» »

Kateri VPN ponudnik vzet?

Kateri VPN ponudnik vzet?

Ghost007 ::

Trenutno gledam Cyberghost se 5 dni akcija za 25€ za 1 leto. Hitrosti so solidne preko 100Mbit vsej v US,UK in DE.

So še kaksni bolsi cenejsi?

Nikonja ::

zakaj rabiš VPN, ker je hitrost odvisna od samega serverja in so dostikrat precej slabe. Poksusi z kaksnim Smart DNS-om ker ti ostane tvoja normalna hitrost in nisi odvisen od nobenega serverja.

konspirator ::

https://privatoria.net
https://shadeyouvpn.com

Za kakšne namene ga potrebuješ ?
--

Zgodovina sprememb…

Ghost007 ::

Za dostopanja do razlicnih soursov. Nemskih, US, UK. Serverov.
DNSji nebodo zadostovali mora biti pravi VPN.

Ribič ::

Izogibaj se takih VPNjev, ki imajo sedež podjetja v ZDA.
Priporočam ti: AirVPN, Mullvad

Terran ::

Poglej da ima no logging in po možnosti ni v "14 eyes skupini". AIR je dokaj dobra izbira.

opajec ::

Zdravo!
Obujam temo. Za več kot mesec dni grem na Hrvaško in bi rad gledal tam tvin oziroma d3go. Je to možno preko vpn in katerega naj sedaj vzamem? Oziroma kaj naj naredim,da bom tolahko gledal na tablici?
Hvala za odgovore!

neooo ::

Za tvin rabis slovenski vpn. In ja bo delovalo na tablico kjerkoli preko vpn.

alkor ::

expressvpn
LP, a

vinkop ::

jaz sem enkrat uporabljal purevpn...sem bil zadovoljen, kadar sem ga uporabil...

Sanches000 ::

Kaj pa NordVPN...zdajle je v akciji za 3,29$/mesec

hdx ::

NordVPN ima slovenski server

Uporabnix ::

hdx je izjavil:

NordVPN ima slovenski server


Eno vprašanje glede tega.
Recimo kar ta NordVPN. To je podjetje, ki ima sedež v Panami. Si lahko predstavljam - lepo podjetje, bajni denarci s temi naročninami, zagotavljajo anonimnost uporabnikov, obljubljajo politiko neshranjevanja podatkov o prometu uporabnikov, v Panami ni zakonodaje, ki bi določala dolžnost izročitve podatkov, IPD IPD. In recimo da jim verjamemo. Do tu je vse fino.

Malo manj pa mi je jasen korak, ko se priklopiš na enega od teh serverjev, ki jih ponujajo. 1405 jih je, 1 tudi v Sloveniji (si1.nordvpn.com).
Naj tej točki pa moje laično znanje ni zadostno in bi vas prosil za malo razlage. Načeloma razumem, kaj je server, ampak kje, čigav, kakšen je ta konkretni slovenski server, ki ga ponujajo pri Nordu, nihče ne ve.
Če karikiram, bi bil ta server lahko ena manjša škatla nekje v kleti nekega Janeza (no, morda pa je neka ogromna sterilna omara migotajočih lučk v nekem podjetju), NordVPN pa bi imeli z njim pogodbo, da se ga uporablja za njihove potrebe oz. za promet njihovih uporabnikov. In tu je tisto, kar me malo skrbi. Ta server, ki ti ga ponudi NordVPN na uporabo, je dejansko pod nadzorom Janeza. In ta Janez je lahko firbčen. Razumete, kaj imam v mislih in kaj me mede? In sedaj vprašanje. Koliko je ta skrb upravičena, realna? In kok se dejansko da spremljati promet, če se recimo hoče? Ker kje in čigav je ta server, oz. bolje, pod čigavo kontrolo, se ne ve. Na internetu uporabnik vidi le lep logotip NordVPN in seznam serverjev, ampak oni verjetno nimajo na vseh lokacijah teh serverjev prav svojih pisarn, ne? In če nadaljujem, je izbira Slo serverja v Slo slabša izbira, kot npr italijanskega, kjer v primeru spremljanja prometa že zaradi drugega jezika morda nisi tako zanimiv? Pa pustimo na strani, čemu sploh rabim VPN. Samo če mi je neko področje manj razumljivo, rad povprašam :)
Hvala ;)

hdx ::

Jaz osebno ne verjamem 'no logs' obljubam. https://thenextweb.com/insider/2017/10/...

Mislim, da se ne bo noben VPN ponudnik zafrkaval z FBi-em in podobnimi zaradi tvojih 50 eur na leto. Za ilegalne stvari je še vedno najboljši TOR.

