» »

kazen za parkiranje na hrvaškem 2015 shain pacheco vinković

kazen za parkiranje na hrvaškem 2015 shain pacheco vinković

turist1 ::

Prejel sem kazen za neplačano parkiranje na hrvaškem iz leta 2015. Pošiljatelj je odvetnik shain pacheco vinković iz Pule,

pa me zanima kako je s tem ali moram plačati ali ne?180€ od tega je 18€ parkiranje z zamudnimi obrestmi, ostalo so skoraj vse odvetniške storitve,...to je če plačam v 8ih dneh..sicer je 250€...

Je kak pravnik tu ali kdo ki se spozna, ali kdo ki je imel podobno izkušnjo? vem da je bilo pred kratkim nekaj na poročilih na to temo..

hvala za nasvete

lep pozdrav
  • zaklenil: AndrejO ()

BlaY0 ::

Tukaj imaš že nekaj iztočnic:

https://slo-tech.com/forum/t507769/499

turist1 ::

sem prebral a v celi temi ni konkretnega odgovora.... :(

next3steps ::

Bodite pozorni, ker so obrnili ploščo in sedaj izvajajo izvršbe v skladu z hrvaško zakonodajo. Zaenkrat je še velik vprašaj ali bo taka izvršba mednarodno izvršljiva.

Prvo kot prvo nikakor ne tega ignorirat, ker če ne boš ugovarjal, bo zadeva pravnomočna in potem bo res lahko tudi v neki fazi izvšljiva.

V pritožbi se sklicuj na to, da ni podana niti aktivna niti pasivna legitimacija. Torej, da ne gre za nikakršno verodostojno listino, da iz predloženih dokazov ni mogoče sklepati ali sploh obstaja obligacijsko razmerje. Glede pasivne pa to, da tožnik ni predložil nikakršnega dokaza, da je tožnica dejansko upnica, ob tem pa navedi dejstva, ki dokazujejo ona ni upnica in da nima dolga do tega podjetja, ker v življenju z njim ni sklenila nikakršnega pogodbenega razmerja.

Notar po Hrvaški zakonodaji lahko izda izvršbo na podlagi verodostojne listine. Preden pa bo zadeva mednarodno izvršljiva bo morala zadeva preko sodišča. Zaplete se lahko če imaš premoženje na Hrvaškem.

V vsakem primeru tega ni za ignorirati ker na podlagi tega nastane pravnomočna izvršbo za naslednji 10 let in vsebini kasneje ne bo več mogoče oporekati.


Ne bo prišlo na slovensko sodišče, ker je v pristojnosti hrvaškega. Ko bo zadevna pravnomočna se bo pojavila težava mednarodne izvršljivosti, ker trenutno notarski zapis ni predviden kot izvršilni dokument. Potem je vprašanje ali bo evropska sodna rpaksa šla v smer, da se sprejme kot izvršljiv tak zapis (in ga bo možno izvršit neposredno) ali bo potrebno postopek peljat preko hrvaškega sodišča. Samo takrat se več ne bo dissutiralo o vsebini. Ta bo pravnomočna če ne bo ugovora.

run2 ::

Ravno ta teden je bilo na Val 202 glede tega. Še noben ni prejel sodne izvršbe slovenskega sodišča. Vse ostalo ni zavezujoče.

http://videoweb.rtvslo.si/podcast/ava_a...

turist1 ::

8 dni se je izteklo pa nisem poslal pritožbe. torej sedaj ignoriram ali plačam? predolgo sem povpraševal okoli po nasvetih... :(

next3steps ::

Dosti boljše je poravnat dolg neposredno parkirnemu podjetju, ker:
a. veš da bo porabljen dejansko za poplačilo odprtih terjatev
b. se lahko vedno zgovarjaš, da si zgolj poravnal odprte terjatve, ker ne želiš imeti odprtih dolgov in da to nima nikakršne veze z nelegitimno izvržbo ,ki jo vodi nek odvetnik v nasprotju z mednarodnim pravom za fiktiven znesek in neobstoječo terjatev

