kaj podpira in kaj ne, tako da gre tu očitno nekaj narobe, če ti receiver res ne podpira DD+, TV pa ga vseeno pošilja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: XS!D3 ()
DINAMIK ::
fpbs ::
Ja, to je najnovejši, sodobno dizajniran, Philipsov Power Protecting podaljšek, predvsem namenjen za souporabo letošnjih Philips TV modelov.
JamesBond ::
Še jaz bom pokomentiral Philips OLED. Slika je res super, noro, prvič po letu 2007 da sem zamejla TV in da je res ful razlika. Jaz nisem nek expert za te stvari ampak tole je res užitek gledat.
Kar se pa android tv tiče in na splošno tv vmesnik.. je pa poraz. Groza. Hočeš glasnost stišat pa traja sto let, tudi če imaš zunanji vir priklopljen. Če hočem vir zamenjat traja tako dolgo, da se na tipko odzove, da ne vem če naj potegnem tv ven iz elektrike pa spet prižgem, ko bi bilo verjetno prej. Čudno mi je, da je nekdo potrdil, da gre tak izdelek na prodajne police.
Kar se pa android tv tiče in na splošno tv vmesnik.. je pa poraz. Groza. Hočeš glasnost stišat pa traja sto let, tudi če imaš zunanji vir priklopljen. Če hočem vir zamenjat traja tako dolgo, da se na tipko odzove, da ne vem če naj potegnem tv ven iz elektrike pa spet prižgem, ko bi bilo verjetno prej. Čudno mi je, da je nekdo potrdil, da gre tak izdelek na prodajne police.
@JamesBond kaj imaš Philips OLED 803? Lahko bo bolje, ko pride nadgradnja na Oreo...,važno,da ti slika odgovarja in je top.Huje bi bilo ,če bi dal 2k za njega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DINAMIK ()
fpbs ::
@JamesBond kaj imaš Philips OLED 803? Lahko bo bolje, ko pride nadgradnja na Oreo...,važno,da ti slika odgovarja in je top.Huje bi bilo ,če bi dal 2k za njega.Tudi Oreo mu nebo nič pomagal. TV ima "Android chipset slightly too weak", in občasno zašteka. Težave se bodo s časoma samo še stopnjevale.
@JamesBond kaj imaš Philips OLED 803? Lahko bo bolje, ko pride nadgradnja na Oreo...,važno,da ti slika odgovarja in je top.Huje bi bilo ,če bi dal 2k za njega.Tudi Oreo mu nebo nič pomagal. TV ima "Android chipset slightly too weak", in občasno zašteka. Težave se bodo s časoma samo še stopnjevale.
Ma kako lahko podomače povedano je*bejo kupce..,pa tisti čip stane par eur!
pos9002 imam, chipset je enak
Ja tega sem sprobaval in zaradi wifija,povezljivosti določenih naprav in počasnosti me je razočaral.Kaj slika v SDju je pa vredu?Na 5ih kar sem porobaval v trgovini je bila v Sdju slika zelo žalostna!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DINAMIK ()
edi45 ::
KODI si dol potegni. VLC in MX player in ta default player, ki pride nameščen gor so sranje. Nimam problemov pri predvajanju 1080p in 4k blurayov tudi remux. Sem imel dosti več problemov pri xe8596.
kralnahribu ::
Pozdravljeni
Sem ravnokar hotu naročt Philips 55OLED803 pri telekomu,zdaj pa imam mešane občutke.
ne branim se dodatnih mnenj
Lp
Sem ravnokar hotu naročt Philips 55OLED803 pri telekomu,zdaj pa imam mešane občutke.
Lp
javaman ::
Česa te je strah? Slika je res odlična, praktično zanemarljiv vertikal banding (sem presenečen, posnetek sledi kmalu), prav tako ni špricanja bele barve pri skoraj čisti črni (1%, 3%, 5% - poglej si link). Zvok je OK. Nimam zunanjega ozvočenja, ampak zgleda, da je potrebno uporabiti optični kabel?! Pri predvajanju piratskih videov ni napačno razmisliti o kakšni zunanji rešitvi. Meni VLC na 4K/HDR MKV ne trza, bom pa še sprobal Kodija. Netflix je nujno zlo (prihajajo kmalu slovenski podnapisi) , za Amazon prime se pa pe odločam oz. prvih 6 mesecev je itak 3 EUR. 4K slika je odlična. HDR filmi tudi. Težko opažam poslabšanje na Full HD v primerjavi z 4K. Slika super vidna z vseh kotov. Neverjetno. Prekrasne barve, sem pa mogoče preveč na žive mahnjen ... za zdaj. Je pa SD pač SD in Philips nekako uspeva... itak se ne more pri tem primerjati s starinami.
