Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi

andrej69 ::
@rogerg
Vsi Philips televizorji nimajo Titan OS. Google imajo srednji in najvišji rang OLED modeli in eden LED model.
Vsi Philips televizorji nimajo Titan OS. Google imajo srednji in najvišji rang OLED modeli in eden LED model.

rogerg ::

fpbs ::
Rajš preskoči na nekaj z googlom pa si miren
Katera znamka pa ima Google OS? Dodatnega box-a ne mislim prikljaplat (že tako mi TV box ne ''diši'')....!
Ni nobene potrebe, da iščeš Google TV, in ne rabiš nobenega dodatnega boxa za prikljapljat. LG WebOs, ki je priznan, kot najhitrejši, najbolj zanesljiv, in uporabniku najbolj prijazen, ima vse te aplikacije, ki si jih omenil: YouTube, Max, EON.. že inštalirane, poleg tega imaš na izbiro še cca 3000 drugih aplikacij.

easyrider3 ::
Sedaj ima Samsung akcijo kupiš TV in zraven dobiš zastonj tablico Samsung Galaxy Tab A9+ ali Samsung Galaxy Tab S10F za tiste dražje modele.
Recimo 65" velikost Samsung 65 S90F te stane 1.599 Eur plus zraven dobiš tablico Samsung Galaxy Tab A9+ ali pa njihov najboljši model
Samsung 65 S95F plus tablica Samsung Galaxy Tab A9+.
https://www.samsung.com/si/offer/back-t...
Recimo 65" velikost Samsung 65 S90F te stane 1.599 Eur plus zraven dobiš tablico Samsung Galaxy Tab A9+ ali pa njihov najboljši model
Samsung 65 S95F plus tablica Samsung Galaxy Tab A9+.
https://www.samsung.com/si/offer/back-t...

Tole izgleda kar interesantno. Predvsem OLED S85F. Moram samo preveriti, kako je z delovanjem aplikacij (predvsem EON app). Sicer sem osebno bolj v ? svetu, tako da mi tablica ne igra neke vloge. Ampak ok....!

Tole izgleda kar interesantno. Predvsem OLED S85F. Moram samo preveriti, kako je z delovanjem aplikacij (predvsem EON app). Sicer sem osebno bolj v ? svetu, tako da mi tablica ne igra neke vloge. Ampak ok....!
Moraš pa vedeti,da edino Qd-Oled paneli so v modelih 65S90F,55S95F,65S95F in 77S95F vse ostalo je z Woled paneli.

easyrider3 je izjavil:
Moraš pa vedeti,da edino Qd-Oled paneli so v modelih 65S90F,55S95F,65S95F in 77S95F vse ostalo je z Woled paneli.
Hvala za opozorilo.
Vendar mislim, da če sem do sedaj bil zadovoljen z Philips 55PUS8818/12…..bom shajal tudi z OLED S85F (77”) (razdalja gledanja 315cm)!?

easyrider3 je izjavil:
Moraš pa tudi vedeti, da je S85F budget model, z nekoliko slabšim panelom, in s tem nekoliko nižjo svetilnostjo, podobno kot zgoraj omenjeni Philips in LG B4.

easyrider3 je izjavil:
Moraš pa tudi vedeti, da je S85F budget model, z nekoliko slabšim panelom, in s tem nekoliko nižjo svetilnostjo, podobno kot zgoraj omenjeni Philips in LG B4.
Cool, če je svetilnost na ravni Philipsa + wOLED, bo kar ok. Zdaj se nagibam k OLED S90F, ker staro (Toshiba LCD TV 32WL66) za novo ni akcije za S90F model.

easyrider3 je izjavil:
Cool, če je svetilnost na ravni Philipsa + wOLED, bo kar ok. Zdaj se nagibam k OLED S90F, ker staro (Toshiba LCD TV 32WL66) za novo ni akcije za S90F model.
200 Eur je razlika v ceni med Samsung 77 S85F 2.099 Eur ali S90F 2.299 Eur se pa verjetno bolje splača vzeti S90F saj je malo boljši glede procesorja,svetilnosti,zvoka,osveževanje slike 144Hz,boljši premaz panela.
https://www.centrehifi.com/en/samsung-o...