Se pravi, da plačaš tistega, česar takrat nisi plačal in se igraš butla.
Izbrskaš njihov trr, njihov cenik na uro in plačaš neplačane ure.

turist1 ::

a če plačam, potem priznam neplačilo in bo legitimna izvršba in ni več fiktiven znesek....na njihovi spletni strani ni trrja....

http://liburnija-parking.com/parkiralis...

malo brskam po netu o njih...očitno so aktivni na kaznih,..

mirancar ::

Ignoriri, ker so očiten in že znan nateg.

lucky13 ::

Sporno, z njihove strani, je samo, kako so prišli do tvojih podatkov. Tvoj dolg ostaja. Dokler ni odločbe hrvaškega sodišča, tudi izvržbe v Sloveniji ne bo. Lahko pa se obesijo na tvoje premoženje, če ga imaš na hrvaškem.

turist1 ::

torej je najbolje da plačam dol za parkiranje z obrestmi 18€ in še napišem pritožbo in jo pošljem podjetju in ne pravniku ki jih zastopa?

a skrbi me če plačam dolg potem priznam dolg in bom moral še stroske odvetnika?
al le ignoriram vse skupaj??

janzal ::

Sodišče EU je odločilo, da na podlagi notarskega sklepa o izvršbi ne morejo dobiti evropskega naloga za izvršbo. To pomeni, da tega sklepa, ki smo ga dobili, ni možno pri nas izterjati, ga je pa na Hrvaškem, če imate tam vikend ...
http://www.zurnal24.si/parkirne-kazni-h...

Kakšen datum ima sklep o izvšrbi, ki ste ga prejeli? Jaz sem dobil z datumom 8. marec, sodba sodišča EU je bila 9. marca objavljena. Me zanima, če so ostali kar pri isti praksi ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: janzal ()

boki07 ::

Pozdravljeni,

tudi mene je doletela ta čast, da sem danes v nabiralnik prejel dopis slovenskega odvetnika Gregora Bakije, katerega v naslovu omenjeni hrvaški odvetnik Shain Lou Pacheco Vinkovića, pooblašča za vodenje mojega primera.

Kuverta je bila danes v nabiralniku, v dopisu je navedeno, da je potrebno dolg poravnati v roku 8 dni od dneva prevzema, ampak, kako bo odvetnik vedel, kdaj sem jaz zadevo prevzel, če pa zadeva ni bila vročena priporočeno/s povratnico?

Ne bom dolgovezil, zadevo pošiljam zgolj zato, ker menim, da gre za malenkost drugačen primer in tudi pristop samega odvetnika. Ker sam nisem pravnik, seveda naprošam vse, ki so s tem imeli opravka in imajo mogoče kaj več informacij, da jih delijo z menoj. V priponkah se nahaja sodno overjen prevod dopisa hrvaškega odvetnika, pooblastilo ter poziv slovenskega odvetnika k plačilu neplačane parkirnine.

Zelo bi bil vesel kakšnega odziva in mnenja, kljub temu, da o tej temi že 2 leti ni noben več razpravljal.

Lep pozdrav,

Boštjan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boki07 ()

DrSergioDJ ::

Pa si nepravilno parkiral?
...

veduvedu ::

Prijavi odvetniški zbornici in vprašaj če ima ta "odvetnik" sploh licenco. Če jo ima pa naj mu jo vzamejo.

boki07 ::

Avto je stal čez noč na coni, kjer je parkiranje plačljivo, ampak ne čez noč. Ko sem zjutraj prišel do avtomobila, je bil gor listek. Ne vem pa, od katere do katere ure je parkiranje plačljivo. Po podatkih na dopisu je bila fotografija napravljena 08:03 zjutraj. Jaz sem do avtomobila prišel malo pred 09:00 uro. Žal ne znam pripeti slik, tako da če mi kdo pove, kako pripnem slike dopisa in jih tako delim z vami, da si ustvarite malo boljšo sliko, o čem sploh gre.

