» »

Nujna pomoč

Nujna pomoč

PanterX ::

Pozdravljen, prosim za pomoč. Pref kratlim sem namestil en programček za reševanje usb podatkov. Po inštalaciji je zahteval ponovni zagon compa do tu vse lepo in prav vendar po resetu comp ne zazna ne miške ne tipkovnice, zunanji disk pa ja. Do biosa še pridem kjer mi pokaže da je zaznal tipkovnico miško in disk, ko pa zapustim bios in se začne nalagati win10 se miška in tipkovnica enostavno izklopita. Tako ne pomaga niti safe mode saj nimam kaj početi brez tipkovnice. Mogoče kaka zamisel, predlog kako rešim zadevo, mogoče z resetom matične ampak tu kot sem rekel pokaže da je zaznal miško in tipkovnico ??? Ha zanimivo takoj ko se winsi začnejo nalagati miška in tipkovnica ugasneta.Probal sem z menjavo v drugi usb in z popolnim izklopom compa iz elektrike vendar ni efekta.Imam občutek da je šrogram zbrisal gonilnike usb na matični, vendar verjetn mi matična ne bi potem izpisala da je prepoznala tipkovnico miško in disk??? Vnaprej hvala za kakšen strokovni odgovor :)

mlamat ::

Naloži "live" Linux distribucijo na USB in z diska skopiraj podatke, ki jih še potrebuješ, nato ponovno inštaliraj Windows 10.

Han ::

Windows 10 lahko tudi še enkrat namestiš tako, da ne zbrišeš podatkov (ne formatiraš diska)... Staro Win10 namestitev boš potem našel v Windows.old mapi.

PanterX ::

Mogoče sem malo smotano opisal zadevo ne želim naložiti nove winse samo notr bi rad prišel kjer imam en cel pomembnih podatkov,vendar brez tipkovnice in miške ne gre......

hojnikb ::

kater program si to inštaliral ?
drgač pa lahko probaš ps/2 tipkovnico/miško
#brezpodpisa

PanterX ::

Alcor recovery tool, nisem natančno prebral navodila in izgleda izbrisal gonilnike ali pa sem fasal virus nimam pojma....nimam tipkovnice ps/2

ST-777 ::

PanterX je izjavil:

...nimam tipkovnice ps/2
Uporabi adapter.

Simply convert a USB keyboard or mouse to PS/2: http://www.cdlmicro.co.uk/uaf-ps2-usb-f...

PanterX ::

Eto probal kupičl adapter za ps2 tipkovnico in ne dela, isto sranje karkoli vtaknem v usb disk,jostik dela samo miška in tipkovnica ne....? Mogoče še kakšen predlog ?

PanterX ::

Kupil še eno miško in tudi ne dela, skratka nimam pojma o pojmu več , mogoče še kakšen predlog.

Machete ::

Sploh ne moreš v bios?
Si proval resetirat mobo, da daš ven baterijo?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

PanterX ::

Do biosa gre in tudi tipkovnica dela ter miška,, ko grem ven in se začne nalagat win se tipkovnica in miška izklopita....

2f4u ::

Dobit boš moral "USB bootable system", ala win, ala Lin; pejt v BIOS in nastavi start first USB. Počakaj da se naloži PC- backapiraj podatke. Potem pa pojdi v CMD in PC recover.

111111111111 ::

Izklopi VSE usb naprave. Potem vklopi tipkovnico, da boš lahko zagnal Winse. Počakaj da se vse zloži. Sedaj pa priklopi ŽIČNO miško, poglej da je USB 2 (črn) in NE USB 3 (moder). Po moje ti je padel USB 3 driver in ti ne dela več. Poskusi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

usb device not recognized

Oddelek: Strojna oprema
143033 (1503) RutS
»

Težava ob menjavi plošče

Oddelek: Pomoč in nasveti
171360 (1122) beni
»

CMOS Checksum Bad

Oddelek: Pomoč in nasveti
121085 (913) roni125
»

Dobesedno cudni stvari ???

Oddelek: Strojna oprema
282481 (1347) *ziga*
»

Težava z miško in tipkovnico z priklopom preko USB

Oddelek: Strojna oprema
71819 (1764) Eschelon

Več podobnih tem