Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
MisterR ::
In ob vsej tehnologiji avtor teh dveh fotk ni mogel ustaviti videa na isti sekundi? Brez zamere,takšni testi v sekundi izgubijo kredibilnost.
andrej69 ::
Zaenkrat se nagibam k predlogu hisense u8n
Ta zgoraj predlagani Hisense, je kar dobra izbira. Najslabši med predlaganimi pa je Philips, ima med predlaganimi najnižjo svetilnost, najmanj con...., nepreizkušen operacijski sistem, kar pa resnično lahko vodi v določene težave kot so:
-Težave z omrežjem
-Težave s tv signalom
-Težave s programsko opremo
-Težave s strojno opremo
-Težave z aplikacijami
-TV po posodobitvi ne deluje (niti na tovarniških nastavitvah)
-TV ne deluje po izpadu električne energije itd..
Kar se tiče Hisense in TCL popolnoma nič ne zaostajata za konkurenco, oba sta tehnološko daleč pred Philipsom. TCL bo v kratkem pričel z lastno proizvodnjo OLED panelov.
Daj prosim te lepo ne bluzi..! Kaj potem, če bo začel z lastno proizvodnjo OLED panelov. Saj Lg tudi proizvaja lastne OLED panele, pa se recimo ne more kosat s Sonyem in Panasonicom..
Pa kar se tiče še tehnoloških zadev morajo te v praksi delovat kot je potrebno, kar pa za TCL in Hisense ravno ne moremo reči..
In ob vsej tehnologiji avtor teh dveh fotk ni mogel ustaviti videa na isti sekundi? Brez zamere,takšni testi v sekundi izgubijo kredibilnost.
Nobene kredibilnosti ne izgubijo, ker tako je v praksi.. Enostavno je blooming precej bolj prisoten na Hisense, pa vseeno od časovnega okvirja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
fpbs ::
Daj prosim te lepo ne bluzi..! Kaj potem, če bo začel z lastno proizvodnjo OLED panelov. Saj Lg tudi proizvaja lastne OLED panele, pa se recimo ne more kosat s Sonyem in Panasonicom..
Andrej, kdo bolj bluzi, kot ti. Očitno ne slediš zgodovini dogodkov. Če LG nebi proizvajal OLED panelov, Sonyja kot proizvajalca TVejev nebi bilo več.
polde66 ::
Recimo tukaj je primerjava letošnjega Hisense MINI LED modela U8NQ in Philips modela 9636 iz leta 2021.. Pa ima Hisense novejši panel s kar nekaj več conami zatemnenja.
( Hisense)
(Philips 9636)
Ti kot hud strokovnjak nasprotuješ tebi narobe postavljenim tv-jem, ki jih ocenjujejo strokovnjaki ti pa lepiš takšnee bedarije sem, ki nimajo niti repa niti glave. Kaj je sploh poanta tvojega lepljenja?
https://avclub.gr/index.php?threads/his... tole je forum s katerega je hisensejeva slika, ki pa roko na srce nima nobenenega namena prikazati to kar hočeš ti primerjati z sonyjem.
Sem rekel sony ne philips? Ops ali sem se zmotil jaz ali pa ti ko si namesto philipsovo sliko prilepil soniyevo:
https://lens.google.com/search?ep=cntpu...
Da pa tv kupiš da se hvališ z njim pa ne vem ravno če drži.
polde
Andrej, kdo bolj bluzi, kot ti. Očitno ne slediš zgodovini dogodkov. Če LG nebi proizvajal OLED panelov, Sonyja kot proizvajalca TVejev nebi bilo več.
Zakaj pa ga ne bi bilo..? Pa saj se ne proizvajajo samo OLED televizorji..
Je pa res, da je pred leti Sony hotel že opustiti proizvodnjo televizorjev in se posvetit popolnoma konzolam, ki jim prinašajo večji dobiček.
Recimo tukaj je primerjava letošnjega Hisense MINI LED modela U8NQ in Philips modela 9636 iz leta 2021.. Pa ima Hisense novejši panel s kar nekaj več conami zatemnenja.
( Hisense)
(Philips 9636)
Ti kot hud strokovnjak nasprotuješ tebi narobe postavljenim tv-jem, ki jih ocenjujejo strokovnjaki ti pa lepiš takšnee bedarije sem, ki nimajo niti repa niti glave. Kaj je sploh poanta tvojega lepljenja?
https://avclub.gr/index.php?threads/his... tole je forum s katerega je hisensejeva slika, ki pa roko na srce nima nobenenega namena prikazati to kar hočeš ti primerjati z sonyjem.
Sem rekel sony ne philips? Ops ali sem se zmotil jaz ali pa ti ko si namesto philipsovo sliko prilepil soniyevo:
https://lens.google.com/search?ep=cntpu...
Da pa tv kupiš da se hvališ z njim pa ne vem ravno če drži.
Kakšna Sonyeva slika.? Če pa je slika od Philips modela 9636..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Da sem malce slabo poiskal? Mislim da niti ne al pa google lens laže.
kaj bi ti imel od tega je pa pomoje že marsikomu jasno.
polde
Da sem malce slabo poiskal? Mislim da niti ne al pa google lens laže.
No in kaj bi imel.??
Se ve
polde
Hikari ::
hisense je tudi cisto v redu za p/p. philips je pa sranje, ki nima poslihtanih osnovnih zadev od UX in daljinca naprej...
hisense je tudi cisto v redu za p/p. philips je pa sranje, ki nima poslihtanih osnovnih zadev od UX in daljinca naprej...
Ne piši neumnosti.. Vsak televizor ima določene Softwerske težave, vendar TCL in Hisense imata glede tega največ težav..