K0l1br1 ::

veduvedu je izjavil:

Prijavi odvetniški zbornici in vprašaj če ima ta "odvetnik" sploh licenco. Če jo ima pa naj mu jo vzamejo.

Kar vzeli jo bojo, ja.

Bye ::

Sem imel pred leti podobno izkušnjo. Sem zagrozil s prijavo, v kolikor bodo še naprej nabijali v prazno. Se niso nikoli več oglasili.

Editor ::

Sem imel podobno zadevo.
Po posvetu s našo pravno službo v službi sem takoj plačal.
Predlagam, da se obrneš na strokovnjaka in naj ti razloži kaj vse je možno. ( v tvojo škodo seveda)
Verjetno tukaj ne boš dobil nekega strokovnega mnenja.

lp

LukiYo ::

Lepo skrbijo za turiste, ni kej. Še se oglasite tam...

Bye ::

Editor je izjavil:

Sem imel podobno zadevo.
Po posvetu s našo pravno službo v službi sem takoj plačal.
Predlagam, da se obrneš na strokovnjaka in naj ti razloži kaj vse je možno. ( v tvojo škodo seveda)
Verjetno tukaj ne boš dobil nekega strokovnega mnenja.

lp

Včasih je osebna izkušnja (iz prakse, torej) boljši (zastonj) nasvet od plačevanja strokovnjakov, ki ti razlagajo deset možnih scenarijev, ki se lahko odvijejo v navedenem primeru.

facepalm ::

LukiYo je izjavil:

Lepo skrbijo za turiste, ni kej. Še se oglasite tam...

jaki turisti, kateri sparajo se pri parkirnini.
verjemi, da take nebi pogresali

St235 ::

Editor je izjavil:

Sem imel podobno zadevo.
Po posvetu s našo pravno službo v službi sem takoj plačal.
Predlagam, da se obrneš na strokovnjaka in naj ti razloži kaj vse je možno. ( v tvojo škodo seveda)
Verjetno tukaj ne boš dobil nekega strokovnega mnenja.

lp

temu se reče nesposobna pravna služba al pa delaš za omenjenega odvetnika.

O tem smo že imeli temo, kjer so bile stavri precej podrobno predebatirane, tako da samo kratek povzetek.

Prvo kot prvo je to civilno pravna zadeva. Torej ni prekršek in nima ničesar s policijo. Gre za to, da te parkirišče terja za škodo (izpad dobička, ki so ga imeli).
Edini način, da te dejansko prisilijo v plačilo je civilna tožba in posledično izvržba.
To kar si dobil je navadno grozilno pismo, ki igra na naivnost prejemnika.
Kot si sam ugotovil ni nikakšne povratnice, tako da tudi ni nikakršnih rokov, ki bi imeli zate pravne posledice.

Izjemno pomembna stvar pri tem je, da odvetniški stroški, ki nastanejo v predsodnem postoku praviloma niso priznani kot upravičeni stroški in jih tudi v morebitnem kasnejšem postopku sodišče ne bo priznalo.

Torej to kar si dobil je dobro samo za rit obrisat. Dokler ne dobiš uradnega pisanja sodišča ni ničesar. Verjetnost, da se bo kdo spravil v tožbo za 10EUR parkirnine je zelo bilizu ničle.

Kaj konkretno naredit. Vržeš uadevo stran in v 99,99% primerov je zadeva zaključena. Pazi edino, če bi v katerikoli fazi dobil kakšne dejanski uradni dokument sodišča (ali teoretično notarja iz hrvaške). Vse ostalo je navaden bullshit.

