Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
DePalmo ::
Kasnejše reklamiranje ni bil problem. Pri meni sem reklamiral HOT, kjer so mi avtomatično trgali. Enostavno sem stisnil gumb za reklamacijo in to je bilo to. Kako je to pri nas, nevem, ker slovensko banko uporabljam samo za poslovne namene, osebno pa izključno N26.
O, hvala za mail, bom poslal kak predlog ;)
O, hvala za mail, bom poslal kak predlog ;)
buttcrack ::
a ne dobite položnic na mail? meni geni, T-2, RTV, ... kljub DB še vedno pošilja "položnice".
miko22 ::
danes bi moralo biti nekaj sepaDB sprovedenih, vsaj tak so mi javile firme, ko sem urejal, pa nič ni bilo trgano. Kaj pride z zamudo?
Mare2 ::
s3006 ::
Hej, imam manjše težave z N26 mobilno aplikacijo. Po vsem živem preizkušenem predvidevam, da so težave v povezavi s tem, da imam na mobitelu Lineage OS for MicroG.
Torej, preko Yalp stora normalno naložim aplikacijo in jo posodabljam, prijava uspešna, refreshanje strani normalno, vidim vse tekoče transakcije, spreminjam nastavitve, vse lahko. Aplikacija deluje.
Ampak, ko preko PCja izvedem Transfer na nek drug račun, moram ta transfer potrditi v mobitelu. Kot sem gledal pri ženi, ki ima tudi N26, se ob izvedbi transferja znotraj mobilne aplikacije pojavi obvestilno okno "Confirm transfer", ki ga potrdi in zadeva je končana, transakcija se izvede.
Takole:
Na mojem mobitelu je pa takole:
Na seznamu imam pending transakcijo, problem je, ker ne dobim znotraj aplikacije obvestilnega okna, kot ga dobi npr. žena na zgornji sliki. Na to "pending transakcijo", ki je pri meni na seznamu, pa klikniti ne morem - nič ne morem narediti.
Te pending transakcije imam tudi na seznamu na N26 strani na PCju, kjer piše zraven "Authorize on your paired device".
Kakšna ideja?
Morda kaj v zvezi s tem?
Hvala in lep pozdrav!
Torej, preko Yalp stora normalno naložim aplikacijo in jo posodabljam, prijava uspešna, refreshanje strani normalno, vidim vse tekoče transakcije, spreminjam nastavitve, vse lahko. Aplikacija deluje.
Ampak, ko preko PCja izvedem Transfer na nek drug račun, moram ta transfer potrditi v mobitelu. Kot sem gledal pri ženi, ki ima tudi N26, se ob izvedbi transferja znotraj mobilne aplikacije pojavi obvestilno okno "Confirm transfer", ki ga potrdi in zadeva je končana, transakcija se izvede.
Takole:
Na mojem mobitelu je pa takole:
Na seznamu imam pending transakcijo, problem je, ker ne dobim znotraj aplikacije obvestilnega okna, kot ga dobi npr. žena na zgornji sliki. Na to "pending transakcijo", ki je pri meni na seznamu, pa klikniti ne morem - nič ne morem narediti.
Te pending transakcije imam tudi na seznamu na N26 strani na PCju, kjer piše zraven "Authorize on your paired device".
Kakšna ideja?
Morda kaj v zvezi s tem?
Hvala in lep pozdrav!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s3006 ()
BladE_ ::
Predvidevam, da nimaš pravilno aktivirane aplikacije oziroma naprave... Odstrani vse, deaktiviraj app in ponovno naloži ve skupaj.
Akcija - Reakcija
BuDi79 ::
Temu se reče Push notifikacija - in nekateri sistemi imajo s tem težave oziroma privzete nastavitve niso ok. Ni toliko problemo N26 aplikacija sama kot android in launcherji. Preveri kako je z nastavitvami Push notifikacij na telefonu, dejansko se jih namreč da izklopit na ravni sistema.
Lahko pa je težava s samim sistemom, ne nastavitvami. Na Xiaomi 1S recimo je push notification prišel "vsake toliko časa", če se je mudilo je bil kar problem, ker nisi mogel potrditi plačila... potem pa je prišlo tudi 10 notifikacij skupaj na enkrat čisto naključno (najraje sredi noči). Problem je bil v za današnje razmere starem MIUI okolju, ki je bil naložen na tistem telefonu. Z novim telefonom in novim sistemom teh težav ni.
