» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
20 / 136
»»

javaman ::

A je kdo omenjal avforums?

Tukaj je blind test: link

Drugače pa sem že naročil 55OLED803 pri telekomu, ker je to res najboljša ponudba.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: javaman ()

krepki ::

DINAMIK je izjavil:

andrej69 je izjavil:

krepki je izjavil:

Jaz smart sistema ne rabim imam svoje bombončke za prikaz določenih vsebin netflix,youtube,predvajanje filmov iz nasa itd,važna je edino kvalitena slika in če je tale Philips 803 res tako dober bo to moj letošnji nakup.

Pametno razmišljanje:)Boš pa moral odštet v začetku, nekaj več kakor 2.000 evrov za velikost 55".

Na Telekomu za nove in stare naročnike cena...,neverjetnih 1080eur in to na obroke 24 mesecev OLED Philips 803 https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...

Žal sem telekom zapustil pred malo manj kot enim letom,drugače bi ga tudi sam tam vzel,na t-2 pa lahko samo sanjaš o takšni ponudbi.

Ponudba je sumljivo nizka, zato sem pohitel z naročilom, predno kdo ne ugotovi, da je napaka v katalogu in bi zaloga 'pošla'.

leiito ::

To je realna cena za Filipsov OLED, Telekom gre pohvaliti, za manj kot jurja 55" OLED, še 65" naj dajo za pod jurja in pol.

fpbs ::

leiito je izjavil:

To je realna cena za Filipsov OLED, Telekom gre pohvaliti, za manj kot jurja 55" OLED, še 65" naj dajo za pod jurja in pol.
Mogoče je res realna cena, samo jaz ga vseeno nebi vzel. Raje dam nekaj 100€ več za LGeja, in imam zagotovljeno delovanje brez štekanja in mirne živce.

Tudi jaz, bolj natančno bi bilo reči bolj realna cena, tam nekje na pol cene LGja bi bila poštena, ob predpostavki, da bo naprava delovala brez napak, glede na frekvenco okvar se pa dejansko postavi vprašanje smiselnosti nakupa.

Mene so izkušnje naučile, da nisem dovolj bogat, da bi kupoval poceni.

Dva izkušena strokovnjaka leito in fbbs na forumu,leito jaz tvojega golstarja lg b7 ali c7 kaj že imaš ne vzamem,če mi ga podarijo,fpbs a lahko zaupaš kateri tv si lastiš?

Krepki, glede moje izkušenosti, 35 let servisiranja, povprečno 5 televizorjev na dan, pa si malo izračunaj, kakšna je to cifra, in na osnovi teh izkušenj si lastim 3 LGeje višjega cenovnega razreda. Koncem leta pa ko bodo cene malo bolj ugodne si pa nameravam nabavit še 65C8.

Furbo ::

Po ekonomski logiki torej priporočaš najbolj pokvarljive aparate, saj od tega živiš. 8-)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

profdoktor ::

Kaj pa vsebina? Je to sploh komu od vas naduvancev pomembno? Jaz mislim da ne, vam je glavno da je ostrina ostra ko britev od Žiletthe in da ima procesor več terabajtov in grafična manj milisekund odzivnega...

Ja saj tole je vse tak bullshit, da ne morem verjeti, da folk naseda.
Vsako leto magični procesorji magično izboljšajo sliko, vse od včeraj je shit..
In eni kar skoz buljijo teste in samooklicane profije, primerjajo statične slikice med seboj, ker v gibanju seveda ni nobene razlike za človeško oko in kupujejo vedno novo tehnično navlako.

Se kdo obremenjuje katero pivo bo pil k filmu ali kateri čips bo izbral? andrej69 itak gleda turške nadaljevanke na turškem Philipsu ker gre fajn skupaj in na koncu sploh ni pomembno koliko gigabajtov ima laga procesor in koliko megabitni panel ima napajalnik od televizorja.

profdoktor je izjavil:

Kaj pa vsebina? Je to sploh komu od vas naduvancev pomembno? Jaz mislim da ne, vam je glavno da je ostrina ostra ko britev od Žiletthe in da ima procesor več terabajtov in grafična manj milisekund odzivnega...

Vsebina je osnova, to je samoumevno, vsaj 720p, po možnosti pa 10bitno ali celo Dolby Vision, ampak kot kaže bo novi Samsung sposoben SD vsebine konvertirati v kredibilen 8K, tako da to ne bo več tako pomembno.