easyrider3 je izjavil:
easyrider3 je izjavil:
200 Eur je razlika v ceni med Samsung 77 S85F 2.099 Eur ali S90F 2.299 Eur se pa verjetno bolje splača vzeti S90F saj je malo boljši glede procesorja,svetilnosti,zvoka,osveževanje slike 144Hz,boljši premaz panela.
https://www.centrehifi.com/en/samsung-o...
Se strinjam in verjetno se bom odlocil za S90F. Za sam zvok mi niti ni toliko, ker ima itak 5.1 z A/V receiverjem.
Mal sem edino racunal, da bi morda padel v tisto akcijo “staro-za novo”, da bi se znebil stare LCD TV Toshibe iz spalnice. Ker, prodati jo bo nemogoce, tega danes ne kupi vec nihce. Sem upal, da jo oni odpeljejo….ampak ok.
Lp

QE77S90DAEXXH je 2024 model ali? Naj bi bil QD-OLED? Sicer ima Gen2 procesor....
Gre za model 2024. Lahko pa si tukaj pogledaš speifikacije.
T - RGB QD-OLED
E - WRGB WOLED
S95D RGB QD-OLED matte coating , 100/120Hz + MCFI
77" (SDC) QE77S95DATXXH - RGB QD-OLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM , Tizen OS 8.0
65" (SDC) QE65S95DATXXH - RGB QD-OLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM, Tizen OS 8.0.
55" (SDC) QE55S95DATXXH - RGB QD-OLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM, Tizen OS 8.0.
S90D
83" (LGD) QE83S90DAEXXH - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM, Tizen OS 8.0.
77" (LGD) QE77S90DAEXXH - WRGB WOLED & RGB QD-OLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM, Tizen OS 8.0.
65" (SDC) QE65S90DATXXH - RGB QD-OLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM, Tizen OS 8.0.
55" (LGD) QE55S90DAEXXH - WRGB WOLED & RGB QD-OLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM, Tizen OS 8.0.
48" (LGD) QE48S90DAEXXH - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM, Tizen OS 8.0.
42" (LGD) WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI.
S85D
83" (LGD) QE83S85DAEXXH - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM, Tizen OS 8.0.
77" (LGD) QE77S85DAEXXH - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM, Tizen OS 8.0.
65" (LGD) QE65S85DAEXXH - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM, Tizen OS 8.0.
55" (LGD) QE55S85DAEXXH - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM, Tizen OS 8.0.
48" (LGD) - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI.
42" (LGD) - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI.

QE77S90DAEXXH je 2024 model ali? Naj bi bil QD-OLED? Sicer ima Gen2 procesor....
To je lanski model in ja NIMA Qd-Oled panel saj z lanskim letom so množično začeli vgrajevati pri samsungu LG Woled panele.
V lanski seriji S90D je imel Qd-Oled panel samo model v velikosti 65" isto velja za letošnjo S90F serijo.
Samo ta najboljša serija S95F ima Qd-Oled panele skoraj v vseh velikosti razen v največjem 83" kjer je spet Woled panel od LG.

Hvala vsem za trud in pomoc.
Cim manj komplicirat (velja zame). Verjetno bo kar S90F.
Kaksno Vesa razporeditev ima 77S90F....400 300 ali 400x400?
Cim manj komplicirat (velja zame). Verjetno bo kar S90F.
Kaksno Vesa razporeditev ima 77S90F....400 300 ali 400x400?

Aja, samo se nekaj; glede dostave, bi zaupali 3. osebi dostavo ali bi sli sami iskat? Kombija/SUV nimam, da oni (prodajalec) dostavi je komot. Edino sam transport me skrbi in koliko se pazi, da ne pade skatla med prevozom....itd. !

misek ::
koliko se pazi, da ne pade skatla med prevozom....Sem slučajno enkrat videl kako so v večji trgovini z računalniško opremo delali s škatlami :( Tako da tudi če greš sam nekam iskat, ne moreš rešiti problema.
Tudi naša pošta ali pa morda kakšna dostavna služba ni nič boljša. Lani v službi dobil 3 računalnike in na vseh treh so odpadli CPU hladilniki. Res da niso najbolje pritrjeni ampak to samo kaže, da s škatlami niso lepo ravnali.

Gambino ::
Rajš preskoči na nekaj z googlom pa si miren
Katera znamka pa ima Google OS? Dodatnega box-a ne mislim prikljaplat (že tako mi TV box ne ''diši'')....!
Ni nobene potrebe, da iščeš Google TV, in ne rabiš nobenega dodatnega boxa za prikljapljat. LG WebOs, ki je priznan, kot najhitrejši, najbolj zanesljiv, in uporabniku najbolj prijazen, ima vse te aplikacije, ki si jih omenil: YouTube, Max, EON.. že inštalirane, poleg tega imaš na izbiro še cca 3000 drugih aplikacij.
Potrjuje, LGjev OS je res cool in sem zadovoljen na svojem LGOLED-Gju!