Lahko pa je težava s samim sistemom, ne nastavitvami. Na Xiaomi 1S recimo je push notification prišel "vsake toliko časa", če se je mudilo je bil kar problem, ker nisi mogel potrditi plačila... potem pa je prišlo tudi 10 notifikacij skupaj na enkrat čisto naključno (najraje sredi noči). Problem je bil v za današnje razmere starem MIUI okolju, ki je bil naložen na tistem telefonu. Z novim telefonom in novim sistemom teh težav ni.
podobne težave sem imel na R3 in MIUI, na LOSu pa potem tega ni bilo več... Nisem pa operiral preko microGja
Butch3r, ti torej sedaj uporabljas Lineage? In na njem N26?
Še vedno mi ni jasno kaj bi bilo narobe. Sem OS 2x na novo namestil, sedaj probal še navaden Lineage OS (brez microG), pa je problem z manjkajočimi obvestili še vedno tu. Un-pairal mobitel z racunom, na novo pairal, vse. Imaš kaj posebnega naštimano v nastavitvah?
Še vedno mi ni jasno kaj bi bilo narobe. Sem OS 2x na novo namestil, sedaj probal še navaden Lineage OS (brez microG), pa je problem z manjkajočimi obvestili še vedno tu. Un-pairal mobitel z racunom, na novo pairal, vse. Imaš kaj posebnega naštimano v nastavitvah?
Kaboom ::
s3006 - tudi jaz imam LOS. Verjetno bo pri tebi težava v pomanjkanju gapps (Play Services)? Predvidevam, da imaš zato MicroG?
Tukaj troubleshootajo: https://github.com/microg/android_packa...
Vso srečo.
Vso srečo.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kaboom ()
cungalungaa ::
Se izplača vzet N26 Black, čeprav vidim da Allianz zavarovanje ni na voljo v SLO? Potem samo ni provizije na dvigovanje na bankomatih, razumem prav?
Kucoin: https://www.kucoin.com/#/?r=1scgwQR
carota ::
cungalungaa je izjavil:
Se izplača vzet N26 Black, čeprav vidim da Allianz zavarovanje ni na voljo v SLO? Potem samo ni provizije na dvigovanje na bankomatih, razumem prav?
Sej že tako ni provizije za do 5 dvigov v EU. Black pa, čeprav je res lepa kartica, res ni na voljo pri nas, žal.
s3006 - tudi jaz imam LOS. Verjetno bo pri tebi težava v pomanjkanju gapps (Play Services)? Predvidevam, da imaš zato MicroG?
Vso srečo.
Če komu pride prav - sem problem z manjkajočimi push notificationi v N26 aplikaciji za pending transakcije rešit tako (po tem, ko sem probal res že vse), da sem na sistemu Lineage OS v microG settings vklopil "Google cloud messaging", ki je push notification provider used by third-party application. Aplikacija N26 se po vklopu te opcije ščasoma pojavi (registrira) spodaj na seznamu v microG settings in obvestila delajo.
mp5 ::
Rad bi odprl račun pri banki N26. Sem oče dveh majhnih otrok in res nisem imel časa prebrati vseh strani. Nekaj sem prebral, vendar nisem našel vseh odgovorov.
Prosim uporabnike omenjene banke, da mi odgovorite na nekaj vprašanj, ker sem "začetnik" na tem področju.
Hvala.
1. Ali mi delodajalec lahko direktno nakaže plačo na omenjeni račun? V primeru, da je to mogoče, kakšen je postopek oz. ali obstajajo kakšni obrazci?
2. Ali moram račun prijaviti FURS-u?
3. Ali si lahko uredim trajnik?
4. Ali moram v primeru ponovne namestitve aplikacije oz. menjave telefona narediti ponovni identifikacijski postopek?
5. Ali res ni stroškov vodenja računa in stroškov pri plačilu položnic?
6. Ali lahko dobim dve kartici za en račun (pooblastil bi partnerko, tako kot imam sedaj urejeno pri DH)
7. Ali lahko kartico (račun) uporabljam pri nakupih na Ebay, Amazon...
8. Ali lahko N26 račun uporabim pri Paypal-u?
9. Ali so kakšni drugi skriti stroški? Kolikor sem prebral lahko 5x brezplačno dvignem gotovino na bankomatih.
10. Ali je še kakšna boljša alternativa omenjeni banki (glede stroškov in lažje uporabe aplikacij)?
Prosim uporabnike omenjene banke, da mi odgovorite na nekaj vprašanj, ker sem "začetnik" na tem področju.
