» »

povezava tiskalnika z mrežo

povezava tiskalnika z mrežo

Skarje ::

moj dedi ima canon lasarski printer. dokler sta živela sama z babi je to bilo dovolj. nato si je tja biro preselila še teta ki tudi potrebuje tiskalnik. sedaj imajo to rešeno tako da more teta priti do tiskalnika in preključiti usb kabelj. ko sem probal tiskalnik preko internetnega kablja povezati z wifi omrežjem sem ugotovil da je konec kablja ki bi ga moral utakniti v printer preširok, toda telefonski kabelj ni previlen. mi zna kdo vpovedati kater kabelj naj uporabim? nad vtičnico piše line in še nek znak je zraven.

Poldi112 ::

Poglej v navodila? Ali pa se vsaj toliko potrudi in napiši model, da si bo kdo vzel par sekund časa in ti zgooglal. :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

bastadu ::

Tvoj tiskalnik očitno nima mrežnega priključka, ampak telefonskega (verjetno ima funkcijo faxa). Verjetno si boš moral umisliti napravico imenovano "print server", ki ima na eni strani USB vtič, v katerega priklopiš tiskalnik, na drugi strani pa je mrežna vtičnica kateri priklopiš na mrežo. Druga cenejša varianta je, da na računalniku, na katerem je priklopljen tiskalnik, daš ta tiskalnik v skupno rabo, v tem primeru mora ta PC biti prižgan, če hočeš iz drugega PCja tiskati ...
Pa še slovnična: napiše se kabel, ne kabelj ...

Skarje0 ::

Printer je mf4100

MIHAc27 ::

Kolikor gledam ima tole res samo FAX, LAN pa ne. Torej kupit print server ali pa dati tiskalnik v skupno rabo kar je že bastadu omenjal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dostop do serijskega vmesnika iz Etherneta

Oddelek: Omrežja in internet
101195 (852) BigWhale
»

Kako dati tiskalnik v skupno rabo preko routerja.Router Asus rt n16 + tiskalnik Canon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11019870 (18442) novuporabnik
»

USB tiskalnik na WiFi

Oddelek: Pomoč in nasveti
131902 (1684) Tomay
»

Dva računalnika in USB printer

Oddelek: Pomoč in nasveti
125651 (5511) Blup
»

Mrežni tiskalnik