Android: Je OK. Ni kompliciran za uporabo. Mogoče bi lahko bil malo hitrejši. Recimo, da je to tako, kot bi šel iz Nokije 5110 na Android telefon. Upam, da bo Oreo pohitril sistem. Lahko pa rečem, da rabi 49PUS6501 okoli 10s za prvi zagon YouTuba, 803 pa 6s.
Slabosti: Media player se je nekajkrat sesul med predvajanjem SD vsebine. Ko se sesuje, v resnici ne gre v HOME, kar zamerim. Vidiš le črn ekran, ki pa je tolk dobro črn, da pomisliš na to, da se je TV ugasnil. Potem pa opaziš, da ni rdeče lučke, pa nato pritisneš HOME gumb na daljincu. Največja zamera pa gre QWERTY tipkovnici. Na starem Philipsu 43PUS6501 dela OK, tukaj pa ne. Upam, da je problem v firmware od daljinca in da bo popravljen. Ali pa garancvija? Sem drugače izklopil Google Films, tako da ni več občasnih pojavljanj predlogov, da kupim kakšen film (še zmeraj sumim pritisk na kakšno tipko?!?).
Če potegnem črto: odličen TV za gledanje. Še posebej za 1080 eur. Če ne bi bile te cene, bi se odločal med Panasonicom, LG in Sonyjem. Po pravici povedano, na Philipsa nisem niti pomislil.
Android: Je OK. Ni kompliciran za uporabo. Mogoče bi lahko bil malo hitrejši. Recimo, da je to tako, kot bi šel iz Nokije 5110 na Android telefon. Upam, da bo Oreo pohitril sistem. Lahko pa rečem, da rabi 49PUS6501 okoli 10s za prvi zagon YouTuba, 803 pa 6s.
Slabosti: Media player se je nekajkrat sesul med predvajanjem SD vsebine. Ko se sesuje, v resnici ne gre v HOME, kar zamerim. Vidiš le črn ekran, ki pa je tolk dobro črn, da pomisliš na to, da se je TV ugasnil. Potem pa opaziš, da ni rdeče lučke, pa nato pritisneš HOME gumb na daljincu. Največja zamera pa gre QWERTY tipkovnici. Na starem Philipsu 43PUS6501 dela OK, tukaj pa ne. Upam, da je problem v firmware od daljinca in da bo popravljen. Ali pa garancvija? Sem drugače izklopil Google Films, tako da ni več občasnih pojavljanj predlogov, da kupim kakšen film (še zmeraj sumim pritisk na kakšno tipko?!?).
Če potegnem črto: odličen TV za gledanje. Še posebej za 1080 eur. Če ne bi bile te cene, bi se odločal med Panasonicom, LG in Sonyjem. Po pravici povedano, na Philipsa nisem niti pomislil.
Česa te je strah? Slika je res odlična, praktično zanemarljiv vertikal banding (sem presenečen, posnetek sledi kmalu), prav tako ni špricanja bele barve pri skoraj čisti črni (1%, 3%, 5% - poglej si link). Zvok je OK. Nimam zunanjega ozvočenja, ampak zgleda, da je potrebno uporabiti optični kabel?! Pri predvajanju piratskih videov ni napačno razmisliti o kakšni zunanji rešitvi. Meni VLC na 4K/HDR MKV ne trza, bom pa še sprobal Kodija. Netflix je nujno zlo (prihajajo kmalu slovenski podnapisi) , za Amazon prime se pa pe odločam oz. prvih 6 mesecev je itak 3 EUR. 4K slika je odlična. HDR filmi tudi. Težko opažam poslabšanje na Full HD v primerjavi z 4K. Slika super vidna z vseh kotov. Neverjetno. Prekrasne barve, sem pa mogoče preveč na žive mahnjen ... za zdaj. Je pa SD pač SD in Philips nekako uspeva... itak se ne more pri tem primerjati s starinami.
meni ta tipkovnica ni sprva delala, sem že mislil nazaj poslat daljinca na garancijo, potem pa sem nekje zasledil updejt za to in po updejtu je začelo delat tak kot mora
KODI si dol potegni. VLC in MX player in ta default player, ki pride nameščen gor so sranje. Nimam problemov pri predvajanju 1080p in 4k blurayov tudi remux. Sem imel dosti več problemov pri xe8596.