Hvala.
1. Ali mi delodajalec lahko direktno nakaže plačo na omenjeni račun? V primeru, da je to mogoče, kakšen je postopek oz. ali obstajajo kakšni obrazci?
2. Ali moram račun prijaviti FURS-u?
3. Ali si lahko uredim trajnik?
4. Ali moram v primeru ponovne namestitve aplikacije oz. menjave telefona narediti ponovni identifikacijski postopek?
5. Ali res ni stroškov vodenja računa in stroškov pri plačilu položnic?
6. Ali lahko dobim dve kartici za en račun (pooblastil bi partnerko, tako kot imam sedaj urejeno pri DH)
7. Ali lahko kartico (račun) uporabljam pri nakupih na Ebay, Amazon...
8. Ali lahko N26 račun uporabim pri Paypal-u?
9. Ali so kakšni drugi skriti stroški? Kolikor sem prebral lahko 5x brezplačno dvignem gotovino na bankomatih.
10. Ali je še kakšna boljša alternativa omenjeni banki (glede stroškov in lažje uporabe aplikacij)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mp5 ()
Kaboom ::
1. Da. Enak postopek kot bi imel pri prehodu iz DH na NKBM.
2. Da
3. Da
4. Celotnega postopka ne. Moraš pa odjavit in ponovno prijavit napravo.
5. Ni
6. Ne. Partnerka si naj odpre svoj račun. Bo dobila svojo kartico. Prenos iz enega na drug račun traja 1sek.
7. Da. MasterCard = MasterCard
8. Da. Račun in MasterCard
9. Niso. Gotovina iz bankomata, ki ven pljune € je 5x / mesec zastonj.
10. ?
2. Da
3. Da
4. Celotnega postopka ne. Moraš pa odjavit in ponovno prijavit napravo.
5. Ni
6. Ne. Partnerka si naj odpre svoj račun. Bo dobila svojo kartico. Prenos iz enega na drug račun traja 1sek.
7. Da. MasterCard = MasterCard
8. Da. Račun in MasterCard
9. Niso. Gotovina iz bankomata, ki ven pljune € je 5x / mesec zastonj.
10. ?
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
BladE_ ::
1. Da... Delodajalcu poveš nov TRR in prejemaš plačo.
2. Da.
3. Lahko ampak ne pri vseh ali za vsa plačila(nisem 100%).
4. Da. Preko spleta odjaviš app in opraviš ponovno namestitev na drugem telefonu, nič kompleksnega.
5. Da.
6. Ne(nisem 100%)
7. Da.
8. Da
9. Pri menjavi valute vzamejo 1.7% zneska(tako nekako) in po 5 dvigih denarja je vsak naslednji 2EUR.
10. Lahko pogledaš Ferratum
2. Da.
3. Lahko ampak ne pri vseh ali za vsa plačila(nisem 100%).
4. Da. Preko spleta odjaviš app in opraviš ponovno namestitev na drugem telefonu, nič kompleksnega.
5. Da.
6. Ne(nisem 100%)
7. Da.
8. Da
9. Pri menjavi valute vzamejo 1.7% zneska(tako nekako) in po 5 dvigih denarja je vsak naslednji 2EUR.
10. Lahko pogledaš Ferratum
Akcija - Reakcija
b4d ::
1. Da, uredis z delodajalcem / racunovodstvom, mogoce samo printscreen odprtega racuna das, ce jim TRR stevilka ni dovolj.