Oberyn ::

hdx je izjavil:

Jaz osebno ne verjamem 'no logs' obljubam. https://thenextweb.com/insider/2017/10/...
Mislim, da se ne bo noben VPN ponudnik zafrkaval z FBi-em in podobnimi zaradi tvojih 50 eur na leto. Za ilegalne stvari je še vedno najboljši TOR.

Saj v bistvu niti ne gre za FBI. Slovenska država je javno oznanila, da na nezakonit način poljubno dostopa do osebnih podatkov državljanov (tista znana izjava policije, da so do podatkov še vedno prišli in tudi vedno bodo). FBIja se ne bojim, slovenskih psihičev-kmetavzarjev pa. Poleg tega, če lastni državi preprečim organizirano kriminalno dejavnost, ravnam patriotsko, kar je končno moja dolžnost. Za to je dober vsak VPN pnudnik, ki nima strežnika v Sloveniji. Meni se zdi perspektiven ProtonVPN. Sveto obljubljajo no-logs politiko, kar je mogoče tudi za verjeti, ker so že prej gradili svoj sloves na šifrirani e-pošti. Imajo tudi en zanimiv pristop, namreč nekateri od njihovih strežnikov avtomatsko usmerjajo promet preko TORa, torej samo konektaš se na določen strežnik in greš skozi TOR, brez da bi potreboval karkoli drugega. Sem kar zakupil njihov paket za 1 leto, pa da vidim.

Uporabnix ::

Hvala za mnenje. Torej stran od slovenskih serverjev. Samo, kaj ce je v drugi drzavi isto?

hdx ::

Oberyn ::

hdx je izjavil:

https://www.my-private-network.co.uk/vp...

Hja, to je en tak spolzek teren. Tvoj VPN ponudnik je lahko v 14 eyes državi, kjer obveščevalne službe zakonito snifajo vse, ker so taki zakoni. Lahko je pa v državi, kjer niso taki zakoni, pa spet snifajo vse, ker lahko in raja ne more nič proti temu. Svet gre na splošno gledano v vedno bolj ekstremno gestapovsko ureditev in s tem se bomo morali navaditi živeti. Recimo gornji link priporoča Honk Kong, ampak to je vseeno Kitajska, kjub temu, da je do neke mere avtonomen. Kitajska pa je svetovni prvak v teh poslih. Sprijazni se, da ti obveščevalne službe posnifajo vse, ampak dokler to ne pride do kmetavzarjev iz dnevne politike, si vseeno na plusu. Ljudje se na splošno bojijo lokalnih psihičev, ne obveščevalnih služb. Na primer, a se spomnite nekaj nazaj, ko je en fant na nekem blogu objavil, da so policisti policijske postaje Velenje klovni in pajaci? No, ti t.i. klovni in pajaci so ga izsledili in fasal je plačilni nalog. Fant se je naučil ne kritizirati ablasti. Močno dvomim, da bi v takih in podobnih primerih policija prišla do podatkov preko obveščevalnih služb tretjih držav. Tako, da VPN ti vseeno še pomaga do neke mere, dokler ni prepovedan. Kar bo, prej ali slej.

Uporabnix ::

Pomaga proti oblastem ja. To vsekakor. Kaj pa proti tistim, ki server nadzorujejo? To me zanima. In glede tega bi res prosil za odgovor nekoga, ki mu je poznano delovanje serverjev - v kolikšnem obsegu se da spremljati promet na serverju? Je to neki trivialnega in če imaš minuto časa in si malo firbčen, se pač usedeš in gledaš?

Oberyn ::

Uporabnix je izjavil:

Kaj pa proti tistim, ki server nadzorujejo? To me zanima.

Ti imajo pa jasno kompleten pregled nad tvojim prometom. Prometne podatke lahko spremljajo, nadzorujejo, beležijo, prodajajo, karkoli. To so prometni podatki, torej naslovi storitev, kamor dostopaš. Vsebina tega prometa je lahko še vedno šifrirana, lahko pa ni. Če želiš res 100% anonimnost, no, ne moreš je dobiti.

Redorange ::

Kaj pa Protonmail oziroma vpn?

Zgodovina sprememb…

hdx ::

Glede na opis je isti kot NordVPN, samo da ima manj serverjev. Vprašaš za free trail in testiraš dns in ip leak.

Uporabnix ::

Vsake toliko se mi, ko imam vklopljen nordVPN, pri obisku google.si in vpisu iskalnega niza pojavi tole:

Se da to kako obiti? Zaenkrat je rešitev: zapreš brskalnik, izklopiš VPN in ga vklopiš nazaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Uporabnix ()

hdx ::

To se meni dogaja samo na nekaterih nemških serverjih.

morosito ::

sam eni so vprašali za tvin tv v tujini...
jaz na domačem routerju fritz box v slo lahko si ustvarim svoj domači VPN in ko grem po svetu gledam komot preko tablice Tvin (npr v milanu)...za ios/android je celo aplikacija FRITZ!Box VPN.

brezveze plačevat če lahko od doma vse rešiš

Vazelin ::

sem probal netlix UK in US preko norda in dela za en shit

Dr_M ::

Keepsolid ima razprodajo.
5 klientov lifetime za $30. Da ali ne?
Ne mislim nic ilegalnega pocet.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

hdx ::

Veliko lifetime licenc dobiš tudi na tej strani https://deals.bleepingcomputer.com/sear...

