Forum » Pomoč in nasveti » Sprememba uporabljenega certifikata - Chrome
Sprememba uporabljenega certifikata - Chrome
NikolormousB ::
Uporabljam Chrome, kjer imam nameščene 3 digitalne certifikate za 3 različna podjetja. Z njimi dostopam do banke in edavkov. Ko npr. prvič vstopim v banko lahko izberem s katerim certifikatom se želim prijaviti. Ko zapram zavihek in naslednjič pridem na stran od banke, je že izbran certifikat, ki sem ga izbral prvič.
Obstaja kak način, da bi lahko vsakič, ko dostopam do banke ali edavkov izbral s katerim certifikatom se želim prijaviti? Trenutno moram zapreti Chrome, kar je precej nerodno.
Obstaja kak način, da bi lahko vsakič, ko dostopam do banke ali edavkov izbral s katerim certifikatom se želim prijaviti? Trenutno moram zapreti Chrome, kar je precej nerodno.
NikolormousB ::
To je še manj prijazno kot če quitnem in ponovno zaženem Chrome. History redno uporabljam.
celebro ::
Mogoče bi šlo v Incognito oknu (okno brez beleženja zgodovine) - za vsako sejo odpreš in na koncu zapreš samo tega, ostala Chrome okna bi pa ostala. Ne vem pa, če lahko tam uporabljaš certifikate.
SG_101 ::
Da ne odpiram nove teme. Imam dva digitalna potrdila, tezeve pa imam s sigenca. Ob vstopu v spletno banko oz na nekatere druge strani ga sploh ne morem izbrati (na voljo imam le nlb potrdilo). Kako to resiti? Npr na stran zzzs ali euprava pa mi normalno ponudi moznost izbire med obema potrdiloma. Hvala
SG_101 ::
to mislim, da bi moralo biti ok... npr. v firefox mi v vstopu v spletno banko ponudi samo nlb certifikat, v chromu ter v chromu na tablici pa oba. na eni drugi spletni strani, pa mi niti v chromu ne ponudi sigence, le nlb certifikat...
kloko ::
Jaz domnevam da to ni problem z dotičnim certifikatom, ampak je to logika vgrajena v browser. Pri meni namreč opazim isti efekt z NLB in sigen certifikati. Tudi npr. tule je opisano kar precej na to temo.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
SaXsIm ::
Ne. Sigenca in NLB delata brez problema v obeh brskalnikih. Problem pa je, da ti ga chrome brez privatnega ključa ne da pod Your certificates, ampak pod others. Vsaj jaz sem imel takšne probleme.
SaXsIm
buttcrack ::
se s chromo že da prevzet sigenco?
včasih je šlo samo import v FF in nato export v chrome. sprašujem ker mi bo kmalu poteklo.
včasih je šlo samo import v FF in nato export v chrome. sprašujem ker mi bo kmalu poteklo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NLB ukinitev certifikatov ? (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 132577 (39586) | WizzardOfOZ |
» | Digitalno potrdilo - SIGENCA, problemOddelek: Pomoč in nasveti | 8759 (6523) | fulgur |
» | Prevzem certifikata sigenca v WIN 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 20668 (17233) | MrStein |
» | Certifikat !Oddelek: Informacijska varnost | 9239 (4043) | SeMiNeSanja |
» | Varnost spletnih bank - enkratna geslaOddelek: Informacijska varnost | 7218 (5370) | seba-beba |