2. Da.
3. Da. Z dolocenimi izjemami, ki ne upostevajo EU direktiv.
4. Ne.
5. Ni stroskov.
6. Ne, samo ena kartica in en osebni racun. Za to je boljsi revolut.
7. Da.
8. Da.
9. Niti ne, glej cenik.
10. Osebno je ne vidim, pa sem iskal.
2. Da.
3. Da. Z dolocenimi izjemami, ki ne upostevajo EU direktiv.
4. Ne.
5. Ni stroskov.
6. Ne, samo ena kartica in en osebni racun. Za to je boljsi revolut.
7. Da.
8. Da.
9. Niti ne, glej cenik.
10. Osebno je ne vidim, pa sem iskal.
b4d.sablun.org
delfinus ::
1. Da in ne, odvisno od delodajalca. Nekateri imajo se vedno zakodirano v njihov sistem SI56. Sicer pa razmisli, sam se vedno ene 3x letno grem na banko. To je takrat ko delam pologe casha, ali pa ko rabim cash v dolocenih vecjih apoenih za potovanja v drzave, kjer je tovrstno potovanje pac najuogodnejse. Ker fizicne banke N26 ni bos moral tovrstne pologe delati preko poste, kar pa bo stalo. Gotovino pa bos dobil, kar bos pa dobil iz bankomata, vecinoma v manjsih apoenih. Kljub enoletni dobri izkusnji N26 ne bi uporabljal kot moj main racun. Za nakazovanje place uporabljam najugodnejso SI banko.
2. Da, lahko preko e-davkov na nacin, da ta moblikujes oblikujes Lastni dokument (NF-LD) in izpolnis obrazec DR-02 in ga pripnes in jim ga elektronsko posredujes. Praviloma je to 8 dni po odprtju racuna.
3. Da, lahko, to pa spet zavisi od podjetja do podjetja. Za zdravstveno zavarovanje sem ga odprl brez problema, za Telemach pa kljub indikacije, da zelim trajnik mi se vedno posiljajo elektronsko poloznico po e-mailu.
4. Ne ni potrebna ponovna osebna identifikacija. Vse kar moras naredit je Upair phone in na novem narediti Pairing z aplikacijo N26.
5. Ni stroškov
6. Ne
7. Da
8. Da
9. Točno to kar ugotavljaš. Ni drugih skritih stroškov.
10. Ne.
2. Da, lahko preko e-davkov na nacin, da ta moblikujes oblikujes Lastni dokument (NF-LD) in izpolnis obrazec DR-02 in ga pripnes in jim ga elektronsko posredujes. Praviloma je to 8 dni po odprtju racuna.
3. Da, lahko, to pa spet zavisi od podjetja do podjetja. Za zdravstveno zavarovanje sem ga odprl brez problema, za Telemach pa kljub indikacije, da zelim trajnik mi se vedno posiljajo elektronsko poloznico po e-mailu.
4. Ne ni potrebna ponovna osebna identifikacija. Vse kar moras naredit je Upair phone in na novem narediti Pairing z aplikacijo N26.
5. Ni stroškov
6. Ne
7. Da
8. Da
9. Točno to kar ugotavljaš. Ni drugih skritih stroškov.
10. Ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
matobeli ::
Sem oče dveh majhnih otrok in res nisem imel časa prebrati vseh strani.
Naj ti ne bo nerodno vprašati kako je glede socialnih transferjev do katerih ste v družini upravičeni.
Otroških dodatkov ne moreš dobivat na N26, naj bi se sicer dalo ročno izvajat transakcije, ampak je odvisno od CSDja če sploh.
Sem želel to ugotoviti avgusta, ampak seveda tier-1 odgovornih ni bilo v službi. Bom morda spet poiskusil.
a ne dobite položnic na mail? meni geni, T-2, RTV, ... kljub DB še vedno pošilja "položnice".
Za T-2 imam trajnik na N26 in dobivam položnice le na mail.
a to ni zadosti? saj veš, da ko pride 18ti v mesecu, bo telefon cingljal ko zmešan cel dan zarad DB..
kaj bi z dodatnimi obvestili en dan prej dejansko dosegel?
Naj ti ne bo nerodno vprašati kako je glede socialnih transferjev do katerih ste v družini upravičeni.
Otroških dodatkov ne moreš dobivat na N26, naj bi se sicer dalo ročno izvajat transakcije, ampak je odvisno od CSDja če sploh.
Sem želel to ugotoviti avgusta, ampak seveda tier-1 odgovornih ni bilo v službi. Bom morda spet poiskusil.
se priporočam za info... kater CSD pa gnjaviš (lahko privat)?
GupeM ::
CSD Litija mi ni mogel nakazati na DE račun. Nekaj časa sva se z uslužbenko kregala po telefonu. Nato pa se mi ni več dalo ukvarjati z njimi in sem jim nato dal slovenskega (ki so ga tako ali tako od nekje imeli). Omenil sem jim zakon in email, ki je nekje v tej temi, pa se niso dali.