Kolikor sem pregledal naj bi Tizen OS (Samsung) imel večino aplikacij in tudi EON app (baje lahko že pred nameščeno).....! Lahko kdo potrdi?!
lp
lp

freesty ::
Kolikor sem pregledal naj bi Tizen OS (Samsung) imel večino aplikacij in tudi EON app (baje lahko že pred nameščeno).....! Lahko kdo potrdi?!
lp
Pred namesceno ne vem, je pa v e-shopu aplikacijo, ki si jo enostavno nalozis.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

lp
Pred namesceno ne vem, je pa v e-shopu aplikacijo, ki si jo enostavno nalozis.
Hvala, si vse potrdil, kar me je zanimalo.
**imajo na njihovi (Samsung) strani, da lahko oni pred namestijo določene aplikacije.
lp

neocodexx ::
Nisem edini ki se pritožuje o počasnosti menijev na LG oledih, vidim tega kar precej... In ko pogledam kako odziven je Samsung, me mika da bi šel na Samsung samo zaradi tega.
Poleg tega nejasnosti o popravku pri LG G5:
- baje moraš uporabljati "filmmaker mode" za gaming, če hočeš odpraviti težave z HDR 10 posterizacijo. Njihov fix je popravil posterizacijo samo v filmmaker mode.
Kako to sploh deluje? Kaj pa VRR in ostale gaming funkcije? To ni sprejemljivo.
Edino kar me moti pri Samsungu je anti-glare, ki je dvorezen meč. Po eni strani super zadeva, ampak na čisto vsakem youtube posnetku vidim ogromen black level raise, in me grozno moti.
Ima kdo kakšno izkušnjo s temi Samsunsovi mat premazi, ne morem se odločiti.. Recimo če predvsem uporabljaš v rahlo osvetljeni sobi z minimalno direktnega odboja na zaslon (tako imam sedaj za glossy oled), ali takoj črne pobledijo čim je soba osvetljena, kljub temu da nič ne sveti direktno na zaslon?
Zelo mi je všeč da je oled glossy in ostane vedno temen, ampak G5 ima zdaj res en tak kup problemov da me je čisto odvrnilo.
Poleg tega nejasnosti o popravku pri LG G5:
- baje moraš uporabljati "filmmaker mode" za gaming, če hočeš odpraviti težave z HDR 10 posterizacijo. Njihov fix je popravil posterizacijo samo v filmmaker mode.
Kako to sploh deluje? Kaj pa VRR in ostale gaming funkcije? To ni sprejemljivo.
Edino kar me moti pri Samsungu je anti-glare, ki je dvorezen meč. Po eni strani super zadeva, ampak na čisto vsakem youtube posnetku vidim ogromen black level raise, in me grozno moti.
Ima kdo kakšno izkušnjo s temi Samsunsovi mat premazi, ne morem se odločiti.. Recimo če predvsem uporabljaš v rahlo osvetljeni sobi z minimalno direktnega odboja na zaslon (tako imam sedaj za glossy oled), ali takoj črne pobledijo čim je soba osvetljena, kljub temu da nič ne sveti direktno na zaslon?
Zelo mi je všeč da je oled glossy in ostane vedno temen, ampak G5 ima zdaj res en tak kup problemov da me je čisto odvrnilo.

dj_uro ::
kaj te zanima oziroma kaj lahko sprobam pri LG G5 (imam še ne mesec dni starega 83'') ... meni zaenkrat deluje OK... sicer je pri eni posodobitvi čisto na začetku malce počasneje prehajal skozi meni, vendra je to ob restartu TVja izginilo...
vw-klub.si

kaj te zanima oziroma kaj lahko sprobam pri LG G5 (imam še ne mesec dni starega 83'') ... meni zaenkrat deluje OK... sicer je pri eni posodobitvi čisto na začetku malce počasneje prehajal skozi meni, vendra je to ob restartu TVja izginilo...
Kolikor vem, v filmmaker mode ne moreš skoraj nobenih nastavitev urejat - in to je trenutno edini način ki popravi posterizacijo in druge težave z HDR10.
Da si zaklenjen v filmmaker mode za gaming je višek neumnosti. S tem se tudi popolnoma zaklene dostop game optimiser menija, ki pa je kar obsežen (FTDA, HGIG, Reflex, Black Level, Black/White stabilizacija, VRR in ločene nastavitve za kontrast/saturation...) - vsaj na mojem C2 je tako. Nič ne moreš več nastavljati.
Nekdo na redditu je napisal da deluje če vklopiš FMM in potem Game Optimiser ampak na mojem C2 to ne dela, vse možnosti so onemogočene.

