» »

UTP kabel in občutljivost na zunanje motnje

UTP kabel in občutljivost na zunanje motnje

Ganon ::

Ali lahko nastane problem, če je v bližini UTP kabla (CAT 5E) na primer električni razdelilec? Težave imam s Telekomovim BOXom, na katerem se slika začne grdo zatikati. Kocke, zelene črte, črn ekran, popačen zvok, velikokrat se povsem ustavi. In to se zgodi povsem naključno, ni nekega vzorca. To mine šele takrat, ko BOX resetiram na način, da ga iztaknem iz elektrike. Kasneje se ponovi. To se dogaja pri ogledu nazaj in pri običajnem ogledu programov. BOX ni kriv, ker sem ga imel na servisu.

Boste rekli, premakni kabel in testiraj. Imam tako speljane kable, da to ni preveč preprosto opravilo. Vsekakor bom nekaj spremenil, ampak me prej zanimajo mnenja.

konspirator ::

Ja, je možno da vpliva.

https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=7&...
Omenim naj še, da se lahko zgodi, da je kompletna interna inštalacija lahko nova in potem samo en slab spoj in televizija lahko kocka ali celo prekinja povezavo.
Interna inštalacija se ne sme vleči po ceveh kjer je elektrika (ali blizu nje), prav tako osebno ne priporočam da se vleče zraven kabelske antene, čeprav nekateri to delajo in jim ne dela težave televizija.


O kakšni razdalji je govora ?
--

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Okoli 10 metrov.

Han ::

Če imaš možnost, testiraj z oklopljenim CAT 6.

jype ::

Ganon> Boste rekli, premakni kabel in testiraj. Imam tako speljane kable, da to ni preveč preprosto opravilo. Vsekakor bom nekaj spremenil, ampak me prej zanimajo mnenja.

A potrebuješ dolg (kako dolg?) UTP kabel za testiranje?

Ribič ::

Namesto UTP uporabi raje kabel S/FTP, ki je s foljo lepo izoliran na vsaki parici posebej ter še vse skupaj s pletenico.
Vse ribe so mi pobegnile!

BlaY0 ::

Pa dajte bit resni no!!! A je na razdelilcu mogoče 3 fazna cirkularka??? Al pa dve?

Dejmo mal možgane najprej v en razdelilc priklopit... Nek povprečen H.264 stream redko preseže 10 Mbps. Full HD stream recimo da ima peak na 25 Mbps, pa še to imajo samo tisti z optiko. Če bi imel motnje na kablu bi najprej switch retrainal na nižjo hitrost (vsi switchi danes imajo auto negotiation vklopljen po defaultu). Uporabljam najcenejši možen CAT.5e kabel na razdaljah med 15 in 25 metri in je vse non-stop na 1 Gbps pa so povsod okoli razdelilci pa kabel za štrom zraven praktično v isti cevi (jasno ne za cirkularko). Ja imel sem enkrat probleme, da mi je na eni vtičnici auto negotiation zadevo v 30% postavil na 100 Mbps namesto 1 Gbps ampak je bila kriva vtičnica, ne pa kabel. Se pravi še vedno bi lahko lupil 4 do 5 strimov naenkrat brez problemov. Skratka kabel sam je redko vzrok, v večini primerov so krivi slabi konektorji in vtičnice oziroma spoji na njih.

...:TOMI:... ::

Zaporedje na UTP je pravo?

Problem je lahko tudi DSL linija ali pa tezave pri ponudniku. Preobremenitev sistema.
Tomi

ST-777 ::

Ganon je izjavil:

... Težave imam s Telekomovim BOXom, na katerem se slika začne grdo zatikati.
HD TV slika preko Telekomovega BOX-a je pri meni v redu. TV signal pa potuje od modema preko dveh Innbox naprav in omrežja 220 V (dolžine cca 15 m) do BOX-a.

Če premik kablov ne bo izboljšal slike, razmisli o Innboxu, ki ga dobiš pri Telekomu. http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ST-777 ()

cvick ::

Najprej preglej zaporedje tko k je TOMI reku.
Kakšen razdelilec? Če je navaden skoraj nemogoče, če je pa kakšen varovalni prenapetostni pa možno če je defektn. Sm že doživel.
FTP ali pa S/FTP pa ne uporabljaj samo kabla, ampak mora bit zadeva pravilno zaključena z FTP konektorji in na obeh koncih ozemljena.
Probej kje dobit UTP kabel in ga prosto razpelji po sobi pa boš vidu, če je problem v kablu.

Invictus ::

Ribič je izjavil:

Namesto UTP uporabi raje kabel S/FTP, ki je s foljo lepo izoliran na vsaki parici posebej ter še vse skupaj s pletenico.

Če konektor ni ozemljen, to prinaša več problemov kot rešitev...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

ginekk ::

Pozna se vse, imam napeljane CAT5e po vseh hiši (tla/stene) in tudi približno nikoli ni ista hitrost, kot če enako dolg kabel direktno potegnem "po zraku" in čez stopnišče.
Prav tako so pomembni sami konektorji in vtičnice.

Ribič ::

Invictus je izjavil:

Če konektor ni ozemljen, to prinaša več problemov kot rešitev...
Predpostavil sem, da je to samoumevno.
Vse ribe so mi pobegnile!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

flat utp kabel 6a ali vsaj 5e

Oddelek: Pomoč in nasveti
394619 (3132) helo
»

Kateri kabel za omrežje v hiši? utp/ftp/stp/sftp?

Oddelek: Omrežja in internet
2811251 (8927) antonija
»

Nakup LAN kablov kat. 5 ali 6 ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6615131 (13548) Invictus
»

problem s F-UTPjem.....

Oddelek: Omrežja in internet
91801 (1667) Pyr0Beast

Več podobnih tem