Nekje je bilo rečeno, da lahko ročno uredijo(če seveda se jim ljubi).
Namreč, če te omejujejo kam lahko dobiš denar, oziroma, da bi moral zaradi njih imeti slo račun, te diskriminirajo -> so v prekršku.
Namreč, če te omejujejo kam lahko dobiš denar, oziroma, da bi moral zaradi njih imeti slo račun, te diskriminirajo -> so v prekršku.
In kaj narediti v tem primeru? Banka Slovenije, kolikor vem, lahko samo opozori, ne bo pa izdala kazni zaradi tega. Če se motim, me prosim naj kdo popravi.
Isti problem je pri Loteriji Slovenije, ne morem uporabiti N26 ampak izključno SLO račun. Sem jim že pisal nekaj mesecev nazaj glede tega in so rekli da se zavedajo da so v prekršku in da delajo na tem. Do danes še nič.
Isti problem je pri Loteriji Slovenije, ne morem uporabiti N26 ampak izključno SLO račun. Sem jim že pisal nekaj mesecev nazaj glede tega in so rekli da se zavedajo da so v prekršku in da delajo na tem. Do danes še nič.
Jaz sem imel problem pri lesnini(sepaDB). So mi grozili, da v pogodbi piše da tja kjer dobim plačo in da sem se zavezal ob podpisi pogodbe, da imam slo račun.
Sem jim grozil nazaj da so v prekršku in bodo plačali kazen ker me omejujejo in moram samo zaradi njih imeti odprt račun. So popustili in uredili zadevo tako da sepaDB je ta mesec že šla skozi.
Treba jim pripopat linke pa se ustrašijo kazni.
Sem jim grozil nazaj da so v prekršku in bodo plačali kazen ker me omejujejo in moram samo zaradi njih imeti odprt račun. So popustili in uredili zadevo tako da sepaDB je ta mesec že šla skozi.
Treba jim pripopat linke pa se ustrašijo kazni.
Kebo ::
2 tedna nazaj sem naročil novo kartico in ker je do danes še nisem dobil sem jih kontaktiral, kdaj bo prišla. Rekli so, da je niso še poslali in da mi ne morejo povedat koliko časa bom še čakal. Tako da, če kdo izgubi kartico naj plača za tisto ekspresno dostavo, če ne more čakat vsaj 3 tedne.
mp5 ::
Hvala za vse odgovore. Ni mi nerodno, vendar sem slednje pozabil.
Imam pa še dve vprašanji.
Ali banka N26 zaračuna stroške prenosa sredstev na račun, ki je odprt pri slovenski banki in kakšni so stroški pri dvigu denarja na bankomatu v tujini in pri plačilih s kartico v tujini (na POS terminalih)? Hvala
delfinus ::
Ali banka N26 zaračuna stroške prenosa sredstev na račun, ki je odprt pri slovenski banki.
NE, strosek je 0, tako kot placevanje vseh ostalih poloznic ali placil na bilo kteri bancni racun v SEPA zoni.
kakšni so stroški pri dvigu denarja na bankomatu
Ce si v EUR zoni stroskov za 5 dvigov na mesec nimas. Ce imas dvigov vec je strosek vsakega naslednjega dviga 2EUR. Ce dvigujes v valuti, ki ni EUR je provizija 1.7% glede na dvig.
plačilih s kartico v tujini (na POS terminalih)?
Ko placujes, npr. za stvari v trgovini ali hotele placujes z N26 MasterCard debetno in provizij ni. Ce si izzven EUR zone pac placas po menjalnem tecaju Mastercarda, ki velja na dan nakupa z N26 debetno kartico. Posebnih dodatnih provizij tukaj ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
carota ::
kakšni so stroški pri dvigu denarja na bankomatu
Ce si v EUR zoni stroskov za 5 dvigov na mesec nimas. Ce imas dvigov vec je strosek vsakega naslednjega dviga 2EUR. Ce dvigujes v valuti, ki ni EUR je provizija 1.7% glede na dvig.
Menjava je po srednjem tečaju, tako da je lahko kljub tej 1,7% proviziji dvig na bankomatu ugodnejši kot menjava v menjalnici ali dvigu na banki. Če sem v zmoti, me prosim popravite.
Ponavadi ni ugodnejše, ampak v praksi ni razlike. Če se prav spomnim sem pri 100€ dviga v kunah "popušil" cca 50c ker nisem dvignil v sloveniji pri najboljši banki.