Ransom ::
Če je to res tako na G5 je to čisti polom, da ne moreš uporabljati pravega gaming mode.
Si ne predstavljam da bi toliko dal za TV in mi ne bi delalo vse v nulo out of the box.
Na C1 je to vse delovalo v nulo prav tako na sedanjem C4.
Si ne predstavljam da bi toliko dal za TV in mi ne bi delalo vse v nulo out of the box.
Na C1 je to vse delovalo v nulo prav tako na sedanjem C4.

https://www.reddit.com/r/LGOLED/comment...
Pravijo tukaj da po njihovih vtistih (nobenih uradnih podatkov kaj so popravili) s 33.21.81 naj bi zdaj izgledalo dobro tudi v ostalih profilih / game optimiser.
Ker mi je to pustilo tak slab vtis se zaenkrat še nagibam k S95F (hitrejši, uporabniku prijaznejši meniji, game motion+), glede mat premaza tole ne izgleda tako grozno kot v drugih videjih kjer svetijo z lučjo direktno gor:
Jaz imam kar v redu zatemnjeno sobo in ni direktne svetlobe v zaslon, samo pasivna (led traki v spuščenem stropu), svetloba ki jo glossy še vedno nekoliko odbija in je rahlo moteča, ampak kolikor sem gledal tale video od tega dedca, še dnevna svetloba iz tistega okna ni imela skoraj nobenega učinka razen pod kotom..
Pravijo tukaj da po njihovih vtistih (nobenih uradnih podatkov kaj so popravili) s 33.21.81 naj bi zdaj izgledalo dobro tudi v ostalih profilih / game optimiser.
Ker mi je to pustilo tak slab vtis se zaenkrat še nagibam k S95F (hitrejši, uporabniku prijaznejši meniji, game motion+), glede mat premaza tole ne izgleda tako grozno kot v drugih videjih kjer svetijo z lučjo direktno gor:
Jaz imam kar v redu zatemnjeno sobo in ni direktne svetlobe v zaslon, samo pasivna (led traki v spuščenem stropu), svetloba ki jo glossy še vedno nekoliko odbija in je rahlo moteča, ampak kolikor sem gledal tale video od tega dedca, še dnevna svetloba iz tistega okna ni imela skoraj nobenega učinka razen pod kotom..

PROTEINSKI ::
LG G5 vs S95F
https://www.rtings.com/tv/tools/compare...
Razlike so minimalne v meritvah. LG ima glossy finish, Samsung pa matte. Torej prevaga lahko samo OS?
Razlike so minimalne v meritvah. LG ima glossy finish, Samsung pa matte. Torej prevaga lahko samo OS?

Letos je Samsung boljša opcija od Lg-ja:) Letos ima Lg kar precej težav kot so: prekomerno ostrenje, zameglitev gibanja, zmanjšanje svetlosti posebej pri DV, posterizacija HDR10 itd..
Nekatere težave so se nekoliko omilile z najnovejšo različico Softwerja, vendar še vedno v večini ostajajo..
https://e.pcloud.link/publink/show?code...
Nekatere težave so se nekoliko omilile z najnovejšo različico Softwerja, vendar še vedno v večini ostajajo..
https://e.pcloud.link/publink/show?code...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