HDR10+ licensing and logo certification begins, HDR10+ support arrives on 2018 Samsung and Panasonic 4K TVs:
https://www.whathifi.com/news/hdr10-sup...
nikjer se ne omenja Philipsa, kaj tudi tega nebo podpiral?:
https://hdr10plus.org/current-adopters/

DamjanB52 ::

javaman je izjavil:

Že podpira
Ja, sodeč po temle:
https://www.videoaktiv.de/2018071616622...

Žal v 10+ ni še nič vsebin, že par let govorijo o tem, vse kar je, je pa en ušiv 1-minuten video na youtubu, ki zase pravi, da je v 10+, pa nisem povsem prepričan.

Medtem je v Dolby Visionu že tok robe, da je ne moreš niti pogledat vse.

Zanimiv demo, Dolby Vision v 12 bit

Hmm .. sem pogledal, v 480p SDR, na malem zaslonu prenosnika, in videl preseravanje z barvami - jako dvomim, da bi me to kaj bolj impresioniralo, če bi gledal na velikem HDR panelu .. res pa je, da je to tendenca: toleranca do šit vsebine se poveča, če jo gledaš v tehnično boljši obliki, v produkciji pa baje opažajo, da radi dalj časa držijo kader .. kar niti ni slabo, v sedanjem trendu furioznih rezov

PS: podobno so nekoč posneli nekaj filmov v črno-beli tehniki, da barve ne bi odvrnile pozornosti od vsebine .. primer: Night of the Iguana - kar je režiser kasneje grenko obžaloval

mihal ::

fpbs je izjavil:

leiito je izjavil:

To je realna cena za Philipsov OLED, Telekom gre pohvaliti, za manj kot jurja 55" OLED, še 65" naj dajo za pod jurja in pol.
Mogoče je res realna cena, samo jaz ga vseeno nebi vzel. Raje dam nekaj 100EUR več za LGeja, in imam zagotovljeno delovanje brez štekanja in mirne živce.

Pozdravljeni,
ponudba je zelo zanimiva, tudi sam iščem TV,(gledalo se bo predvem Siol shemo, nekaj športa pa kakšen film na mesec PS3, nič kaj zahtevnega, vendar sem pa očutljiv na slabo kakovost slike in delovanje TV, tako da raje kupim malo boljše vendar v okviru neke normalne cene ne pa višjega razreda kjer so cene že preveč visoke za kar dobiš).
Za OLED zaenkrat so še previsoke cene vendar je ta cena kar vredu, a lahko kdo poda oceno o TV, je smiselen nakup, saj zaenkrat kakšnih konkretnih testov ni na spletu, + - TV,
pa ne sedaj udrihati po blagovnih znamkah in med uporabniki-forumaši ker je ta tema že precej mimo konteksta v naslovu.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mihal ()

Če imaš možnost dobit ta tv Philips oled 55,803 model na siolu za jurja in to celo na obroke sploh nimaš kaj za razmišljat o čem drugem kot kupit.

profdoktor je izjavil:

turške nadaljevanke na turškem Philipsu ker gre fajn skupaj
tole mal težko razumem - je to neka tajna veza, gre za insiderske informacije? Guglanje ne razkrije nobene posebne zveze s Turčijo, kvečjemu s Kitajsko (Hong Kong, TP Vision) .. al je to kdo mogoče zamenjal Philipsa z Grundigom, ki so ga res prevzeli Turki? Al je Turčija prispodoba za deželo nezanesljive proizvodnje, ali kaj?

andrej69 ::

DamjanB52 je izjavil:

profdoktor je izjavil:

turške nadaljevanke na turškem Philipsu ker gre fajn skupaj
tole mal težko razumem - je to neka tajna veza, gre za insiderske informacije? Guglanje ne razkrije nobene posebne zveze s Turčijo, kvečjemu s Kitajsko (Hong Kong, TP Vision) .. al je to kdo mogoče zamenjal Philipsa z Grundigom, ki so ga res prevzeli Turki? Al je Turčija prispodoba za deželo nezanesljive proizvodnje, ali kaj?

Saj vidiš, da gre za provociranje določenih osebkov:);)Philips televizorji se izdelujejo na Poljskem.
Del napredne tehnologije pa v Belgiji.

Ziv!