BlaY0 ::
1,7% je kar veliko. Kolikor sem spremljal čez poletje, se je razlika med srednjim in prodajnim tečajem v najboljši SLO banki gibala med 1,2 in 1,4%. Če je 50c pa naj bo 50c, jaz sem se odločil da če bo le možno, jih bankam ne bom dal, ker me tako ali tako oberejo na vsakem koraku.
N26 te načeloma na vsakem koraku ne ;)
potem pa kar gnjavi, bo tudi meni prav prišlo.
kater CSD pa gnjaviš?
CSD Kranj
Sej bom moral res še malo, imam samo zaradi njih pri DH še odprt račun.
potem pa kar gnjavi, bo tudi meni prav prišlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: buttcrack ()
N26 te z omejitvami na dvige sili k nakupom s kartico, kjer oni dobijo nekaj provizije verjetno, predvsem pa dobijo podatke o tvojih nakupovalnih navadah, ki jih dobro prodajajo naprej.
Tukaj vir res ni potreben... tudi N26 mora od nečesa "živeti" in funkcionirati, zato te tako ali drugače poskuša "obrati" na vsakem koraku. Pač, prvo te slečejo do gat takoj za tem ti pa v usta porinejo gumi medvedka, da te zamotijo in ne opaziš prvega. Čez čas ko se tega zaveš, ti hitro v roke porinejo še en Kinder jajček in si zadovoljen oni pa so si spet kupili čas...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Bo kar potreben. Ker si izjavil da vse banke zbirajo in prodajajo naše podatke o nakupih. Ker so banke pod nadzorom striktne zakonodaje ti zih ne bo težko pokazati člena ki to dovoljuje.
Razen če misliš da N26, ker pač ni "prava" banka (taka z marmorjem in kavomatom), ni potrebno upoštevati zakonodaje.
Lahko pa rečeš da bulšitaš in si raje tiho.
Živijo predvsem od nepovratnih sredstev, manipulacij z denarjem in provizij iz naslova nakupov preko MasterCard kar pa je stvar prodajalca in ne kupca. Razen če ti greš v spar in zahtevaš (ter ga tudi dobiš) 3% popusta na gotovino. Obresti na pozitivno stanje ne ponujajo (za razliko od ostalih bank ki ti ponujajo manj kot en čigumi).
V nemčiji so na voljo tudi druge storitve ki so plačljive.
Razen če misliš da N26, ker pač ni "prava" banka (taka z marmorjem in kavomatom), ni potrebno upoštevati zakonodaje.
Lahko pa rečeš da bulšitaš in si raje tiho.
Živijo predvsem od nepovratnih sredstev, manipulacij z denarjem in provizij iz naslova nakupov preko MasterCard kar pa je stvar prodajalca in ne kupca. Razen če ti greš v spar in zahtevaš (ter ga tudi dobiš) 3% popusta na gotovino. Obresti na pozitivno stanje ne ponujajo (za razliko od ostalih bank ki ti ponujajo manj kot en čigumi).
V nemčiji so na voljo tudi druge storitve ki so plačljive.
na bankomat sem šel v letu 2018 pomoje ene 5×...
lupijo te slo banke za vodenje računa, za letno članarino za MC, za provizijo pri plačilu položnice, pri (skoraj) vsakem dvigu na bankomatu, itn...
N26 pa če tudi zbira podatke o mojih nakupih, pa naj jih... če imajo oni kaj od tega, da vidijo da mesečno plačujem ene in iste položnice, grem v lidl, hofer, mercator, tut pa tam kakšen bife, aliexpres, GB, ... Kaj bi naj že imeli od tega?
lupijo te slo banke za vodenje računa, za letno članarino za MC, za provizijo pri plačilu položnice, pri (skoraj) vsakem dvigu na bankomatu, itn...
N26 pa če tudi zbira podatke o mojih nakupih, pa naj jih... če imajo oni kaj od tega, da vidijo da mesečno plačujem ene in iste položnice, grem v lidl, hofer, mercator, tut pa tam kakšen bife, aliexpres, GB, ... Kaj bi naj že imeli od tega?
O prodaji podatkov sem imel v mislih anonimizirane, raznorazna poročila o tem kako (predvsem) mladi zapravljajo svoje €.