Forum » Pomoč in nasveti » Laptop brez display porta
Laptop brez display porta
artek ::
Kupil sem nov monitor in ugotovil, da laptop (star 10let) nima display porta. A se dobi kak vmesnik?
artek ::
Problem je v tem, ker laptop monitor ne zazna samo prek hdmi kabla. Rabi še display port...
techfreak :) ::
Monitor lahko priklopis preko HDMI ali preko DP, ne rabis oboje. Ce ti ga ne zazna preko HDMI potem verjetno nisi izbral pravega source-a na monitorju, ali pa je nekaj narobe s HDMI priklopom na prenosniku/zaslonu oz. s HDMI kablom.
Ce bos vseen zelel HDMI -> DP bos rabil aktivni pretvornik (kar pomeni da ima notri elektroniko in mora pretvarjati med razlicnima protokoloma), ki pa ni ravno poceni.
Ce bos vseen zelel HDMI -> DP bos rabil aktivni pretvornik (kar pomeni da ima notri elektroniko in mora pretvarjati med razlicnima protokoloma), ki pa ni ravno poceni.
mat xxl ::
Ja tole preverjeno ne bo šlo v polni resoluciji, ker preprosto notesnik ne podpira takih resolucij. Šlo bi 2 x hdmi na DP ali DVI na DP, imam celo kabel viška .......
Torej vklopi hdmi to hdmi z ustreznim kablom, samo če ima monitor kako večjo resolucijo bo slika manjša, pač kolikor podpira laptop.
Pa še to DP podpira višje resolucije kot HDMI zato nekatere stare takrat TOP kartice na kompih so imele celo 2 x HDMI , ko še ni bilo DP standarda in ja tam se da iz 2 x hdmi priti do 1 x DP v polni resoluciji.
Pa verjemi mi, sem precej tega pretestiral.
Navedba : Problem je v tem, ker laptop monitor ne zazna samo prek hdmi kabla. Rabi še display port...
ne drži, moraš pa laptopu obvezno povedati, da boš uporabljal samo 1 monitor zunanji, ker normalno kartica v laptopu nikakor v nobenem primeru ne bo zmogla krmiliti 2 monitorjev hkrati.... napiši obe resolucije od notesnika in monitorja in potem v notesniku nastavi, da dela samo izhod in ne laptopov monitor.
Torej vklopi hdmi to hdmi z ustreznim kablom, samo če ima monitor kako večjo resolucijo bo slika manjša, pač kolikor podpira laptop.
Pa še to DP podpira višje resolucije kot HDMI zato nekatere stare takrat TOP kartice na kompih so imele celo 2 x HDMI , ko še ni bilo DP standarda in ja tam se da iz 2 x hdmi priti do 1 x DP v polni resoluciji.
Pa verjemi mi, sem precej tega pretestiral.
Navedba : Problem je v tem, ker laptop monitor ne zazna samo prek hdmi kabla. Rabi še display port...
ne drži, moraš pa laptopu obvezno povedati, da boš uporabljal samo 1 monitor zunanji, ker normalno kartica v laptopu nikakor v nobenem primeru ne bo zmogla krmiliti 2 monitorjev hkrati.... napiši obe resolucije od notesnika in monitorja in potem v notesniku nastavi, da dela samo izhod in ne laptopov monitor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
jizzer ::
Sem ravno pisal včeraj v temi o 24" monitorjih in imam enak problem.
Prenosnik je sicer star 3 leta in višjega cenovnega razreda (v3-772G), v katerem se nahaja GTX 760M in Intel HD 4600 Graphics. V specifikacijah za 760M je navedeno da podpira DP 1.2, prav tako za HD4600(stran 5) in mi je čudno da nedela.
Kupil sem adapter v bigbangu in ga danes nesel nazaj da ne dela, tip je tam probal in res ni delal. Ampak sem si iz šihta prinesel še drugi pretvornik, ki pa sedaj opažam da prav tako ne deluje.
Bral sem da je konvertanje iz HDMI->DP res zelo kompleksno in dostikrat celo nemogoče, ampak zakaj bi adapter potemtakem sploh obstajal? No nebom pameten ker se ne spoznam dovolj na te zadeve ampak je ironično :)
Monitor je Dell P2414h, omenim pa naj še da ko priklopim HDMI na računalnik, mi niti ne zazna, torej ne zapiska kot ponavadi ko priklopim kaj gor.
Obadva sta full hd, kako pa bi naj nastavil na laptopu, da naj uporablja izhod?
Prenosnik je sicer star 3 leta in višjega cenovnega razreda (v3-772G), v katerem se nahaja GTX 760M in Intel HD 4600 Graphics. V specifikacijah za 760M je navedeno da podpira DP 1.2, prav tako za HD4600(stran 5) in mi je čudno da nedela.
Kupil sem adapter v bigbangu in ga danes nesel nazaj da ne dela, tip je tam probal in res ni delal. Ampak sem si iz šihta prinesel še drugi pretvornik, ki pa sedaj opažam da prav tako ne deluje.
Bral sem da je konvertanje iz HDMI->DP res zelo kompleksno in dostikrat celo nemogoče, ampak zakaj bi adapter potemtakem sploh obstajal? No nebom pameten ker se ne spoznam dovolj na te zadeve ampak je ironično :)
Monitor je Dell P2414h, omenim pa naj še da ko priklopim HDMI na računalnik, mi niti ne zazna, torej ne zapiska kot ponavadi ko priklopim kaj gor.
Obadva sta full hd, kako pa bi naj nastavil na laptopu, da naj uporablja izhod?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jizzer ()
mat xxl ::
Full HD je premalo za DVI ! UHD bi bilo pa OK .
Adapterji so pa za iz DP na HDMI in takega imam celo viška obratno pa enak adapter seveda ne more narediti iz manj več, gre pa iz več na manj, kar je iz DP izhoda na HDMI vhod.
Adapterji so pa za iz DP na HDMI in takega imam celo viška obratno pa enak adapter seveda ne more narediti iz manj več, gre pa iz več na manj, kar je iz DP izhoda na HDMI vhod.
zcetrt ::
Sposojam si temo: Prenosnik HP 250 G5 (http://www8.hp.com/si/sl/products/lapto...!tab=specs) ima izhod HDMI 1.4b.
Zaslon ima le DVI.
Ali se da skupaj priklopit? S tem recimo? http://www.ebay.com/itm/1M-3ft-HDMI-to-...
Kolikor sem sam preverjal, potrditve ne vidim, nisem pa tudi našel, da ne gre...
Hvala za pomoč!
Zaslon ima le DVI.
Ali se da skupaj priklopit? S tem recimo? http://www.ebay.com/itm/1M-3ft-HDMI-to-...
Kolikor sem sam preverjal, potrditve ne vidim, nisem pa tudi našel, da ne gre...
Hvala za pomoč!
4.
lovro535v2 ::
Ta kabel bi moral delovati.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Display Port v Sloveniji ?Oddelek: Kaj kupiti | 5944 (4047) | Heisenberg |
» | Dell u2415 monitor, različne verzije?Oddelek: Zvok in slika | 3955 (2148) | gddr85 |
» | Ko ugasnem računalnik se mi na monitorju prikazuje tole...Oddelek: Pomoč in nasveti | 6436 (5317) | ST-777 |
» | velikost monitorja + laptopOddelek: Pomoč in nasveti | 1244 (1080) | BullDozer |
» | DisplayPort to DVI-D ali VGAOddelek: Strojna oprema | 2894 (2316) | Janac |