» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
25 / 137
»»

leiito ::

Na Netflixu ne, lahko pa isto vsebino snameš na torentu in primerjaš s HDR.

blackmack ::

Super, je kar lepo homogen panel. Lahko, da se še bo izboljšal po čistilnih algoritmih.

Zgodovina sprememb…

Gatsu ::

Evo nabavil Denon AVR-X1400H ga priklopil in isto... preko HDMI-ARC še vedno sfukan zvok iz Netflixa in Prime video. Medtem ko iz Kodija in PS4 bitstream dela perfektno DTS in DD 5.1 Preko optičnega seveda deluje tudi iz Netflixa in Prime Videa. Pa mi je ko sem TV priklopil na začetku delalo perfektno vse. Je pa res da ne vem če je blo to pred al po updejtu na zadnjo verzijo FW.

Pa tale Prime Video aplikacija je na Philipsu tudi slabše optimizirana kot na Sony XE8096. Občasno dejansko komaj sfolga dekodiranje in pa seveda manjka HDR ki na Sony deluje.

Btw ima kdo HTPC na katerem mu deluje 4K HDR?

Jaz streamam 4k HDR preko PCja z Kodi in MadVR na TV.

Zgodovina sprememb…

In kako si to nastavil? Ker sem v svoj HTPC dal GT 1030 pa mi nikakor ne rata usposobit da bi tekoče laufal 4K HDR filmi. CPU je pa res en švoh in sicer AMD A8-3850, sam to neb smel bit problem, ker je grafa tiska ki je sposobna sama dekodirat HEVC.

Video spustiš preko dxva copy back preko lav filtrov. za hdr signal pa poskrbi madvr. Ta je tudi super za upscale vsega na 4k resolucijo.

Google kodi dsplayer, kodi madvr ...

Je pa res kar nastavljanja, pa pol še problem s filtri s podnapisi, ampak se da vse nastavit.

Zgodovina sprememb…

Eto, tako kot smo rekli že parkrat, če hočeš po cele dneve šraufat, je Philips pravi naslov, če se hočeš pa voziti, boš šel pa najbrž kam drugam, kjer vse dela že takoj iz škatle.

blackmack je izjavil:

Video spustiš preko dxva copy back preko lav filtrov. za hdr signal pa poskrbi madvr. Ta je tudi super za upscale vsega na 4k resolucijo.

Google kodi dsplayer, kodi madvr ...

Je pa res kar nastavljanja, pa pol še problem s filtri s podnapisi, ampak se da vse nastavit.

Ja sej sem šel čez te vodiče sam sem gledal diapozitive... Če pa te 4K HDR filme zalaufam z navadnim kodijem na taisti mašini pa laufajo tekoče, sam pač HDRja ni. Tko da mi ni nič jasno kje je problem.

Daj no leiito, saj pa je vrašal kako se gleda HDR preko HTPC-ja.

V LAV si nastavil DXVA copy back dekodiranje? HDR se ti na tv sploh vklopi? HDMI imaš nastavljen na 4:4:4? Kako dolg je HDMI kabel?

krepki ::

Jaz sem na ATV4K moral zamenjat dva HDMI kabla,da sem dobil željeno kabel mora podpirat 60Hz takega sem sicer kupil ampak ni bilo dovolj sem nato nabavil tale kabel in vse dela v nulo.
https://www.belkin.com/us/p/P-AV10175/

Saj zato mu pišem glede dolžine kabla. Zraven pa še more podpirat, ker drugač z HDR ne bo nič. Lahko da mu bo namizje kazalo pri 60hz 4:4:4, ko bo pa poslalo HDR bo pa samo tema al pa štekanje, cukanje in utripanje.
Ti preverjeno delajo https://www.amazon.de/gp/product/B00JWS... mislim da vključno z 10 metrskim.

XS!D3 ::

Za krajše razdalje mi tale in še en Vivanco iz BigBanga preverjeno delata za 4k 60Hz HDR in DolbyVision. Pri večjih dolžinah je potem izbira že malo bolj tricky.