Preden padem v OLED debato, bi rad povedal, da zadnjih 12 let uporabljam plazmo Panasonic Th42PV60E, s katero sem zelo zadovoljen (ima drugače ločljivost 1024x768 in ni full hd, je pa tiste čase večina plazem imela 852x480, tako da je bila top).

Na žalost je začela nagajati pri vklopu (sliši se, kot da bi rele preklapljal - pomaga daljši fizični izklop) in tako sem se odločil za zamenjavo. Plazem več ne delajo, ker pa hočem isto kvaliteto (torej pravo črnino, odlične barve, nobenih zakasnitev, dobra slika z vseh kotov - pri tem bi omenil, da nikoli nisem doživel burn-ina, zato me ne prestrašijo), sem se odločil za OLED in ne za LCD/LED ali kakršnokoli Q varianto, za katero mislim, da je zavajanje slabovidnih in starejših, ki ne razločijo med O in Q.

Na znamke nisem občutljiv, niti nisem strokovnjak za video/audio. V mislih sem imel tudi LG B7 varianto (že lani jo gledal), ampak tale ponudba od Telekoma Slovenije je vseeno noro dobra... mogoče predobra, zato nisem čakal na trenutek, da bodo umaknili ponudbo, ampak sem že v petek podpisal vezavo. 1080 EUR na 24 brez-obrestnih obrok... kupljeno! Tudi če crkne, lahko čez dve leti ponovim vajo (če bo še taka cena) in bom na istem kot s konkurenčno firmo zdaj. Mislim, da je razlika med OLED-i manjša kot med OLED in LED.

Zdaj pa o Philipsu, katerega spoznavam šele zadnja dva tedna (ja, najprej sem gledal 55POS9002).

1. Iz engadget strani o HDR10+ vsebini:
'Update 8/28/18 12:54 PM ET: The article originally said there was no HDR10+ content yet, but Amazon reminded us that its entire Prime HDR catalogue is available in HDR10+. The post has been updated with the correct information.'

2. Partner, za katerega razvijam software (tudi Android TV aplikacije), ima testnega Philipsa 43PUS6501 in sestavljen je na Poljskem. Prav je, da je narejen v EU. Sam osebno bi na kitajsko robo dvignil carine in glede na to, da EU podjetje ne more biti večinski lastnik podjetja na Kitajskem, kitajci pa lahko kupijo Gorenje, bi linčal tiste, ki dovolijo to neenakopravnost. Osebno pa mislim itak bojkotirati kitajsko robo, ker je to šlo predaleč.

OK... par globokih vdihov.... gremo nazaj na temo.

3. Meni se zdi Android TV čisto OK. Meni ni počasen, več pa na mojem kratkem videu . Smo tudi poskušali razvijati za WebOS in je bil velik fail. Rad bi še omenil, da WebOS 1.0 televizije niso dobile nadgradnje na 2.0, 2.0 niso dobile na 3.0, 3.0 niso dobile na 3.5, ne vem pa kako je šlo to naprej, ampak za pametno TV je to zelo slabo. Vsi Philipsi bodo dobili nadgradnjo na 8-ko, pri tem pa je 6501 začel z Android TV 6, zdaj je na 7.1.2.

4. Hitrost daljinca mi ni toliko pomembna, ker imam za SiolTV drug daljinec, ki preklaplja enako hitro na vseh TV-jih.

5. Nekaj testov:
https://www.pocket-lint.com/tv/reviews/...
https://homecinemamagazine.net/review-p...

6. Mislim, da bo Android TV 8 bolj optimiziran in tudi zato hitrejši (enako kot na telefonih) in 803 bo že takoj imel osmico prednaloženo.

7. V Harvey-Normanu sem si pogledal 65OLED873 in slika je bila fantastična. 9002 zraven pa ni imel take slike (mogoče zanalašč tako nastavljeno, da kupec raje kupi dražjo TV??? - vseeno, slika je bila super). Seveda OLED-i drugih znamk so prav tako imelo lepo sliko, ni kaj. Sem pa opazil, da že srednji LED modeli (npr. 7303) dajejo sprano sliko.

8. Jutri ob 12:15 bo Philips imel tiskovko na IFA v Berlinu in bo najavil (še enkrat) OLED803 in domnevno tudi takojšni začetek prodaje. Drugače je Philips Slovenija na Facebooku potrdil september kot začetek prodaje.