PROTEINSKI je izjavil:
LG G5 vs S95F
OS velik plus pri samsungu za mene, to počasno LG skropucalo pri tako dragem TVju preprosto ni sprejemljivo. Čisto NIČ niso izbolšali v zadnjih par letih. Sem mislil da so Philipsovi meniji slabi, dokler nisem šel na LG. Poglej si katerikoli , npr. video kjer je demonstriran Samsungov vmesnik vse deluje bliskovito hitro (in meni osebno tudi precej lepše).
Prav tako nobenih kompromisov glede težav, ki jih andrej omenja - so zelo resne. To naj bi sedaj sicer biolo popravljeno, a nimamo točnih informacij ali v celoti ali samo delno. Dithering je še vedno prisoten!
Bistvo tega TVja, zakaj ga kupiš... HDR... Ne deluje.
Vsaj tako je bilo na začetku - Firmware 33.11.35 naj bi to popravil - ampak samo v Filmmaker mode.
Nekaj debat tu in nekaj izjav o novem FW 33.21.81 tu, ki "naj bi" izboljšal situacijo izven FMM.
Če verjameš tistim par uporabnikov, ki so po občutku testirali, to je vse kar trenutno vemo. In to naj bi bilo zagotovilo za nakup tvja za 2000EUR?
Potem že raje dam Samsungu priložnost, pa da vidimo če je tisti mat premaz res tako problematičen.
Bi šel na Philipsa, ampak predolgo čakajo da se zmigajo... S95F / G5 po trenutni ceni 2000EUR za 65" bo pa kar težko konkurirati, nimam pričakovanj da bo Philips 950 pod 2.500EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()

Ransom ::
Kdo pri zdravi pameti bi dal 2,5k€ za filipsa.. Je potem bolje še malenkost dodati in vzeti sony-ja!

@neocodexx
Zakaj pa bi kupil model 950, če pa je model 910 skoraj enako kvaliteten za veliko manj denarja..
Zakaj pa bi kupil model 950, če pa je model 910 skoraj enako kvaliteten za veliko manj denarja..

@neocodexx
Nekateri smo veliko investirali v hi-fi, in nočemo da nam en sonudbar pod tvjem (910) kvari ta imidž.
Nisem pa gledal primerjave - "skoraj enako" ali je to tako, kot da bi primerjali C5-G5 in S90-S95? Ker jaz hočem G5/S95 in nič manj.
Načeloma bi bil zadovoljen z vmesno (C serija) linijo, ampak letos so razlike - izboljšave, daleč prevelike da bi sploh se splačalo razmišljati o kaj drugem kot najboljšem modelu, ogromen skok naprej pred tem kjer smo do sedaj bili.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()

@neocodexx
Poleg tega, mislim da naj bi 950 bil
Nekateri smo veliko investirali v hi-fi, in nočemo da nam en sonudbar pod tvjem (910) kvari ta imidž.
Nisem pa gledal primerjave - "skoraj enako" ali je to tako, kot da bi primerjali C5-G5 in S90-S95? Ker jaz hočem G5/S95 in nič manj.
Kaj pa imaš od sistema? laufaš na AVR ali separates?
lp

@neocodexx
Poleg tega, mislim da naj bi 950 bil
Kaj pa imaš od sistema? laufaš na AVR ali separates?
lp
Sicer offtopic, ampak seveda na AVR z dual subi, main zvočniki so 3-way z dvemi 16cm bas enotami, ampak še bi se dalo izboljšati ker tole je bil DIY projekt, vendar mislim da je kar primerljivo enemu mid-range hi-fi. Subi so pa kompresijski (SVS-SB 3000) ne grem nikoli več na porte. Kar sem se naučil je da je dual sub obvezen za vsako sobo, sicer imaš preveč izpodbijanja in lukenj. Vedno raje 2 cenejša suba kot 1 drag sub. Vedno.

Načeloma bi bil zadovoljen z vmesno (C serija) linijo, ampak letos so razlike - izboljšave, daleč prevelike da bi sploh se splačalo razmišljati o kaj drugem kot najboljšem modelu, ogromen skok naprej pred tem kjer smo do sedaj bili.
Ja, za drugo leto se napoveduje še veliko večji preskok. Imenujejo ga kar "sanjski" OLED:
https://news.lgdisplay.com/en/2025/05/f...

hodu63 ::
Fpbs, misliš, da bo naslednje leto tehnologija že zrela za velike panele? Zaenkrat omenjajo samo telefone in tablice.

Fpbs, misliš, da bo naslednje leto tehnologija že zrela za velike panele? Zaenkrat omenjajo samo telefone in tablice.
Ja, pustimo se presenetiti. Saj, so s tem letošnjim hibridnim Tandem OLEDom, kjer se modra fosforescenca kombinira z modro fluorescenco za stabilnost in učinkovitost, zelo približali končnemu cilju, proizvodnje večjih panelov za TVeje.

hodu63 ::
Naj se ti besede pozlatijo. Jaz bi rekel, da je realneje nekje 3-4 leta, ampak kot si napisal pustimo se presenetiti. Ni pa Lg edini, tudi Samsung razvija nekaj podobnega. Vprašanje je le, koliko zaostaja za Lg.