Mimogrede, a kdo uproablja Denon receiver z LG B/C/...7. Predvsem me zanima, kako se razumeta preko CEC in ARC (če so kakšni problemi). Trenutno imam Yamaho, ki dela BP, ampak bo treba počasi upgradeat zaradi 4K HDR/DV (trenutno imam vse priklopljeno na TV in potem zvok preko ARCa nazaj na TV, ampak sem potem omejen z običajnim DD/DTS).

edi45 ::

Gatsu je izjavil:

Evo nabavil Denon AVR-X1400H ga priklopil in isto... preko HDMI-ARC še vedno sfukan zvok iz Netflixa in Prime video. Medtem ko iz Kodija in PS4 bitstream dela perfektno DTS in DD 5.1 Preko optičnega seveda deluje tudi iz Netflixa in Prime Videa. Pa mi je ko sem TV priklopil na začetku delalo perfektno vse. Je pa res da ne vem če je blo to pred al po updejtu na zadnjo verzijo FW.

Pa tale Prime Video aplikacija je na Philipsu tudi slabše optimizirana kot na Sony XE8096. Občasno dejansko komaj sfolga dekodiranje in pa seveda manjka HDR ki na Sony deluje.

Dobro kaj si nesposoben ali kaj? Imam pos9002 in avr-x1400h in mi vse dela normalno. Na tv, si nastavil pod reprodukcijo zvoka mogoče preko hdmi in oblika zvoka; večkanalno(direkt)? Če ne pa probaj zbrisat in na novo inštalirat netflix in amazon. Imel sem boljši TV kot ti 65XE8596 in je slabše delalo vse kot zdaj, kar je logično, saj je trenutni tv močnejši. Tako da je to kar za lase privlečeno, da na slabšem tv-ju dela boljše. lol

Gatsu je izjavil:

In kako si to nastavil? Ker sem v svoj HTPC dal GT 1030 pa mi nikakor ne rata usposobit da bi tekoče laufal 4K HDR filmi. CPU je pa res en švoh in sicer AMD A8-3850, sam to neb smel bit problem, ker je grafa tiska ki je sposobna sama dekodirat HEVC.

vsaj gtx 1060 rabiš, ker nižji modeli nimajo HEVC decodera.

leiito je izjavil:

Eto, tako kot smo rekli že parkrat, če hočeš po cele dneve šraufat, je Philips pravi naslov, če se hočeš pa voziti, boš šel pa najbrž kam drugam, kjer vse dela že takoj iz škatle.

To si samo ti rekel, ker si takšen zagrižen radikalen fanboy:) Mislim kakšne probleme imajo eni, kot da so včeraj prvič vidli televizijo no...sem imel že vse znamke in pri nobeni nisem imel 3/4 takšnih problemov..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi45 ()

Moja Yamaha RX-V477 B7987D tudi ne podpira 4K HDR in imam vse priklopljeno na tv in Yamaho povezano na tv ARC in mi lepo predvaja 5.1 zvok če ga film podpira nobenih problemov.
Mimogrede edi 45 a si že kdaj uporabil čiščenje slike z programom ki je vgrajen v tv pod nastavitvami?

XS!D3 ::

krepki je izjavil:

Moja Yamaha RX-V477 B7987D tudi ne podpira 4K HDR in imam vse priklopljeno na tv in Yamaho povezano na tv ARC in mi lepo predvaja 5.1 zvok če ga film podpira nobenih problemov.
Mimogrede edi 45 a si že kdaj uporabil čiščenje slike z programom ki je vgrajen v tv pod nastavitvami?

Sej to je normalno, da dela, ampak samo izugbno kompresiran (podobno kot MP3) navaden DD ali DTS . Za brezizgubno kompresirane formate, kot sta DD True-HD in DTS MA, ali object based audio ala Dolby Atmos DTS:X, ima pa navaden ARC enostavno premalo pasovne širine. Zato moraš bodisi nek zunanji player priklopit čez receiver (kar pomeni, da za 4K HDR/DV video rabiš tudi receiver, ki podpira 4K HDR/DV) ali pa rabiš tako TV kot receiver, ki podpirata eARC (kar predvsem na TVje prihjaja šele z najnovejšimi modeli).

javaman ::

Danes zjutraj sem opazil, da mi je včeraj iPhone X nekatere slike naredil v HDR (iOS 12 mi je verjetni vklopil Auto HDR), tako da bom še zvečer naredil nekaj slik.

Tole mi je ratalo naredit originalno (Annihilation):

1. Netflix HDR (Perfect HDR na medium):
 HDR (Perfect HDR: medium)

2. 1080p MKV (Perfect Nature na low):
 SDR (Perfect Nature: low)

3. 1080p MKV (Perfect Nature na high):
 SDR (Perfect Nature: high)

HDR se mi zdi temnejša in globja.