Če hočeš rešit še tistih 0,01% oziroma nisi kurji tat in se ti zfi neumno goljufat za 10EUR parkirnine potem lahko manjkajočo parkirnino (ampak samo manjkajočo parkirnino in nič drugega) nakažeš NEPOSREDNO parkirnemu podjetju. Tukaj poudarjam, da NUJNO nakaži NEPOSREDNO upniku (parkirnemu podjetju). Niti pod razno ne nakazovat kakršnemukoli odvetniku, ker to niti pod razno ne bo dal naprej. Vse ostalo (ne vem, kakšni fiktivni stroški odvetnika) ni niti pod razno tvoj problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Groot ::

veduvedu je izjavil:

Prijavi odvetniški zbornici in vprašaj če ima ta "odvetnik" sploh licenco. Če jo ima pa naj mu jo vzamejo.


+1 Nujno za dobro vseh prijavi SLO odvetnika odvetniški zbornici. GLede utemeljenosti tega lahko prebereš članek iz Siola. Skrajni čas da se takšne nategune pobriše.

LukiYo ::

facepalm je izjavil:

LukiYo je izjavil:

Lepo skrbijo za turiste, ni kej. Še se oglasite tam...

jaki turisti, kateri sparajo se pri parkirnini.
verjemi, da take nebi pogresali


To ni vedno povezano. Jak turist lahko spontano zavije nekam kaj impulzivno zapravit - in se pač zamudi.

Sam sem imel primer, ko smo si na Blejskem otoku v lokalu spontano malo več privoščili (buteljke, itd) in nato po nekaj urah z (dragim) rentanim čolnom nazaj zamudili parkirni listek za dobesedno 20 min! Na ves zapravljen denar še 60 eur od redarstva. Kratkoročno so si napolnili žepe, dolgoročno pa izgubili rentabilnega turista.

Ales ::

Po tvoje če se ga nažgeš v neki gostilni ti pripada še zastonj čoln, zastonj parking, prepoved pihanja pa poti domov in še cel forum bi zgleda moral občudovati dotično preseravanje.

Zajebali ste vi in ne redarstvo, tako da če si že domišljaš da si nekdo in nekaj, lepo plačaj še kazen in se ne jokaj zraven.

Zgubili rentabilnega turista... Ta je dobra. Ne vem za druge, ampak jaz raje vidim, da takih "rentabilnih" egotrip turistov ni nikjer v moji bližini. Saj se boš sčasoma zbrihtal in prišel do podobnih zaključkov, sem optimist. Eni pač rabijo več časa da jih egotripi nehajo preganjat.

Utk ::

Ti pa si eno teslo. Nihče pri zdravi pameti ne kaznuje za 20 min zamujeno parkirnino v turističnem kraju, doplačaš kolk manjka če že in to je to. Če že imajo tako butast sistem, da moraš vnaprej vedet kolk časa boš rabil. Tako neumni so lahko samo gorenjci, morda še Hrvati.

facepalm ::

Jaz sem dobil kazen v ITA (Cinque Terre). V enemu od mestec ni bilo niti enega prostega parkirnega mesta in sem parkiral ob zadnjem boksu. Seveda je sledila kazen, katero sem naslednje jutro poravnal na posti in uzival dalje na dopustu.

TOP ::

boki07 je izjavil:

Avto je stal čez noč na coni, kjer je parkiranje plačljivo, ampak ne čez noč. Ko sem zjutraj prišel do avtomobila, je bil gor listek. Ne vem pa, od katere do katere ure je parkiranje plačljivo. Po podatkih na dopisu je bila fotografija napravljena 08:03 zjutraj. Jaz sem do avtomobila prišel malo pred 09:00 uro. Žal ne znam pripeti slik, tako da če mi kdo pove, kako pripnem slike dopisa in jih tako delim z vami, da si ustvarite malo boljšo sliko, o čem sploh gre.

Dobil si listek,kot razumem in zakaj nisi plačal,si raje popihal v Slovenijo sedaj pa jok,kako in kaj.Plačaj,za kar si bil kaznovan,ker Hrvati ne pozabijo tole veš,vsaj pri mojem frendu niso,so ga lepo počakali.