Poročam, ko dobim TV oz. verjetno bom naredil serijo youtube posnetkov.

LP R

Končno en pameten prispevek v tej temi.

To je andrej69. Kupil je nek profil iz leta 2006 da izgleda legitimno. Sramota.

DINAMIK ::

@javaman...,android je žalost,da sploh obstaja na tako dobremu televizorju...,če bi bil samo počasen bi še šlo..,9 sekund odpira youtube proti 2 sekundam webos...,da ne govorim kako se poveže preko wifija,če sploh zazna napravo!

Haha, kakorkoli že. Ampak si me sprovociral, da se šel gledat stare objave ob času nakupa moje plazme. Flashback....

Ko dobim TV, bodo posnetki (unboxing, test, tips & tricks) na mojem vloggerskem kanalu poleg posnetkov o Kodiaqu na https://www.youtube.com/channel/UCEc-7i....

Kogar bo zanimalo, si jih naj pogleda, ostalim pa tega ni treba. Bo pa v angleščini, ker so v tujini gledalci bolj prijazni 8-)

@dinamik Ja, saj vem, dajmo počakat na 8-ico, pa da vidimo a bo boljš al pa še naprej žalost. Na srečo je primarna naloga TV še vedno gledanje TV programov.

javaman je izjavil:

Ko dobim TV, bodo posnetki (unboxing, test, tips & tricks) na mojem vloggerskem kanalu
Fino .. mene zlasti zanima, kako shaja s starimi formati (DVD, PAL/NTSC filmi in 576i TV), in kakšen je prikaz gibanja - prvi test, ki si ga navedel, nekaj jamra na to temo

mihal ::

krepki je izjavil:

Če imaš možnost dobit ta tv Philips oled 55,803 model na siolu za jurja in to celo na obroke sploh nimaš kaj za razmišljat o čem drugem kot kupit.

naročen, no sedaj pa upam da ga dobim, in bomo videli kdo ima prav s temi prerekanji in frustracijami.

ko ga dobim podam svoje mnenje.
lp

Mr.B ::

Furbo je izjavil:

Ja saj tole je vse tak bullshit, da ne morem verjeti, da folk naseda.
Vsako leto magični procesorji magično izboljšajo sliko, vse od včeraj je shit..
In eni kar skoz buljijo teste in samooklicane profije, primerjajo statične slikice med seboj, ker v gibanju seveda ni nobene razlike za človeško oko in kupujejo vedno novo tehnično navlako.

Seveda ko pa kupujejo shit od televizorja.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Velik korak naprej na HDR10+ področju, logo HDR10+ odslej tudi v barvah:
https://www.techradar.com/news/hdr-10-o...

Arstechnica ugotavlja, da je HDR10+ prima, samo še vsebine manjkajo.
https://www.techradar.com/news/weve-see...

Baje naj bi Amazon Video Prime celo že hdr-iziral svoj celoten katalog, ampak AVP je imel že doslej nekaj HDR vsebin, vendar niso bile dostopne v Evropi. Ne glede na to APV priporočam, prve pol leta je samo €3 mesečno.

Tole je sicer promocija, predvidoma pa napoveduje resen test .. in zanimivo, zgleda da imata ta dva modela tanarnovejši panel, ki baje nese do taužent nits:

OLED panel s 1000 niti? Kako jim pa to rata, pa da se ne začne topiti vse skupaj? LG in Sony gresta do 800.

OLED tivi je zelo vroč, že kake pol metra od panela začutiš toploto, ki jo oddaja, ni 2x za rečt, da se da z OLED-om tudi ogrevati hišo, sam imam zaenkrat klimo usmerjeno tako, da hladi tudi napravo, da ne bi prišlo do burn in-a.

leiito je izjavil:

OLED panel s 1000 niti? Kako jim pa to rata, pa da se ne začne topiti vse skupaj?
Ne vem, domnevam pa, da to velja za odbleske ali kakšno 10% okence, ne pa za full-screen white .. burn-in je pa (baje) bolj stvar statičnih vsebin kot temperature panela

leiito je izjavil:

OLED panel s 1000 niti? Kako jim pa to rata, pa da se ne začne topiti vse skupaj? LG in Sony gresta do 800.

OLED tivi je zelo vroč, že kake pol metra od panela začutiš toploto, ki jo oddaja, ni 2x za rečt, da se da z OLED-om tudi ogrevati hišo, sam imam zaenkrat klimo usmerjeno tako, da hladi tudi napravo, da ne bi prišlo do burn in-a.