Rad bi tudi opozoril, da kvaliteto določa tudi kodek in kompresija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: javaman ()

krepki je izjavil:

Ja 3 ali 4 krat do zdaj, ko mi je napisalo da priporoča tv da počistim sliko. Traja mislim da nekje uro, ampak vedno dam to opcijo preden grem spat in naslednji dan, ko prižgem tv mi napise da so bili počiščeni ostanki slike.

Ok hvala za informacijo meni za enkrat še ni kaj napisalo da priporoča čiščenje slike in tudi oazil nisem ničesar kaar bi bilo potrebno očistiti,res pa da tv ja nikoli ne izklapljam iz vtičnice.

krepki je izjavil:

Ok hvala za informacijo meni za enkrat še ni kaj napisalo da priporoča čiščenje slike in tudi oazil nisem ničesar kaar bi bilo potrebno očistiti,res pa da tv ja nikoli ne izklapljam iz vtičnice.

Saj jaz tudi nisem opazil nicesar ne prej in ne potem. Drugace pa ga mam skoz pod napetostjo da cisti sliko

javaman je izjavil:

Danes zjutraj sem opazil, da mi je včeraj iPhone X nekatere slike naredil v HDR (iOS 12 mi je verjetni vklopil Auto HDR), tako da bom še zvečer naredil nekaj slik.

Tole mi je ratalo naredit originalno (Annihilation):

1. Netflix HDR (Perfect HDR na medium):

2. 1080p MKV (Perfect Nature na low):

3. 1080p MKV (Perfect Nature na high):

HDR se mi zdi temnejša in globja.

Rad bi tudi opozoril, da kvaliteto določa tudi kodek in kompresija.

Težko je karkoli videti, razen da se zdi na nativnem HDRju barvni volumen večji. Najbrž je slikano iz roke, brez tripoda, ker je malo iz fokusa + telefon naredi svoje, ampak Perfect nature low in high sta videti zelo podobno, pričakoval bi, da gre v smer nativnega HDRja.

Ampak itak, kolikor razumem, niti video kamere povečini niso HDR in se efekt ne prenese na video, iPhone sicer je HDR kamera, ampak nisem prepričan, da to pomeni, da lahko prebere HDR z video posnetka.

Jaz med preklapljanjem načinov Perfect Nature nisem mogel detektirati sprememb. Nisem tak perfekcionist. Ali pa leta in oči...

Kar bom omenil sedaj, je kar ironično, ampak nov TV je prinesel Netflix naročnino in ker je TV čez dan okupiran s strani otrok, zvečer pa s strani žene, gledam Netflix na iMacu. :|

Dajem še sliko PN na off, ampak je iPhone tukaj slikal s HDR:
 iPhone X HDR

iPhone X HDR

Tukaj je slika 'pokvarjena', ker jo je telefon sam obdelal.

edi45 je izjavil:

Gatsu je izjavil:

Dobro kaj si nesposoben ali kaj? Imam pos9002 in avr-x1400h in mi vse dela normalno. Na tv, si nastavil pod reprodukcijo zvoka mogoče preko hdmi in oblika zvoka; večkanalno(direkt)? Če ne pa probaj zbrisat in na novo inštalirat netflix in amazon. Imel sem boljši TV kot ti 65XE8596 in je slabše delalo vse kot zdaj, kar je logično, saj je trenutni tv močnejši. Tako da je to kar za lase privlečeno, da na slabšem tv-ju dela boljše. lol

Gatsu je izjavil:

vsaj gtx 1060 rabiš, ker nižji modeli nimajo HEVC decodera.

leiito je izjavil:

To si samo ti rekel, ker si takšen zagrižen radikalen fanboy:) Mislim kakšne probleme imajo eni, kot da so včeraj prvič vidli televizijo no...sem imel že vse znamke in pri nobeni nisem imel 3/4 takšnih problemov..

Nesposoben si kvečjemu ti in to v branju. Prostorski zvok jebe samo iz Prime in Netflixa na istih nastavitvah kot deluje iz Kodi ter PS4 konzole ki je priklopljena direktno na TV - kar pomeni da so itak nastavitve pravilne. Valjda sem pa probal še vse ostale kombinacije ki so na voljo. Tudi ni to moj prvi Android tv, je pa prvi ki nagaja, kar glede na to da je komaj prišel na trg in ima bojda novejši chipset od POS9002 sploh ni čudno.

Kar se tiče GT 1030 da ne podpira HEVC pa spet govoriš na pamet. Na temle Nvidiinem seznamu lepo piše da ima HEVC podporo za dekodiranje, ne pa za enkodiranje.