V sredo nisem utegnu še Kodi probat. Včeraj sem ga potem inštaliral in res gladko predvaja vse 4K remuxe ki jih imam trenutno. Sem si potem pogledal Solo: A star wars story in je slika res fenomenalna. Črnina kot je bi bil niti slučajno sposoben prikazat celo moja bivša Pioneer Kuro plazma. Samo zvok je pa občasno še vseeno nekaj štekal. Je pa šansa da je krivec Receiver, ki dejansko že dlje časa nagaja.
Problem z Netflixom in Amazon Prime sem tudi rešil in sicer z optičnim kablom. Kdo je kriv da mi ARC jebe bom pa tud kmalu ugotovil, saj bo treba nabavit nov receiver, ker trenutni tko al tko nagaja pa še niti 4K kaj šele HDR ne podpira, tak da moram imet vse preko tvja priklopljeno in posledično zgubim HD zvočne formate.
Btw a je že kdo najdu kako se znebit zgornjih dveh vrstic android vmesnik (whats new in philips). Na Sony android tvjih se to v menijih z lahkoto izklopi, tukaj pa kar nekaj android nastavitev manjka. Jaz ne rabim in nočem imet nič druzga kot apps vrstico ter nastavitev pod njo. Na ta način se tud zelo pohitri cel sistem. Na Sony tvjih je brez da to narediš vmesnik res za popizdit počasen.
kralnahribu je izjavil:
Pozdravljeni
Lp
Ne se ustrašit zaradi mojih težav. So lahko tudi posledica neujemanja receiverja in tvja. Preko optičnega kabla zvok deluje bp. Če pa nimaš dodatnega ozvočenja ima pa tale tv itak ene boljših zvočnikov. Slika je pa res fenomenalna, da ne omenjam kako dobra stvar je ambilight še posebej pri kakih risanih filmih. Za to ceno je nobrainer odločitev. Po redni ceni pa itak raje LG C7/B8/C8
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gatsu ()
V sredo nisem utegnu še Kodi probat. Včeraj sem ga potem inštaliral in res gladko predvaja vse 4K remuxe ki jih imam trenutno. Sem si potem pogledal Solo: A star wars story in je slika res fenomenalna. Črnina kot je bi bil niti slučajno sposoben prikazat celo moja bivša Pioneer Kuro plazma. Samo zvok je pa občasno še vseeno nekaj štekal. Je pa šansa da je krivec Receiver, ki dejansko že dlje časa nagaja.
Problem z Netflixom in Amazon Prime sem tudi rešil in sicer z optičnim kablom. Kdo je kriv da mi ARC jebe bom pa tud kmalu ugotovil, saj bo treba nabavit nov receiver, ker trenutni tko al tko nagaja pa še niti 4K kaj šele HDR ne podpira, tak da moram imet vse preko tvja priklopljeno in posledično zgubim HD zvočne formate.
Btw a je že kdo najdu kako se znebit zgornjih dveh vrstic android vmesnik (whats new in philips). Na Sony android tvjih se to v menijih z lahkoto izklopi, tukaj pa kar nekaj android nastavitev manjka. Jaz ne rabim in nočem imet nič druzga kot apps vrstico ter nastavitev pod njo. Na ta način se tud zelo pohitri cel sistem. Na Sony tvjih je brez da to narediš vmesnik res za popizdit počasen.