Odličen recept za uničiti elektroniko je to, da usmeriš vanjo klimo. Potem bo pa vse kriv proizvajalec tvja. :)

Samsung ima v rokah zmagovalca; 8K, AI pretvorba v 8K celo iz SD in komaj verjetnih 4.000 nitov. Cena bo več kot $10.000 pa manj kot $$20.000. Čestitamo korejskim bratom.

Furbo je izjavil:

leiito je izjavil:

Odličen recept za uničiti elektroniko je to, da usmeriš vanjo klimo. Potem bo pa vse kriv proizvajalec tvja. :)

Res? Zakaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

Klima ti piha direkt v tv in ga ohladi pod sobno temperaturo, nato se klima izklopi za nekaj časa, tvoj TV je hladen, zrak okoli njega je topel..

..nagradno vprašanje, kaj se zgodi, ko je predmet hladnejši od okolice in v stiku s toplim zrakom?

Namig: Morda si to opazil na kaki steklenici ali kozarcu poleti..

Že, ampak klima je 3-4 metre od tivija, če bi se res toliko ohladil, bi se najbrž zarosil tudi zaslon. Ne glede na to bom previdnejši, + itak je konec klima sezone.

Še en video 8K Samsunga, cena cca $15k je za 85", na voljo so še 82", 75" in 65", ne poznam formule koliko povprečno stane 65", če stane 85" 16k, ampak morda bo standardnih Samsungovih začetnih 4k, to bi bilo pa že zanimivo tudi za evropske trge, na ameriškem bo zaenkrat na voljo samo 85"

mgermo ::

leiito je izjavil:

All they had to do to rach 1000 Nits with a 2018 panel was not reserve any headroom for burn-in compensation, as LGE did with their 2018 WOLEDs.

Kaj je Philips tako na dnu,sem šel v trgovino in mi je hotel dati 32inč tv ko sem kupil štruco kruha :))

Sem gledal v Koloseju imajo že une nove K12 Olede od Gorenja ,to je znamka:D

mihal je izjavil:

naročen, no sedaj pa upam da ga dobim, in bomo videli kdo ima prav s temi prerekanji in frustracijami.

ko ga dobim podam svoje mnenje.
lp

A so ti povedali cas dobave? Jaz sem narocil pred sedmimi dnevi?

LG 55C8PLA OLED 4K HDR TV - bolju sliku videli nismo

https://www.benchmark.rs/artikal/test_l...

Mogoče, težko reči kaj je res in kaj je propaganda, ker kdo bi vedel zakaj, najbolj priznani reviewerji televizorjev se ne dotaknejo Philipsov. Po svoje škoda, ker tisti deal za jurja, tudi če nima Dolby Visiona, je dober, če bo le vzdržalo brez okvare vse skupaj, ker malo imam Telecom na sumu, da vejo več kot mi, da jih prodajajo tako poceni.

Jaz mislim, da ker Philips nima poštenega deleža, pač mora več promovirati.

Sem pa še nekaj pogruntal. Najprej sem mislil enako kot ti, ampak potem sem ugotovil, da se 24-mesečni popust novega naročnika in TV popust izklučujeta!!! Zdaj pa pazi! Modri poslovni paket, ki je 70 eur + ddv, je v resnici za novinca 41 eur + ddv, kar znese razlika 29 eur brez ddv oz. 35 eur z ddv, to pa da 24 mesecev x 35 eur/mesec = 840 eur.

Torej ti daš 1080 eur + 840 eur je izguba zaradi popusta = 1920 eur. Nekaj popusta pa še Philips da. Če si novinec, moraš razmislit, kaj boš vzel. Če pa nisi novinec, pa ti itak ostane le še TV.

leiito je izjavil:

Mogoče, težko reči kaj je res in kaj je propaganda, ker kdo bi vedel zakaj, najbolj priznani reviewerji televizorjev se ne dotaknejo Philipsov. Po svoje škoda, ker tisti deal za jurja, tudi če nima Dolby Visiona, je dober, če bo le vzdržalo brez okvare vse skupaj, ker malo imam Telecom na sumu, da vejo več kot mi, da jih prodajajo tako poceni.

Kdo pa so za tebe najbolj priznani reviewerji..?
««
20 / 136
»»