Ne morem verjet! Ni promoted!

Kul review sam škoda k model ne objavi nastavitev.

Pa naj še kdo reče, da VT ni zlati standard TV revizorjev.

ključne poante:
- VT e uporablja Perfect Natural, ker je purist, PN pa sintetičen, ni v skladu z intenco avtorja, sicer je pa Philipsova rešitev brihtna, ker za razliko od drugih ne potencira svetlih delov, ampak potemni Gammo
- ne uporablja Ambilighta v disko mode-u, je pa fan bias lightinga in Philipsov ambi sistem je integriran bias
- Philips potegne iz panela celo par nitov več kot drugi, ampak za ceno sesutih črnin in clippinga, tudi zato je Philipsove OLEDe nujno kalibrirat, pri čemer Philips ni ravno najlažji za kalibracijo
- gibanje je vrhunsko
- android je boljši od Sonyja, se pa rad reboota sredi gledanja
- ni Dolby Visiona
- input lag bo moral biti v naslednjih modelih boljši

Pa je kdo v Sloveniji, ki zna to skalibrirat? Stane prav tako 10% cene tivija, kot v Angliji?

Sony A9F zmagal na 2018TV shoutoutu

Model Grand total
LG OLED65E8P 845
Sony XBR-65A9F 850
Sony XBR-65Z9F 832
Samsung QN65Q9FN 715

Heh Samsung kljub letošnjemu napredku še vseeno kreeeeepko zadaj :)

DamjanB52 ::

Gatsu je izjavil:

Kul review sam škoda k model ne objavi nastavitev.
Verjetno jih bo Darko iz
https://www.youtube.com/channel/UC0r8Lq...

leiito je izjavil:

- ne uporablja Ambilighta v disko mode-u, je pa fan bias lightinga in Philipsov ambi sistem je integriran bias
- Philips potegne iz panela celo par nitov več kot drugi, ampak za ceno sesutih črnin in clippinga, tudi zato je Philipsove OLEDe nujno kalibrirat, pri čemer Philips ni ravno najlažji za kalibracijo

Pa je kdo v Sloveniji, ki zna to skalibrirat? Stane prav tako 10% cene tivija, kot v Angliji?
Ambilight se je verjetno tud začel samo kot bias light .. kalibracija bi morala pa pravzaprav bit simpl, in ustrezno poceni, ker je samo 2-point (če ne greš prekopavat po servisnih menijih, al si to mislil?)

leiito je izjavil:

sesute črnine in clipping
VT kalibracija je precej spremenila vtis scene, dogajanja in izraze na obrazih:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamjanB52 ()

PS: za kalibracijo bi se mogoče dalo zmenit z Darkotom iz Zagreba, ko se nabere 5-6 lastnikov 803, da naredi eno turnejo po Sloveniji, pa se stroški porazdelijo in zmanjšajo - take turneje delajo ISF kalibratorji po Ameriki, kjer so razdalje še večje .. sicer pa: kalibracijo ponuja tud AV Planet iz Trzina:
https://www.av-planet.si/storitve-monta...

Kolikor razumem, delajo profiji kot Vincent Teoh kalibracijo zelo globoko v nastavitvah, ima specializirano opremo in softver + kalibrira se vsaka enota posebej, predvidevam, da ne gre za nastavitve, ki bi jih lahko enostavno skopiral, če bi bilo tako, bi kalibratorji hitro ostali brez posla.

Še ena šibka točka, ki jo omeni VT sta samo 2 HDR HDMI porta, mislim, na tivi za 3 jurje najbrž lastniki priklopijo še kaj razen ATV/Shielda in Oppota, me prav zanima koliko proizvajalec prišpara na enoto, da da 2 namesto 4 porte.

goldrake ::

Ima kdo izkusnje z primerjavo LG C8 in Sony A1 z normalno uporabo Telekom tv plus PS4 in filmi 1080 koncno sem prisel na vrsto za nabavo:D za cca 3000 jurof.

fpbs ::

Klemzy17 ::

Zdravo,

Ima kdo izkušnje z OLED modelom od PHILIPSA?

https://www.mimovrste.com/oled-televizo...

Sicer kot sem že pisal po forumu sem bolj nekako SONY fan in slišim da imajo nekateri probleme z PHILIPSOM samo tega bi dobil za dober denar pa še OLED je, verjetno prekaša OLED PHILIPS model od SONY ki je LED recimo....ima doma kdo ta model?