kralnahribu je izjavil:
Pozdravljeni
Lp
Ne se ustrašit zaradi mojih težav. So lahko tudi posledica neujemanja receiverja in tvja. Preko optičnega kabla zvok deluje bp. Če pa nimaš dodatnega ozvočenja ima pa tale tv itak ene boljših zvočnikov. Slika je pa res fenomenalna, da ne omenjam kako dobra stvar je ambilight še posebej pri kakih risanih filmih. Za to ceno je nobrainer odločitev. Po redni ceni pa itak raje LG C7/B8/C8
Pod nastavitvami aplikacij se lahko znebiš vseh aplikacij, katere nočeš in si pustiš samo kar rabiš, recimo youtube, netflix in amazon. Se da izklopit ja ta "what's new". Zvočniki so solidni na tem TVju, vendar uporabljam dodatno ozvočenje z denon avr receiverom preko HDMI ARC in nimam nobenega problema. Ne vem no, za B/C8 ne morem komentirat, vendar ko sem maja letos kupoval TV, bi dobil B7 za cca 150€ manj vendar, je imel Philips lepšo sliko in bolj naravne barve, zato sem vzel pos9002. In hotel sem tudi sprobat ambilight in sem bil res pozitivno presenečen. Nastavi si ga v "gaming mode" je nekaj čisto drugačnega, dosti bolj dinamično, kot na ostalih nastavitvah. Sam sem ga nastavil junija na gaming mode, ko sem kupil ps4 pro in še nisem nazaj nastavil, ker mi je tak bolj všeč.
Gaming nastavitve niso za filme ker ima prenasičene nenaravne barve in preveč ostrine. Je pač preset za igre, pa še zanje jaz nastavim nazaj na naravne barve. Čez sliko itak nimam ene same kritike. Sam zvok me jebe, pa še to lahk da receiver serje. Mrbit grem že dans po Denon AVR-X1400H ki je znižan na 350 ker je pač lanski model. Podpira pa praktično vse kar rabim in še več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gatsu ()
Gaming nastavitve niso za filme ker ima prenasičene nenaravne barve in preveč ostrine. Je pač preset za igre, pa še zanje jaz nastavim nazaj na naravne barve. Čez sliko itak nimam ene same kritike. Sam zvok me jebe, pa še to lahk da receiver serje. Mrbit grem že dans po Denon AVR-X1400H ki je znižan na 350 ker je pač lanski model. Podpira pa praktično vse kar rabim in še več.
Ne, jaz sem mislil gaming mode nastavitev za ambilight, ker je dejansko dosti boljše, dosti bolj dinamično spreminja barve in tudi povsem ugasne ledice, ni tako kot pri ostalih načinih. Slike nisem nikoli spreminjal v gaming mode, tudi ko sem igral kaj, ker je bila grša slika in me je motilo. Imam točno tega, x1400h in sem zelo zadovoljen z njim.
krepki ::
javaman kje si ti izklopil Google Films drugač pa pri meni se vklopi na tipki tv na daljincu.
Verjetno misliš iz normalnega (npr. Full HD) videa v 'HDR'?
Primer je ta zadnji pirati iz karibov iz Netflixa:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: javaman ()
Pa še ne-HDR Full HD iz Siol Box-a:
Glede na to, da upscaling pomeni preslikavo iz nižje loćljivosti v visoko (SD -> 4K ali Full HD -> 4K), dodajam še SD programe:
Glede na to, da upscaling pomeni preslikavo iz nižje loćljivosti v visoko (SD -> 4K ali Full HD -> 4K), dodajam še SD programe:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: javaman ()
Verjetno misliš iz normalnega (npr. Full HD) videa v 'HDR'?
Najbolj uporabna bi bila slika istega prizora z Perfect Nature ali kako se že imenuje in z izklopljeno funkcijo, da se vidi kako funkcija spremeni sliko.
Idealno pa bi bilo videti isti frame z nativnim HDR, po možnosti z dinamičnim metadata, Dolby Vision ali HDR10+, isti frame brez HDRja in s Perfect Nature simulacijo.
Mnenja o učinkovitosti so namreč deljena, eni zelo hvalijo, drugi trdijo, da deluje pretirano in nenaravno. Najbrž tudi stvar okusa, nekateri radi gledajo v Vivid mode-u, tudi če je je manj naravna slika.
Na žalost je nemogoče na Netflixu najti nekaj, kar je v HDR in ne-HDR istočasno.
Bom zvečer naredil več slik (PN na off, min, med in max).
Bom zvečer naredil več slik (PN na off, min, med in max).