St235 ::

TOP je izjavil:

boki07 je izjavil:

Avto je stal čez noč na coni, kjer je parkiranje plačljivo, ampak ne čez noč. Ko sem zjutraj prišel do avtomobila, je bil gor listek. Ne vem pa, od katere do katere ure je parkiranje plačljivo. Po podatkih na dopisu je bila fotografija napravljena 08:03 zjutraj. Jaz sem do avtomobila prišel malo pred 09:00 uro. Žal ne znam pripeti slik, tako da če mi kdo pove, kako pripnem slike dopisa in jih tako delim z vami, da si ustvarite malo boljšo sliko, o čem sploh gre.

Dobil si listek,kot razumem in zakaj nisi plačal,si raje popihal v Slovenijo sedaj pa jok,kako in kaj.Plačaj,za kar si bil kaznovan,ker Hrvati ne pozabijo tole veš,vsaj pri mojem frendu niso,so ga lepo počakali.


zakaj lažeš?

TOP ::

St235 je izjavil:

TOP je izjavil:

boki07 je izjavil:

Avto je stal čez noč na coni, kjer je parkiranje plačljivo, ampak ne čez noč. Ko sem zjutraj prišel do avtomobila, je bil gor listek. Ne vem pa, od katere do katere ure je parkiranje plačljivo. Po podatkih na dopisu je bila fotografija napravljena 08:03 zjutraj. Jaz sem do avtomobila prišel malo pred 09:00 uro. Žal ne znam pripeti slik, tako da če mi kdo pove, kako pripnem slike dopisa in jih tako delim z vami, da si ustvarite malo boljšo sliko, o čem sploh gre.

Dobil si listek,kot razumem in zakaj nisi plačal,si raje popihal v Slovenijo sedaj pa jok,kako in kaj.Plačaj,za kar si bil kaznovan,ker Hrvati ne pozabijo tole veš,vsaj pri mojem frendu niso,so ga lepo počakali.


zakaj lažeš?

Pa kaj ti misliš,da nimajo zapisano registrsko od avta redarji imajo,in tole govorim če prideš v isti kraj.Pred letom je frend v Trstu dobil listek,ker je narobe parkiral,ga je lepo vrgel stran in šel domov.Čez 2 meseca je šel z istim avtom v Trst in ko je prišel po avto ga je počakal Karibinjer in mu pokazal,kar bi moral plačat in je lepo plačal dupl porcijo.Italjani tole lepo rešijo,seveda če te dobijo.Sam nekaj mi ni jasno.Tole kar dobiš od Hrvatov ni nobeden nateg ampak stvar,katero ne plačajo tisti ki narobe parkirajo in zakaj potem tak preplah.Vi kar v miru vržite vstran in poslušajte tukaj razne zgodbice,raje kakega pravnika uprašajte za nasvet.

St235 ::

In še kar naprej lažeš? cccc...

To kar je dobil ni nikakršna kazen, ampak poziv privatnega podjetja, da plača kar jim dolguje. Tukaj ni nobenih redarjev, policije, karabinjerjev in ne vem še kaj si boš zmislil.

Tako, da sam znesek za parkiranje seveda je dolžan, ali bo plačal ali ne je nejegova stvar, absolutno pa je nateg vse od tam naprej (absutrdno visoki stroški odvetnika).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

AndrejO ::

Zaklepma, ker tema že obstaja: https://slo-tech.com/forum/t507769/, v tej pa je tudi že bilo napisano, kar je imelo smisla (ponovno) napisati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6718055 (4287) acookook
»

Odvetnica Platovšek ponovno v akciji

Oddelek: Na cesti
173908 (2545) kacajdr
»

Predračun parkirne hiše

Oddelek: Na cesti
243436 (1920) LeQuack
»

Listki za parkiranje (LJ) in prenosljivost (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10716087 (13183) Mehmed

Več podobnih tem