Lep pozdrav,

bernikm ::

Klemzy17 je izjavil:

Zdravo,

Sicer kot sem že pisal po forumu sem bolj nekako SONY fan in slišim da imajo nekateri probleme z PHILIPSOM samo tega bi dobil za dober denar pa še OLED je, verjetno prekaša OLED PHILIPS model od SONY ki je LED recimo....ima doma kdo ta model?

Lep pozdrav,

Zak kakšen denar se ga pa da dobiti ? Če je kaj ugodno, se tudi jaz priporočam za nakup :-)

Klemzy17 je izjavil:

Zdravo,

Lep pozdrav,

Kakšne probleme pa si slišal da imajo? Ponavadi pride do tega, ker so nesposobni. Imam POS9002, ki gre za isti model ampak manjši(55" 140cm), zato ima drugo oznako. In je TV več kot odličen. Od same kvalitete slike, barv, upscalling, ambilight je tudi dobra zadeva in android lepše teče kot na prejšnjem Sonyu in tudi lepše predvaja hevc x264 in x265 formate preko Kodija. Ne morem rečt nič slabega za TV. Android se pa tudi da malo zoptimizirat, da se pobrišejo in ugasnejo aplikacije, ki jih ne rabiš da se pohitri celotna zadeva. Sem zadovoljen z njim in sem kar zahteven uporabnik, sem včasih TVje menjaval, kot telefone oz kot gate bi lahko rekli po domače:))

How to get more apps on LG webOS TVs?

bernikm je izjavil:

Klemzy17 je izjavil:

Zdravo,

Lep pozdrav,

Zak kakšen denar se ga pa da dobiti ? Če je kaj ugodno, se tudi jaz priporočam za nakup :-)

Upam da pod 2000 eur ali pa vsaj nekje v tem rangu, bom še videl kaj pa kako....

edi45 je izjavil:

Klemzy17 je izjavil:

Zdravo,

Lep pozdrav,

Kakšne probleme pa si slišal da imajo? Ponavadi pride do tega, ker so nesposobni. Imam POS9002, ki gre za isti model ampak manjši(55" 140cm), zato ima drugo oznako. In je TV več kot odličen. Od same kvalitete slike, barv, upscalling, ambilight je tudi dobra zadeva in android lepše teče kot na prejšnjem Sonyu in tudi lepše predvaja hevc x264 in x265 formate preko Kodija. Ne morem rečt nič slabega za TV. Android se pa tudi da malo zoptimizirat, da se pobrišejo in ugasnejo aplikacije, ki jih ne rabiš da se pohitri celotna zadeva. Sem zadovoljen z njim in sem kar zahteven uporabnik, sem včasih TVje menjaval, kot telefone oz kot gate bi lahko rekli po domače:))

Kaj pa tej Burn ini in podobno? Imaš kakšne težave? Ker si res ne želim plačati za tv 2000 eur in da potem imam televizor z kakimi pikami na zaslonu.....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Klemzy17 ()

Klemzy17 je izjavil:

bernikm je izjavil:

Klemzy17 je izjavil:

Zdravo,

Lep pozdrav,

Upam da pod 2000 eur ali pa vsaj nekje v tem rangu, bom še videl kaj pa kako....

edi45 je izjavil:

Klemzy17 je izjavil:

Zdravo,

Lep pozdrav,

Kaj pa tej Burn ini in podobno? Imaš kakšne težave? Ker si res ne želim plačati za tv 2000 eur in da potem imam televizor z kakimi pikami na zaslonu.....

Ne niti image retentiona ni, kaj šele burn in..ne boj se, pri domači normalni uporabi ni straha za burn in.

edi45 je izjavil:

Klemzy17 je izjavil:

bernikm je izjavil:

Klemzy17 je izjavil:

Zdravo,

Lep pozdrav,

edi45 je izjavil:

Klemzy17 je izjavil:

Zdravo,

Lep pozdrav,

Ne niti image retentiona ni, kaj šele burn in..ne boj se, pri domači normalni uporabi ni straha za burn in.

Hmm sem bral malo po forumih in nekateri pravijo da recimo k so igrali ps4 so imeli potem probleme, da so tej televizorji kar občutljivi, če recimo zaspiš pa pozabiš ugasnit da je neka slika prizgana celo noc da je to ze lahko problem....

bernikm ::

Klemzy17 je izjavil:

bernikm je izjavil:

Klemzy17 je izjavil:

Zdravo,

Lep pozdrav,

edi45 je izjavil:

Klemzy17 je izjavil:

Zdravo,

Lep pozdrav,

Za 2000€ bi ga tudi jaz vzel. A je kakšna možnost še za enega po taki ceni ?

