Forum » Na cesti » Mere platišč, grrr :)
Mere platišč, grrr :)
Redorange ::
Če ne veš vprašaj, ane? :)
Imam Dacia Sandero (navaden) in me zanima če bi šla ta platišča na moj avto?
V homologacijskem kartončku piše:
185/65 R15, 5.5J 15 40, 6J 15 40
Skrbi me ker niso enake mere gumam kot jih ima moj???
Povezava:
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=...
Pa če ima kdo pet minut časa, kaj pomenijo te številke 5.5J in 6J pa 40 na koncu, sej vem da je na netu ma je vse v angleščini.
Imam Dacia Sandero (navaden) in me zanima če bi šla ta platišča na moj avto?
V homologacijskem kartončku piše:
185/65 R15, 5.5J 15 40, 6J 15 40
Skrbi me ker niso enake mere gumam kot jih ima moj???
Povezava:
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=...
Pa če ima kdo pet minut časa, kaj pomenijo te številke 5.5J in 6J pa 40 na koncu, sej vem da je na netu ma je vse v angleščini.
- spremenil: Redorange ()
gddr85 ::
6" širina feltne (j oblika naležne površine za gumo), 40 bo najbrž odmik v +-mm od sredine feltne do naležne površine na disk/pesto
jnovak ::
40 je ET, offset, odmik (kot je gddr84 že napisal).
Zdaj, to je ponavadi lahko kak milimeter razlike, ampak je pri vsaki znamki in modelu malo drugače, tako da ni za posploševati teh odstopanj (ker ob preveliki razliki, ti lahko pnevmatika potem že ob odbijač drajsa). Preveri pri prodajalcu kolikšna je ta vrednost pri platiščih, ki jih prodaja.
Na wheel-size.com imajo podatke o velikostih platišč za posamezne avtomobile. Ko sem jaz gledal za par avtomobilov, so bili podatki točni. Za tvojega ne morem garantirati, lahko ti je pa v pomoč.
Praviš, da te skrbi, ker niso enake dimenzije - v oglasu je napisano 165/65 R15.
To je ok tudi za tvojo dimenzijo gum, saj 5.5J omogoča širino od 165-195 mm. V bistvu je 185 še bolj primerno za 5.5J.
Zdaj, to je ponavadi lahko kak milimeter razlike, ampak je pri vsaki znamki in modelu malo drugače, tako da ni za posploševati teh odstopanj (ker ob preveliki razliki, ti lahko pnevmatika potem že ob odbijač drajsa). Preveri pri prodajalcu kolikšna je ta vrednost pri platiščih, ki jih prodaja.
Na wheel-size.com imajo podatke o velikostih platišč za posamezne avtomobile. Ko sem jaz gledal za par avtomobilov, so bili podatki točni. Za tvojega ne morem garantirati, lahko ti je pa v pomoč.
Praviš, da te skrbi, ker niso enake dimenzije - v oglasu je napisano 165/65 R15.
To je ok tudi za tvojo dimenzijo gum, saj 5.5J omogoča širino od 165-195 mm. V bistvu je 185 še bolj primerno za 5.5J.
stjan ::
Pomembna je tudu razdalja med luknjami za vijake.
Premer sredinske luknje tudi preveri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: stjan ()
koyotee ::
Pomembna je tudu razdalja med luknjami za vijake.
Sej ne bo menjal platišč, le gume ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
dxx ::
Daj "kojot"preberi, vsaj prvi post do konca, preden tipkaš svoje neumnosti... seveda ga zanimajo platišča. Pomemben je tako razmak, et, širina sredine, širina platišč. Če ima ta dacia tudi elektronsko merjenje tlaka v pnevmatikah, pa pripravi še cca 120eur za nove ventile.
fikus_ ::
Naj ti izmeri meri od naležne površine platišče/pesto do roba platišča na notranji strani. Potem pa še ti ponoviš vajo pri svojih platiščih in izveš, koliko je razlika. Do +/- 5 (10) mm se ne bo poznalo.
jnovak ::
Naj ti izmeri meri od naležne površine platišče/pesto do roba platišča na notranji strani. Potem pa še ti ponoviš vajo pri svojih platiščih in izveš, koliko je razlika. Do +/- 5 (10) mm se ne bo poznalo.To ni vedno res, si vzel prevelik interval in sploh ni prav posploševati. Odvisno od znamke in modela. In nato tudi od velikosti pnevmatike.
Enkrat bo lahko tudi -5, ne bo pa mogoče v drugo stran, torej +5.
fikus_ ::
V preteklosti sem/so kolegi dajali distančnika med platišče in pesto. 10 mm, bolj pogumni tudi do 25 mm, pa je celo na tehničnem šlo skozi. Pač niso opazili.
+/- 5 (10) mm ne spremeni dosti voznih lastnosti.
Če pa npr policaj to opazi, pa je velika verjetnost, da ti pobere tablice.
+/- 5 (10) mm ne spremeni dosti voznih lastnosti.
Če pa npr policaj to opazi, pa je velika verjetnost, da ti pobere tablice.
Redorange ::
Sem našel tole stran če bo kdo rabil. Je lepo napisano v slovenščini
http://avtonasveti.com/platisca/
http://avtonasveti.com/platisca/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | alu platišča za avto (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10574 (7041) | šernk |
» | Lita platišča - Da ali ne (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8568 (6579) | St235 |
» | Katera dimenzije ALU platišč?Oddelek: Na cesti | 5442 (4751) | GrimReaper |
» | aluminijasta platiscaOddelek: Na cesti | 2259 (1958) | smacker |
» | Nakup platiščOddelek: Na cesti | 2192 (1969) | SkIDiver |