Probaš, testiraš IPleak in dnsleak, ter se odločiš za nakup.

Uporabnix ::

Hecno je da se leta 2017 še vedno ljudje počutijo nelagodno in opravičujejo razmišljanje o izbiri VPNja z "sej ne rabim za nič nelegalnega". Dr M, pravilno je, da razmišljaš o tem. Za karkoli pač. ;)

Dr_M ::

Sem prebral celo temo in sem dobil obcutek, da ce nekdo isce soliden vpn, takoj naklepa nekaj ilegalnega.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

veso266 ::

in zakaj bi te VPN ščitil pri nelegalnem početju? (tebe mogoče policija ne vidi, vidi pa upravljalca VPN, ki ga prime za vrat in ta more izdat katera stranka (ip) je šla kam (tudi če je https pač pogleda samo v svoj DNS cache ki ga ima in vidi na katere domene se je povezovala (razen če že obstaja DNS ki potrebuje certifikat) (če ima VPN program za konfiguracijo pa samo lepo namesti svoj private Root Cert na tvoj pc in lahko še https dekriptira ob enem) in potem si na istem kot če bi to delal brez VPNja

če se že gremo varnost je najbolje VPN postavit na nekem kompromisiranem domačem usmerjevalniku ali pa najbolje se interneta za nelegalno poletje izognit in početi stvari peš z osebnim stikom tam kjer ni CCTV kamer
Why do you need an e signature if everyone can delete it

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: veso266 ()

Master_Yoda ::

Zato ker dobri VPNji naj ne bi shranjevali logov. Jih policija lahko za vrat drzi kolikor hoce, informacij, ki jih ni ne morejo dobiti.

tictac ::

kateri VPN priporočate za normalno uporabo smart boxa ?

SmeskoSnezak ::

@ Pusti soncu v srce... @

Furbo ::

https://account.protonvpn.com/signup?bl...

protonvpn ima še vedno polovične cene zaradi črnega petka..
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Dr_M ::

Nordvpn 5/5? A se hecajo? Kok morjo bit sele ostali z nizjimi ocenami slabi? Ne vem, ce sem ze kdaj videl hitrost visjo kot 10mbit, vecinoma gre manj.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

hdx ::

NordVPN http://www.speedtest.net/result/7840311...
ISP gre do 100/4 (realno 90/4)

Badwolff ::

Sam imam Windscribe.
Povezava hitra, meril sicer nisem, ampak dosegam približno polovico tega kar brez vpnja (dl ene 4-5 Mb/s prek wifija, upload itak kokr da telemach).
Netflix mi dela ameriški in angleški, za slovenskega moram vpn izklopit.
Lifetime licenca pro, brez omejitev števila naprav in hitrosti je bila 50$ in podobne akcije vidim po netu skoz (drugi ponudniki, ne direktno windscribe).
Android, ios in windows app, s tem, da baterija na telefonu verjetno mal trpi, ampak to pri vsakem vpnju.
Je sicer iz Kanade, afaik. Zagotavljajo, da ne hranijo nobenih podatkov razen mesečne porabe. Nimajo mojega maila. Prijavil sem se s 10 minute mailom, ki ga potem itak izbrišeš in imaš samo u/p. Gesla potem seveda ne smeš pozabit.

tictac ::

tudi sam imam free Windscribe, deluje hitro, ampak ker je free deluje samo par minut je pa 9$ na mesec.

Dr_M ::

Nord vpn, slovenski streznik, povezava direkt iz compa preko njihove aplikacije, optika 100/20.
Iz telefona se mi pa preko njihove aplikacije sploh ne poveze, samo krogec vrti.

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

darkolord ::

Windscribe pri meni (cruise control - hrvaska):

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Badwolff ::

Še mojw
telemachov kabel, wifi na laptopu

windscribe off


windscribe on austria, podobno je tudi hrvaška


windflix us, za ameriški netflix



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7412105 (4922) Tidule
»

VPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5615315 (5989) rkobarov
»

Najboljša VPN storitev

Oddelek: Pomoč in nasveti
367588 (2872) louser
»

Mozilla bi v Firefoxu prodajala VPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
8121698 (17087) b3D_950
»

Kaj je bolj varno - navadna ISP ali VPN povezava?

Oddelek: Omrežja in internet
142250 (1665) SeMiNeSanja

Več podobnih tem