A lahko kdo pokaže kak dejanski post s kateregakoli foruma, da poroča o osebni izkušnji z burn in-om na OLED-u s panelom 2017 ali mlajšim?

Ker v praksi prej ali slej pride do situacije, ki bi teoretično morala biti tveganje za burn in, pa še pri nikomur nisem videl kakega burn in-a, še retencijo slike sem videl samo na youtubu, v divjini je doslej nisem opazil.

bernikm je izjavil:

Za 2000€ bi ga tudi jaz vzel. A je kakšna možnost še za enega po taki ceni ?
https://www.myduano.com/detail/index/sA...

tropinovec ::

@klemzy17

Jaz sem tudi igral gor ps4 pro, vcasih skoraj celi dan in ni bilo nic. Tak hudo tudi ni obcutljiva zadeva, vendar glej da ko tv ugasnes, da ga ne izklopis iz elektrike! Saj takrat se cisti slika imas pa tudi prav funkcijo na tvju da pocisti ostanke slike. Zaspat pa tud nemores poleg, oz po 2 min staticne slike se vklopi dinamicen screen saver da prepreci zapeko slike in tudi tv se sam izklopi, ce gori dalj casa v screen save nacinu.

andrej69 ::

Danes sem bil v Ljubljani pri uvoznikih za Philipsa in so mi odkrito povedali da OLED je pač na nek način podobna tehnologija kot so bile PLASME in da se bodo zapečene slike dogajale. Odgovor njegov glede garancije za burn in je bil da če se televizor ob koncu gledanja da v stand by mode bo on sam očistil sliko in če narediš to stvar težav nebi smelo biti, za garancijo glede burnina je ne uveljavljajo ker se vidi če je bila zadeva napačno uporabljena potem seveda ni garancije če pa je bil tv tako kot mora biti v stand by modu in da tv ponoči pobriše te stvari do burnina ne sme priti tako da glede garancije ne priznajo nič, ali je tvoja krivda ker si pač pustil tv vžgan na statični sliki ali pa si naredil nekaj drugega narobe da je prišlo do tega. Ni neke logike ker pravi da je to podobno plazmi in da se pri OLEDU te stvari dogajajo in se bodo dogajale v bodoče če pa je kaj narobe pa si sam kriv....in da daš za tv 2000 ali pa 2500 eur?? Lepo vas prosim mu ga nabijem na glavo direktno....

andrej69 ::

Klemzy17 je izjavil:

Danes sem bil v Ljubljani pri uvoznikih za Philipsa in so mi odkrito povedali da OLED je pač na nek način podobna tehnologija kot so bile PLASME in da se bodo zapečene slike dogajale. Odgovor njegov glede garancije za burn in je bil da če se televizor ob koncu gledanja da v stand by mode bo on sam očistil sliko in če narediš to stvar težav nebi smelo biti, za garancijo glede burnina je ne uveljavljajo ker se vidi če je bila zadeva napačno uporabljena potem seveda ni garancije če pa je bil tv tako kot mora biti v stand by modu in da tv ponoči pobriše te stvari do burnina ne sme priti tako da glede garancije ne priznajo nič, ali je tvoja krivda ker si pač pustil tv vžgan na statični sliki ali pa si naredil nekaj drugega narobe da je prišlo do tega. Ni neke logike ker pravi da je to podobno plazmi in da se pri OLEDU te stvari dogajajo in se bodo dogajale v bodoče če pa je kaj narobe pa si sam kriv....in da daš za tv 2000 ali pa 2500 eur?? Lepo vas prosim mu ga nabijem na glavo direktno....

Saj so ti lepo razložili:)Sicer pa za morebitne težave ni kriv Philips, temveč proizvajalec panelov..Sicer pa kar se tiče težav glede statične slike, ni omembe vredno..

Brez zamere ampak glede na tvojo skleptičnot ne kupi OLED tv ja kupi navadni led tv in teh problemov ne boš imel.

Saj k temu se nagibam da bom verjetno vzel LED, za lepo sliko kot jo ma OLED bi sicer bil pripravljen plačati tako ceno samo da me pa potem stvar zajebava....to bi pa težko prenesu....
««
25 / 137
»»