Zgleda, da nekateri ne razumete, da televizorja brez določenih težav še ni na tržišču..!
Kn3dL ::
@andrej69
Verjetno se ne zavedaš da si v svojem mehurčku in s svojim pisanjem v temah TVjev delaš ravno nasprotno kar bi želel ti, ali tvoji nadrejeni. Dejansko ustvarjaš antireklamo za Philips in z vsakim pisanjem se bolj kaže tvoja ozkoglednost kot "poznavalec" TVjev. Zakaj?
Na kratko:
- tvoj pristop je izključno prodajni pristop in je čisto transparenten za vse ki so/smo kdaj delali v prodaji.
- tehničnega znanja, glede na pisanje v temi efektivno nimaš prav veliko, če pa je prisotno je to kot element prodaje in čisto nič več. Že samo zadnjih 20 strani te teme, se nekateri tvoji komentarji močno tepejo med sabo.
Moj post ni mišljen kot žalitev ampak kot konstruktivna kritika in da mogoče pogledaš na to temo objektivno s ptičje perspektive. Če nekdo veliko piše ali je glasen, še ne pomeni da ima prav.
Verjetno se ne zavedaš da si v svojem mehurčku in s svojim pisanjem v temah TVjev delaš ravno nasprotno kar bi želel ti, ali tvoji nadrejeni. Dejansko ustvarjaš antireklamo za Philips in z vsakim pisanjem se bolj kaže tvoja ozkoglednost kot "poznavalec" TVjev. Zakaj?
Na kratko:
- tvoj pristop je izključno prodajni pristop in je čisto transparenten za vse ki so/smo kdaj delali v prodaji.
- tehničnega znanja, glede na pisanje v temi efektivno nimaš prav veliko, če pa je prisotno je to kot element prodaje in čisto nič več. Že samo zadnjih 20 strani te teme, se nekateri tvoji komentarji močno tepejo med sabo.
Moj post ni mišljen kot žalitev ampak kot konstruktivna kritika in da mogoče pogledaš na to temo objektivno s ptičje perspektive. Če nekdo veliko piše ali je glasen, še ne pomeni da ima prav.
Zgleda, da nekateri ne razumete, da televizorja brez določenih težav še ni na tržišču..!
Andrej, da te malo popravim:
Zgleda, da nekateri ne razumete, da Philips televizorja brez določenih težav še ni na tržišču.
Bobr123 ::
Sem pred nakupom Sony XR-75X95L.
Po vaših izkušnjah, ali se splača čakati na black friday, cyber monday?
Po vaših izkušnjah, ali se splača čakati na black friday, cyber monday?
Amdforce ::
Po enem tednu uporabe Hisense u8n lahko rečem da je tv odličen, meniji delujejo hitro, arc tudi... Za primerjavo imam doma se Hisense u7kq ter lg oled 65c. Je pa res, da če oledom pade cena bom vzel naslednji tv 83" oled.
Mogoče malček pogresam le magic remote.
Mogoče malček pogresam le magic remote.
Kodi ::
Mene pa zanima a se splača it TV iskat v Avstrijo? Bolj me zanima njihove oznake, ki niso ravno enake kot pri nas.
Bi pričakoval, da je gor boljša kvaliteta delana bolj za nemški trg in ne za nas balkance.
Že če dobiš boljše kvaliteto za isti denar kot pri nas se splača samo kako gledat te oznake?
Enkrat sem hodil v Celovcu pa Saturnu pa so bile vse oznake drugačne tako da nisem vedel kaj ja kaj oziroma kako primerjat z našimi oznakami.
Bi pričakoval, da je gor boljša kvaliteta delana bolj za nemški trg in ne za nas balkance.
Že če dobiš boljše kvaliteto za isti denar kot pri nas se splača samo kako gledat te oznake?
Enkrat sem hodil v Celovcu pa Saturnu pa so bile vse oznake drugačne tako da nisem vedel kaj ja kaj oziroma kako primerjat z našimi oznakami.
Mene pa zanima a se splača it TV iskat v Avstrijo? Bolj me zanima njihove oznake, ki niso ravno enake kot pri nas.
Se ne splača, ker so pri nas cene povsem konkurenčne, še kakšni modeli so cenejši.
Kar se tiče kvalitete samega televizorja ni razlik. Razlike v oznakah so predvsem , da se ve za katero tržišče so namenjeni televizorji.
Razlike pa so ponavadi v DVB standardu, napajanju itd..
Sedaj so kr dobre cene-popusti za Samsung televizorje na mimovrste in petrolu. Pa še darilo dobiš zraven, slušalke, ura...
Če je dosti nižja cena, se ti vsekakor splača. Vsi TVeji, ki se prodajajo v Avstriji, bodo normalno delovali tudi v Sloveniji.
easyrider3 ::
legendary ::
Da še poročam o nakupu tv-ja. Na koncu smo izbrali Hisense 75u8nq in ga dobili za 1300eur kar se mi zdi ok cena.
Prve vtisi so super. Sami meniji in njihov vidaa os sta lepo odzivna, slika pa tudi napram dosedanjim TVjem presenetljivo dobra glede na velikost. Zaenkrat še nobenih napak glede na to, da imajo nekoliko slabši QC.
Prve vtisi so super. Sami meniji in njihov vidaa os sta lepo odzivna, slika pa tudi napram dosedanjim TVjem presenetljivo dobra glede na velikost. Zaenkrat še nobenih napak glede na to, da imajo nekoliko slabši QC.
easyrider3 ::
Verjetno eden najcenejših 55" TV TCL 55P69B za samo 329,99 Eur Harvey Norman https://www.harveynorman.si/google-tv-s...